.

A Stranger Things egyik főszereplője elszólhatta magát, hogy lesz-e 5. évada a sorozatnak

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 10. 15:24
A Stranger Things 4. évados forgatását már idén januárban megkezdték, és jól is haladtak a munkálatokkal. A koronavírus-járvány miatt azonban március közepén haza kellett küldeni a színészeket és a technikai dolgozókat is. A stáb azóta kényszerszüneten van, az amerikai Georgia államban hozott friss rendeletnek köszönhetően viszont szeptember 17-én folytatódhat a 80-as években játszódó produkció készítése. A színészek természetesen izgatottak amiatt, hogy hamarosan visszatérhetnek forgatni. A Hoppert alakító David Harbour pedig úgy tűnik, egy friss interjúban kikotyogott egy fontos információt a Stranger Thingsről.
"Annyit már most elárulhatok, hogy a sorozat 4. és 5. évadában is rengeteg újdonság derül majd ki Hopperről. Alig várom, hogy visszamehessünk forgatni. Úgy gondolom, hogy a következő két évadban a karakterem olyan történetet kap, amely után Hawkins egykori seriffje kiteljesedik. Több tizenéves szereplő is látható a Stranger Thingsben, mégis jelenleg Hopper a legnagyobb gyerek, egy kisfiú, akit megsértettek és megbántottak, így nem képes normális kapcsolatokat kialakítani. Ha egy rajongó a harmadik évadtól kezdve újranézi azokat az etapokat, amelyek még nem kerültek képernyőre, láthatja majd, hogy Hopper mitől válik a végére érett személyiséggé" - mondta David Harbour.

27. heti nézettség - Tarolt a Forma-1 osztrák nyitófutama

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. július 09. 23:10
A 26. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 27. héten (június 29. - július 5.) feljött a Tények és 18-49-ben ötször, a teljes lakosság körében pedig hatszor is legyőzte az RTL Híradót. A Tények Plusz hétfőn tarolt, kedden, szerdán és csütörtökön közepesen ment, míg pénteken jó számokat hozott. Szerda kivételével pedig a közös idősávjukban 4 napon is megelőzte az RTL magazinját. A Fókusz hétfőn és kedden közepes, a hét további három napján pedig gyenge adatokat produkált. A műsor azonban, ha a TV2 bulváros hírműsorával nem is bírt, Stohl András vetélkedőjének ismétlését minden nap legyőzte.
A keddtől régi részekre váltó A Piramis hét elején "csak" rossz nézettséggel futott, míg csütörtökön és pénteken már kifejezetten gyenge adatokat hozott. A gameshow azonban még így is minden nap legyőzte Berényiéket. A Barátok közt minden nap szörnyű számokat produkált és két hét után újabb negatív rekordot döntött. Ezen kívül most fordult elő olyan először, hogy minden alkalommal 10 százalék alatti közönségarányt szállított, sőt a heti átlagban még a 8 százalékot sem tudta teljesíteni. Ilyen eredmények mellett még érthetőbb, hogy a csatorna miért teszi át egy új időpontba a sorozatot. A Ninja Warrior Hungary ismétlése kedden közepesen, a többi napon gyengén futott, de így is a legtöbbször legyőzte az RTL-es ellenfeleit. Hétfőn a Cápák között közepesen ment és 18-49-ben a nyolcadik legnézettebb műsor lett. Keddtől péntekig a Jófiúk régi epizódjai alatt megint teljesen bedőlt az RTL Klub és minden nap a kábelcsatornák szintjére süllyedt. Késő este a Gyilkos lelkek, a Magnum, a Négy esküvő, egy temetés, a Doktor Murphy és a Különben dühbe jövök egyaránt katasztrofálisan teljesített. Az RTL Klub és a TV2 halovány teljesítményének köszönhetően hétfőn, kedden és szerdán is remekelt egy-egy Film+-os mozi.

A Netflix újabb évadot kért be az egyik korábban elkaszált sorozatából

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 09. 21:40
A Korona (The Crown) című széria 2016 novemberében mutatkozott be a Netflixen, melynek története II. Erzsébet uralkodásáról szól. A produkció első két szezonjában Claire Foy volt a főszereplő, majd a harmadik és a még bemutatás előtt álló negyedik etapban Olivia Colman játssza a brit királynőt. Az online videotár január végén jelentette be, hogy berendelték A Korona ötödik és egyben befejező évadát is, melyben ismét másik színésznő, a Harry Potterből ismert Imelda Staunton fogja II. Erzsébetet játszani. A Netflix most nagy meglepetésre bejelentette, hogy a produkciót még egy évaddal meghosszabbítják, így a történet a hatodik évaddal ér véget.
"Elkezdtünk az ötödik évad történetszálain dolgozni és hamar kiderült számunkra, hogy ahhoz, hogy a sorozatot az eddigi minőségéhez hűen fejezzük be, szükség van még egy szezonra. Tartjuk magunkat az eredeti elképzeléseinkhez, mert már a legelején hat évadosra terveztük A Koronát" - mondta a széria készítője, Peter Morgan. A Netflix szériája korábban Magyarországon is forgott. A második évadhoz vettek fel jeleneteket többek közt Budapesten és Sopronban.

A legnézettebb amerikai csatorna kirúgta az egyik legfontosabb sorozatkészítőjét

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 09. 18:27
Peter Lenkov az egyik legjelentősebb showrunner az amerikai országos televíziózásban, a szakember nevéhez kapcsolódik több legendás sorozat modernizálása. A CBS-en 2010-ben indult el a Hawaii Five-0, amely 10 évad alatt 240 epizódot ért meg. Magyarországon a produkciót a TV2 is adta, most a Prime egyik vezető sorozata. A koronavírus-járvány miatt azonban a tizedik és egyben utolsó évadból a szinkronmunkák leállása miatt pár részt még nem vetített le a TV2 Csoport kábelcsatornája.
A tengerentúli sikernek köszönhetően 2016-ban Lenkov felügyeletével elindult a csatornán a hazánkban az AXN-en bemutatott MacGyver is, amelyben Lucas Till játszotta az ezermester fiatalabb verzióját. A Richard Dean Anderson neve által fémjelzett széria eredetileg 1985-től futott 1992-ig az ABC-n. A rebootoknak ezzel korántsem volt vége, 2018-ban a Hawaii Five-0 és a MacGyver alkotójára bízták a Magnumot is, melyet a magyar nézők az RTL Klubon láthatnak. A három, Peter Lenkovhoz fűződő produkció egy univerzumban játszódott, így többször is átjártak a karakterek egyik sorozatból a másikba. A Deadline értesülései szerint a CBS Television Studios nemrég vizsgálatot indított az ismert sorozatkészítő miatt, mely Lenkov kirúgásával zárult. A szakember olyan munkakörülményeket teremtett a MacGyver színészei és teljes stábja számára, amelyek elviselhetetlenek voltak. Lenkov miatt sok panasz érkezett a forgatásokról, korábban kétszer is megfeddték azért, mert illetlenül viselkedett az általa irányított emberekkel. A döntés súlyos következményekkel jár, a CBS szerződést bontott a showrunnerrel. A MacGyver új készítője emiatt Monica Macer lesz, míg a Magnumot Eric Guggenheim veszi át.

Eltűnt a Glee egyik legnépszerűbb színésznője

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 09. 14:52
Naya Rivera televíziós karrierje nagyon fiatalon vette kezdetét, a színésznő 4 éves volt, amikor szerepet kapott a The Royal Family című CBS-es vígjátéksorozatban. A teljesítményéért Young Artist Awardra jelölték. Az elismertségre azonban 18 éves koráig várnia kellett, ekkor válogatták be a Glee – Sztárok leszünk! című FOX-os szériába, melyet idehaza az RTL Klub vetített 2010-től. Ryan Murphy zenés alkotása 6 évadot ért meg, melyben Naya Rivera az egyik közönségkedvenc karaktert, Santana Lopezt alakította. A színésznő később énekesi karrierbe kezdett, és több ismert sorozatban is szerepelt úgy, mint a Devious Maids és a Step Up: High Water.
Az amerikai sorozatsztár nemrég 4 éves kisfiával egy kaliforniai tóhoz ment pihenni, csónakot béreltek, melyet azonban nem vittek vissza időben a bérbe adó cégnek. Emiatt keresni kezdték őket. Naya Rivera gyermekét édesanyja nélkül, a hajóban találták meg a Lake Piru közepén. A színésznő vélhetően úszni indult, amikor baleset érhette és a hatóságok szerint a vízbe fulladhatott. A rendőrség keresni kezdte a hírességet, de miután besötétedett, felfüggesztették a mentőakciót. Eric Buschow százados a Ventura megyei rendőrségtől úgy nyilatkozott, ekkora állóvízben éjszaka lehetetlen bárkit megtalálni, ezért amerikai idő szerint csütörtök hajnalban folytatják a keresést.

Új évadot rendeltek be a Netflix Magyarországon forgatott sorozatából

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 08. 15:48
Magyarország az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a külföldi sorozatos és filmes stábok számára, a Netflix itt forgatta a The Witcher 1. évadának bizonyos részeit, és a The Last Kingdomot is teljes egészében. A széria eddigi évadait az Etyeken található Korda Filmstúdióban és a környező vidéken vették fel. A történet főszereplője Uhtred (Alexander Dreymon), egy rebellis jarl, aki nem találja helyét a világban, ugyanis sem a britek, sem pedig a vikingek nem fogadják be maguk közé. A produkció 4. évada április 26-án debütált az online videotáron, a Netflix pedig elégedett lehetett a nézettségi eredménnyel, mert most berendelték a következő szezont is.
Az 5. etap az online videotáron megszokott hosszúságú, 10 részes lesz. A sorozat Bernard Cornwell regénysorozatának, a The Saxon Storiesnak az adaptációja, melynek 9. és 10. könyvét dolgozza majd fel a legújabb évad. Uthred a folytatásban ismét új kihívásokkal szembesül, hiszen Edward király elsőszülött fiából, Aethelstanból kell harcost faragnia. A The Last Kingdom kiváló pótlék lehet a Trónok harca nézők számára is, a produkcióban nincs hiány politikai machinációkból és véres háborús jelenetekből sem.

Nagyszerű hír érkezett a Drága örökösök rajongóinak

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 08. 15:10
A Drága örökösök 3. évada január 2. és április 24. között volt látható az RTL Klubon, a produkció a legnézettebb hétköznap esti műsor hazánkban. A SorozatWiki elsőként számolt be, hogy a negyedik szezon forgatása már 2020. elején elkezdődött. Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgatója oldalunknak adott évértékelő interjújában jelentette be, hogy a következő etappal befejezik a Drága örökösöket.
A koronavírus-járvány miatt március közepén a Drága örökösök negyedik évados forgatását is megszakították, a harmadik évad vetítését azonban nem zavarta meg a leállás. A lezáró etapot eredetileg is a 2020/21-es szezonban tervezték bemutatni. Több hónapos kényszerszünet után a stáb ma egy közös fotóval tette közzé a sorozat Facebook oldalán az örömhírt arról, hogy újraindult a Drága örökösök forgatása.

Nagy változás az RTL Klubon: új időpontba kerül a Barátok közt és A mi kis falunk

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. július 08. 12:24
Jövő csütörtökön véget ér a Jófiúk ismétlése, helyette másnaptól, július 17-től A mi kis falunk 4. évadát fogja ismételni az RTL Klub, melyről korábban már beszámoltunk. A legutóbbi szezon első epizódja 20:55-kor kerül majd képernyőre. A rákövetkező héttől azonban nagy változások lesznek az RTL Klubon, melyek érintik a hétköznap délutánt, az esti főműsoridőt és péntek esténként a késő esti sávokat is. Nézzük a részleteket:
Július 20-ától a Fókusz továbbra is 18:50-kor lesz látható, de reklámokkal együtt 5-10 perccel hosszabban, innentől kezdve közel másfél órán át jelentkezik. A mi kis falunk 20:55 helyett 20:15-re kerül. Így a legnézettebb magyar sorozat negyedik szezonbeli ismétlése a második résztől hasonló időpontban fog futni, mint a sorozat tavaly nyári újravetítése. A Barátok közt 20:05-ről 70 perccel későbbre kerül, és 20-ától 21:15-től lesz látható. A Mátyás király tér életét bemutató napi sorozat az új időpontjában nagyjából 21:50-ig tart majd. A hétköznap esti változások mellett a csatorna a Barátok közt elmúlt hetekben tapasztalt rossz nézettsége miatt dönthetett. A Barátok közt azonban nem került rosszabb időpontba, ugyanis a nyári meleg napokon 21 óra után szívesebben tévéznek az emberek és A mi kis falunkkal feltételezhetően egy nagyon erős felvezetést fog kapni.

Külföldi tévétársaságot vásárol a TV2 Csoport

Írta: SorozatWiki | 2020. július 07. 22:13
Régiós terjeszkedésbe kezdett az egyik vezető magyarországi tévétársaság, a TV2 Csoport, mely a Telekom Slovenije-tól megvásárolja a szlovén tévépiac harmadik legjelentősebb szereplőjét, a Planet TV-t. A tévécsatornáért a vételár közel 2 milliárd forintnak felel meg - számolt be róla a Media1. A tranzakció létrejöttéhez még szükséges a szlovén hatóságok jóváhagyása, hamarosan azonban három külföldi csatornával bővül a TV2 Csoport portfóliója, mely eddig 14 magyar csatornából állt. Részletek a magyar médiavállalat közleményében:
Megvásárolta a magyarországi piacvezető TV2 Csoport a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaságot, a Planet TV-t a korábbi 100 százalékos tulajdonos Telekom Slovenije-tól, és ezáltal régiós terjeszkedésbe kezdett. A részvény átruházási szerződést a felek 2020. július 7-én írták alá és a tranzakció a szerződésben foglalt feltételek teljesülésével, valamint a hatósági jóváhagyások megszerzését követően válik véglegessé. A Planet TV Szlovénia egyik legismertebb tévécsoportja, amely három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájával (Planet, Planet 2 és Planet Plus) körülbelül 7 százalékos főműsoridős közönségaránnyal büszkélkedhet. A zászlóshajó csatorna, a Planet főműsoridőben elért közönségaránya pedig átlagosan 6 százalék körül mozog. A Planet ezzel a harmadik legjelentősebb tévécsoportnak számít Szlovéniában, a ProPlus és a közszolgálati Radija Televizijsa Slovenija mögött. „Miután a TV2 Magyarországon mind csoportszinten, mind a főcsatorna vonatkozásában is piacvezetővé vált 2020 első félévében, immáron nemzetközi színtéren folytatjuk a bővülést a Planet TV megvásárlásával. Az akvizícióval három új, országos elérésű csatornával bővül a korábbi 14 csatornás portfóliónk” – mondta Pavel Stantchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója. Elmondása szerint a Planet TV a szlovén televíziós piac ismert és elismert szereplője, amelyben további fejlődési potenciált látnak. A jól bevált brandekkel és a helyi szakemberekkel rendelkező cég megvásárlása emellett további szinergiákra adhat lehetőséget a TV2 Csoport számára.

Lehet, hogy új befejezést kap a Trónok harca

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 07. 20:34
A Trónok harca 2011-ben mutatkozott be az HBO-n, a következő években pedig az egyik legmeghatározóbb sorozattá vált. David Benioff és D. B. Weiss nagyszerűen adaptálták A tűz és jég dalát, onnantól kezdve azonban, hogy lehagyták George R. R. Martin könyveit, romlani kezdett a minőség. A széria 8. évada már komoly nézői ellenállásba ütközött, több mint másfél millióan írtak alá egy petíciót, amelyben azt követelték, hogy az HBO hozzáértő írókkal forgassa újra az utolsó 6 epizódot. A We Got This Covered most arról számolt be, hogy a csatornánál sem teljesen elégedettek a látottakkal, és arról folynak tárgyalások, hogy új befejezést kapjon a Trónok harca. A hír azért is érdekes, mert eddig az HBO-nál hallani sem akartak arról, hogy a fináléhoz hozzányúljanak.
Az amerikai weboldal szerint az HBO-nál azon gondolkoznak, hogy berendeljenek egy minisorozatot, amely méltóképp fejezné be Havas Jon (Kit Harington) és Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) történetét. A lap forrásai arról nyilatkoztak, hogy a folytatásban a khaleesi szerelméhez, Havas Jonhoz hasonlóan egy Vörös Papnő segítségével térne vissza az élők soraiba. A We Got This Coverednek olyan szakmabeliek beszéltek erről, akik korábban kiszivárogtatták Ryan Reynolds vendégszereplését a Hobbs & Shaw című filmben, és azt, hogy a Transformers filmsorozatot a nulláról építik újra. A hírt nem erősítették meg hivatalos forrásból, de valószínűleg sokan örülnének neki, ha néhány résszel kiegészítenék a készítők által összecsapott utolsó etapot.

Szerdán sok magyar fél napig nem tud majd tévézni

Írta: SorozatWiki | 2020. július 07. 20:00
Technológiaváltás miatt teljes vagy részleges leállás várható szerdán a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban az ország bizonyos részein - közölte az Antenna Hungária Zrt. Július 8-án, szerdán nulla órától egészen délelőtt 12-ig műsorszünet várható több területen is. A leállás az ingyenesen fogható MinDig TV előfizetőket is érinti, a digitális földszíni sugárzás szüneteltetése tehát széleskörű lesz. A MinDig TV Extra szolgáltatás felhasználóinak egy, a postán kapott új dekódert kell majd beüzemelniük, mert a továbbiakban csak ezzel az eszközzel tudnak tovább tévézni. A sima MinDig TV esetében technológiaváltás nem történik, csak szerda délelőtt szünetel a műsorsugárzás. A folyamat Bács-Kiskun megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Somogy megye és Pest megye egyes területeit érinti.

Három évad után véget ér a Netflix egyik felkapott sorozata

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 06. 21:22
A Halott vagy (Dead to Me) című vígjátéksorozat 2019 májusában mutatkozott be a Netflixen, idén tavasszal pedig a második szezon is felkerült az online videotár kínálatába. A produkció főszereplői sokak számára ismertek, Christina Applegate az Egy rém rendes család Kellyjeként futott be, míg Linda Cardellini a Freaks & Geeksben vált sokak kedvencévé. A Halott vagy két nő barátságáról szól, Jen (Applegate) a férjét gyászolja, aki egy cserbenhagyásos gázolás áldozata lett, a sors iróniájának köszönhetően pedig pont ahhoz a Judyhoz (Cardellini) kerül közel, aki megölte a szerelmét.
A Netflix friss bejelentése alapján a Halott vagy biztosan visszatér még egy harmadik szezonnal, ez azonban a sorozat lezáró etapja lesz. Az online videotár a produkció alkotójával, Liz Feldmannal hosszútávú szerződést kötött, aki így a későbbiekben is megkapja a lehetőséget, hogy Netflixes szériákat készítsen. A Halott vagy a szakmában is nagy elismerésnek örvend, Christina Applegate-et az első évadban nyújtott színészi teljesítményéért Emmy-re és Golden Globe-díjra is jelölték.