.

A héten három RTL klubos műsor is befejeződik

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 02. 22:13
Közeleg a tél, sőt valójában már meg is érkezett! Éjjel állandósulnak a mínuszok, nappal pedig egyre hidegebb van. Ez pedig jól mutatja, hogy december lett és rögtön itt a karácsony is, amely előtt kifutnak a kereskedelmi csatornák főműsoridős saját gyártású műsorai. Ez a folyamat pedig már ezen a héten elkezdődik, ugyanis rögtön három RTL Klubon látható produkció búcsúzik a nézőktől.
5-én, szombat este lesz látható az Apatigris évadzáró, 8 epizódja. A sorozat áprilisban elképesztő nézettséggel debütált, majd a válság miatt az RTL Magyarország egy rész után levette a tévéképernyőről és csak az RTL Most+-on adta végig. A folytatásra október 24-ig kellett várni, azóta pedig minden szombaton 20 órakor látható. A széria azonban nem túl sikeres, gyenge-közepes nézettséggel fut és minden alkalommal kikapott a TV2-s Dancing with the Stars-tól. A folytatás azonban így is biztos, ugyanis az első epizód döbbenetes eredményei után az RTL Magyarország még a nyáron berendelte a második évadot. 6-án, vasárnap 19 órakor érkezik az Álarcos énekes 2 fináléja, ahogy erről korábban már beszámoltunk. Az RTL Klub nagyszabású showműsora ezúttal 14 hét után köszön el és bár elmaradt a tavaszi nézettségétől, így is ez lehet az idei ősz legsikeresebb műsora.

Kiderült mikor búcsúzik a Farm VIP, beduplázzák a Mintaapákat

Írta: SorozatWiki | 2020. december 02. 14:47
November 16-án indult a Farm VIP a TV2-n. A műsor azóta kifejezetten jó nézettséggel látható minden hétköznap 20:35-től. A kalandreality két és fél hete debütált, de hamarosan már véget is ér. A Farm VIP fináléja december 11-én, jövő pénteken lesz látható a TV2-n. A rá következő héttől, december 14-én azonban nem indul új műsor helyette, hanem beduplázzák a Mintaapákat, így minden hétköznap 19:50-kor és 20:35-től is egy-egy új epizód lesz látható. 21:20-tól pedig filmeket vetít majd a csatorna.

48. heti nézettség - Két hónap után újra tarolt az Álarcos énekes

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 02. 07:00
A 47. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 48. héten (november 23. - november 29.) a délutáni Barátok közt minden alkalommal gyengén ment és minden nap kikapott a jól futó A bosszú csapdájábantól. Az RTL Híradó 18-49-ben négyszer nyert a Tényekkel szemben, míg a teljes lakosság körében a TV2 hírműsora ötször is megverte konkurensét. Este a Tények Plusz hétfőtől szerdáig közepesen, csütörtökön és pénteken jól ment. A Fókusz hétfőtől csütörtökig csak közepes számokat hozott, pénteken viszont kiemelkedőeket. Az RTL magazinja az elmúlt hetek remek eredményei után nagyot zuhant és csak 14,1 százalékos heti közönségarányt hozott. Ez ugyan önmagában még jónak számít, de augusztus óta nem hozott ilyen alacsony átlagos közönségarányt. Ennek ellenére háromszor megverte a TV2 bulváros hírműsorát és csak kétszer kapott ki.
A Drága örökösök hétfőn, szerdán és csütörtökön jól teljesített, kedden és pénteken pedig kimagaslóan. A Fókusz megzuhanása azonban Ökörapáti lakóira is rossz hatással volt, a sorozat ugyanis most hozta a legkevésbé jó heti közönségarányát. Az RTL napi falus sorozatának sikerének mértékét azonban jól mutatja, hogy egy nap kivételével, 18-49-ben még így is minden hétköznap a legnézettebb műsor lett, azonban csütörtökön beérte a TV2 napi szériája és a közös sávjukban nagyjából ugyanannyian választották a két produkciót. A Mintaapák hétfőn és szerdán közepes, kedden és pénteken gyenge, csütörtökön viszont jó számokat szállított. Heti szinten azonban ugyanazokat a közepes eredményeket produkálta, mint az elmúlt hetekben. A Farm VIP hétfőn, szerdán és csütörtökön jól, kedden és pénteken közepesen futott. A kalandreality ugyan egyik nap sem verte meg az RTL főzős műsorát, de egy-egy idősávban néha meg tudja előzni, mely elég komoly eredménynek számít. A Farm ahol éltünk, a reality múlt héten indult kísérőműsora nagyrészt gyenge-közepes eredményeket szállított. A TV2 azonban ezzel is elégedett lehet, ugyanis jelentősen többen nézték, mint az eddig itt futó Bezár a bazárt, így javítani tudták a főműsoridős számaikat. A korábbra került és új részekkel folytatódó Újratervezés hétfőn nagyon rossz, a hét többi napján pedig katasztrófális adatokat hozott. A Konyhafőnök VIP hétfőn és csütörtökön kiemelkedő adatokat hozott, míg a hét többi napján "csak" jól ment. A gasztro reality a heti toplista ötödik helyét zsebelte be és csütörtökön este a fiataloknál a legnézettebb műsor volt, viszont hétről hétre 1 százalékpontot csökkent a közönségaránya. A második hetén a Farm indulása miatt eshetett, míg az előző héten az említett reality kísérőműsorának indulása miatt. Ezeken kívül kedden tarolt a Juventus - Fradi BL mérkőzés az M4 Sporton.

Megérkezett Kaley Cuoco új minisorozata az HBO GO-ra

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 01. 13:45
Kaley Cuoco az Agymenők egyik főszereplőjeként tett szert világhírnévre és a magyar közönség egyik kedvencévé is vált. 12 éven át alakította Penny szerepét egészen 2019-ig, a produkció utolsó epizódjáig. A Harley Quinn című animációs széria szinkronszerepe után pedig most egy vadonatúj sorozattal jelentkezik. A múlt héten debütált az HBO egyik legújabb minisorozata, a A légikísérő (The Flight Attendant). A főszerepben az említett Kaley Cuoco, további a produkció fontos színésze még Michiel Huisman, aki Daario Naharis megformálója volt a Trónok harcában.
A légikísérő a múlt héten, november 26-án három résszel debütált az HBO GO-n magyar felirattal. A produkcióból innentől csütörtökönként, hetente két új epizód kerül fel az online videótárra. A minisorozat 8 részes, az évadzáró december 17-étől lesz látható. A sorozat műfaját tekintve dráma, thriller, vígjáték és egy légiutas-kísérőt körülvevő bűnügyről szól és Chris Bohjalian azonos című regényének tévés feldolgozása. Történet arról, hogyan változik meg egy ember élete egyetlen éjszaka alatt. Cassandra Bowden légikísérő a dubaji szállodai szobájában ébred másnaposan, az előző éjszakai buli után. A probléma az, hogy egy hulla hever mellette az ágyban, és fogalma sincs arról, mi történt. A rendőrségtől való félelmében Cassandra úgy tesz, mintha mi sem történt volna, csatlakozik a többi stewardesshez és a pilótákhoz. New Yorkban az FBI várja, és a dubaji tartózkodásáról faggatják. Íme a sorozat előzetese a tovább mögött nézhető meg!

Kolosi Péter: Ezért fejezzük be 22 év után a Barátok köztöt

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 30. 09:45
A Barátok közt a legrégebben látható sorozat Magyarországon, 1998 óta hosszabb szünet nélkül képernyőn van. Idén nyáron került képernyőre a 10 ezredik epizódja, ősszel pedig a 22 éves születésnapját ünnepelte. Kolosi Péter a SorozatWikinek adott exklúzív interjújában erősítette meg, hogy befejezik a sorozatot. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója elmondta, hogy mit jelent a csatorna számára a sorozat és miért hozták meg ezt a súlyos döntést. Kifejtette, hogy szerinte hol lett elrontva a Barátok közt, mit gondol a mostani megújításról, valamint a stáb munkájáról és elárulta, hogy mikor láthatjuk utoljára a sorozatot az RTL Klubon.
Miért döntöttetek a Barátok közt megszüntetése mellett? A Barátok közt a magyar televíziózás egyik legsikeresebb vállalkozása, korszakalkotó produkció. Bármi történik, ez mindig így marad. Ez nagyon fontos tény és mindenképpen szerettem volna ezzel kezdeni. Az, hogy a Barátok közt ilyen régóta képernyőn van és ebből több mint másfél évtizedig hatalmas siker volt, sőt volt olyan időszak amikor több mint 70 százalékos közönségarányt hozott, elképesztő teljesítmény. Annak idején az összes többi tévétársaság úgy próbálta szerkeszteni a programját, hogy csak a Barátok közttel ne kerüljön szembe a saját műsora, mert akkor biztosan elbukik. Egy olyan sorozat, amelynek ilyen hatása volt, ami ennyire erős volt és ilyen mértékben tartottak tőle az ellenfelei, mindig is a magyar tévétörténelem egyik legnagyobb csillaga marad. Független attól, hogy most már messze nem nézik ennyire jól.

Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült.


Megvan az új Nicsak, ki vagyok? második három leleplezettje

Írta: SorozatWiki | 2020. november 29. 22:15
A Nicsak, ki vagyok - a rejtélyek színpada 2. évada a múlt héten indult, melyben vadonatúj zsűri érkezett. A TV2 maszkos műsorában a múlt héten három leleplezett volt, a Kukorica jelmeze alatt Galambos Lajcsi rejtőzött, a Hattyú Zséda volt, a Ló kosztümében pedig Cseh Laci énekelt, a Tigris pedig tovább jutott, így nem lepleződött le. A tovább mögött folytatjuk a három kieső leleplezésével!

Leleplezték az Álarcos énekes 13. adásának kiesőjét

Írta: SorozatWiki | 2020. november 29. 21:03
Az új Álarcos énekes első részében a Süti esett ki, aki Fluor Tomi volt, majd a Cicának öltözött Béres Alexandrát leplezték le, aztán a Tigrisről derült ki, hogy ő Eszenyi Enikő, majd a Méhecske maszkját viselő Rubint Rella is kiesett. Koronavírus fertőzés miatt idő előtt kellett leleplezni a Röfit, aki Liptai Claudia volt, de a Kakas álarca is lehullt, aki Miklósa Erika volt.
Később a Dinónak öltözött Erdélyi Mónikát leplezték le, a Bikáról kiderült, hogy ő Kozsó, majd a Béka jelmez mögött található Falusi Mariannak kellett távoznia. Majomként éneklő Pintér Tenya is kiesett, majd az Elefántként látott Bach Szilvia búcsúzott, múlt héten pedig kiderült, hogy az Egér jelmez alatt Feke Pál volt, aki mai adásban nyomóznak állt. Ma este a Röfi, a Zebra, a Baba, és a Banán kosztümbe öltözött sztár is fellépett, a tovább mögött eláruljuk, ki volt a 13. adás kiesője!

Nagyon szeretünk Hargitai Beával dolgozni - közös interjú az Álarcos énekes nyomózóival

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 28. 21:30
Október elején egy exklúzív meghívás keretében több napot töltöttem az Álarcos énekes stábjával, melyről a kulisszák mögötti beszámolónk már megjelent az oldalunkon. A látogatás alatt lehetőségem volt beszélgetni mind a 4 nyomózóval, akik egyenként ugyanazokat a kérdéseket tettem fel. A négyes interjúból kiderül, miért vállalták el, hogy detektívek lesznek és mit szóltak ahhoz, hogy második évadra Dancsó Pétert Hargitai Beára cserélték. Elmesélték, hogy mindegyikük máshogy készül a műsor előtt és azt is, hogy véleményük szerint miért ekkor siker az Álarcos énekes.
Miért vállaltátok el az első évad előtt ezt a vadonatúj formátumot? SEBESTYÉN BALÁZS: Az volt a legnagyobb mozgatórugó, hogy nyomozó még sosem voltam. Annyira beteg és vicces az egész, hogy nagyon szívesen mondtam rá igent. Nem kell túlságosan komolynak lenni, mert közben jókat röhögsz, találgatsz, bedobálsz neveket, közben pedig jó a köztünk lévő kémia. Ezért volt kedvem ehhez az egészhez. Bennem ott motoszkált az is, hogy végre ez egy másik szerepkör, nem műsorvezető vagyok, nem a rádió mikrofonja mögött ülök, hanem bemegyek és mondom a hülyeségeket. Kíváncsi voltam rá, hogy ebben is jó vagyok-e, az Álarcos énekesben pedig kiderült, hogy igen. Magam se értem, hogy lehetek ennyire jó (nevet). GÁSPÁR LACI: Örültem, amikor felkértek erre a műsorra, nagyon izgalmas dolognak tartottam. Jó dolog benne lenni egy újdonságban. Ilyen jellegű produkció még nem volt Magyarországon, ezért kíváncsi voltam, hogy milyen lesz és hogy milyen leszek benne. A többiek nevében is elmondhatom, hogy az első pillanattól kezdve nagyon jól éreztük magunkat. Balázzsal itt ismerkedtünk meg és azóta is jó barátok vagyunk. Élvezzük ezt az egészet, és nagyon örülök neki, hogy most már másodszor csinálhatjuk ezt együtt. CSOBOT ADÉL: Itt újra gyerek tudok lenni, örülni a hatalmas és látványos jelmezeknek, és nyomozni. Az Álarcos énekes egy társasjáték, amiben a nézők is részt vesznek, a közösségi oldalakon várjuk a hozzászólásaikat, így folyamatosan együtt gondolkozok velük. Menő formátum, a buliról és az önfeledt szórakozásról szól. Szeretem, hogy Bencével dolgozunk együtt,persze ez már nem az első alkalom, de mégis különleges és örülök, hogy már a második évadnál tart.

Egy harmadik magyar csatorna is megszűnik

Írta: SorozatWiki | 2020. november 27. 22:20
Két hete érkezett a hír, hogy 2020 végén megszűnik két magyar ismeretterjesztő csatorna. A Discovery portfóliójába tartozó Fine Living életmóddal, divattal, lakberendezéssel és főzéssel foglalkozott, míg a Discovery Showcase HD a médiavállalat csatornáinak HD tartalmaiból szemezgetett. Most kiderült, hogy szilveszter környékén újabb hazai tévéadó tűnik el az itthoni piacról.
2021. január 4-én megszűnik a History Channel valóban történelmi témákkal foglalkozó testvéradója, a History 2 - írja a sat-tv-radio.hu. A tévéadó nem lesz hosszú életű, ugyanis idén január 7-én indult a magyar nyelvű sugárzása. A csatorna azonban nem igazán terjedt el Magyarországon, ugyanis mindössze a Telekom és a PR Telecom kínálatában elérhető.

Több csatornán is műsorváltozás lesz Balázs Fecó halála miatt

Írta: SorozatWiki | 2020. november 27. 16:32
Pénteken, 69 éves korában elhunyt Balázs Fecó. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes-dalszerző-billentyűsre emlékezik a közmédia több csatornája is, ezért számos műsorváltozásról döntöttek. Részletek az MTVA közleményében: Az M2 Petőfi TV egy nemrég rögzített, eddig még sehol nem látott akusztikus koncerttel tiszteleg ma este a legendás énekes-billentyűs előtt. Az Akusztik Legendák koncertje a Korál frontemberéről készült egyik utolsó felvétel. Balázs Fecó jól ismert dalai akusztikus hangszerelésben este 20.15-től csendülnek majd fel.
A Kossuth Rádióban Az este - házigazda… című műsorban egy tavalyi felvétel lesz hallható 21 óra 6 perctől, amelyben Csatári Bence rocktörténész beszélgetett a Korál Együttes alapító tagjával. Az M5 kulturális csatorna műsorán pedig egy idén márciusban, Balázs Fecó születésnapjának apropóján készült Ez itt a kérdés portré műsort láthatnak vasárnap 19 órától. A Petőfi Rádió a nap folyamán dalaival emlékezik az elhunyt dalszerző-énekesre, valamint hétfőn reggel a Talpra magyarban is megemlékeznek majd az elismert művészről.

Az RTL cáfolja, hogy lesz új Győzike show

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 27. 12:11
Októberben Gáspár Győző a Partizán című műsor vendége volt. A beszélgetés alatt a BeleValóVilág műsorvezetője teljesen magától a következőt mondta : "2021. februárjában befejezem a ValóVilágot és azelőtti héten elkezdjük az új Győzike show-t forgatni." Gulyás Márton még rá is kérdezett az állításra, hogy tényleg lesz-e új Győzike show? Mire Győző úgy felelt, hogy lesz bizony.
A SorozatWiki friss információi szerint azonban az RTL Magyarországnál nem folynak a műsor előkészületei. Úgy tudjuk, hogy a Győzike show név a médiavállalat tulajdona, ezért más nem készítheti el az új Győzike show-t sem. A műsor lehetséges folytatásáról megkérdeztük a tévétársaságot, ahol megerősítették, hogy nem tér vissza a műsor: "Gáspár Győzőn kívül senki sem állította, hogy lesz Győzike show. Ha terveznénk a reality folytatásával, akkor ezzel a címmel valóban az RTL Magyarország készíthetné a műsort, de egyelőre nincs tervben a forgatása" - válaszolta az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a SorozatWikinek. Nagyon hasonló eset történt 2016-ban is. Akkor egy bulvárlap kereste meg Győzikét azzal, hogy úgy tudják folytatódik a Győzike show. Gáspár Győző akkor ezt megerősítette és arról nyilatkozott, hogy 40 millió forintot fog vele keresni. Nem sokkal később azonban kiderült, hogy a műsorvezető nem mondott igazat. 4 éve Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a SorozatWikinek cáfolta meg Győzike állítását és elmondta, hogy nem is tervezik a show visszahozását.

Új török sorozat érkezik decemberben az egyik nagy magyar csatornára

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 26. 21:06
Az év utolsó hónapjában egy vadonatúj török sorozat érkezik az egyik országos csatornára. December 7-én lesz az Isztambuli menyasszony (Istanbullu Gelin) magyarországi premierje a Dunán. A produkció hazájában 2017-2019 között került képernyőre és olyan sikeres volt, hogy 3 évad készült belőle. A török számozás szerint 87 részes, melyből az első szezon 16 epizódból áll. Viszont ott egy-egy epizód 120 perces, a köztévé pedig 45 perces adásokra bontja, így a produkció első szezonja várhatóan január vége előtt nem fog befejeződni.
A széria nem csak a nézők körében aratott sikert, hanem szakmailag is elismert, 2018-ban Nemzetközi Emmy-díjra jelölték, és elnyerte az Arany Esernyő-díjat. A megtörtént eseményeken alapuló szériát Ülkü Üst énekesnő és Ali Sharpkan üzletember 70-es évekbeli szerelmi történetét meséli el modern feldolgozásban. A főszereplő Süreyya (Asli Enver, Golden Butterfly Award 2017), zenélésből, éneklésből próbálja fenntartani magát szülei halálát követően. Egy átlagosnak induló reggelen megismerkedik Farukkal (Özcan Deniz), az évszázados tradíciókkal rendelkező családból származó, rangos és vagyonos vállalatvezetővel. Két teljesen különböző világ találkozása ez, és egy mindent elsöprő szerelem kezdete. Kapcsolatuk nem indul könnyen, cselszövéseket, féltékenységet, családi hagyományokat kell a szerelmüknek legyőznie. A pár az anyai vasakarat előtt sem hátrál meg és házasságot köt. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Süreyya, a nagyvárosi lány átlépi a 400 éve fennálló család és villa kapuját. Az erőskezű Esma asszony továbbra sem hajlandó elfogadni fia döntését, ezzel kezdetét veszi a cselszövések árja. Szétválasztásuk célja minden eszközt szentesít.