.

Az HBO nem akarja folytatni az egyik népszerű sorozatát

Írta: RaulReal | 2020. január 17. 18:48
A Watchmen október 20-án indult el az HBO-n, a széria Alan Moore és Dave Gibbons szuperhősös képregényeinek a folytatása. A Damon Lindelof (Lost, A hátrahagyottak) által készített produkció egy alternatív Amerikába kalauzol, ahol álarcok mögé bújt rendőrök és maszkos civilek próbálnak rendet tartani a társadalomban. Szinte mindenki biztosra vette, hogy a 9 részes első szezont követően érkezik a folytatás is, Lindelof viszont már december közepén úgy nyilatkozott, hogy kerek egésznek tekinti a sorozatot. Az alkotó azonban leszögezte, hogy amennyiben az HBO folytatná, másik showrunnerrel ez jó ötlet lehet, annyi mindent el lehet még mesélni erről a világról.
Az ügyben friss fejlemény, hogy a csatorna most bejelentette, az első évad alkotója nélkül nem folytatják a kritikus és közönségkedvenc Watchment. "Damon Lindelof nagyszerűen nyúlt hozzá, bővítette ki és mesélte tovább a képregény történetét. Mi abban is benne lennénk, ha a True Detective-hez, vagy a Fargóhoz hasonló antológiává nője ki magát a sorozat. Elképzelhetetlen azonban, hogy Lindelof nélkül folytatódjon a széria" - árulta el Casey Bloys, az HBO elnöke. A Watchmen készítője, a USA Today kérdésére válaszolva egyértelműen kijelentette, hogy nem kívánja folytatni a produkciót, így biztosra vehetjük, hogy 2019 egyik felkapott televíziós újoncából nem látunk több részt.

Új és már ismert sorozatok jönnek 2020 elején a magyar képernyőkre

Írta: RaulReal | 2020. január 17. 17:58
2020 eleje a régi kedvencek mellett vadonatúj produkciókat is kínál a nézőknek, a Sony csatornáin ugyanis igazi sorozatdömpinggel telik január és február. Január 10-e óta látható új részekkel a Zűrös viszonyok 4. szezonja, minden hétköznap 20:00-kor a Sony Maxon. Emellett január 10-én debütált az AXN-en a StartUp című széria 1. évada, melyben egy hacker, egy gengszter és egy kétségbeesett bankár triója áll össze, hogy létrehozzanak egy feltörhetetlen online valutát. A produkció péntek esténként, 21:00-kor jelentkezik új epizódokkal. A StartUp 2. etapját szünet nélkül tűzik képernyőre, mely február 7-től a megszokott, péntek esti időpontban jelentkezik majd. Január 11-e óta látható a Sony Maxon a Szeplőtelen Jane 5. évada, mely dupla részekkel látható, minden szombaton 16:00-kor.
A fantasy sorozatok rajongóinak szól majd az Árnyvadászok: A végzet ereklyéi (a képen), mely január 22-én, 23:00-kor mutatkozik be a VIASAT6-on. A történet egy Clary Frey (Katherine McNamara) nevű fiatal lányról szól, aki 18. születésnapján rádöbben, a világ rendjének megőrzése érdekében csatlakoznia kell egy démonvadász klánhoz. Január 29-én jön A provokátor című új orosz drámasorozat is, ebben a főszereplő Artem (Maksim Matveev) egy pszichológus, aki különös módszerei miatt találja magát egy gyilkossági ügy kellős közepén. A produkció január 29-től, minden szerdán 21:00-kor jön dupla részekkel az AXN-en. Február 29-én, a tél utolsó napjaiban visszatér a képernyőkre a Smallville egykori sztárja, Kristin Kreuk is, aki Az igazság terhe című jogi sorozatban lesz látható, minden vasárnap 13:30-kor, dupla részekkel az AXN-en.

Bizonytalan ideig nem folytatódik a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: RaulReal | 2020. január 16. 16:49
A Mindhunter című produkció 2017 októberében mutatkozott be egy 10 részes első évaddal a Netflixen, melyet 2019 augusztusában egy 9 epizódos második szezon követett. Az alkotás, melyen executive producerként David Fincher (Holtodiglan, Zodiákus) is közreműködött, egyből sokak kedvence lett. A széria ugyanis meglepő módon közelített a krimi műfajához, olyan szakemberekről szólt, akik már börtönben ülő sorozatgyilkosokkal beszélgetnek, próbálva megérteni a motivációikat és hátterüket. A rajongóknak rossz hír, hogy a Mindhunter bizonytalan ideig nem folytatódik az online videotáron, a főszereplők szerződése pedig lejárt, így szabadon vállalhatnak munkákat.
David Fincher jelenleg az első, Netflixre szánt filmjén, a Manken dolgozik, emellett a Love, Death and Robots második szezonjával foglalkozik éppen. Elképzelhető, hogy a későbbiekben visszatér még a Mindhunter harmadik etapjához, ám sajtóértesülések szerint a készítő nem tartaná fairnek, hogy a produkció főszereplői a krimiszériához legyenek kötve. Jonathan Groff (Holden Ford), Holt McCallany (Bill Tench) és Anna Torv (Wendy Carr) tehát szabad prédák. A The Playlist szerint az ügy hátterében állhat az is, hogy Finchernek a második szezon miatt sokat kellett távol lennie a családjától, és ebből elege lett a produkció kreatív vezetőjének.

Kiderült, hogy mikor érkezhet a Trónok harca sárkányos előzménysorozata

Írta: RaulReal | 2020. január 15. 23:51
Az HBO október végén jelentette be, hogy 10 részre berendelték a House of the Dragon című Trónok harca előzményszériát. A produkciót, mely a Tűz és vér című regény adaptációja lesz, Ryan Condal és George R. R. Martin jegyzik, a pilotot Miguel Sapochnik rendezi. Az alapul szolgáló könyv sztorija Hódító Aegonnal, a Vastrón készítőjével kezdődik, aztán egyfajta történelemkönyvként végigveszi az összes olyan generációt, amely azért küzdött, hogy megőrizzék a Targaryenek uralmukat.
Casey Bloys, az HBO igazgatója egy sajtóeseményen árulta el, hogy mikor érkezhet legkorábban a House of the Dragon a képernyőkre. "Egyelőre még az írószobában zajlik a munka, véleményem szerint 2022-ben mutatkozhat be a Trónok harca első spinoff sorozata." A szakember pontosabban nem tudta megbecsülni a várható premierdátumot, a széria fejlesztése annyira korai státuszban van, hogy még a forgatást sem kezdték el.

A kívülálló pilot kritika: Hátborzongató Stephen King adaptációval kezdte az évet az HBO

Írta: RaulReal | 2020. január 15. 20:52
Stephen King írásait feldolgozni nem könnyű, ezt Hollywoodban sokan megtanulták, miután csúnyán belebuktak különböző filmek vagy sorozatok elkészítésébe. A Setét Torony film, A köd sorozat és A Bura alatt televíziós adaptációja is megkérdőjelezhető minőségű lett, melyekkel szemben azért ott állt a 11/22/63, vagy a Castle Rock a mostanában készült produkciók közül. A kívülálló január 13-án érkezett meg a magyar HBO GO-ra, egyszerre két epizóddal, a széria pedig a legjobb King-művek hangulatát idézte meg. A történet kezdete olyan hátborzongató lett, amelyre nem sokan számítottak, drámaszériák tekintetében A kívülálló miatt már jól indult a 2020-as év.
A produkció a horror mesterének egyik újabb regényét, a 2018-ban azonos címen kiadott A kívülállót dolgozza fel, mely in medias res egy gyermek meggyilkolásával kezdődik. Az ehhez hasonló krimik általában sokáig húzzák az időt, mire eljutnak a gyilkosig, itt viszont egyértelműnek tűnik, hogy a baseball-edző, Terry Maitland (Jason Bateman) a tettes. A főszereplő nyomozót, Ralph Andersont alakító Ben Mendelsohn le is tartóztatja a férfit, aki azt állítja, a bűnügy napján máshol tartózkodott és sziklaszilárd alibije van. Amellett, hogy A kívülálló egy klasszikus detektívsztori, amelyet még Agatha Christie is megirigyelne, a Kingre jellemző misztikum is erősen jelen van. Ezúttal azonban csupán árnyékként, a háttérben lopakodva. A sorozat felütése egyrészt azért sokkoló, mert mindenféle előzmény nélkül, rögtön a tetthelyre kiérkező zsaruk szemével látjuk az erdőben történt borzalmat. Emellett a színészi játékok és dialógusok még inkább reálissá teszik a történetet. Bateman és a Zsivány Egyesből is ismert Mendelsohn igazi különpárbajt vívnak a képernyőn. A detektív mögött különösen tragikus háttérsztori húzódik, amely miatt megérthető a motivációja. A sok antihősös sztori után felüdülés látni egy olyan fickót, aki követi a törvény előírásait és még akkor sem követ el kihágást, ha az gyorsabban rácsok mögé juttatná Maitlandet.

A régi köztársaságban játszódó Star Wars filmet és sorozatot készíthet a Disney

Írta: RaulReal | 2020. január 15. 14:47
A Skywalker kora után a Disney hosszabb pihenőre küldi a messzi-messzi galaxisban játszódó filmeket, hiszen 2022-ig kell várnunk a következő Star Wars mozira. Ettől függetlenül az új címek fejlesztésével nem állnak le, jön a The Mandalorian 2. szezonja, az Obi-Wan széria és egy Zsivány Egyes spinoff, ráadásul a pletykák szerint titokban egy Doctor Aphra szérián is dolgoznak. A Disney+-ra azonban a legfrissebb hírek szerint érkezhet még egy produkció, amely a rajongók egyik kedvenc időszakában, a régi köztársaságban játszódhat.
A Bioware népszerű videojátékai, a Knights of the Old Republic I-II és a még 2019-ben is új tartalommal jelentkező The Old Republic című MMORPG is ebben a korszakban játszódtak. A tévészéria mellett egy különálló mozifilm is az Egy új remény előtt közel 4000 évvel korábbi történésekbe engedhet majd betekintést. Izgalmas projekt lehet ez, főleg azoknak a Star Wars nézőknek, akik nem voltak tisztában ezzel, a filmek világától eltérő, mostanra nem kánonnak számító időszakkal. A közeljövőben ugyanis olyan legendás sith-ek is bemutatkozhatnak, mint a közönségkedvenc Darth Revan, Darth Bane, vagy éppen Exar Kun.

Titkos műsorváltozás volt az RTL Klubon

Írta: RaulReal | 2020. január 14. 21:20
Január 2-án indult el az RTL Klub 2020-as januári műsorrendje, öt nappal ezt követően azonban több esti sorozat kezdési időpontja is megváltozott. A Drága örökösök akkor 19:50 helyett már 19:45-kor elindult, a Bátrak földje maradt 21:00-kor, míg a Barátok közt 22:00-ről 22:10-re került át. Január 6-a óta ismét megváltozott több esti RTL-es sorozat időpontja, erről viszont sem a nézőket, sem az újságírókat nem tájékoztatták.
A Drága örökösök múlt szerda óta 20 perccel később indul, 19:45 helyett 20:05-kor. A Bátrak földje kezdési időpontja 21:00-ról 21:15-re változott, mely 15 perces pakolást jelent. A késő esti Barátok közt viszont továbbra is 22:10-kor kezdődik. Többen is írtak nekünk, hogy nem tudják, mikor kezdődik a kedvenc sorozatuk, ez az RTL Klub titkos műsorváltozásának eredménye. A hivatalos tévéműsorokban továbbra is a régi időpontok vannak jelölve, nem értjük, a csatorna miért zavarja össze a nézőit.

2. heti nézettség - Nagyot tarolt A mi kis falunk visszatérő epizódja

Írta: KTL | 2020. január 14. 20:40
Az 1. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 2. héten (január 6. - január 12.) a délutáni Barátok közt hétfőn és pénteken közepesen futott, kedden és csütörtökön jól ment, szerdán pedig kiemelkedő számokat hozott. A Mátyás király tér életét bemutató sorozat minden nap legyőzte a török Remények földjét. Az RTL Híradó 18-49-ben minden nap megverte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében négyszer is nyerni tudott.
A Tények Plusz szerdán közepes adatokat produkált, a többi négy napon viszont kifejezetten jól ment. A Fókusz minden nap remekül teljesített. Az RTL magazinműsora a TV2 bulváros hírműsorát háromszor, a napi sorozatát pedig minden alkalommal legyőzte. A Mintaapák hétfőn, csütörtökön és pénteken közepes, kedden és szerdán gyenge számokat szállított. Az Exatlon Hungary hétfőn és csütörtökön kiemelkedő nézettséget produkált, pénteken jól, kedden és szerdán pedig közepesen hozott. A Drága örökösök hétfőn és szerdán tarolt, kedden csak közepesen ment, csütörtökön és pénteken pedig jó adatokat produkált. Az Ökörapáti életét bemutató széria kedd kivételével 18-49-ben minden este a legnézettebb műsor volt. A Bátrak földje hétfőn, kedden, szerdán és pénteken gyengén hozott, csütörtökön pedig szörnyen rossz eredménnyel került képernyőre. A kosztümös sorozat minden nap simán kikapott a TV2 Csoport realityjétől.

A The Witcher sorozat készítője elárulta, miért kell olyan sokat várni a 2. évadra

Írta: RaulReal | 2020. január 14. 16:08
A The Witcher 1. évada december 20-án mutatkozott be a Netflixen, a 8 részes produkció pedig még így is felkerült az online videotár legnépszerűbb, 2019-es sorozatainak listájára. A Henry Cavill főszereplésével készített, részben Magyarországon felvett fantasy folytatására azonban sokat kell még várnunk. Az új epizódok csak 2021-ben jönnek. Az IGN a The Witcher showrunnerével, Lauren S. Hissrich-hel interjúzott Londonban, az alkotó pedig elárulta, miért is kell ilyen sokat várnunk a produkció visszatérésére.
"A széria egy rendkívül ambíciózus vállalkozás, az elkészítése pedig sok időt vesz igénybe. A The Witcher 1. szezonjának munkálatai során megfeszített tempóban kellett elvégeznünk az utómunkát, hogy tartsuk magunkat a premierdátumhoz. Ezúttal odafigyelünk arra, hogy egyetlen szakemberünknek se kelljen azért plusz teher alatt dolgoznia, mert szorítja őket az idő. A 2. etap forgatókönyvei már készen vannak, de a közeljövőben apróbb változásokon mehetnek még át" - árulta el Hissrich.

Távozik A mi kis falunk egyik közkedvelt szereplője

Írta: RaulReal | 2020. január 13. 20:25
A mi kis falunk 4. évada január 11-én, 20:00-kor folytatódott az RTL Klubon, a produkció hosszú szünet után tért vissza a képernyőkre. A rajongók öröme azonban most nem lehet teljes, ugyanis a Fókusz kora esti adásában a széria egyik közkedvelt karakterét, a közmunkás Matyit alakító Molnár Áron (a képen középen) bejelentette távozását. Habár a karaktert még hetekig láthatják a nézők A mi kis falunkban, valószínűleg már most megkezdődnek a találgatások, hogy mi lesz a férfi sorsa.
"Matyi eljátszása egy óriási buli volt, annak a folyamatát is nagyon élveztem, ahogy Kapitány Ivánnal megalkottuk ezt a karaktert. Most azonban elbúcsúzok tőle. Hálás vagyok A mi kis falunk stábjának, az elmúlt négy évben egy nagyon klassz közösséget ismerhettem meg, amelybe beletartozik a rendkívül lelkes nézőtábor is. A döntés az enyém volt, azért távozom, hogy a zenei projektemre, a noÁrra tudjak koncentrálni" - árulta el a színész a Fókuszban.

Itt a Penny Dreadful testvérsorozatának első előzetese

Írta: RaulReal | 2020. január 13. 20:02
A Penny Dreadful (Londoni rémtörténetek) című produkció a Showtime és a brit Sky közös gyártása volt, mely 2014 és 2016 között összesen 3 évadot ért meg. A széria olyan gótikus történetekből merített alapanyagot, mint a Dorian Gray arcképe, a Drakula, vagy éppen a Frankenstein. A Penny Dreadful hamarosan City of Angels alcímmel spinoffot kap, melynek egyik főszereplője a Trónok harca és a Tudorok sztárja, Natalie Dormer lesz, aki egy Magda nevű alakváltó démon bőrébe bújik.
A sorozat első előzetese mellett a Showtime bejelentette a hivatalos premierdátumot is, mely április 26-a lesz. A Penny Dreadful: City of Angels 1938-ba, Los Angelesbe kalauzol, amikor titokzatos, rituális gyilkosságok rázzák meg az amerikai nagyvárost. A mexikói folklór mellett a Harmadik Birodalom ügynökei is tiszteletüket teszik a produkcióban, így horrorból megint csak nem lesz hiány.

Kiderült, hogy mikor jön a Westworld 3. évada (videó)

Írta: RaulReal | 2020. január 13. 12:45
Egy rövid kedvcsináló videóban tette közzé az HBO, hogy mikor várható a 2020-as év egyik legjobban várt televíziós premierje. A Westworld a szokásosnál rövidebb, mindössze 8 epizóddal tér vissza kora tavasszal a képernyőkre. A magyar premier az HBO-n és az HBO GO-n március 16-án lesz, az új évadban a visszatérő sztárok (Ed Harris, Evan Rachel Wood, Tessa Thompson, és Jeffrey Wright) mellett a Breaking Bad egyik főszereplője, Aaron Paul is bemutatkozik majd. Újdonságokból nem lesz hiány, a Westworld maga mögött hagyja a cowboyok és a szamurájok világát, helyette II. Világháborús kalandpark és az emberek futurisztikus világa lesz a középpontban.