.

Kolosi Péter: Ezért fejezzük be 22 év után a Barátok köztöt

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 30. 09:45
A Barátok közt a legrégebben látható sorozat Magyarországon, 1998 óta hosszabb szünet nélkül képernyőn van. Idén nyáron került képernyőre a 10 ezredik epizódja, ősszel pedig a 22 éves születésnapját ünnepelte. Kolosi Péter a SorozatWikinek adott exklúzív interjújában erősítette meg, hogy befejezik a sorozatot. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója elmondta, hogy mit jelent a csatorna számára a sorozat és miért hozták meg ezt a súlyos döntést. Kifejtette, hogy szerinte hol lett elrontva a Barátok közt, mit gondol a mostani megújításról, valamint a stáb munkájáról és elárulta, hogy mikor láthatjuk utoljára a sorozatot az RTL Klubon.
Miért döntöttetek a Barátok közt megszüntetése mellett? A Barátok közt a magyar televíziózás egyik legsikeresebb vállalkozása, korszakalkotó produkció. Bármi történik, ez mindig így marad. Ez nagyon fontos tény és mindenképpen szerettem volna ezzel kezdeni. Az, hogy a Barátok közt ilyen régóta képernyőn van és ebből több mint másfél évtizedig hatalmas siker volt, sőt volt olyan időszak amikor több mint 70 százalékos közönségarányt hozott, elképesztő teljesítmény. Annak idején az összes többi tévétársaság úgy próbálta szerkeszteni a programját, hogy csak a Barátok közttel ne kerüljön szembe a saját műsora, mert akkor biztosan elbukik. Egy olyan sorozat, amelynek ilyen hatása volt, ami ennyire erős volt és ilyen mértékben tartottak tőle az ellenfelei, mindig is a magyar tévétörténelem egyik legnagyobb csillaga marad. Független attól, hogy most már messze nem nézik ennyire jól.

Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült.


Megvan az új Nicsak, ki vagyok? második három leleplezettje

Írta: SorozatWiki | 2020. november 29. 22:15
A Nicsak, ki vagyok - a rejtélyek színpada 2. évada a múlt héten indult, melyben vadonatúj zsűri érkezett. A TV2 maszkos műsorában a múlt héten három leleplezett volt, a Kukorica jelmeze alatt Galambos Lajcsi rejtőzött, a Hattyú Zséda volt, a Ló kosztümében pedig Cseh Laci énekelt, a Tigris pedig tovább jutott, így nem lepleződött le. A tovább mögött folytatjuk a három kieső leleplezésével!

Leleplezték az Álarcos énekes 13. adásának kiesőjét

Írta: SorozatWiki | 2020. november 29. 21:03
Az új Álarcos énekes első részében a Süti esett ki, aki Fluor Tomi volt, majd a Cicának öltözött Béres Alexandrát leplezték le, aztán a Tigrisről derült ki, hogy ő Eszenyi Enikő, majd a Méhecske maszkját viselő Rubint Rella is kiesett. Koronavírus fertőzés miatt idő előtt kellett leleplezni a Röfit, aki Liptai Claudia volt, de a Kakas álarca is lehullt, aki Miklósa Erika volt.
Később a Dinónak öltözött Erdélyi Mónikát leplezték le, a Bikáról kiderült, hogy ő Kozsó, majd a Béka jelmez mögött található Falusi Mariannak kellett távoznia. Majomként éneklő Pintér Tenya is kiesett, majd az Elefántként látott Bach Szilvia búcsúzott, múlt héten pedig kiderült, hogy az Egér jelmez alatt Feke Pál volt, aki mai adásban nyomóznak állt. Ma este a Röfi, a Zebra, a Baba, és a Banán kosztümbe öltözött sztár is fellépett, a tovább mögött eláruljuk, ki volt a 13. adás kiesője!

Nagyon szeretünk Hargitai Beával dolgozni - közös interjú az Álarcos énekes nyomózóival

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 28. 21:30
Október elején egy exklúzív meghívás keretében több napot töltöttem az Álarcos énekes stábjával, melyről a kulisszák mögötti beszámolónk már megjelent az oldalunkon. A látogatás alatt lehetőségem volt beszélgetni mind a 4 nyomózóval, akik egyenként ugyanazokat a kérdéseket tettem fel. A négyes interjúból kiderül, miért vállalták el, hogy detektívek lesznek és mit szóltak ahhoz, hogy második évadra Dancsó Pétert Hargitai Beára cserélték. Elmesélték, hogy mindegyikük máshogy készül a műsor előtt és azt is, hogy véleményük szerint miért ekkor siker az Álarcos énekes.
Miért vállaltátok el az első évad előtt ezt a vadonatúj formátumot? SEBESTYÉN BALÁZS: Az volt a legnagyobb mozgatórugó, hogy nyomozó még sosem voltam. Annyira beteg és vicces az egész, hogy nagyon szívesen mondtam rá igent. Nem kell túlságosan komolynak lenni, mert közben jókat röhögsz, találgatsz, bedobálsz neveket, közben pedig jó a köztünk lévő kémia. Ezért volt kedvem ehhez az egészhez. Bennem ott motoszkált az is, hogy végre ez egy másik szerepkör, nem műsorvezető vagyok, nem a rádió mikrofonja mögött ülök, hanem bemegyek és mondom a hülyeségeket. Kíváncsi voltam rá, hogy ebben is jó vagyok-e, az Álarcos énekesben pedig kiderült, hogy igen. Magam se értem, hogy lehetek ennyire jó (nevet). GÁSPÁR LACI: Örültem, amikor felkértek erre a műsorra, nagyon izgalmas dolognak tartottam. Jó dolog benne lenni egy újdonságban. Ilyen jellegű produkció még nem volt Magyarországon, ezért kíváncsi voltam, hogy milyen lesz és hogy milyen leszek benne. A többiek nevében is elmondhatom, hogy az első pillanattól kezdve nagyon jól éreztük magunkat. Balázzsal itt ismerkedtünk meg és azóta is jó barátok vagyunk. Élvezzük ezt az egészet, és nagyon örülök neki, hogy most már másodszor csinálhatjuk ezt együtt. CSOBOT ADÉL: Itt újra gyerek tudok lenni, örülni a hatalmas és látványos jelmezeknek, és nyomozni. Az Álarcos énekes egy társasjáték, amiben a nézők is részt vesznek, a közösségi oldalakon várjuk a hozzászólásaikat, így folyamatosan együtt gondolkozok velük. Menő formátum, a buliról és az önfeledt szórakozásról szól. Szeretem, hogy Bencével dolgozunk együtt,persze ez már nem az első alkalom, de mégis különleges és örülök, hogy már a második évadnál tart.

Egy harmadik magyar csatorna is megszűnik

Írta: SorozatWiki | 2020. november 27. 22:20
Két hete érkezett a hír, hogy 2020 végén megszűnik két magyar ismeretterjesztő csatorna. A Discovery portfóliójába tartozó Fine Living életmóddal, divattal, lakberendezéssel és főzéssel foglalkozott, míg a Discovery Showcase HD a médiavállalat csatornáinak HD tartalmaiból szemezgetett. Most kiderült, hogy szilveszter környékén újabb hazai tévéadó tűnik el az itthoni piacról.
2021. január 4-én megszűnik a History Channel valóban történelmi témákkal foglalkozó testvéradója, a History 2 - írja a sat-tv-radio.hu. A tévéadó nem lesz hosszú életű, ugyanis idén január 7-én indult a magyar nyelvű sugárzása. A csatorna azonban nem igazán terjedt el Magyarországon, ugyanis mindössze a Telekom és a PR Telecom kínálatában elérhető.

Több csatornán is műsorváltozás lesz Balázs Fecó halála miatt

Írta: SorozatWiki | 2020. november 27. 16:32
Pénteken, 69 éves korában elhunyt Balázs Fecó. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes-dalszerző-billentyűsre emlékezik a közmédia több csatornája is, ezért számos műsorváltozásról döntöttek. Részletek az MTVA közleményében: Az M2 Petőfi TV egy nemrég rögzített, eddig még sehol nem látott akusztikus koncerttel tiszteleg ma este a legendás énekes-billentyűs előtt. Az Akusztik Legendák koncertje a Korál frontemberéről készült egyik utolsó felvétel. Balázs Fecó jól ismert dalai akusztikus hangszerelésben este 20.15-től csendülnek majd fel.
A Kossuth Rádióban Az este - házigazda… című műsorban egy tavalyi felvétel lesz hallható 21 óra 6 perctől, amelyben Csatári Bence rocktörténész beszélgetett a Korál Együttes alapító tagjával. Az M5 kulturális csatorna műsorán pedig egy idén márciusban, Balázs Fecó születésnapjának apropóján készült Ez itt a kérdés portré műsort láthatnak vasárnap 19 órától. A Petőfi Rádió a nap folyamán dalaival emlékezik az elhunyt dalszerző-énekesre, valamint hétfőn reggel a Talpra magyarban is megemlékeznek majd az elismert művészről.

Az RTL cáfolja, hogy lesz új Győzike show

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 27. 12:11
Októberben Gáspár Győző a Partizán című műsor vendége volt. A beszélgetés alatt a BeleValóVilág műsorvezetője teljesen magától a következőt mondta : "2021. februárjában befejezem a ValóVilágot és azelőtti héten elkezdjük az új Győzike show-t forgatni." Gulyás Márton még rá is kérdezett az állításra, hogy tényleg lesz-e új Győzike show? Mire Győző úgy felelt, hogy lesz bizony.
A SorozatWiki friss információi szerint azonban az RTL Magyarországnál nem folynak a műsor előkészületei. Úgy tudjuk, hogy a Győzike show név a médiavállalat tulajdona, ezért más nem készítheti el az új Győzike show-t sem. A műsor lehetséges folytatásáról megkérdeztük a tévétársaságot, ahol megerősítették, hogy nem tér vissza a műsor: "Gáspár Győzőn kívül senki sem állította, hogy lesz Győzike show. Ha terveznénk a reality folytatásával, akkor ezzel a címmel valóban az RTL Magyarország készíthetné a műsort, de egyelőre nincs tervben a forgatása" - válaszolta az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a SorozatWikinek. Nagyon hasonló eset történt 2016-ban is. Akkor egy bulvárlap kereste meg Győzikét azzal, hogy úgy tudják folytatódik a Győzike show. Gáspár Győző akkor ezt megerősítette és arról nyilatkozott, hogy 40 millió forintot fog vele keresni. Nem sokkal később azonban kiderült, hogy a műsorvezető nem mondott igazat. 4 éve Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a SorozatWikinek cáfolta meg Győzike állítását és elmondta, hogy nem is tervezik a show visszahozását.

Új török sorozat érkezik decemberben az egyik nagy magyar csatornára

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 26. 21:06
Az év utolsó hónapjában egy vadonatúj török sorozat érkezik az egyik országos csatornára. December 7-én lesz az Isztambuli menyasszony (Istanbullu Gelin) magyarországi premierje a Dunán. A produkció hazájában 2017-2019 között került képernyőre és olyan sikeres volt, hogy 3 évad készült belőle. A török számozás szerint 87 részes, melyből az első szezon 16 epizódból áll. Viszont ott egy-egy epizód 120 perces, a köztévé pedig 45 perces adásokra bontja, így a produkció első szezonja várhatóan január vége előtt nem fog befejeződni.
A széria nem csak a nézők körében aratott sikert, hanem szakmailag is elismert, 2018-ban Nemzetközi Emmy-díjra jelölték, és elnyerte az Arany Esernyő-díjat. A megtörtént eseményeken alapuló szériát Ülkü Üst énekesnő és Ali Sharpkan üzletember 70-es évekbeli szerelmi történetét meséli el modern feldolgozásban. A főszereplő Süreyya (Asli Enver, Golden Butterfly Award 2017), zenélésből, éneklésből próbálja fenntartani magát szülei halálát követően. Egy átlagosnak induló reggelen megismerkedik Farukkal (Özcan Deniz), az évszázados tradíciókkal rendelkező családból származó, rangos és vagyonos vállalatvezetővel. Két teljesen különböző világ találkozása ez, és egy mindent elsöprő szerelem kezdete. Kapcsolatuk nem indul könnyen, cselszövéseket, féltékenységet, családi hagyományokat kell a szerelmüknek legyőznie. A pár az anyai vasakarat előtt sem hátrál meg és házasságot köt. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Süreyya, a nagyvárosi lány átlépi a 400 éve fennálló család és villa kapuját. Az erőskezű Esma asszony továbbra sem hajlandó elfogadni fia döntését, ezzel kezdetét veszi a cselszövések árja. Szétválasztásuk célja minden eszközt szentesít.

Új műsorvezető csatlakozik az RTL-hez

Írta: SorozatWiki | 2020. november 26. 19:56
Csütörtökön jelentette be az RTL Magyarország, hogy új házigazda érkezik az RTL Klub Reggeli műsorába. Így az ismert műsorvezetők mellett hamarosan Járai Máté is köszönti majd a csatorna reggeli nézőit. A Jászai Mari-díjas színészt sok tévénéző a 200 első randiból ismerhette meg, de korábban feltűnt többek között A mi kis falunkban és az Egynyári kalandban is. Országos ismertséget idén ősszel a Nyerő Párosban való versenyzése során szerzett, ahol feleségével Járai Kirával az utolsó napig látható volt.
"Rengeteg szerepet eljátszottam már, amik rendkívül széles skálán mozogtak. Ugyanakkor mindig is nagy álmom volt és titkon vágytam rá, hogy talán egyszer lehetőségem lesz kipróbálni a műsorvezetést is. Nagyon izgulok az első adás miatt, igazi kihívás lesz, így előtte nem valószínű, hogy le tudom majd hunyni a szememet, nehogy elaludjak” - mondta Járai Máté. A Reggeli továbbra is minden hétköznap 6 órától jelentkezik az RTL Klubon.

47. heti nézettség - Hétköznap is remekel a Farm VIP

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 25. 22:45
A 46. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 47. héten (november 16. - november 22.) a délutáni Barátok közt csütörtökön közepesen, a hét többi napján gyengén ment és minden nap kikapott a közepes-jó számokat hozó Bosszú csapdájától. Az RTL Híradó 18-49-ben hétből hatszor, a teljes lakosság körében ötször győzte le a Tényeket. Este a Tények Plusz hétfőn kiemelkedően, a hét többi napján pedig közepesen ment. A Fókusz kedden kimagasló, hétfőn, valamint szerdától péntekig jó számokat szállított. A közös idősávjukban hétfőn a TV2 bulváros hírműsora, keddtől péntekig pedig az RTL magazinja nyert. A Mintaapák minden nap közepesen futott, egyedül szerdán hozott rosszul. Az RTL Klub napi falus sorozatától ugyan minden nap nagy különbséggel kapott ki, viszont az évad alatt most hozta a második legjobb heti közönségarányát. Valószínűleg a javuló eredményeinek is köszönhető, hogy berendelték a 3. szezonját.
A Drága örökösök hétfőtől csütörtökig kiemelkedő adatokat produkált, pénteken pedig nagyot tarolt. Utóbbi eredményével 18-49-ben a heti toplista második helyét zsebelte be, ezen kívül pedig négy hétköznapon is a legnézettebb műsor lett. A Farm VIP hétfőn, kedden és szerdán jól teljesített, csütörtökön és pénteken pedig kiemelkedően. A hét első három napján, nem sokkal, de kikapott az RTL gasztro realiyjétől, míg csütörtökön hatalmas meglepetésre legyőzte és pénteken is fej-fej mellett volt a két műsor. A heti toplistában a hatodik helyre került és főműsoridőben minden más TV2-s produkciónál jobban teljesített a fiatalok körében. Egyértelműen látszik, hogy a vasárnapi remek kezdés után hétköznap is sikeres lett a kalandreality. A késő estére került Bezár a bazár! a hét elején nagyon gyenge, a hét második felében katasztrófális számokat produkált. Velük szemben a maratoni hosszúságú A Konyhafőnök VIP hétfőn, szerdán és pénteken kiemelkedően teljesített, kedden tarolt, míg csütörtökön "csak" jól ment. 18-49-ben a heti toplista negyedik helyén végzett és kedden a legnézettebb lett. A Farm sikeres megjelenésével csak 1 százalékpontot veszített a heti közönségarányából, mely elég jónak számít. Ismét bebizonyosodhat, hogyha az RTL Klub és a TV2 teljesen más típusú programot kínál a nézőinek, akkor mindkettő mehet jól. Szerdán Magyarország-Törökország Nemzetik Ligája közvetítés volt, mely remek eredményeket szállított az M4 Sport számára.

Jövő héten búcsúzik az RTL Klub legnézettebb műsora

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 25. 21:44
Az Álarcos énekes tavaszi, első évadának elképesztő sikerei után még idén, szeptember 6-án elindult a műsor második szezonja is. Az új etap 10 helyett 16 versenyzővel és az első heteiben hosszabb adásidővel jelentkezett. Mára pedig az is látszik, hogy a korábbi 10 helyett 14 rész készült belőle. Bár annyian nem nézik, mint tavasszal, de hétről hétre most is elég jól teljesít és azf ősz legnézettebb műsora. Hamarosan azonban véget ér az évad.
A nagyszabású showműsor fináléja, jövő vasárnap 19 órakor lesz látható az RTL Klubon. A döntő a mostani adásoknál némileg hosszabb lesz, reklámokkal együtt várhatóan 2 órán keresztül lesz majd, így december 6-án az Életünk története 21:30 helyett 22:10-kor kerül képernyőre. Az Álarcos énekes előző, 12. részében az Egér lepleződött le, így ezen a héten a Röfi, a Zebra, a Baba, és Banán lép fel a fináléba jutásért.

Kiengedték Majkát a kórházból

Írta: SorozatWiki | 2020. november 24. 21:53
A Bezár a bazár! műsorvezetője sportolás közben lett COVID-19 fertőzött, november 9-én pedig CT-t végeztek a magyar sztáron, akit rossz eredményei miatt benn is tartottak a kórházban. Majka a Youtube-on számolt be állapotáról majdnem minden 24 órában, aztán három nappal később hazaengedték, hogy kisfia születésnapját a családjával együtt ünnepelje meg. A rapper-műsorvezető az eseményen megerőltette magát, és vissza kellett mennie a kórházba. Majka tegnap este a kocsijából jelentkezett be és jó hírről számolt be rajongóinak, végre kiengedték a kórházból, mert az újabb tüdővizsgálat jobb eredményeket hozott. A sztár még mindig koronavírus-pozitív, tüdőgyulladása nem múlt még el teljesen.