.

Megtudtuk, hogy a 2 hetes leállás után folytatódik-e a Drága örökösök és a Barátok közt forgatása

Írta: KTL | 2020. április 03. 19:30
Március közepén jött a hír, hogy a koronavírus-járvány miatt biztonsági okokból leállították a Drága örökösök negyedik évadának forgatását. Akkor Hámori Barbara, a sorozat showrunnerre a SorozatWikinek elmondta, hogy a teljes stáb - színészekkel együtt - két hetes önkéntes karanténba vonul, és csak abban az esetben folytatják a felvételeket, ha ezen időszak alatt senkin nem jelentkeznek a koronavírus tünetei. Azóta letelt az említett két hét, de a SorozatWiki információi szerint a felvételek nem indultak újra.
A hírrel kapcsolatban megkerestük az RTL Magyarországot, ahol megkérdeztük, hogy valóban hosszabb lesz-e a leállás és ha igen, akkor jelentkeztek-e a tünetek valakin, vagy más oka van ennek? "A gyártótól (ContentLab & Factory) kapott információk alapján nem fertőződött meg senki. A forgatás az egészségügyi helyzet függvényében folytatódik" - válaszolta az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a SorozatWikinek. Fontos kiemelni viszont most is, hogy ez a szünet a Drága örökösök most futó 3. szezonját egyáltalán nem érinti, ugyanis a felvételeit már tavaly befejezték. Így az évad végéig a sorozat továbbra is minden hétköznap látható lesz az RTL Klubon. Szintén a múlt hónap közepén jelentette be az RTL Magyarország, hogy a Barátok közt esetében a stáb védelme érdekében a meghosszabbított tavaszi szünet előbbre kerül. Úgy tudjuk, hogy eredetileg itt is két hétről volt szó, mely szintén letelt azóta.

Az egyik legismertebb amerikai sorozat színésznője is megfertőződött koronavírussal

Írta: RaulReal | 2020. április 03. 15:00
Az NBC veterán szitkomja, a Will & Grace 1998-ban indult, a produkció egészen 2005-ig megszakítás nélkül futott, 8 évad után azonban befejezték a szériát. A folytatás ötlete 2016-ban vetődött fel, amikor az egykori főszereplők egy közös videó erejéig ismét összeálltak. Ezt követően az amerikai csatorna bejelentette, hogy az emberek pozitív visszajelzései miatt folytatják a kultikus sorozatot, melyet további három etapra rendeltek be.
Ali Wentworth a széria jelenleg is futó, 11. évadához csatlakozott állandó szereplőként. Az 55 éves színésznő Dr. Sapersteint alakítja a Will & Grace-ben, mely a jogászként dolgozó Will, a belsőépítész Grace, az újgazdag Karen és az önhitt Jack baráti társaságáról szól. Wentworthöt azt követően diagnosztizálták koronavírussal, hogy a mellkasa szorított és belázasodott. "Én is elkaptam a koronavírust. Soha nem voltam még ennél betegebb. Fáj az egész testem, magas lázam van, és nehezen kapok levegőt. Karanténban vagyok a családommal együtt. Borzalmas az egész. Maradjatok otthon"- írta a színésznő Instagramon.

13. heti nézettség - 3 hét alatt közel a másfélszeresére nőtt A mi kis falunk nézettsége

Írta: KTL | 2020. április 03. 11:55
A 12. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 13. héten (március 23. - március 30.) a délutáni Barátok közt hétfőn és szerdán gyenge, kedden és csütörtökön jó, míg pénteken gyenge számokat hozott. A sorozat hétfőn kikapott a Remények földjétől, kedden és csütörtökön legyőzte, míg szerdán és pénteken holtversenyben voltak. Nagyot tarolt az RTL Híradó, mely mindkét korosztályban a hét minden napján legyőzte a Tényeket. A koronavírus járvány miatt viszont mindkét hírműsort továbbra is nagyon sokan figyelik.
A Tények Plusz hétfőn, szerdán és csütörtökön kiemelkedő számokat hozott, kedden tarolt, míg pénteken "csak" jól ment. A TV2 bulváros hírműsora 18-49-ben a múlt hét hetedik legnézettebb műsora volt és egyben a csatorna legsikeresebbje. Ennek ellenére csak hétfőn és kedden tudta legyőzni az RTL magazinját, a többi napon kikapott tőle. A Fókusz hétfőn, csütörtökön és pénteken tarolt, míg kedden és szerdán "csak" kimagasló eredményeket produkált. A magazin egy nap kivételével minden nap megelőzte a TV2 napi sorozatát. A Mintaapák hétfőn jól, kedden, szerdán és pénteken kiemelkedő adatokat szállított, míg pénteken csupán közepeseket. A széria szerdán tudta csak legyőzni a Fókuszt. Az Exatlon Hungary egyedül hétfőn hozott jól, a hét többi napján csupán közepesen teljesített. Palik László műsorán már az előző héten is látszott, hogy kezdenek visszaesni az eredményei, de a múlt héten már az évad eddigi legrosszabb átlagos közönségarányát hozta. A sportrealityt kedden és szerdán is beérte a nem túl sikeres Bátrak földje, mely újabb negatívum. Valószínűleg - csak úgy mint tavaly - a nézői három hónap után már kicsit unják a Dominikai-Köztársaságból közvetített vetélkedőt és az otthonlét miatti plusz tévézők sem igazán ezt a műsort választják. A Drága örökösök továbbra is hatalmas siker és a legtöbb hétköznap ezt a műsort választják esténként. A Bátrak földje csütörtökön közepesen futott, az összes többi nap pedig gyengén.

Józanságot kérnek A mi kis falunk színészei a rajongóktól (videó)

Írta: RaulReal | 2020. április 03. 10:39
Az RTL Klub falus sorozatának helyszíne, Pajkaszeg egy kitalált község, a produkciót a valóságban egy 319 főt számláló apró faluban, Pilisszentléleken forgatják. A település az elmúlt években igazi turistalátványosság lett, a rajongók ugyanis elzarándokolnak ide, hogy olyan helyszíneket látogassanak meg, mint Teca kocsmája. A koronavírus-járvány miatt azonban hazánkban is különleges rendszabályok léptek életbe, kijárási korlátozás van.
A 4. évadzáró epizódra készülő A mi kis falunk sztárjai, többek között Lengyel Tamás (Gyuri), Csuja Imre (Füleki Károly), Lovas Rozi (Erika), és Bata Éva (Teca) is arra kérte a nézőket, hogy a vészhelyzet miatt ne látogassanak el a sorozat forgatási helyszínére. Pilisszentléleken ugyanis sok öregebb lakos is él, akik nehéz helyzetbe kerülhetnek, ha a faluban kóricálók miatt elkapják a betegséget. A széria 5. évadának forgatása április 15-e előtt nem vette volna kezdetét, a közegészségügyi helyzetet figyelembe véve döntenek majd arról, hogy mikor kezdődnek el a munkálatok, ahogy korábban beszámoltunk róla. A videó a tovább mögött tekinthető meg!

Eldőlt, hogy a két hetes szünet után folytatják-e a The Witcher forgatását

Írta: RaulReal | 2020. április 02. 22:12
Március 16-án Amerikában és Kanadában két hétre leállították az összes film és sorozat forgatását. A Netflix fantasy produkciójának, a The Witchernek a stábja Nagy-Britanniában dolgozott éppen, és pár nappal korábban a hírek még arról szóltak, hogy a terveknek megfelelően folytatják a felvételt. A széria egyik sztárja, a Trónok harcából ismert Kristofer Hivju azonban megfertőződött koronavírussal, és mivel a készítők attól tartottak, hogy másnak is átadhatta a színész, 14 napra hazaküldtek mindenkit.
A The Witcher 2. évadának forgatási szünete március 30-án járt volna le, de Nagy-Britanniában egy héttel korábban kijárási tilalmat hirdettek, így a munkálatok nem folytatódhattak. A járvány által okozott bizonytalan helyzet miatt egyelőre nem érkeztek hírek arról, hogy mikor állhat újra össze a stáb, köztük Henry Cavill (Ríviai Geralt), Anya Chalotra (Yennefer) és Freya Allan (Ciri). A produkció casting-rendezője, Sophie Holland nemrég arról nyilatkozott, hogy felszabadult idejében a világ minden részéről színészeket hallgat meg online. Ezek a tehetségek így megkapják a lehetőséget arra, hogy a szakembernek köszönhetően olyan szériákban szerepeljenek, amikre eddig még csak gondolni se mertek.

Néhány szerencsés Trónok harca rajongó együtt vacsorázhat Emilia Clarke-kal

Írta: RaulReal | 2020. április 02. 19:58
Tizenkét szerencsés Trónok harca rajongó együtt vacsorázhat a korábban Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke-kal. A színésznő, aki a Solo - Egy Star Wars történetben és a Terminátor 5-ben is főszereplő volt, arra kéri az embereket, hogy küldjenek adományt az általa vezetett SameYou-nak. A szervezet olyanoknak segít, akik stroke-ból vagy egyéb, az agyat érintő betegségből próbálnak felgyógyulni. Emilia Clarke új kezdeményezésének lényege, hogy a koronavírustól szenvedőknek próbálnak több ágyat biztosítani azzal, hogy az agykárosodástól szenvedőket otthon ápolják.
A sorozatsztár 250 ezer fontot (103 millió forintot) szeretne összegyűjteni, a szerencsés rajongók azonban nem azok közül kerülnek ki, akik a legtöbb pénzt adományozzák. A tizenkét embert, aki virtuálisan együtt vacsorázhat Emilia Clarke-kal, véletlenszerűen választják ki. "Együtt főzünk, majd együtt megesszük azt, miközben olyan dolgokról beszélgetünk, mint az elszigetelődés, és a félelem, vagy éppen, hogy ki-milyen vicces videót látott az interneten. Jó szórakozás lesz, mert be kell vallanom, nem vagyok egy konyhatündér!" - mondta el a Trónok harca korábbi színésznője. A szervezet számára április 9-ig lehet a világ bármely tájáról pénzt küldeni.

Régi Trónok harcás ismerősökkel dolgozott együtt új sorozatában Sophie Turner

Írta: RaulReal | 2020. április 02. 17:56
Sophie Turner 8 évadon keresztül alakította Sansa Starkot a Trónok harcában, a karakter a történetben hosszú utat tett meg, naiv hercegnőből Észak királynőjévé vált. A színésznő új sorozata, a Survive április 6-án érkezik meg a Quibi kifejezetten mobiltelefonokra szánt online videotárába. A produkció egy repülőkatasztrófa két túlélőjéről szól, akik egy havas hegyen térnek magukhoz. Conan O'Brien late night show-jában, melyben a műsorvezető jelenleg online beszélget a vendégekkel, Sophie Turner elárulta, hogyan segített neki a Survive túllépnie az HBO sikerszériáján.
"Az új sorozatomban ugyanazokkal az emberekkel dolgoztunk, akik a Trónok harcához is a stáb rendelkezésére bocsátották a farkasokat. Furcsa volt, mert az HBO szériájában ugyanezek az állatok a Stark család szimbólumai voltak, közel álltak Sansa szívéhez is. Itt azonban a túlélés érdekében élet-halál harcot kellett vívnom egyikükkel. Elég szimbolikus volt, úgy éreztem, mintha a farkas megölésével a karrierem korábbi részének is búcsút intettem volna. Sikerült végre lezárnom magamban a Trónok harcás időket, és túllépni Westeroson" - mesélte Sophie Turner. A Survive azoknak kedvez majd, akiknek nincs idejük hosszabb sorozatrészekre, a Quibi újdonsága 8-10 perces epizódokkal jelentkezik majd.

Elkapta a koronavírust a TV2 egyik műsorvezetője

Írta: RaulReal | 2020. április 02. 10:32
Nem járt külföldön, sem nagy társaságban, mégis megfertőződött a koronavírussal a TV2 egyik műsorvezetője, Barta Sylvia - tudta meg a Bors. Az időjós azonnal értesítette betegségéről a munkahelyét, és azóta karanténba vonult, egyelőre nem tudni, hogy mikor térhet vissza a képernyőre. A magyar híresség jelenleg még férjével és kislányával sem érintkezik. A sportos és aktív életet élő műsorvezető egyik napról a másikra legyengült, ami nagyon megijesztette.
"Ízületi fájdalmaim és lá­zam volt, eleinte azt hittem, megfázás vagy influenza. Fel sem merült, hogy elkaphatom. Azonban egy idő után mégis elkezdtem gyanakodni, felhívtam az orvost, és a tesztet szükségesnek ítélte meg. Sajnos pozitív lett, és erről vasárnap értesítettem is a TV2-t. Most már több mint há­rom hete nem jártam embe­rek között, szigorú karanténba vonultam" - mondta el az 50 éves meteorológus.

Trónok harca kvíz: Mennyire emlékszel a Feketevízi csatára?

Írta: RaulReal | 2020. április 01. 21:04
A Trónok harca kezdetben inkább a politikai cselszövésekről és a Házak között kialakuló feszült helyzetről szólt, a közönségnek egészen a 2. évad 9. részéig kellett várnia, hogy igazi háborút lásson a képernyőn. A Feketevízi csata nem okozott csalódást, fordulatos és látványos összecsapás zajlott le Királyvár falainál. 5 hónap szünet után újabb feladványokkal jelentkezünk. Kvízsorozatunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeztek a Trónok harcában látott legnagyobb csatákra. A kvíz a tovább mögött található!

Bejelentették a TV2 jövő héten induló vadonatúj műsorának szereplőit

Írta: RaulReal | 2020. április 01. 20:28
A koronavírus-járvány miatt sorra álltak le a magyar műsorok forgatásai, a TV2 azonban másfél hete bejelentette, áprilisban #maradjotthon címmel egy olyan dokurealityt tűz képernyőre, melyhez nem kellenek külön operatőrök és nagy stáb sem. A produkcióban hazai sztárok és érdekes civilek a 2015-ös, az RTLII-n látott Szelfihez hasonlóan kamerával rögzítik majd az életüket a válsághelyzetben. Az április 6-án induló és minden hétköznap 19:30-kor látható újdonságban a TV2 Csoport friss bejelentése alapján szerepelni fog a Sztárban sztár leszek! egyik zsűritagja, Tóth Gabi és férje, Krausz Gábor, séf is. A pár sok más emberhez hasonlóan a válsághelyzet miatt egyik pillanatról a másikra maradt munka nélkül.
A #maradjotthon első szezonjában más érdekes emberek is feltűnnek majd, így dr. Kőnig Róbert gyermeksebész és gyermektraumatológus, aki a János Kórház ügyeletéről forgatja videónaplóit. A nézők megismerkedhetnek dr. Kiss Csaba kótaji háziorvossal, valamint a képernyőkön feltűnik Keve Márton, séf, aki önkéntesként egészségügyi dolgozóknak főz. Márton az #etesdadokit kezdeményezés egyik elindítója. A produkcióban Linczényi Márkó, zenész is felbukkan majd, aki várandós felesége és a kórházak túlterheltsége miatt aggódik. Szabó Simon színész videónaplóit is láthatjuk majd, aki próbálja minél aktívabban élni mindennapjait a karanténban.

Végre kiderült, hogy mikor jön a Netflix egyik tavalyi sorozatának új évada

Írta: RaulReal | 2020. április 01. 19:04
A Netflix egyik hazánkban is felkapott produkciója, a The Order 2019 március 7-én mutatkozott be, a 10 részes első évad középpontjában az egyetemista Jack Morton (Jake Manley) áll. A fiatal férfi felvételt nyer a Belgrave University-re, ahol egy titkos szekta és néhány vérfarkas közötti évszázados ellentétbe keveredik bele. Az online videotár már tavaly tavasszal bejelentette, hogy biztosan érkezik a The Order második etapja, eddig azonban nem lehetett tudni, pontosan mikor. A legfrissebb hírek alapján a produkció 2020 nyarán folytatódik, az első szezonhoz hasonlóan ismét 10 új epizódot kapnak a rajongók. Az új epizódok különösen izgalmasnak ígérkeznek, mert a szezonzáró meglepő fordulattal ért véget, ugyanis Jack amnéziás lett és elfelejtett mindent, ami vele történt.

Két sorozat premierje is új időpontba kerül az HBO GO-n

Írta: RaulReal | 2020. április 01. 16:21
A következő hetekben az emberek a kijárási korlátozás és a járványhelyzet miatt a szokásosnál több időt töltenek majd a képernyők előtt. Nemrég számoltunk be róla, hogy a magyar HBO GO tele lesz sorozatpremierekkel áprilisban, még a szokásosnál is több újdonság érkezik. Az egyik legjobban várt ezek közül a Megszállottak viadala (Killing Eve) harmadik szezonja, melyben Eve (Sandra Oh), az MI-5 ügynöknője és a csinos bérgyilkos, Villanelle (Jodie Comer) folytatja macska-egér játszmáját. A szériának a tengerentúlon otthont adó AMC elnöke, Sarah Barnett bejelentette, hogy a Megszállottak viadala a vártnál két héttel korábban folytatódik. Emiatt a magyar HBO GO-ra is április 27-e helyett már április 13-án megérkezik A döntés oka a koronavírus-járványhoz kapcsolódik, egy kis szórakoztatással könnyítenék meg azok dolgát, akik önkéntesen vagy kötelezően karanténban vannak.
Az HBO saját gyártású miniszériája, az Ez minden, amit tudok premierje is új időpontba kerül, április 28-a helyett két héttel később mutatkozik be. A járvány miatt a Nicole Kidman főszereplésével készült The Undoing csak ősszel debütál, ezért a Mark Ruffalo nevével fémjelzett produkció ennek az eredeti helyére, május 11-re kerül az HBO GO-n. A történet egy testvérpár drámájáról szól, melyben mindkét karaktert a Bosszúállók sztárja játssza. Az ikrek egyike komoly mentális betegséggel küzd, amely az egész család életét megnehezíti. A széria a 20. század Amerikájába kalauzol, mely Wally Lam bestsellerének adaptációja.
hirdetés