.

Terrormerényletről mintázták a Trónok harca egyik legdurvább fordulatát

Írta: RaulReal | 2018. szeptember 25. 21:12
A Trónok harca vizuális effektekért felelős szakembere, Joe Bauer izgalmas interjút adott a HuffingtonPostnak, melyből több érdekesség is kiderül. Az egyik az, hogy a Fal összeomlását egy szomorú eseményről, a 2001. szeptember 11-én összeomló ikertornyok összedőléséről mintázták. "A jelenet megtervezésekor rendelkezésünkre állt egy emlékezetes történés felvétele, a 9/11-es terrormerényletről." "Az ikertornyok pusztulásánál az emberiség nem látott még nagyobb épületeket megsemmisülni, így ezeket a videókat elemeztük. Az Éjkirály és Viserion több ponton is meggyengítik a Falat, aztán egyetlen nagy felületre koncentrálnak, hogy elpusztítsák azt. Egyfajta láncreakció indul be. Hónapokat töltöttünk a Fal leomlásának elkészítésével" - árulta el Bauer.
A sorozaton dolgozó Joe Bauer a sárkányokkal kapcsolatban is több érdekességet elárult az újságnak. Kiderült például, hogy a jégsárkányként visszatérő Viserion megtervezéséhez egy legendás vámpír, Nosferatu szolgáltatott alapot. A német eredetű karakter még Drakulánál is régebbi, jellegzetessége, hogy a vállait furcsán felhúzza, míg a fejét előretartja. Bauer azt is elmesélte, hogy a Trónok harca stábjában van egy sárkányszakértő, Dan Catcher, aki minden szakirodalmat ismer és állítja, Drogon a valóságban már képtelen lenne felszállni, akkorára nőtt. "A sorozatban többször is látható, hogy a sárkány nekifut és egy szikláról lendül neki a repülésnek, mindez azért van, mert túl nagy a súlya, nem tudná a szárnyaival felemelni magát a földről" - mondta a szakember, aki mosolyogva emlékezett meg arról, hogy a legutóbbi évadban előfordult az is, hogy heten ültek Drogon hátán és úgy kellett repülnie. A jelenet alapból is nagyon drámai volt, de amilyen nehézségeket a sárkánynak a többletsúly okozott, még emlékezetesebbé tette a történést. (Fotó: HBO)

Jó nézettséggel kezdett hétfőn a Survivor

Írta: KTL | 2018. szeptember 25. 18:45
Hétfő este indult a Survivor új évada az RTL Klubon. Az első rész rögtön jó nézettséggel indult és 18-49-ben 20,3 százalékos közönségarányt hozott. Ez ugyan valamivel alacsonyabb, mint amennyit eddig a Nyerő Páros hozott, de bőven szép számnak számít. A Barátok közt 14,8 százalékot produkált. A két RTL-es műsor idejében látható MasterChef VIP 11,2 százaléka az átlagnál ugyan jobb volt, de még így is gyengének számít.
Később az Éjjel-Nappal Budapest 15,1 százalékos közönségaránnyal ment - mely jónak számít -, míg utána a Dr. Csont ismétlése a 10 százalékot sem tudta elérni és 9,8-at hozott. A Piramis ellenük viszont ismét katasztrofális, 6,7 százalékot produkált. A fiatalok körében az RTL Klub főműsoridős (19-23 óra) átlaga 15,3 százalék volt, míg a TV2-é 8,8 százalék, így az elmúlt hetekben megszokotthoz képest kisebb, 6,5 százalékpontos különbség volt a két nagy csatorna között. A részletes adatok és grafikon a tovább mögött!

Egy harmadik szereplő is távozik a Barátok köztből

Írta: KTL | 2018. szeptember 25. 16:33
Pár napja derült ki, hogy a Nagy Tóbiást alakító Józan Lászlót és az Asztalos Kristófot játszó Hajnal Jánost kiírták a sorozatból. Már nem is forgatnak és várhatóan az október 26-ai 20 éves születésnapi epizódokban tűnnek el a Mátyás király térről. A Blikk szerint a karakterjeik nem halnak majd meg, csak elutaznak. A két távozó után azonban ma kiderült, egy harmadik szereplő sem lesz már sokáig Barátok közt.
Józan László és Hajnal János után a Mayer Ottót alakító Pribelszki Norbert is eltűnik a sorozatból - tudta meg a Színes Ász. „Egyelőre csak annyit árulhatunk el, hogy a karaktere nem fog meghalni. Nyitva hagytuk számára a visszatérés lehetőségét” – mondta a lapnak a Barátok közt sajtósa, Szabó Péter. Pribelszki Norbert a Színes Ásznak elárulta, hogy maga döntött a távozás mellett, mivel megsokszorozódott a munkája a zenei életében. Ma már elsősorban a Polaroid együttes frontembereként tevékenykedik, első slágerük, a Holnaptól pedig egyre népszerűbb. Sőt, hamarosan új videóklipet is forgatnak. „Köszönöm, hogy új barátokat szerezhettem, és egy új családot kaphattam a Barátok közttel. Nehéz döntés volt, de most inkább zenészként szeretnék előretörni, és nem felejtem el a legnagyobb álmomat sem, hogy egyszer műsorvezetőként láthassanak viszont a nézők a képernyőn” – tette hozzá a fiatal színész, aki három éve csatlakozott a sorozathoz. (Fotó: RTL Klub)

Nem forgatnak több új részt az egyik magyar sorozatból

Írta: AJ | 2018. szeptember 25. 14:23
A Duna 2015-ben mutatta be újabb, saját készítésű, heti fikciós sorozatát, a Csak színház és más semmit. A szériában egy kitalált színház és társulatának életébe nyerhetünk bepillantást, végigkövetjük az előadások próbafolyamatait, valamint azt, hogyan alakul a színészek és a vezetőség magánélete. A Csak színház és más semmi idén tavasszal jelentkezett a harmadik évadával, és már májusban megkezdték a negyedik etap forgatását. Augusztusban elsőként számoltunk be arról, hogy az Egynyári kalandhoz hasonlóan a Csak színház folytatása is hosszabb lesz, a korábban megszokott hat rész helyett nyolc új epizódot láthat majd a közönség.
A széria forgatása a napokban fejeződött be, ezt egy Facebook posztban árulták el a Csak színház és más semmi oldalán. Emellett pedig azt is leleplezték, hogy a negyedik lesz a sorozat utolsó évada. A történetet lezáró, nyolc részes szezonban több érdekesség is várja majd a nézőket. A produkció a SorozatWikin jelentette be még augusztusban, hogy a forgatás helyszínéül szolgáló Thália Színházban zajló felújítási munkálatok miatt az íróknak új ötletet kellett kidolgozniuk. Szintén nálunk olvashattátok először, hogy visszatér a negyedik etapra a korábbi főszereplő, Mikecz Estilla és Klem Viktor, valamint fontos szereplő lesz az Oltári csajokból ismert Ember Márk is. A sorozat negyedik, és egyben utolsó évada várhatóan jövő év első felében indul a Dunán. (Fotó: Csak színház és más semmi Facebook oldala)

38. heti nézettség - Kiemelkedő számokkal búcsúzott a Nyerő Páros

Írta: AJ | 2018. szeptember 25. 12:56
A 37. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 38. héten (szeptember 10-16.) az Elif - A szeretet útján egy alkalmat leszámítva minden nap verte 18-49-ben a Veronica, a rabszolgák megmentőjét. A telenovella után adásba kerülő török sorozat, a Feriha pedig ötből négyszer legyőzte az RTL Klub napi magazinműsorát, a Fókuszt a fiatalok körében. Az RTL Híradó hétből hat alkalommal is nézettebb volt a Tényeknél a 18 és 49 év közötti korosztályban, míg teljesben ugyanilyen arányban a TV2-s hírműsor győzött.
A Nyerő Párosból az utolsó öt adás került képernyőre, és mindegyik kiemelkedő eredményeket szállított, leszámítva a keddit, mely 20% alatti közönségarányt hozott 18-49-ben, de ez így is jó nézettségnek számít. Sebestyén Balázs műsora pedig hétfőn, és pénteken a szezonzáró adással is tarolt. Kedden gyengén szerepelt a Barátok közt is, míg a többi nap egyenletesen magas számokat szállított. Az RTL Klub celebes realityje és a Berényiék életét bemutató sorozat minden nap legyőzte a velük egyszerre látható MasterChef VIP-t, mely továbbra is rosszul teljesít mindkét korosztályban. A gasztrorealityhez hasonlóan nem produkál jó számokat A Piramis sem. A Stohl András vezette vetélkedő két hete negatív rekordot döntött, a múlt héten azonban pár százalékponttal már jobb eredményeket szállított, azonban ezek a nézettséget így is katasztrofálisak. Az Éjjel-Nappal Budapest minden nap remekül teljesített, és ötből öt alkalommal megverte A Piramist. Az RTL Klub és a TV2 között hétköznap este a főműsoridőben átlagban 10 százalékpont volt a különbség a 18 és 49 év közötti nézők körében. A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

George R. R. Martin megcáfolta a legfontosabb hírt a Trónok harca előzménysorozatokról

Írta: RaulReal | 2018. szeptember 24. 21:00
Július végén jött a hír az HBO háza tájáról, miszerint a csatorna berendelte a pilotját a The Long Night munkacímű Trónok harca előzménysorozatnak. A produkció forgatása 2019 februárjában kezdődik, a történetet Jane Goldman készíti, mely több ezer évvel az anyaszéria előtt játszódik majd, a hősök korának végéről és a Mások elleni csatározások kezdeteiről fog szólni. Ekkor derült ki az is, hogy az HBO az összes többi spinoffot - szám szerint négyet - elkaszálta, George R. R. Martin új nyilatkozata azonban megcáfolja mindezt.
"Nem vagyok benne biztos, hogy a Trónok harca megváltoztatta volna a televíziózás egészét, a sci-fi és fantasy műfajokra viszont erős hatással volt, köszönhetően a nagyszerű készítőgárdájának. Akik még többet akarnak látni Westerosból, jó hírem van számukra, 5 előzménysorozatunk van összesen készülőben. Van olyan közöttük, mely mindössze 100 évvel, és van olyan is, mely akár 5000 évvel a Trónok harca előtt játszódik" - tette hozzá az író, aki arról beszélt a Varietynek, hogy még a sokat látott rajongóknak is tudnak majd a spinoffok újat mutatni.

Gundel Takács Gáborral tér vissza az RTL Klub korábbi vetélkedője a TV2-re

Írta: AJ | 2018. szeptember 24. 18:58
Szeptember 24-én tartotta nagyszabású sajtótájékoztatóját a TV2, melyen elárulták, milyen műsorokkal készülnek az ősz második felében. A rendezvény végén pedig a csatorna bejelentette, hogy náluk tér vissza az RTL Klub egykoron nagy sikerű kvízműsora, a Legyen Ön is Milliomos!. A vetélkedő 2000 és 2013 között volt látható kisebb-nagyobb megszakításokkal, Vágó István, Fábry Sándor, és legutóbb Friderikusz Sándor vezetésével. Több mint öt év szünet után azonban hamarosan új adásokkal jelentkezik a legendás produkció, melynek játékmestere ezúttal Gundel Takács Gábor lesz. (Fotó: Hegedüs Róbert)

Ha lebetegszem, a Survivor forgatása akkor sem állhat le - Fülöp-szigeteki interjú Istenes Bencével

Írta: KTL | 2018. szeptember 24. 17:45
Májusban az RTL Magyarország meghívására a Fülöp-szigeteken nézhettem meg, hogy miként forgatják a Survivort. A reality 4. évada hétfőtől minden hétköznap 19 órakor lesz látható az RTL Klubon. A helyszínen, 10 ezer kilométerre Magyarországtól beszélgettem Istenes Bencével a tavalyi és idei szezonról. A műsorvezető elmesélte, mennyire megterhelőek a forgatások és melyik része a legnehezebb. Elmondta, hogy tájékozódik arról, mi történik a játékosok szigetein és szerinte miért volt tavaly ilyen sikeres a Survivor. Kiderült, mi történik akkor, ha a forgatások közben lebetegszik és jövőre milyen feltételekkel vállalna a házigazda szerepét. Ezeken kívül beszélt a német X Factoros munkájáról is.
Másfél hónapon keresztül szünet nélkül dolgoztok a Survivorön? Mennyire megterhelő ennyire távol otthonról, és ilyen körülmények között dolgozni? Nagyon megterhelő. Egyrészt azért, mert közel két hónapig távol vagyok a családomtól, ez a legrosszabb benne. Másrészt, hogy ennek van egy pszichikai oldala is, hogy olyan messze vagy az otthonodtól, hogy nem tudsz csak úgy, hazamenni, ez is ad egy másfajta érzetet. A harmadik pedig, hogy minden nap forgatunk, tűző napon, magas páratartalomban, extrém körülmények között. Negyvennégy napon keresztül, megállás nélkül csináljuk, ez azért kemény. Nagyszabású és kisebb játékokat kell, hogy vezess, van hogy a játékosok szigetein van dolgod, illetve ott vannak a törzsi tanácsok is. Melyiket a legnehezebb levezetni? Ez egy nagyon másfajta produkció, mint a stúdiós vagy élő műsorok. Közösen rakjuk össze, ezért egyik sem nagyobb feladat, mint a másik. Mivel nem élő, itt gyártjuk a műsort a helyszínen nap, mint nap, tudnunk kell, hogy az egyes játékok hova futhatnak ki, milyen végeredményt hogyan vihetünk tovább. Minden egyes mondatnak, amit az összes játékos, vagy csak egyes csoportok felé intézek, jelentősége van a játék kimenetele szempontjából. Nincs nagy különbség a feladatok levezénylése között, talán csak a törzsi tanács az, ami eltér a többitől, az ugyanis a legátfogóbb, ami pontot tesz a négynapos ciklusok végére. A törzsi tanács olyan, mint egy talkshow, mindennek, ami történt, a fejünkben kell lennie, és látnunk kell előre, melyik szálakat hogyan visszük tovább, melyik játékosnak milyen sztorija van, ki és miért nyert a játékokban. A törzsi tanácsok után mindig megváltoznak az erőviszonyok, átalakulnak a kapcsolatok.

Minden nap más lesz a TV2-n, itt az új őszi műsorrend

Írta: AJ | 2018. szeptember 24. 11:55
Szeptember 24-én, hétfőn délelőtt nagyszabású sajtóeseményen ismertette a TV2 Csoport, hogy milyen műsorrenddel készülnek az ősz második felében. A múlt héten már kiderült, hogy elindul több új produkció, valamint visszatér többek között a Ninja Warrior Hungary, valamint a Korhatáros szerelem is októberben. A ma megrendezett sajtótájékoztatón pedig pontosan ismertették, az egyes műsorok mikor indulnak és mely napokon lesznek láthatóak.
A TV2-n jelenleg az augusztus 27-én indult ősz eleji műsorrend van érvényben. A Tények után a MasterChef VIP látható, a gasztrorealityt követően pedig A Piramis kerül adásba. Ez a kínálat egészen október 5-ig érvényben lesz, és október 8-án indul a csatorna új kínálata. Hétfő esténként a Tények után kerül adásba a Ninja Warriror Hungary második évada, melynek házigazdái ezúttal Till Attila, Kasza Tibor és Stohl Luca lesznek. A sportvetélkedő után, október 8-tól hétfőnként 22:25-kor egy új sorozat, az Elrabolva (Taken) lesz látható, mely az azonos című filmek alapján készült. Október 9-én, kedden 19 órakor indul a TV2 legújabb celebes realityje, A legbátrabb páros. A műsor vélhetően a The Bravest című dán reality magyar verziója lesz, mely egyfajta keveréke a Survivornek és A rettegés fokának. A versenyző párosoknak különféle extrém, kaszkadőri feladatokat kell végrehajtaniuk. A műsort Máltán forgatták, a házigazdái pedig Till Attila és Majka voltak. Keddenként, 22 órától a TV2 vadonatúj, saját gyártású sorozata a Bogaras szülők lesz látható. Augusztusban elsőként írtuk meg, hogy a csatorna egy holland sorozat alapján készít új, heti szériát Ónodi Eszterrel a főszerepben.

Bejelentették, mikor folytatódik új részekkel az egyik kedvelt magyar sorozat

Írta: AJ | 2018. szeptember 24. 11:39
2017 tavaszán derült ki, hogy A mi kis falunk gyártója, ContentLAB & Factory az IKO Műsorgyártóval közösen saját sorozatot készít a TV2-re. A Korhatáros szerelem premierje december 2-án volt, a főbb szerepekben pedig többek között Kovács Patrícia, Kovács Tamás, Fenyő Iván, Bánsági Ildikó és Kamarás Iván volt látható. A sorozat eleinte közepes nézettséget hozott, majd fokozatosan csökkentek a számai, de idén májusban kiderült, hogy elkészítik a második évadát.
Szeptember közepén a TV2 bejelentette, hogy a Korhatáros szerelem új évada az előző szezonnál hamarabb, december helyett két hónappal korábban, már októberben elindul. A pontos premiert azonban csak a ma megtartott sajtóeseményen leplezték le. A Korhatáros szerelem második évadának első része október 12-én, pénteken 22 órakor lesz látható a TV2-n. A történet alakulása során az első évadban jól megismert szereplők mellett több új karakterrel is találkozhatnak majd a tévénézők. Az újonnan csatlakozó színészek között ott lesz például Kárpáti Rebeka, Józsa Bettina, Szorcsik Viki és Árpa Attila is. A folytatásba a korábbinál több humor és pikáns jelenet került.

Kiderült, mikor indul a Ninja Warrior Hungary új évada

Írta: AJ | 2018. szeptember 24. 10:52
2016 novemberében jelentette be Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója, hogy elkészítik a több országban is nagy sikerrel futó Ninja Warrior című sportvetélkedő hazai változatát. A műsor első évada 2017 októberében indult és hétfő esténként volt látható a TV2-n, a házigazdái pedig Majka, Till Attila és Mádai Vivien voltak. A Ninja Warrior Hungary a premierjével letarolta az RTL Klubot, az évad során kiemelkedő nézettséget szállított és a legtöbbször legyőzte az RTL-es ellenfeleit.
A műsor idén márciusban elnyerte a Televíziós Újságírók Díján a legjobb nagyszabású showműsornak járó díjat, az egyik házigazdája, Till Attila pedig a legjobb műsorvezetőnek járó elismerést vehette át a gálán. Nem sokkal a díjátadó után, áprilisban jelentette be a TV2, hogy elkészítik a Ninja Warrior Hungary második évadát, melyben új műsorvezetőket láthat a közönség. Till Attila marad, Majka helyére Kasza Tibor érkezik, Mádai Vivient pedig Stohl Luca váltja. Pár héttel ezelőtt a csatorna elárulta, hogy a produkció októberben visszatér, a ma megrendezett sajtóeseményen pedig kiderült, hogy a Ninja Warrior Hungary második évada pontosan október 8-án, hétfőn 19:00-kor indul a TV2-n.

Novemberben Magyarországra érkezik a Trónok harca egyik fontos szereplője

Írta: RaulReal | 2018. szeptember 23. 21:55
November 17-én és 18-án, egy teljes hétvégén keresztül a PlayIT-é lesz a főszerep a Hungexpón, hiszen Budapesten ismét megszervezik az év legfontosabb geek találkozóját. Lesznek kipróbálható videojátékok, cosplayesek és a szervezők ezúttal több híres filmből és sorozatból is meghívnak szereplőket. Ezek közül az első hírességet leplezte le ma Facebookon a PlayIT, hiszen bejelentették, hogy jön a Trónok harcából Vladimir Furdik, aki az Éjkirályt alakítja. A színész-kaszkadőrrel természetesen lesz lehetőség közös fotóra és aláírást is lehet majd tőle kérni, ahogy korábban is.
A PlayIT korábban is jó lehetőségeket adott a Trónok harca rajongóknak, hiszen 2017 őszén meghívták Kristian Nairnt, aki a sorozatban Hodort játszotta, illetve Ellie Kendricket is, aki Meera Reedet alakította. A színészekkel kerekasztalos beszélgetés keretében interjúztunk, ennek első része itt, második felvonása pedig itt olvasható. A PlayIT ez előtt, 2017 tavaszán is idevonzotta Magyarországra a széria több szereplőjét, akkor a Podrickot játszó Daniel Portman és Gemma Wheelan jött, aki Yara Greyjoyként vált ismertté.