.

Megvan, kik lesznek A Konyhafőnök új zsűritagjai

Írta: AJ | 2018. február 20. 19:45
Január végén az RTL Magyarország vezérigazgató helyettese, Kolosi Pétrer a SorozatWikinek adott évértékelő interjújában jelentette be, hogy két VIP évad után civil versenyzőkkel tér vissza A Konyhafőnök, az RTL Klubon 2014-ben indult nagy sikerű gasztroreality. A műsor új etapjának pontos premierdátuma még nem ismert, az viszont nemrég kiderült, hogy ismét megváltozik a zsűri összetétele.
Egyéb munkái miatt ugyanis nem tér vissza sem Wossala Rozina, sem Sárközi Ákos. Fördős Zé azonban marad, így a gasztroblogger már a tizedik szezonját kezdi tavasszal ebben a műsorformátumban. Mellé az egyik új ítészként az első VIP évad győztese, Gáspár Bea érkezik. A harmadik új zsűritagot pedig a ma esti Fókuszban leplezte le a tévécsatorna. Sárközi Ákos helyét a legfiatalabb Michelin-csillagos magyar séf, Rácz Jenő veszi át, aki a sanghaji Taian Table étteremből a műsor kedvéért tért haza Kínából. (Fotó: RTL Klub)

2018-ban véget ér az egyik legjobb magyar sorozat

Írta: RaulReal | 2018. február 20. 19:35
Február 13-án befejeződött az egyik legjobb magyar sorozat, az HBO-n futó Aranyélet forgatása. 2017 nyarán megírtuk, hogy az HBO elkezdte forgatni a széria új évadát. Most kiderült, hogy a nézők a 3. évad után nem találkozhatnak a mutyi-valóságban csetlő-botló karakterekkel, ugyanis Jankáék végleg elbúcsúznak a nézőktől. 78 napon át tartottak a munkálatok, a produkció rendezői, Dyga Zsombor és Mátyássy Áron pedig külön kiemelték, hogy az Aranyélet pont a stáb miatt lett ennyire sikeres.
A legérdekesebb nyilatkozat az HBO kreatív producerétől, Krigler Gábortól érkezett, miszerint: "Azon túl, hogy tükröt állítsunk a mai magyar társadalomnak, az egyik legfontosabb ambíciónk az Aranyélettel végig az volt, hogy évadról évadra, epizódról epizódra képesek legyünk valami újat, meglepőt nyújtani a nézőinknek. Úgy érzem, a befejező évaddal mindezt maximálisan sikerült elérnünk: a legjobbat a végére tartogattuk." A 2017-es Televíziós Újságírók Díján az Aranyélet lett a Legjobb magyar sorozat, ráadásul a produkció színészei is taroltak, hiszen a Legjobb színész kategóriájában Anger Zsolt, a Legjobb színésznők között Ónodi Eszter diadalmaskodott, míg a Legjobb mellékszereplő Farkas Franciska lett. 2016-ban a tévés gálán szintén az Aranyélet lett a legjobb sorozat és Ónodi Eszter akkor is díjat vett át.

Újabb alapszereplőjét veszítheti el a The Walking Dead

Írta: RaulReal | 2018. február 19. 22:36
Lauren Cohan karaktere, Maggie a The Walking Dead második évadában volt először látható, a farmos szezon óta pedig hosszú utat járt be a karakter. Összejött Glennel, félelmetes harcos, aztán vezető vált belőle, mialatt a nő szinte teljesen hozzászokott, hogyan kell túlélni a zombiapokalipszisban. A The Walking Dead rajongóinak most rossz hírünk van, ugyanis Carl elvesztése után újabb szereplő távozhat a produkcióból, a Maggie-t játszó Lauren Cohannek ugyanis hamarosan lejár a szerződése.
A baj akkora, hogy Lauren Cohan a hírek szerint éppen a neki felajánlott pilotok közül válogat, a The Walking Deades szerződése pedig a jelenleg futó, 8. évad után lejár. Scott Gimple, az AMC szériájának készítője úgy nyilatkozott, nagyon reménykednek, hogy megtartják a színésznőt, ugyanis Maggie története még korántsem ért véget. Természetesen a tévéiparban könnyen megtörténik az ilyesmi, ráadásul a The Walking Dead nézettsége egyre rosszabb, így elképzelhető, hogy az egyik legfontosabb színésznő elhagyja a süllyedő hajót.

Megint azonnali, mától érvényes műsorváltozás a TV2-n

Írta: KTL | 2018. február 19. 16:07
Vasárnap délután írtuk meg, hogy mától műsorváltozás lesz a TV2-n. Egy plusz reklámblokk miatt hosszabb lesz A Piramis, így az Áll az alku és a Tények Extra 15 perccel későbbre kerül. Este jött a hír, hogy az RTL Klub is változtat hétfőtől és délutánról visszakerül estére a Fókusz. A döntés miatt A Fal, a Barátok közt, az Éjjel-Nappal Budapest és a heti sorozatok 30 perccel később kezdődnek. Valószínűleg erre reagálva a TV2 hétfőn délután megint azonnali műsorváltozást jelentett be, mely már a második lesz a mai napra.
A Piramisnál a korábbi változás marad érvényben. Az Áll az alkunál is marad új, 20:50-es időpontban, de jó hír a vetélkedő nézőinek, hogy kevesebb reklám lesz benne. A nettó adásidő változatlan marad, de reklámokkal együtt 10 perccel rövidebb lesz Gundel Takács Gábor műsora. A game show után azonban 22:05-kor Drágám, add az életed lesz látható. A TV2 ugyan nem jelöli, hogy új vagy régi részek lesznek, de a SorozatWiki információ szerint ismétlésről van szó. A produkció az Éjjel-Nappal Budapest és az RTL Klub heti sorozatai ellen kerül majd képernyőre. A harmadik napi szórakoztató műsor bekerülése miatt a Tények Extra 22:00 helyett közel másfél órával később, 23:25-től lesz látható.. Az összes többi esti műsor, köztük az eddig is éjszakai időpontban vetített premier sorozatok is még későbbre kerülnek.

Egy rajongói teória szerint ez történik majd a Trónok harca utolsó évadában

Írta: RaulReal | 2018. február 19. 09:27
A Trónok harca 7. évadának forgatása még igazi pechsorozatot jelentett az HBO számára, hiszen egy csomó minden idő előtt kiszivárgott az új részekről. Többek között Daenerys és Havas Jon találkozása, de Redditen még a teljes szezon sztoriját is el lehetett olvasni. Most már a kábelcsatorna minden titkot és fordulatot hét lakat alatt őriz, olyan szinten, hogy a produkciónak több befejezést is forgatnak, illetve a színészeknek is meg van szabva, hogy mit posztolnak a közösségi médiában. Most egy néző az egyik fórumon hosszas elmélkedést tett közzé arról, hogy szerinte mi történik majd a Trónok harca 8. évadában, az általa írtak pedig olyan meggyőzőek lettek, hogy még a TIME is megosztotta a gondolatmenetet. Kattintás után összefoglalva mi is publikáljuk!

Műsorváltozás az RTL Klubon, hétfőtől minden új időpontba kerül

Írta: KTL | 2018. február 18. 19:15
Február 12-től hosszabb lett A Fal az RTL Klubon. Emiatt minden esti, napi sorozat 10-15 perccel későbbi időpontba került. A változás azonban nem hozott sokat a csatornának és továbbra is az a helyzet, hogy hol az RTL Klub, hol a TV2 nyeri a hétköznap estékét a fiatalok körében. Vasárnap délután írtuk meg, hogy a TV2 is hasonló lépés mellett döntött és hétfőtől egy reklámblokkal több lesz A Piramisnál, így tovább tart és az Alku és a Tények Extra is 15 perccel később kezdődik. Vasárnap este pedig az RTL jelentett be azonnali műsorváltozást. Valószínűleg nem a TV2-re reagálnak, hanem A Fal nem annyira működő eredményeire. Hétfőtől a Fókusz délután helyett ismét este jelentkezik majd, mely felborítja az RTL Klub egész napját. Délután nagyjából minden műsor fél órával későbbre kerül, csak az RTL Híradó marad a helyén. Február 19-től így a következőképpen néz majd ki a csatorna esti műsorrendje.
19:00-kor kezdődik a Fókusz. A Fal 19:05 helyett 30 perccel későbbre kerül és 19:35-töl lesz majd képernyőn. A Piramis első fél órája ellen így az RTL napi magazinja megy majd. A Barátok közt kezdése 20:25-ről 20:55-re, míg az Éjjlel-Nappal Budapest 21:05-ről 21:35-re kerül át. A Barátok közt ugyan megint későbbre kerül, de ilyenkor örülhetnek a produkció nézői, hogy januárban megcserélték a Budapesttel, mert különben most megint 22 óra után indulna el. A heti sorozatok is később kezdődnek majd. Hétfőn a Dr. Csont ismétlése kerül adásba, új nap, ezentúl keddenként jelentkezik a Házon kívül, szerdán a Szulejmán, csütörtökön a Halálos fegyver új részei, míg pénteken a filmek 22:45-től lesznek láthatóak. (Fotó: RTL Klub)

Piramist és Áll az alkut is érintő műsorváltozás a TV2-n

Írta: KTL | 2018. február 18. 14:30
A múlt hétvégén írtuk meg, hogy ettől a héttől egy műsorváltozás részenként 10-15 perccel hosszabb lesz A Fal, így az esti napi és heti sorozatok is későbbre kerültek. A lépést követően A Fal nem igazán tudta legyőzni A Piramist, de azt elérték, hogy a produkció vége már nem hoz annyira kiugró eredményeket. Valószínűleg erre reagálva most a TV2-n, ahol egy hasonló műsorváltozás lesz.
Hétfőtől hosszabb lesz A Piramis. Stohl András műsora az eddigi másfél óra helyett 15 perccel tart majd tovább, így megint nagyjából 25 perccel túlnyúlik A Fal befejezésén. A Piramis nettó adásideje azonban nem lesz hosszabb, hanem a csatorna berak egy plusz reklámblokkot - tudtuk meg a TV2-től. A változás érinti az összes utána következő műsort is. Az Áll az alku 20:35 helyett 20:50-kor kezdődik majd, mely rossz hír a vetélkedő nézőinek. Gundel Takács Gábor műsora már eddig is későn ért véget, de ezek után további 15 perccel tolódik. A Tények Extra 22:00-ról 22:15-re kerül, míg az utána következő heti tartalmak 22:40 körül indulnak majd el. Frissítés: Hétfőn délután újabb azonnali műsorváltozást jelentett be a csatorna, az új mától érvényes műsorrend itt olvasható.

6. heti nézettség - Elindult A Fal, de nem bír A Piramissal

Írta: AJ | 2018. február 17. 23:23
Az 5. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 6. héten (február 5-11.) mindkét korcsoportban minden nap legyőzte az RTL Híradó a Tényeket. Ezen a héten volt első alkalommal, hogy A Piramis és A Fal közel egy időben kezdődött és egy órán keresztül egyszerre voltak láthatóak. Bár hétfőn és kedden este a Sebestyén Balázs vezette vetélkedő volt a nézettebb a 18-49 évesek körében, a többi hétköznap már Stohl András műsorát figyelték többen. A teljes lakosság körében pedig egyszer sem tudott nyerni A Fal A Piramis ellen. A Barátok közt elég felemásan teljesített. Jobb közönségarányt hozott mint az előző héten, de a fiataloknál így sem tudta egyszer sem meghaladni az RTL Klub esti csatornaátlagát. Az Éjjel-Nappal Budapest kedden este meglepően remek számokat szállított, ezt azonban a hét többi napján már nem tudta megismételni és akárcsak a Barátok közt, az esti csatornaátlag alatt teljesített.
Új részekkel tért vissza a TV2-re az Áll az alku, a tévécsatorna tavaly őszi szezonjának egyik legsikeresebb műsora. A vetélkedő azonban a vártnál rosszabbul, csak közepesen teljesített: nem tudta megtartani az előtte futó A Piramis számait. A Gundel Takács Gábor vezette vetélkedő egy alkalmat leszámítva azonban végig a TV2 főműsoridős csatornaátlaga fölötti közönségarányt ért el és kétszer le is tudta győzni a vele egyszerre képernyőn levő Éjjel-Nappal Budapestet. Véget ért az RTL Klub saját gyártású heti fikciós sorozata, a Válótársak. A keddi epizód mindkét korosztályban nagyon jól ment. A csütörtök este adásba került finálé viszont közepesen teljesített, rosszabbul, mint az utolsó előtti rész. Kedden éjjel katasztrofálisan hozott a Született szobalányok évadzárója a TV2-n. A Szulejmán nézettsége teljes lakosságban közepes, 18-49-ben alacsony volt. Szombaton új résszel jelentkezett két másik hazai gyártású széria. A mi kis falunk a kis visszaesése ellenére is magasan a legnézettebb produkció volt szombat este és az egész héten is, mindkét korosztályban. A Korhatáros szerelem 18-49-ben az előző hetihez hasonló eredményt hozott, teljes lakosságban viszont sokat csökkent. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Két Trónok harcás színész is jégbe fagyott hajón raboskodik egy új sorozatban

Írta: RaulReal | 2018. február 17. 22:25
A magyar AMC-re március 27-én, hajnali 3-kor, a külföldi premierrel egy időben érkezik egy izgalmas, hazánkban forgatott drámasorozat, a Terror. Az igaz történeten alapuló szériában két hajó esik a jég fogságába az északnyugati átjárónál, amelyet az emberiség nehezebben hódított meg, mint magát a Holdat. Ilyen és más érdekességek derülnek ki az AMC új videójából, melyben a készítők és a szereplők nyilatkoznak az újdonságról. A Terrorban fontos szerepet játszik a Trónok harca két színésze, Ciarán Hinds (a Falon túli király) és Tobias Menzies (Edmure Tully) is. A 10 részes széria rendes, esti időpontban március 29-én, 10 órakor kerül képernyőre az AMC-n.

Megérkezett a tavaszi zsongás a VIASAT6-ra is

Írta: Agent | 2018. február 17. 18:53
Pár napja jelentkeztünk az AXN tavaszi újdonságaival, most pedig a VIASAT6 is bejelentette a tavaszi szezonkezdését. Március 6-tól, minden kedden este 11 órától érkezik országos premierként a már számos Golden Globe- és Emmy-díjat nyert Amerikai Horror Story legújabb, 7. évada, amely a Szekta alcímet kapta. Az előző szezonokhoz hasonlóan most is egy független, egész évados történetet kapunk, amiben most az USA aktuálpolitikai helyzete kap kimagasló szerepet, ugyanis a történet a 2016-os elnökválasztás éjszakájával kezdődik.
Pontosabban amikor kiderül, hogy Donald Trump legyőzte Hillary Clintont. Azonban a már megszokott rettegés és horror se marad el ebből az etapból se, mely 11 részen át göngyölíti majd a szálakat. A produkciót tavaly januárban berendelték a 8., illetve a 9. évadra is, így a rajongóknak most csak hátra kell dőlniük és élvezhetik az új részeket! Március 7-én, szerda este 11 órától jön Az élőholtak kora, mely kivételesen egy brit horror sorozat 2017-ből. Amerikában is csak idén januárban debütált a sorozat, melyben egy igazi rémálom válik valóra: a vámpírok átveszik az uralmat az emberek és a világ felett. A széria csupán 6 részből áll, arról, hogy lesz-e folytatása, még nincs információnk.

Maisie Williams szerint lehetetlen vállalkozás a Trónok harca 8. évadának elkészítése

Írta: RaulReal | 2018. február 17. 11:56
A Trónok harca fiatal színésznője és egyik legnagyobb tehetsége, Maisie Williams a Metro újságnak adott feszült hangulatú interjút. A sorozat Arya Starkja elárulta, szerinte a 8. évad elkészítése közel lehetetlen vállalkozás. "Már amikor a forgatókönyvet elolvastam, akkor azon gondolkoztam, hogy az utolsó szezont nagyon nehéz lesz összehozni. Örülök neki, hogy nem a Trónok harca egyik írója vagyok, hanem csak színész. Évadról évadra jobb minőséget kell letenniük a készítőknek az asztalra, az SF zsánerén belül pedig az elvárások a nézők részéről magasabbak, mint anno a Lost esetében voltak. De szerintem a Trónok harcát többen nézik, mint a Lostot" - jegyezte meg Williams.
Arról is kiderültek részletek, hogy éppen hol tart a produkció forgatása, a színésznő szempontjából. "Jelenleg is egy éjszakai forgatást csinálunk, a negyedik hétnél tartunk a tizenkettőből." Ez a megszólalás arra utal, hogy Arya az évad többségében életben lesz, Westerosra pedig szó szerint sötét idők várnak. A Trónok harca csak 2019-ben tér vissza az HBO-ra, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor.

Tripla résszel elindult a legújabb Csillagkapu sorozat

Írta: RaulReal | 2018. február 15. 18:32
A Stargate Origins a legújabb felvonása a Csillagkapu sorozatoknak, mely ezúttal 1928-ban veszi kezdetét, amikor Paul Langford Gízában megtalálja a Föld első Csillagkapuját. 10 évvel később a nácik is betoppannak, mert az átjáró segítségével Hitlernek akarnak ajándékot (vagy esetleg fegyvert?) vinni, így nem csak az öreg professzort, de lányát, Catherine-t is belerángatják a bolygóközi kalandba.
A produkció 10 részes minisorozat lesz tulajdonképpen, 10 perces epizódokkal, melyek a Stargate Command nevű weboldalon nézhetőek kizárólag. Az első három rész már nézhető is, illetve a Youtube-on a premier alkalmából ingyenesen elérhetővé tették az eredeti, 1994-es Csillagkapu filmet is. A Stargate Origins igazi oldschool sorozat, a CSK-1 lazább stílusában mozog, így rengeteg nosztalgiát tartogat a produkció azoknak, akik adnak neki egy esélyt. Érdemes, mert szórakoztató lett a Csillagkapu sorozatok legújabb darabja!