.

Vadonatúj sorozatok az HBO online videótárában

Írta: KTL | 2017. április 24. 13:00
Az HBO online videótára, az HBO GO az egyik legkirályabb szolgáltatás a sorozatok rajongóinak. A csatorna összes szériája a tévés premier előtt, vagy egyszerre megnézhető rajta, így például a Trónok harca is az amerikai bemutató után azonnal megtekinthető volt az elmúlt években. Az HBO GO-n azonban nem csak a tévéadó sorozatai, hanem egyéb produkciók is elérhetőek, valamint megtalálhatóak a legújabb mozifilmek is. A következő időszakban újabb szériák kerülnek fel a videótárba, részletek az HBO közleményében:
A januárban indult Tabu a 19. századi Angliába kalauzolta a nézőket. A vérrel, árulással és egy kis mágiával fűszerezett Tom Hardy sorozat az év egyik meglepetés sikere illetve az egyik legnézettebb HBO GO tartalom lett. Márciusban a horror és fantasy rajongók legnagyobb örömére megérkezett A pokoltól délre (South of Hell) és a Szívtelen (Heartless), áprilisban pedig A fehér hercegnő (The White Princess), a Gerilla (Guerrilla), A Klikk (Clique) és A 404-es dimenzió (Dimension 404) látható az HBO GO kínálatában. A fehér hercegnő című, hetente új epizóddal érkező nyolcrészes sorozat az angol történelem viharos időszakában, az 1400-as évek második felében játszódik, a Rózsák háborúja idején. Történet a családról és szerelemről, ármányról és árulásról, a középpontban Elizabeth of York (Jodie Comer) és VII. Henrik (Jacob Collins-Levy) viharos házasságával. A köztük lévő személyes és politikai ellentétek azzal fenyegetnek, hogy újra szétszakad a királyság.

Az eredeti, vagy a magyar Exek az édenben a durvább?

Írta: RaulReal | 2017. április 24. 09:00
Április 18-án indult a VIASAT3 műsorán az Exek az édenben, melynek első három adása múlt héten még keddtől-csütörtökig ment, a héten viszont már hétfőtől csütörtökig, 21:30-kor lesz látható a műsor. Az Exek az édenben az Éden Hotelhez hasonlóan egy paradicsomi környezetben található luxusvillában játszódik, ahova a kezdéskor 3 nő és 3 férfi költözik be, hogy aztán szembesüljenek a ténnyel, hogy az utánuk érkezők mind az exeik. A hangsúly itt a taktikán van, ki az eszével, ki a szívével játszik, a főnyeremény pedig 10 millió forint. A VIASAT3 új műsora egy brit reality, az Ex on the Beach továbbfejlesztett verziója, mely eredetileg 2014-ben az MTV-n indult el és eddig 54 adást, 6 évadot élt meg. A formátum elsősorban azért nagyon izgalmas, mert a csatorna igyekezett úgy megválogatni a játékosokat, hogy azok karakánok legyenek és ne riadjanak vissza semmitől. Főleg igaz ez a közéjük beküldött exekre, akik már az Ex on the Beach legelejétől kezdve főleg arra mennek rá, hogy megkeserítsék volt párjuk életét a műsorban és bosszút álljanak rajtuk. Ennél még viccesebb az, amikor azzal a céllal érkeznek az új játékosok, hogy megint összejöjjenek az exükkel.
Az Exek az édenben már az első adásában elég jól adagolja a feszültséget, hiszen az első beköltözők között is ott lapul Bence, aki Franciska volt párja. A csavar azonban ott van, hogy ők igyekeznek ezt nem elárulni a többieknek. A taktikázás tehát a műsor legelején elkezdődik, a titok azonban kipattanni látszik, főleg Tamás miatt, aki a leányzóval vinné végig a műsort és nyerné meg a fődíjat. Érdekes kapcsolat ez a három játékos között, hiszen Franciska és Bence a többiek háta mögött összebeszélnek, és igyekeznek külön utakon járva titkos szövetségben maradni. Aztán később bejön a műsorba Berni, Tamás exe, és az egész kapcsolatrendszert felrúgja, ráadásul Dia komoly riválist kap a leányzó személyében. Ez a játékstílus nagyon hasonlít az eredeti formátumra, hiszen ott is voltak igazán nagy kiakadások, amikor az exek megérkeztek. Mind a brit, mind pedig a magyar verzióban jelen van az, hogy a párok elkezdenek összeszokni, amikor azonban valamelyikük volt barátja vagy barátnője megérkezik, akkor a bizalom megrendül. Nem is csoda, hiszen nem olyan régóta vannak benn a műsorban, nem nagyon ismerik egymást, mégis a féltékenység egy olyan tulajdonság, ami rengeteg ember életét megkeseríti.

Visszatér a TV2 Csoport egyik legnézettebb műsora

Írta: AJ | 2017. április 24. 06:31
A Nagy Duett tegnapi adásában jelentette be a TV2, hogy a nagy sikerre való tekintettel visszatér a Sztárban Sztár +1 kicsi, az elmúlt évek legnézettebb kábelcsatornás műsora. A második évad fő újítása, hogy egyfajta tehetségkutatóként is funkcionál majd a műsor, hiszen a készítők várják a 8 és 18 év közötti gyerekek jelentkezését. A Sztárban Sztár +1 kicsi második évada ősszel érkezik, de ennél több konkrétumot azonban még nem árultak el a műsorral kapcsolatban.

5 dolog, amit nem tudtál a Hegyről a Trónok harcából

Írta: RaulReal | 2017. április 23. 21:51
Hafþór Júlíus Björnsson már a harmadik színész, aki eljátssza a Hegyet a Trónok harcában, a karakter lényegében Cersei Lannister jobbkeze, aki megharcolt a Vörös Vipera ellen, most pedig zombiként védi a neki parancsoló nőt. Soha nem fogjuk elfelejteni, ahogy Oberyn Martell fejét szétzúzta az erősember, akinek a karrierje az HBO sorozata óta erősen felfelé ível. Björnsson a Men's Health-nek adott interjút, melyből egy csomó minden kiderül az izlandi férfiról. Ezek közül az érdekességek közül összeszedtük az öt legmeglepőbbet, ezek a tovább mögött olvashatóak, érdemes kattintani!

Két hónap késéssel, de csak elindul a TV2 új műsora

Írta: KTL | 2017. április 23. 16:10
A TV2 új műsorrendjének ismertetésekkor írtuk meg, hogy február 27-én indul a csatorna új bulvármagazinja. A Ripost minden hétköznap 17:30-kor, a Tények előtt került volna képernyőre. Nem sokkal később műsorváltozást jelentett be a TV2 és végül a SorozatWikinek azt mondták, hogy két hét csúszással, március 13-án indul a produkció. Végül újabb műsorváltozás következett és akkor sem indult el az új magazin, sőt ekkor már a TV2 sem tudta megmondani, hogy mikorra várható a kezdés.
Végül ma 17:25-kor indul a Ripost a TV2-n. A korábban tervezett heti öt rész helyett, csak vasárnaponként fog jelentkezni, 25 perces adásidővel. A műsorvezetők Köböl Anita és Istenes László lesznek. Azt továbbra sem tudni, hogy az első adás a korábban bejelentett kezdéshez képest, miért csúszott közel két hónapot, ahogy azt sem, hogy végül miért nem hétköznap délutánonként jelentkezik.

15. heti nézettség - Katasztrofálisan nyitott az Extrém Activity

Írta: KTL | 2017. április 23. 09:00
Az RTL Híradó 18-49-ben egy kivételével minden nap, a teljes lakosság körében pedig az összes este legyőzte a Tényeket. A TV2 nézettsége a hírműsor után az új műsorrend ellenére most is bezuhant és az Extrém Activity katasztrofálisan kezdett a csatornán. Tilla műsora, az Annyit ésszel, mint erővel a későbbi időpontjában is nagyon rosszul teljesített, a fiataloknál mindkét TV2-s produkció csatornaátlag alatti számokat produkált. A Konyhafőnök VIP most is tarolt. Az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt hétfőn és csütörtökön jól szerepelt, míg kedden és szerdán a Bajnok Ligája miatt kicsit leesett a nézettségük.
Hétfőn a Dr. Csont ismétlése jól hozott. Kedden a Született szobalányok katasztrofális eredményeket szállított. A Castle-t ugyan sokszor annyian nézték, de így is az RTL csatornaátlaga alatt teljesített. Szerdán a Vigyázat, gyerekkel vagyok! 18-49-ben gyengén, míg összlakosságban jól ment. A Szulejmán a foci ellenére is jó adatokat produkált. Csütörtökön a Halálos fegyvert nagyon kevesen választották, látszik hogy a sorozat a későbbi időpontban is bukás. Szombaton és vasárnap délután sokan figyelték a Forma-1 közvetítését. A Nagy Duett a fiataloknál az Éjjel-Nappal Budapest után csak a második, míg a teljes lakosságban bőven a legnézettebb műsor lett a héten. A show-műsor számai kiemelkednek a TV2 többi, mostani produkciójához képest és hétről-hétre sokan követik, de ugyanakkor az előző évadot mindkét korosztályban másfélszer ennyien figyelték, ami hatalmas visszaesés. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Csúszhat a The Walking Dead 8. évados premierje

Írta: RaulReal | 2017. április 22. 21:16
Nemsoká a The Walking Dead visszatér a 8. évadával, így komoly háborúra érdemes készülni Rickék és Negan csapata között. De nem ez az egyetlen konfliktus, amely többek között az AMC sorozatát is érintheti, ugyanis egyre biztosabb, hogy írósztrájk közeleg. Legutoljára nagyjából 10 évvel ezelőtt volt kollektív munkabeszüntetés, melynek köszönhetően több sorozat is rövidebb évaddal jelentkezett. Mindez kisebb nézettséget és a reklámok miatt kevesebb bevételt jelentett a tévécsatornáknak. Most valami hasonló ismétlődhet meg, hiszen az írók céhe, a WGA elégedetlen, ugyanis a rövidebb évadok miatt jóval kisebb pénzeket kapnak a forgatókönyvírók.
Az írósztrájk olyan sorozatokat érinthet, melyeknek az epizódjait május környékén kezdenék el forgatni, így az Amerikai Horror Story, a Jessica Jones, a Star Trek: Discovery, és a The Walking Dead is rosszul járhat. Mindemellett még a késő esti talk show-k nézőinek is arra kell készülniük, hogy a munkabeszüntetés miatt kedvenc műsoraik ismétlésekkel jelentkeznek majd. A The Walking Dead esetében habár egy-két részt a forgatás előtt megírnak, a tényleges munkálatok csak jövő hónapban kezdődnek el, így egy esetleges sztrájk miatt még a premier is elcsúszhat. 2007 november és 2008 februárja között volt legutoljára olyan, hogy az írók kollektíven nem dolgoztak, többek között olyan sorozatok jelentkeztek ezért rövidebb szezonnal, mint a Breaking Bad, a Lost, vagy a Született feleségek.

Eldőlt, hogy folytatódik-e az X-Akták

Írta: AJ | 2017. április 22. 19:29
2016 elején tért vissza az amerikai tévéképernyőkre 14 évnyi szünet után az X-Akták, az egyik legmeghatározóbb sci-fi sorozat. A hat részből álló tizedik évad fantasztikus nézettséggel, 16 millió nézővel nyitott és egy kis esést követően stabilan tartotta a 7-8 milliós nézőszámát. Bár egyszeri, különleges alkalomként harangozták be, a sikerét látva nem volt kérdés, hogy a FOX mindent megtesz majd azért, hogy még egyszer visszahozza Mulder és Scully ügynököt.
Az X-Akták a 2016-ban bemutatott hat részes tizedik évad után - amely az amerikai premiert követően 24 órával idehaza, szinkronosan is adásba került - a 2017/18-as amerikai tévés szezonban ismét visszatér. Ezúttal viszont már 10 részt készítenek az eredeti alkotó Chris Carter vezetésével. Gillian Anderson és David Duchovny újfent jól ismert szerepét ölti magára, és már nyáron elkezdik az új, tizenegyedik évad forgatását. Arról viszont egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor is kerül adásba az új szezon.

Trónok harca kvíz: Mennyire ismered a Falat?

Írta: RaulReal | 2017. április 22. 16:04
Ősszel a kvízeink a Trónok harca legfontosabb családjaihoz kapcsolódtak, majd évadonként kellett felismerni az elhunyt szereplőket. Az év elején fontosabb szereplőktől idéztünk, nemrég pedig két extra feladvánnyal jelentkeztünk. Most legújabb témánk folytatódik, melyben tesztelheted, mennyire ismered a sorozat legfontosabb helyszíneit. Királyvár és Deres után következik az Éjjeli Őrségnek is otthont adó Fal. Kommentben várjuk, hogy 12-ből hányat sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Két népszerű RTL-es műsor is szünetre megy

Írta: KTL | 2017. április 21. 10:00
Nyolc nap alatt két népszerű főzőműsor is szünetre megy az RTL csatornáin. Március 13-án indult a Hagyjál főzni! második évada. Istenes Bence műsora ma jelentkezik utoljára és 30 adás után szünetre vonul. A tavalyi, első szezonból 40 epizód készült, így az idei etap kicsit rövidebb lett. A produkció helyén a jövő héttől Showder Klub ismétlés lesz látható, de néhány hét múlva jön A Konyhafőnök Junior második évada.
A Konyhafőnök VIP címmel, a reality az ötödik szezonnal tért vissza március 27-én. Ez a főzős műsor is hamarosan véget ér, április 30-ai, jövő pénteki adása után szünetre vonul. A Konyhafőnök idén tavaszi évada is rövidebb volt, mint a legutóbbi. Tavaly ősszel a produkció 34 részen át képernyőn volt, míg most csak 23 rész készül belőle. A helyére május 2-ától jön az RTL Klub legújabb reality-je, a Házasság első látásra. (Fotó: RTLII)

Megjelentek a Trónok harca 7. évadának első hivatalos fotói

Írta: KTL | 2017. április 20. 21:05
Közeleg a tél és vele együtt a Trónok harca folytatása is, ezt az elmúlt napokban az időjáráson is tapasztalhattuk. Ahogy egyre kevesebb van hátra az új szezon július 16-ai premierjéig, annál erősebb lesz az HBO felvezető kampánya. Pár hete új ajánló került nyilvánosságra, nemrég pedig megjelentek az első karakterfotók is. A csatorna csütörtök este folytatta a sort és közzétette a 7. évad első hivatalos jelenetfotóit. A képek a tovább mögött nézhetőek meg!

Három sorozatfolytatás is érkezik májusban az RTL csatornáira

Írta: Agent | 2017. április 20. 20:37
Pár napja írtuk meg, hogy az RTL három ismert szériának nem vette meg a folytatását, így a jövőben nem érkezik belőlük új évad csatornacsalád tévéadóira. A rosszak után azonban most jó híreink is vannak. Az RTL Magyarország kábelcsatornáin a tavasz hátralévő részében három sorozat is új évaddal folytatódik, kettő a Coolon, egy pedig az RTLII-n - tudta meg a SorozatWiki.
Először a Rosewood 2. évada érkezik a Cool-ra, melyet május 10-től minden hétköznap este láthatnak majd a széria rajongói. A produkció Amerikában néhány rész múlva fejezi be ezt az etapot, azonban a nézettsége annyira gyenge, hogy valószínűleg nem lesz 3. szezonja - a FOX azonban még nem hozta meg a végső döntését. A széria első évadát tavaly februárban mutatta be a Cool, akkor hétfő esténként volt képernyőn. Május 11-től indul a Foglalkozásuk: Amerikai következő, 4. etapja, szintén a Coolon. A sorozatot a csatorna 2015 őszén kezdte adni hazánkban, azóta lement három etapja és most hozzák a következőt. A hidegháborús kémdráma az 1980-as évek első felében játszódik, amikor is két, magát tipikusan amerikai házaspárnak kiadó KGB-ügynök működését ismerhetjük meg. A 4. szezon a tengerentúlon tavaly márciustól júniusig futott a megszokott 13 részével. Tavaly májusban az FX csatorna berendelte a szériát két újabb évadra, melyből a második egyben az utolsó szezon is lesz. Az 5. etap most márciustól látható Amerikában, melyet 2018-ban követ majd a csupán 10 részes, utolsó, 6. évad.