.

Gyengén kezdett hétfőn az Áll az alku új évada

Írta: KTL | 2019. július 16. 16:15
Tegnap indult az Áll az alku új évada a TV2-n, így megnéztük milyen nézettségi adatokat produkáltak 18-49-ben a hétfői műsorok. A Fókusz most is kiemelkedő, 16,8 százalékos közönségarányt szállított, mellyel simán legyőzte Majka és Tilla vetélkedőjét. Az említett Bezár a bazár! 13,5 százalékkal, csak közepesen ment. A mi kis falunk régi epizódja, 15,2 százalékot produkált, mely ugyan rosszabb az átlagnál, de még így is nagyon magasnak számít. Sőt, a falus sorozat volt tegnap a fiatalok körében a legnézettebb műsor.
Az Áll az alku évadnyitó adása 9,9 százalékot hozott csupán. Ez elég gyenge eredménynek számít, a műsor még a lélektani 10 százalékot sem érte el. Amíg A mi kis falunk tartott Gundel Takács Gábor vetélkedőjét nagyon kevesen nézték és ugyan a Barátok közt alatt javítani tudott, de csak az utolsó perceiben, A Tanár ismétlése alatt tudta legyőzni az RTL-t. A Barátok közt 13 százalékkal, közepes eredményt hozott, viszont simán verte az alkut. A legbátrabb páros ismétlése 7 százalékot hozott, mely nagyon gyengének számít. A Tanár régi epizódja 7,4 százalékot, az Isten Veled Magyarország! pedig 7,2-t produkált, mindkettő szintén gyenge eredménynek tekinthető. Az RTL Klub 12,6 százalékos esti (19-23 óra) közönségarányt szállított, míg a TV2 10,5 százalékot. Így előbbi nyert 2,1 százalékponttal.

Hol látható még Jared Harris a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 16. 08:00
Jared Harris brit színész 1961-ben született, sokan pedig az HBO 5 részes minisorozatában, a Csernobilban döbbentek rá először a férfi kivételes tehetségére. Pedig a sorozatrajongók több, kritikailag elismert produkcióban is láthatták már Harrist. Ezek közül az egyik a Mad Men - Reklámőrültek volt, melynek 35 részében egy Lane Pryce nevű pénzügyi tanácsadót játszott. Érdekesség, hogy a színész gyakran alakít olyan embereket, akik felakasztják magukat, Legasov mellett Pryce is hasonlóképp járt a két nagyon különböző történetben.
A Csernobil sztárja ezen kívül a Magyarországon először az RTL Klubon bemutatott A rejtély című misztikus széria 9 epizódjában, illetve a The Expanse című sci-fiben is szerepelt. Jared Harrisre jellemző a sokszínűség, de az is, hogy sokszor bukkan fel történelmi sorozatokban. Így nem meglepő, hogy az ízes akcentusáról ismert sztárt a The Crown című Netflixes drámába is beválogatták, melyben 6 részen keresztül játszotta VI. György királyt. A 2018-as évben az AMC-n bemutatott Terror című sorozatban is brillírozott Jared Harris, aki az 1845 és 1848 között játszódó történetben Francis Crozier kapitányt alakította. A 10 részes produkció akkora siker lett, hogy habár minisorozatnak tervezték, antológiává alakították, a második etap már egy teljesen más korba és kultúrába helyezve érkezik. A Terror 1. szezonja Dan Simmons vaskos regényének adaptációja, teljes egészében feldolgozza annak történetét. Azoknak a nézőknek, akik szeretik a kerek, lezárt évadokkal rendelkező horrorsorozatokat, jó szívvel ajánlható.

28. heti nézettség - A magyarok továbbra se szeretik az új Magnumot

Írta: KTL | 2019. július 15. 19:59
A 27. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 28. héten (július 8-14.) az RTL Híradó 18-49-ben ötször nyerni tudott, míg a teljes lakosság körében a Tények szintén 5 alkalommal győzött, sőt a hétfői adás olyan jól ment, hogy összlakosságban a hét legnézettebb tartalma lett. A Bezár a bazár! ismétlése most először egyetlen egy nap sem tudott jó számokat hozni a fiatalok körében és majdnem minden nap kikapott az RTL magazinjától és végig a falunk régi részeitől. Csak a Barátok köztöt tudta a legtöbbször, kedden, szerdán és csütörtökön legyőzni. A visszaesés több ok miatt is lehet. Valószínűleg nem tett jót a vetélekedőnek, hogy a TV2 beduplázta, másrészt A mi kis falunk is egyértelműen elvesz nézőket Tilla és Majka műsorától.
A Fókusz kedden, szerdán és pénteken kiemelkedően, kedden közepesen, míg csütörtökön gyengén ment. A keddi adása viszont olyan jól teljesített, hogy 18-49-ben a heti toplista harmadik helyén végzett. A mi kis falunk ismétlése csütörtök kivételével minden nap tarolt, de az említett napon is jó eredményeket szállított. A sorozat ezen a héten is a fiatalok körében a toplista élén végzett. A falunk régebbi részei most már egyértelműen kijelenthető, hogy megmentették az RTL Klub nyarát az elmúlt hetek kudarcai után. A Barátok közt hétfőn, kedden és pénteken közepes, szerdán és csütörtökön gyenge nézettséget produkált. A legbátrabb páros minden nap gyenge számokat produkált, ennek ellenére szerda kivételével minden nap nyert az RTL sorozatai ellen. Hétfőn A Tanár ismétlés nagyon keveseket érdekelt. Az RTL főműsoridős nézettsége stabilizálódott, de ez egyáltalán nem hatott ki a Magnumra, melynek dupla része most is katasztrofálisan teljesített. Mára az esti sorozatok közül ez megy a legrosszabbul.

A Trónok harca egyik főszereplője titokban ment el a sorozat meghallgatására

Írta: RaulReal | 2019. július 14. 18:00
Az HBO fantasy sorozata több ismeretlen színészt is felkarolt, így Kit Haringtont (Havas Jon), Maisie Williamset (Arya Stark), Emilia Clarke-ot (Daenerys) és Sophie Turnert (Sansa Stark) is keresett sztárokká tette Hollywoodban. Akadt azonban köztük olyan, aki nem vette komolyan a Trónok harcás meghallgatását. "Nem mondtam el a szüleimnek, hogy elmentem a sorozat castingjára, így anyukám durván kiakadt, amikor rájött" - árulta el Sophie Turner a Vogue kérdésére.
"A castingosok szinte bejárták Anglia iskoláit, így heccből én is és a barátaim többsége jelentkezett a Trónok harcába. Arra gondoltam, hogy biztos jó buli lesz, így nagyon megdöbbentem, amikor a meghallgatás egyik köre után hívtak a másikba. A szüleim össze is vesztek emiatt, de apukám leteremtette anyukámat, hogy maradjon nyugton, titkon úgyis mindig erről álmodtam. A végén mindhárman boldogak voltunk, amikor megkaptam Sansa szerepét, egész nap pizzát ettünk és strandoltunk, miután befutott a jó hír" - tette hozzá mosolyogva a Trónok harca és az X-Men fiatal szépsége. (Fotó: HBO)

Úgy tűnik, berendelték az egyik legnépszerűbb Netflixes sorozat új évadát

Írta: RaulReal | 2019. július 13. 16:36
A Productions Weekly értesülései alapján berendelték a Netflix egyik legismertebb sorozatának, a 13 Reasons Why-nak a 4. évadát. A kiszivárgott információk arról szólnak, hogy már júliusban elkezdődhetnek az új epizódok felvételei. A hír azért is meglepő, mert egyelőre azt sem lehet pontosan tudni, hogy 2019-ben mikor kerül képernyőre a produkció harmadik, 13 részes szezonja. A 13 Reasons Why az egyik legnépszerűbb tinisorozat világszerte, mely nagy botrányt okozott azzal, hogy egy olyan lány történetét dolgozza fel, aki öngyilkos lesz és kazettákat maga mögött hagyva üzen a túlélőknek.

Egy friss nyilatkozat szerint a Csernobil pontatlanul ábrázolta a főszereplőjét

Írta: RaulReal | 2019. július 12. 19:00
Az HBO és a Sky koprodukciója, az 5 részes Csernobil rengeteg indulatot váltott ki az elmúlt hetekben, az egyik orosz kommunista párt be akarja tiltatni a sorozatot, egy helyi tévé pedig ellensorozatot gyárt a témában. Ebből kiderül majd, hogy a CIA miatt következett be igazából a 4-es reaktor tragédiája. A szériával kapcsolatban rengeteg nyilatkozat látott napvilágot, most például egy, az atomerőműben dolgozó tudós, Alexander Kovalenko ment neki annak, ahogy a Csernobil Valery Legasov figuráját ábrázolta.
"Dyatlov esetében nem hibázott a sorozat, valóban egy arrogáns fickó volt, aki mindent megtett a hatalomért. A Csernobil főszereplője, Legasov azonban a valóságban véletlenül került a helyszínre. Egyedül ő volt elérhető Moszkvában a Kurchatov Intézet vezetői közül. Ráadásul nem nukleáris tudós volt, hanem kémikus, így nem tudott sokat hozzátenni a katasztrófa utáni munkálatokhoz. Néhány hasznos tippje volt mindössze arról, hogy a likvidátorokat hogyan óvjuk a sugárzástól" - árulta el Kovalenko. (Fotó: HBO)

A Trónok harca színésznője szerint ezért lett visszafogottabb a sorozat a végére

Írta: RaulReal | 2019. július 12. 08:00
A Trónok harca kezdetben nem csak azért írta be magát a tévétörténelembe, mert teli volt jó dialógusokkal és véres jelenetekkel. Az HBO sorozata szinte példátlan mennyiségben mutatott érzéki jeleneteket, az első évadban például több, mint 30 meztelen karaktert mutattak a képernyőn. Ez a szám az első 5 szezonban végig 20 környékén mozgott, később azonban sokkal visszafogottabbá vált a produkció. A 7. és 8. etap szinte teljesen mellőzte az ilyen snitteket. Carice van Houten (Melisandre) nemrég a Deadline-nak nyilatkozott erről.
"Nem tartozott a kedvenc jeleneteim közé, amikor meztelenkedni kellett a Trónok harcában. A hollandok ebben a tekintetben nagyon nyitottak és sokat megéltem a Black Book című Paul Verhoeven filmben is ezzel kapcsolatban. Mióta gyermekem született, már óvatosabb vagyok az érzéki jelenetekkel. Az HBO sorozatában senki nem kényszerített semmire, de a #MeToo kampánynak is köszönhetően világossá vált, hogy nem feltétlenül szükségesek a 18+ jelenetek ahhoz, hogy egy középkorban játszódó drámai történetet meséljünk el" - nyilatkozta a Trónok harca sztárja. (Fotó: HBO)

A ValóVilág miatt kapott több milliós bírságot az RTLII

Írta: RaulReal | 2019. július 11. 13:43
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának a luxemburgi társhatósága, az ALIA 10 ezer eurós (3,2 millió forintos) bírságot szabott ki az RTL Magyarország kábelcsatornájára, az RTLII-re. A luxemburgi fennhatóság alatt működő RTLII a ValóVilág powered by Big Brother éjszaka adásba kerülő kísérő műsora, a BeleValóVilág miatt kapott bírságot. A 2018. november 15-én vetített epizódjában ugyanis a pornográfia kritériumait kimerítő szexuális aktust mutattak be.
A műsort ugyan 18+-os karikával látták el, a luxemburgi hatóság szerint ez mégis alkalmas lehetett a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének súlyos károsítására. Emiatt nem lett volna szabad adásba kerülnie a jeleneteknek. Az ALIA döntése ellen az RTL Magyarország fellebezhet. A ValóVilág és kísérőműsora mindig ismert volt botrányairól, az NMHH emiatt külön oldalt nyitott, ahol figyelemmel lehetett kísérni, éppen mennyire volt durva az előző epizód.

George R. R. Martin 5 újdonságot is elárult a Trónok harca előzménysorozatáról

Írta: RaulReal | 2019. július 10. 11:48
Jelenleg is forgatják a Trónok harca előzménysorozatának pilot epizódját, amely Jane Goldman és George R. R. Martin felügyelete alatt készül. A produkció 5 ezer évvel az anyaszéria előtt játszódhat, a legfrissebb hírek szerint pedig a Bloodmoon munkacímű alkotásban nagy szerepet kaphatnak a mammutok. A tűz és jég dala írója most az Entertainment Weekly-nek adott interjút, amelyből 5 fontos újdonság is kiderül a spinoffról. Cikkünkben idézetek formájában összefoglaljuk ezeket a friss információkat, amelyek biztosan megosztják majd a rajongótábort!
1. Westerosban nem hét, hanem száz királyság lesz "Habár a Trónok harcában 7 királyság volt, ha visszamegyünk az időben, találunk olyan periódusokat, amikor 9 vagy 12 is háborúzott egymással. Az anyaszéria történései előtt több ezer évvel pedig 100 apró királyság volt kénytelen megtűrni egymást, ezek többségét ráadásul kicsinyes emberek vezették" - árulta el az író, ezzel utalva arra, hogy a Trónok harca jelenkorában ahhoz képest rend volt, amit majd a spinoffban láthatunk. 2. Az előzménysorozatban lesznek Starkok és rémfarkasok is "A Stark-ház biztosan felbukkan majd. A testvérsorozat egy olyan világba kalauzol, ahova a sárkányok még nem tették be a lábukat, de rajtuk kívül is rengeteg izgalmas lényt be tudunk majd mutatni. A Mások is jelen lesznek, ahogy hatalmas mammutok cirkálnak majd a világban" - mondta George R. R. Martin, majd hozzátette, aki rajongott például Szellem és Havas Jon kapcsolatáért, annak jó dolga lesz, ugyanis a rémfarkasok se maradnak ki a sztoriból, már amennyiben az HBO berendeli sorozatnak a pilotot.

4 nap alatt nézettségi rekordot döntött a Netflix legismertebb sorozatának új évada

Írta: RaulReal | 2019. július 09. 18:09
A Netflix ritkán szokott nézettségi adatokat kiadni, most azonban az online videotékának oka van a büszkeségre. Július 4-én debütált a Stranger Things legfrissebb, 3 évada, mely ilyen rövid idő alatt is megtekintési rekordot ért el. A közzétett adatok alapján már az első négy napban több, mint 40,7 millió előfizető indította el az új részeket. Ez a Netflix Twitter posztja alapján soha nem látott rekordot jelent, amelyet ilyen rövid idő alatt egyetlen sorozatuk vagy filmjük sem tudott elérni. A nézők közül ráadásul már 18,2 millióan le is darálták mind a 8 epizódot.
A Stranger Things a 80-as években játszódó felnövéstörténet, amelyben az évadok alatt a gyerekszereplők a szemeink előtt váltak kiskamaszokká. Az erős retro hangulat, illetve a háttérben meghúzódó misztikus, helyenként horrorisztikus szál is kötelező néznivalóvá teszi a produkciót. A sorozat nagy erőssége, hogy habár erősen támaszkodik olyan alkotók munkásságára, mint mondjuk Stephen King (lásd: Az, Állj mellém!), a Duffer-testvérek mégis egyedit alkottak, amely már most kultszériának tekinthető.

27. heti nézettség - Elképesztő siker lett A mi kis falunk napi ismétlése

Írta: KTL | 2019. július 09. 14:58
A 26. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 27. héten (július 1-7.) 18-49-ben az RTL Híradó hétből hatszor leverte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében a TV2 hírműsora minden nap győzni tudott. A Fókusz csütörtök kivételével jó számokat produkált, az említett napokon pedig egyenesen tarolt. A Barátok közt hétfőn és szerdán közepes adatokat szállított, kedden gyengét, de a fiatalok körében minden nap kikapott a bazártól. A hét utolsó két hétköznapján már későbbi időpontban ment és ugyanezeken a napokon is csak közepes nézettséget produkált, de már le tudta győzni 18-49-ben Tilla és Majka vetélkedőjét.
Csütörtökön és pénteken 20 órától A mi kis falunkat kezdte el ismételni az RTL Klubot. A falus sorozat minden várakozást felülmúlóan tarolt, 18-49-ben a hét legnézettebb produkciója lett és simán leverte a bazár ismétléseit. Sőt, nemcsak hogy kiemelkedőn ment, hanem meg is gyengítette a Bezár a bazárt!-t csütörtökön és pénteken, mely az elmúlt hetek lenyűgöző számai után ezen a két napon már csak közepes adatokat szállított. A game show hétfőn és szerdán még kitűnő, kedden „csak” jó számokat produkált. A hétvége előtti két nap rádásul dupla résszel kerültek megismétlésre és az aznapi második adások már csak gyenge eredményekkel kerültek képernyőre. Hétfőn, kedden és szerdán 20:45-től az Oltári csajok RTLII-n korábban bemutatott epizódjai voltak láthatóak, de már hétfőn annyira katasztrofális nézettséggel ment, hogy egy rész után döntöttek a levételéről. Kedden és szerdán ugyanilyen szörnyű, 5 százalék körüli közönségarányt ért el, mellyel az RTLII-n korábban nagy sikerű széria RTL Klubos bukását jelentette. A legbátrabb páros ismétlése a hét elején 20:45 körüli és később 22 órás időpontjában is gyenge eredményeket hozott.

Egy teória szerint ezt tette Daenerys testével a sárkánya a Trónok harca utolsó részében

Írta: RaulReal | 2019. július 08. 19:51
A Trónok harca brutális véget ért, hiszen amellett, hogy Bran Stark lett Westeros uralkodója, Havas Jon megölte Daenerys Targaryent. Meglepő módon azonban a khaleesi utolsó megmaradt sárkánya, Drogon nem állt bosszút Ned Stark fogadott gyermekén. Ehelyett fogta anyját és elrepült annak testével. De mit tett vele? A Trónok harca rajongók egy része arra a következtetésre jutott, hogy Valyriába repült Drogon a holttesttel, egy friss teória kitalálója pedig tudni véli a választ a kérdésre.
Dr. Carolyn Rando, törvényszéki antropológus a Huffington Postnak nyilatkozott erről. "Elképzelhető, hogy Drogon megette az anyját? A válasz erre az, hogy teljességgel igen. Az állatok esetében azért nem túl gyakori, hogy megegyék a gazdáikat, de többször előfordul, mint azt gondolnánk. Amennyiben Daenerys sárkánya az út alatt megéhezett és nem volt más a közelben, lehet, hogy a khaleesit fogyasztotta el" - mondta el a szakértő, majd hozzátette, Ramsay esetében sem haboztak a kutyái. Az antropológus véleménye szerint a Trónok harca sárkányai azért okosabbak, mint egy szimpla állat, képesek az emberi viselkedést alapfokon felfogni. Ennek ellenére esetenként nehéz lehet ellenállni az állati ösztönöknek. (Fotó: HBO)