.

28. heti nézettség - Tarolt a VB döntője, de kevesebben nézték, mint két éve az EB finálét

Írta: AJ | 2018. július 17. 18:55
A 27. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 28. héten (július 9-15.) az RTL Híradó hat alkalommal is legyőzte a Tényeket a 18-49 éves nézők körében, míg előbbi ellen a TV2-s hírműsor hatszor is nyerni tudott a teljes lakosságban. A Fókusz minden nap remekül teljesített a fiataloknál, szerdától azonban egyenesen parádés számokat szállított. A vele egy időben vetített A hegyi doktor - Újra rendel gyenge eredményeket hozott 18-49-ben. A TV2-n látható német sorozat a teljes lakosságban azonban a csatorna estéinek legnézettebb tartalma a Tények mögött.
A Barátok közt minden nap remek nézettséget szállított, kivétel kedden, amikor a foci vb első elődöntőjével, a Franciaország - Belgium meccsel szemben csak közepes számokra volt képes. A Mátyás király tér életét bemutató sorozat előző heti javulása nem volt egyszer eredmény, és a pénteki epizódok, melyekben meghalt az egyik fontos szereplő, kiemelkedő eredményt értek el. Javított az Éjjel-Nappal Budapest is, csak kedden és szerdán, az elődöntők ellen nem tudott jól teljesíteni, a többi nap remekelt, sőt csütörtökön a Barátok köztnél is jobb közönségarányt hozott 18-49-ben. A TV2-n a Pénzt vagy éveket! és az Ezek megőrültek! ismétlései a fiatalok körében nagyon gyengén teljesítettek, kedden, szerdán és csütörtökön pedig katasztrofális nézettséget szállítottak. Ezeket a műsorokat a teljes lakosságban sem követi sok néző, és foci nélkül sem hoznak jól. Az RTL Klub heti tartalmai közül a legjobban a csütörtöki Válótársak hozott, mely a sorozat utolsó epizódjának ismétlése volt, és kiemelkedően teljesített. A Dr. Csont focinap nélkül is gyenge, a keddi Válótársak-ismétlés, a Keresem a családom, és a Castle ismétlések mind közepes számokat produkáltak. A Szulejmán katasztrofálisan teljesített, legyőzte a TV2 késő esti filmje, míg a Halálos fegyver helyére érkezett film jól hozott. Műsorváltozás miatt az 1 perc és nyersz! korábbi epizódjai helyett már szombatonként is a Cobra 11-et ismétli az RTL Klub. A német sorozat elsőre közepesen teljesített, megverte a TV2-n látható filmet, az utána érkező RTL-es mozi azonban csak kicsivel tudta előzni a konkurenciát. A TV2 szombaton volt 18-49-ben legközelebb az RTL Klub esti csatornaátlagához, mindössze 1 százalékponttal voltak lemaradva, szemben a többi nappal. Csütörtökön és pénteken ugyanis 10 százalékpont volt a különbség a két tévéadó között az RTL Klub javára. Szombaton a labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzése, mely délután került megrendezésre, mindkét korosztályban jól hozott, de kevesebben figyelték, mint a korábbi esti meccseket. Ugyanezen a napon volt látható a junior női kézilabda VB, mely Magyarország győzelmével zárult. A közvetítés a fiataloknál közepesen teljesített, teljesben azonban a hét 10. legnézettebb műsora lett. A vasárnap esti foci döntő tarolt. A Franciaország - Horvátország mérkőzést több mint 1,5 millióan figyelték, de ez alacsonyabb eredmény, mint a két évvel ezelőtti foci EB döntőjének nézettsége. A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Kirúgták az RTL Klub népszerű sorozatának egyik főszereplőjét

Írta: KTL | 2018. július 17. 11:41
Március végén indult A Tanár, az RTL Klub legújabb heti sorozata. A produkció a Der Lehrer (a magyar címe Tanárok gyöngye) német széria magyar adaptációja, mely itthon is komoly siker lett. A folytatásról eddig semmit nem lehetett tudni, az Index szerint viszont július 23-án kezdi az RTL a forgatásokat. A hírportál azt is megtudta, hogy bár az eredeti sorozatban a kezdetek óta ugyanaz a színésznő játssza a női főszereplőt, itthon a második szezonra lecserélik. Ubrankovics szerint nem volt vele korrekt a csatorna és az utolsó pillanatban közölték a hírt.
A színésznő az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy az RTL arra kérte, hogy aktívan vegyen részt a sorozat promóciójában, aztán persze a második évad forgatásában is. Így Ubrankovics semmilyen külföldi munkát nem vállalt 2018 októberéig; többször saját költségén hazarepült a sorozat promóciója, utószinkronja vagy bemutatója miatt Amerikából. Imádott részt venni az egészben, és boldog volt, hogy újra itthon is játszhat. Míg aztán a sorozat készítői mindössze néhány héttel a második évad forgatásának megkezdése előtt zárt ajtók mögött közölték vele, hogy a második évadban már nem tartanak igényt a munkájára. Szakmai indok nem hangzott el a színésznő elmondása szerint, sőt közölték vele, hogy szakmailag elégedettek voltak a munkájával. A hírportál megkereste az RTL Magyarországot is, ahol a hírt sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták. "Nagyon nagy öröm, hogy a sajtó munkatársai annyira sikeresnek tartják A Tanár c. sorozatot, hogy biztosak a következő évadban. Amint lesz a sorozat folytatásáról és a szereplőkről a nyilvánosságnak szánt információnk, azt a sajtó tudomására fogjuk hozni" - válaszolta az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága az Indexnek. (Fotó: RTL Klub)

Megtudtuk, hogy miért távozott Csórics Balázs a Barátok köztből

Írta: KTL | 2018. július 17. 07:45
A Barátok közt pénteki részében Rudi a Dunába zuhant, majd Ádám utána ugrott a folyóba. Nem sokkal később a sorozat új előzeteséből kiderült, hogy kettőjük közül Ádám élte túl a történteket. A hétfői Barátok közt utolsó jelenetében Ádám elmesélte Giginek, hogy Rudi életét vesztette, de hogy pontosan mi okozta a halálát az várhatóan csak a keddi epizódból derül ki. A sorozat nézőinek egy része rendkívül bosszús lett Vida Rudi karakterének távozása és tragikus halála miatt. Ezért utánajártunk, hogy az őt alakító Csórics Balázst a készítők döntése alapján írták ki a sorozatból, vagy maga akart távozni az RTL Klub napi szériájából. Megkerestük a produkciót és érintetett is.
"Csórics Balázs négy éve érkezett a Mátyás király térre, mint Bartha Krisztián katonatársa. A minden lében kanál, viszont őszinte és szókimondó Rudit nagyon gyorsan megszerették a nézők. Teljes mértékben megértjük, ha a rajongók szomorúak Rudi halála miatt. Egy szereplő elvesztése mindig fájdalmas, pláne, ha ilyen tragikus körülmények között kerül rá sor. Balázs egyébként maga szeretett volna távozni a sorozatból, így döntését bár rendkívül sajnáltuk, mégsem szerettünk volna jövőbeni terveinek útjába állni" - mondta Szabó Péter a Barátok közt sajtófőnöke a SorozatWikinek. Azt, hogy maga kérte a távozását, a Rudit eljátszó színész is megerősítette. "Azért döntöttünk így, mert tovább kell mennem. Mindkét oldalon kihoztuk ebből amit lehetett. Van egy hosszú távú célom és még tanulok zavar nélkül beszélni róla, de a döntést lényegében ez hozta meg. Egy másik oldalamat is szeretném megmutatni a későbbiekben" - nyilatkozta Csórics Balázs az oldalunknak.

Ma este indul az egyik legújabb amerikai sorozat az RTL Klubon

Írta: AJ | 2018. július 17. 06:45
Az Egyesült Államokban idén márciusban indult új akció-krimisorozat, a Szemfényvesztők (Deception) készítője Chris Fedak, aki az idehaza is ismert, öt évadot megélt humoros nyomozós sorozat, a Chuck társalkotója volt. Fedak legújabb produkciója július 17-én, ma 21:30-kor rögtön két epizóddal mutatkozik be az RTL Klubon. A folytatás kedd esténként, szintén dupla részekkel lesz látható a csatornán. A Szemfényvesztők főszereplője Cameron Black, a világ leghíresebb illuzionistája, aki mindent elveszít, amikor legnagyobb titkát leleplezik. Bár a sorozat címe hasonlít a hasonló címet viselő filmekre, a két produkció nem kapcsolódik egymáshoz, csupán annyiban, hogy mindkettőben az a központi figurák foglalkozása, hogy elbűvöljön, trükkjeivel elvarázsoljon embereket, tárgyakat.
Miután mindenét elvesztette, Cameron Black fényűző élete és karrierje is romokban hever, ráadásul az ikertestvére pedig börtönbe kerül gondatlan emberölés vádjával. Cameron ekkor dönt úgy, hogy innentől annak szenteli az életét, hogy kiderítse, ki juttatta a testvérét ártatlanul börtönbe, ezért felajánlja képességeit az FBI-nak. Ennek köszönhetően ő lesz a világ első tanácsadó illuzionistája, aki segít a Szövetségi Nyomozó Irodának megoldani a furcsa bűntényeket. Cameron Blacket Jack Cutmore-Scott alakítja, akit a Kingsman – A titkos szolgálat és a Dunkirk című filmekben is láthattunk. Mellette olyan ismert színészek játszanak a sorozatban mint A szökés Fernando Sucre-ját megformáló Amaury Nolasco, vagy az egykori futballistából lett színész, Vinnie Jones. Vendégszereplőként pedig többek között feltűnik majd Billy Zane (Titanic, Vissza a jövőbe) és A Karib-tenger kalózaiból is ismert Jack Davenport. A Szemfényvesztők a főszereplő foglalkozása, valamint könnyedebb hangulata miatt hasonlít az RTL Klub egyik korábbi sikersorozatára, a hét szezont megélt A mentalistára. A csatorna pedig, akárcsak annak idején A mentalistát, ezt az új sorozatát is keddenként vetíti majd. Hogy milyen különleges trükköket vet be a főszereplő annak érdekében, hogy elkapja a bűnözőket, kiderül keddenként 21:30-kor az RTL Klubon! (A cikket az RTL Magyarország támogatta.)

Sophie Turner elárulta, milyen élmény lesz a nézőknek a Trónok harca fináléja

Írta: RaulReal | 2018. július 16. 21:30
2019-ben jön a Trónok harca 8. évada, mely csupán hat részes lesz, viszont a stáb nyilatkozata szerint másfél órás felvonásokkal búcsúzhat a jelenkor legjobb fantasy sorozata. A produkció végéről sokan nyilatkoztak már, egészen eltérő hangnemben, most éppen a Sansa Starkot alakító Sophie Turner mondta el a véleményét. "Nagyon élveztem a Trónok harca befejezését, ugyanis a legtöbb karakter sorsa olyan irányt vett, amely teljesen kiszámíthatatlan volt nézőként. Rengetegen próbálták kitalálni, hogy ki ül a Vastrónra, a széria írói azonban összehozták azt, hogy még a legjobb teóriák kitalálói is meglepve nézik majd szerintem a képernyőt a finálé alatt" - mondta el a fiatal színésznő, akit hamarosan a legújabb X-Men filmben, a Dark Phoenixben láthatunk majd.

Változás lesz jövő héttől esténként a TV2-n

Írta: KTL | 2018. július 16. 20:55
Június 11. óta van nyári műsorrenden a TV2, mely nem igazán jött be a csatornának. A kizárólag ismétlésre épített esti struktúra miatt a TV2 főműsoridős átlaga 18-49-ben sokszor az RTL Klub eredményeinek felét sem éri el. A Hegyi doktor - Újra rendel Duna TV-n már leadott epizódjai után, Pénzt vagy éveket! ismétlés látható, melyet az Ezek megőrültek! szintén régi adásai követnek. Ez utóbbi ér véget pénteken, mely helyett egy másik szórakoztató műsort tűz képernyőre a tévéadó.
Július 23-tól, jövő hétfőtől hétköznaponként 21:25-kor az Extrém Activity-t fogják sugározni. A TV2 hivatalos műsorában nem szerepel, hogy a gamehow régi vagy esetleg új adásokkal jelentkezik, ezért megkérdeztük a csatornát. A TV2-től azonban több nap után sem kaptuk választ. A SorozatWiki információ szerint viszont mostanában nem forgattak új részeket az Extrém Activity-ből, így minden bizonnyal ismétlésről lehet szó. Frissítés: A TV2 Csoport Sajtóosztálya a cikk megjelenése után megerősítette, hogy ismétlés lesz látható az Extrém Activity-ből.

A TV2-n tér vissza az RTL Klub egyik korábbi ismert műsorvezetője

Írta: AJ | 2018. július 16. 14:45
Palotás Petrát hosszú éveken keresztül láthattuk az RTL Klub képernyőjén. Ő volt többek között az Ötletház című szórakoztató otthonteremtő műsor házigazdája, de vezette a MeneTrend és a MeneTrend Itthon nevű utazási magazinokat is. Palotás Petra azonban már nagyjából 10 éve nem szerepelt a tévében műsorvezetőként, és egy-egy produkcióban is csak elvétve láthattuk vendégként. Az origo viszont észrevett az egykori műsorvezető Facebook oldalán egy posztot és egy kommentet, melyekből kiderül, hogy Palotás ősszel visszatér a képernyőre, ráadásul nem az RTL Klubon, hanem a TV2-n. Azt azonban még nem tudni, hogy a csatorna melyik produkciójában lesz látható.

Ezeket a sorozatokat nézd, ha már nem bírod kivárni a Trónok harca 8. évadát - 3. rész

Írta: RaulReal | 2018. július 14. 22:00
A rajongók alig tudják kivárni a Trónok harca 8. évados premierjét, hiszen a legutóbbi epizódot 2017 augusztusában mutatta be az HBO, a folytatás pedig csak 2019-ben érkezik. Legújabb cikksorozatunkban olyan produkciókat mutatunk be, melyek a tévés kínálat széles palettáján mozognak, azonban a rajongókkal némileg feledtetni tudják, hogy kedvencük visszatérése még odébb van.
A katedrális (The Pillars of The Earth) című sorozat Ken Follett azonos című regénye alapján készült, 2010-ben mutatták be, Magyarországon pedig 4 részre szabva került képernyőre. A kosztümös produkció érdekessége, hogy részben Ausztriában, részben pedig kis hazánkban forgatták, az építészeti feladatokat pedig magyar szakemberek látták el, akik a színészeket is kitanították a kőfaragás rejtelmeit illetően. A katedrális az 1100-as évek Angliájába kalauzol, ahol egy monumentális székesegyház építészei szerelmi bonyodalmak és politikai cselszövések miatt nehéz napokat élnek át.

Kiderült, ki halt meg a Barátok köztben

Írta: KTL | 2018. július 14. 20:49
A hét elején írtuk meg, hogy a pénteki Barátok köztben Krisztián, Aliz, Rudi, Natasa vagy Ádám meghal a sorozatban. A tegnapi rész végén Ádám nekiesett Zsoltnak, melyet meglátott Rudi és megpróbálta leállítani a srácot. Nem sikerült azonban megfékezni Ádámot és közte, valamint Rudi között verekedés tört ki, melynek az lett a vége, hogy Krisztián legjobb barátja beleesett a Dunába. Ádám Rudi után ugrott a folyóba és egyikük életét vesztette. A tegnapi cikkünkben még azt írtuk, hogy csak hétfőn derül ki, melyik karakter távozik a Mátyás király térről, de aztán végül idő előtt fény derült rá.
Több olvasónk is jelezte, hogy a Barátok közt új előzeteséből már tudni, hogy melyik srác maradt életben. A jövő hét eleji ajánlóban - mely a tovább mögött megnézhető - szerepel Ádám, sőt arról panaszkodik, hogy úgy viselkednek vele, mintha ő lökte volna vízbe Rudit. Így most már kijelenthető, hogy 4 év után a Vida Rudit alakító Csórics Balázs távozott a Barátok köztből. Azt nem tudni, hogy a készítők döntöttek a kiírása mellett, vagy Csórics akarta elhagyni a produkciót, de megpróbálunk utánajárni. (Fotó: RTL Klub)

Több kategóriában is díjat nyerhet a Trónok harca és a Westworld is az Emmyn

Írta: AJ | 2018. július 13. 21:30
Idén szeptemberben rendezik meg hetvenedik alkalommal az egyik legrangosabb amerikai televíziós díjátadót, az Emmyt. Július 12-én bejelentették, mely produkciók és színészek szállnak versenybe az elismerésekért. A kategóriák jelöltjeiről a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája dönt, akik most a 2017. június 1. és 2018. május 31. között képernyőre került produkciókból válogattak. Így fordulhat elő, hogy az a Trónok harca is az esélyesek között van, amiből tavaly augusztus óta nem láthatott a közönség új epizódot. A Trónok harca hetedik évada összesen hét jelöléssel büszkélkedhet. Ezek között van a Legjobb drámának járó, melyért versenyben van többek között a szintén HBO-s Westworld-del is. A Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau, a Tyriont megformáló Peter Dinklage, valamint a Cerseit játszó Lena Headey is bekerült a legjobb drámai mellékszereplők kategóriákba. A Trónok harca ezek mellett a hetedik évad utolsó két részével, A Falon túl, valamint A sárkány és a farkas című epizódokkal a legjobb rendezés díjára is esélyes, míg utóbbival, tehát a fináléval David Benioff és D. B. Weiss egy írói munkáért járó elismerést is elcsíphet.
Az HBO másik sikersorozata, a Westworld kettővel kevesebb, öt jelölést kapott. Versenyben van a legjobb drámának járó díjért, emellett a Fekete ruhás férfit alakító Ed Harris, a Bernardot játszó Jeffrey Wright és a Dolorest megformáló Evan Rachel Wood is elhozhatja a legjobb drámai főszereplőnek járó elismeréseket. A sorozat az ötödik jelölését a Legjobb drámai mellékszereplő kategóriában kapta, ahol Thandie Newtonnak, aki Maeve bőrébe bújik a produkcióban, többek között Lena Headey-vel is meg kell küzdenie a díjáért. A legtöbb jelölést idén a műsorgyártók közül a Netflix kapta, szám szerint 36-ot, mögötte csak eggyel lemaradva az HBO áll, mely 35-tel büszkélkedhet. Ennek is köszönhetően az eddig összesen kapott jelölések számában a Netflix 112-108 arányban megelőzte az HBO-t, mely 18 év után vesztette el elsőségét. A rengeteg kritikailag is elismert szériát vetítő amerikai kábelcsatorna, az FX pedig 25 nominálást zsebelt be, köztük a legjobb drámának és komédiának járót, valamint számos színészkategóriában is szerepelnek. Hogy milyen produkciók nyerik a 70. Emmy-díjakat, tarol-e a Trónok harca utolsó előtti évada, az magyar idő szerint szeptember 18-án hajnalban derül ki.

Meghalt a Barátok közt egyik fontos karaktere

Írta: KTL | 2018. július 13. 20:30
Pár napja írtuk meg, hogy a pénteki epizódban tragikus módon távozik a Barátok közt egyik ismert arca. A készítők akkor azt is elárulták a Blikknek, hogy Krisztián, Aliz, Rudi, Natasa vagy Ádám hal meg. A ma esti epizódig a nézők találgatták, hogy melyik karakter távozik így a Mátyás király térről. A pénteki adásban Ádám nekiesett Zsoltnak, melyet meglátott Rudi és megpróbálta leállítani a srácot. Nem sikerült azonban megfékezni Ádámot és közte és Rudi között verekedés tört ki, melynek az lett a vége, hogy Krisztián legjobb barátja beleesett a Dunába. Ádám Rudi után ugrott a folyóba és egyikük életét vesztette. Az azonban még nem derült ki, hogy melyik srác nem tud kijönni a vízből, a nézőknek erre feltehetően a hétfői Barátok köztig várni kell.

Sheldon és édesanyja jól kiegészítik egymást! - interjú Zoe Perryvel, Az ifjú Sheldon színésznőjével

Írta: RaulReal | 2018. július 13. 16:57
Az Agymenők előzménysorozata, Az ifjú Sheldon (Young Sheldon) 2017 szeptemberében indult el Amerikában. A történet Sheldon Coopernek a fiatalkoráról szól, 1989-ben járunk, amikor a 9 éves csodagyereket már felveszik középiskolába. A szitkomban nem csak vele, de családjával is megismerkedünk. A magyar Comedy Central műsorára 2018 őszén jön Az ifjú Sheldon 1. évada, a csatornának köszönhetően pedig nemrég telefonos interjút készítettünk Zoe Perryvel, aki a szériában a főhős édesanyját alakítja. A beszélgetésben szó esik a tudomány és a vallás kapcsolatáról és arról is, hogy mekkora nyomás volt a spinoff készítőin az Agymenők sikeressége miatt!
Az ifjú Sheldon a rendkívül népszerű Agymenők előzménysorozata. Mekkora nyomás volt emiatt a stábon az első évad forgatása alatt? Mindannyian éreztük, hogy nagyok az elvárások velünk szemben, hiszen az Agymenőknek egy rendkívül lojális rajongói bázisa van. Természetesen nem akartunk nekik csalódást okozni, Az ifjú Sheldon azonban több szempontból is különbözik az Agymenőktől. Mi egykamerás szitkomot készítettünk, a hangvétel is egy kissé más, így nem lehettünk biztosak abban, hogy osztatlan tetszést arat a spinoff sorozat. Emiatt nagyon boldogak voltunk, amikor alapvetően pozitív kritikákat kaptunk. Sheldon és az édesanyja, Mary között helyenként komolyabb súrlódások vannak, hiszen a gyerek a tudományoknak él, míg a karaktered erősen vallásos. Mit gondolsz, Az ifjú Sheldon megmutatja ennek a kettősségnek a komolyabb oldalát is? Remélem, hogy a közönség megtalálja azt az oldalt, akivel inkább azonosulni tud, ez érthető módon nézőnként különbözik. Egy családban a tagok között nagyon is eltérő vélemények és személyiségek fordulnak elő, az erős személyiségek pedig megütköznek egymással. Az ifjú Sheldon esetében jó látni azt, hogy habár Mary és Sheldon között alapvető világnézeti különbségek vannak, mégis megtalálják az útját annak, hogy a köztük lévő feszültségnek elejét vegyék. Egy család hétköznapjait megkönnyíti, ha a szülők és a gyerekek között szeretet van. Sheldon és édesanyja egymásra vannak utalva és szükségük van egymásra ahhoz, hogy átvészeljék azokat a nehézségeket és elvárásokat, amiket a világ velük szemben támaszt. Ez szoros köteléket jelent.

hirdetés