.

A Trónok harca rendezője elárulta, hogy milyen hosszúak lesznek az utolsó részek

Írta: RaulReal | 2018. november 14. 17:01
2019 áprilisában jön a Trónok harca utolsó 6 részes évada, melyről eddig nagyon keveset tudunk, köszönhetően az HBO extrém titoktartásának. David Nutter, a 8. szezon egyik rendezője azonban friss nyilatkozatában elárulta, milyen hosszú részekre érdemes számítaniuk a nézőknek. "A 8. etap összes felvonása hosszabb lesz, mint 60 perc. Eddig nem látott játékidővel érkezik a lezáró szezon. Ez megnyugvás lehet a rajongóknak, ha már ilyen sokat kell rá várniuk" - mondta a készítő.
2017 nyarán derült ki, a sorozat egyik hangmérnökének nyilatkozatából, hogy a Trónok harca utolsó részei másfél órásak is lehetnek. Ezt követően az HBO elnöke már 2 órás epizódokat emlegetett, az idén júliusban napvilágot látott információk viszont már sokkal biztosabbak voltak. 2018-ban először 50-90 perces epizódokokra voltak kilátásaink, majd most, a premier előtt fél évvel derült ki, hogy egyik felvonás se lesz egy órásnál rövidebb. Az amerikai sajtó David Nutter közleménye után rögtön leszögezte, hogy várhatóan 70-90 perces adagokban kapjuk meg a végjátékot. A készítő szerint ráadásul sokkoló, nem várt fordulatokra kell számítani. "Nem az Éjkirály és a Mások lesznek az egyetlen ellenség az évadban, a még életben lévő főszereplők is kénytelenek lesznek farkasszemet nézni egymással" - tette hozzá Nutter, aki azt is elárulta, a Vörös Nász a Trónok harca befejezéséhez képest kellemes, vasárnapi piknikként fog hatni.

Másodszor is új csatornára kerül egy népszerű sorozat folytatása Magyarországon

Írta: AJ | 2018. november 14. 16:07
Az elkövetkező hónapokban a Sorozatjunkie információi szerint három sorozatot is új évaddal folytat az RTL Spike. A csatornát a nevével ellentétben nem az RTL Magyarország, hanem a Viacom üzemelteti, ami idehaza olyan csatornákat működtet mint a Comedy Central, a Paramount Channel vagy a Nickelodeon. Két évvel ezelőtt, 2016 decemberében mutatta be az RTL Spike A visszatérők című posztapokaliptikus drámasorozatot. Az Amerikában nagy sikerrel vetített széria második és harmadik évadát tavaly hozta el magyarul a csatorna, és a 2017 októberi szezonzáró óta nem került képernyőre új rész belőle. Több mint egy év szünet után, idén év végén folytatódik a sorozat. A visszatérők negyedik, tizenhárom részes évada december 11-én indul az RTL Spike-on.
Szintén új epizódokkal tér vissza az RTL Spike-ra az iZombie is. A horror elemekkel tűzdelt krimi eredetileg 2017 novemberében indult volna, ám elhalasztották a hazai premiert, és csak 2018 januárjában került képernyőre. A rövid első évadot szünet nélkül követte a hosszabb második, és február közepén szünetre ment a széria. Az iZombie harmadik, 13 részes évada december 13-án indul a csatornán. Emellett jövőre az RTL Spike hozza el a Vikingek című drámasorozat folytatását. A Vikingeket 2013-ban a VIASAT3 mutatta be, majd két évad után, 2015-től a széria átkerült a VIASAT6-ra. Az Egyesült Államokban tavaly ősszel indult a sorozat ötödik évada. A szezont két részletben sugározzák, a második fele idén novemberben indul az amerikai History csatornán. Magyarországon a VIASAT-adók után az RTL Spike hozza el a sorozat legfrissebb részeit. A húsz epizódból álló ötödik évad hazai vetítése január 23-án indul. A Sorozatjunkie információival kapcsolatban megkerestük az RTL Spike-ot üzemeltető Viacomot, ahol a SorozatWikinek megerősítették, hogy ezek a sorozatfolytatások valóban érkeznek a közeljövőben.

Mától még későbbre kerül a Barátok közt

Írta: KTL | 2018. november 14. 10:38
Hétfőtől elindult A Konyhafőnök VIP, mely jóval hosszabb, mint a korábban itt lévő Survivor, ezért fontos változások voltak az RTL Klubon. Azóta 30-40 perccel később indulnak a csatorna sorozatai is. Szerdától azonban újabb változás lesz, ugyanis reklámokkal együtt még hosszabb, két órás lesz a 7-kor kezdődő gasztro reality. A Barátok közt így 20:50-ről 10 perccel későbbre, 21:00-ra kerül. Igazán rosszul viszont inkább az Éjjel-Nappal Budapest nézői járnak, ugyanis a sorozat már az eddig is késői kezdése, 21:25-ről 21:35-re módosul, így 23 óra előtt 10-15 perccel ér majd véget. (Fotó: RTL Klub)

Bejelentették, hogy mikor jön a Trónok harca utolsó évada

Írta: RaulReal | 2018. november 13. 17:14
Az HBO a hivatalos Facebook oldalán tett közzé egy rövid kedvcsináló videót, mely arra figyelmeztet, hogy hamarosan megkezdődik az utolsó csata a Vastrónért. A Trónok harca premierdátumáról eddig csak találgatni lehetett, most viszont a promó végén hivatalosan is bejelentették, hogy 2019. áprilisában érkezik a sikersorozat 8. évada. A szezon 6 részes lesz, várhatóan egy-másfél órás felvonásokkal. A forgatás idén júniusban fejeződött be, a csatorna elővigyázatosságának köszönhetően pedig szinte alig szivárgott ki bármilyen spoiler a lezárással kapcsolatban.
Biztosan tudjuk már viszont, hogy a Trónok harca utolsó évadában lesz egy óriási ütközet, mely elhalványítja még a rendkívül jól sikerült Fattyak csatáját is. Ezeket a harcjeleneteket nem kevesebb, mint 55 éjszakán keresztül forgatták, még hivatalos közleményt is publikált az HBO, melyben köszönetet mondtak a stábnak. A Westerosban játszódó produkció 8. etapja rendkívül drága, epizódonként 15 millió dollárból készül, így a rajongók joggal reménykedhetnek epikus lezárásban. A tovább mögött megtalálható a friss bejelentő videó, érdemes megnézni!

Új sorozat és évadfolytatások is érkeznek az egyik magyar csatornára

Írta: AJ | 2018. november 13. 16:04
Szeptember közepén debütált a Comedy Centralon Az utolsó ember a Földön című posztapokaliptikus vígjátéksorozat. A csatorna minden hétköznap éjfél után, dupla részekkel sugározta a szériát, és a rövid első etap után azonnal indították is a második, majd a harmadik évadot. Decembertől pedig képernyőre tűzik a széria negyedik és egyben befejező évfolyamát is. A szezonnyitó epizód december 13-án éjfél után 30 perccel kezdődik, melyet hajnali egykor a második rész követ. Az évad 18 epizódból áll, és minden hétköznap éjjel látható lesz.
December 15-én, szombaton éjfélkor egy vadonatúj szitkomot mutat be a csatorna. A Kréziszitter (Idiotsitter) epizódjait szombat éjjelenként dupla résszel tűzik majd képernyőre. A 2014-ben websorozatként indult komédia 2016-ban debütált az amerikai Comedy Centralon, ahol jelenleg a második évada látható. A történet főszereplője Billie, aki a Harvardon végzett, de mivel gyorsan sok pénzre van szüksége, bébiszitteri állásra jelentkezik. A munka azonban nem olyan könnyű, mint azt elsőre sejtette, ugyanis a lány, akire vigyázni kell, háziőrizetben van. Az első évad tíz részből áll. A két szitkom mellett még november 27-én, kedden 23:00-kor elindul a Comedy Centralon az Archer című animációs sorozat legújabb, kilencedik évada. A szezon idén tavasz és nyár között volt látható az Egyesült Államokban és nyolc epizódból áll.

Azonnali, több produkciót érintő műsorváltozás a TV2-n

Írta: AJ | 2018. november 12. 21:13
A TV2 október elején indította új őszi műsorrendjét, melyben szinte minden este más-más saját gyártású produkciót tűznek képernyőre. Késő esténként pedig magyar és külföldi sorozatokat vetítenek. Ez a programstruktúra pedig november elejére teljesen megbukott, egy-két műsort leszámítva majdnem minden TV2-s tartalom katasztrofális nézettségi eredményeket produkál. Már a második héten volt is egy kis változás, megcserélték a keddi és csütörtöki vásárolt szériákat. Most újabb műsorváltozásról döntött a TV2.
A hétfő esténként, a Ninja Warrior Hungary után adásba kerülő Elrabolva nem a szokott időben, 22:35-kor, hanem jóval később, kedden hajnali 2 órától lesz csak látható. A TV2 eheti műsortervét átnézve kiderült, hogy nem csak ezt a sorozatot pakolja más időpontra a csatorna. Az Elrabolva helyett a Ninja Warrior Hungary november 12-i, hétfő adása után 22:40-től A függetlenség napja: Feltámadás című film kerül képernyőre. A legbátrabb párost követően kedden, a Bogaras szülők majdnem fél órával kezdődik később, 22:00 helyett 22:25-kor. Emiatt az NCIS premier adásai 22:40 helyett 23:15-kor kezdődnek majd kedden. Ezek szerint a nagyszabású reality új évadának adásai az előzőnél hosszabbak lesznek. Szerdán a Sztárok és párok mögött 22:25-től nem a Zoo - Állati ösztön kerül adásba, hanem a Rocky 3. című film. A Zoo aktuális epizódja csak jóval később, csütörtök hajnalban, 01:25-kor kezdődik. A csütörtök esti APB - A milliárdos körzet, valamint a pénteki Korhatáros szerelem az eddig megszokott időben, előbbi 22:25-kor, utóbbi 22:10-kor kezdődik továbbra is.

George R. R. Martin elárulta, miért halad olyan lassan a 6. Trónok harca regénnyel

Írta: RaulReal | 2018. november 12. 20:07
A Trónok harca alkotója mostanában ritkán ad interjúkat, a The Guardiannal azonban kivételt tett és több érdekességről is lerántotta a leplet. George R. R. Martin végre arról is beszélt, miért halad olyan lassan a Winds of Winter című regénnyel, mely A tűz és jég dala könyvsorozat 6. darabja és az olvasók régóta várják már. "Nehéz dolgom van vele, ugyanis a Winds of Winter nem egy regény, hanem legalább 12 darab egy kötetbe zsúfolva. Az egyes szálakon különböző fő és mellékszereplők vannak, akiket úgy kell mozgatnom, hogy érdekes maradjon a történet. A Tűz és vér ehhez képest sokkal egyszerűbb volt, mégis évekig tartott, mire azt is befejeztem" - mondta el a szerző a november végén megjelenő könyvét is megemlítve, mely a Targaryenek történelmével foglalkozik.
A Martinra nehezedő rajongói nyomás óriási, így valószínűleg ez sincsen jó hatással az író alkotókedvére. "Ha 30 évvel fiatalabb lennék, írnék egy regénysorozatot a Sárkányok táncáról, de Aegon hódítása is biztosan külön regényt kapna. Jaehaerys és Alysanne mind a 13 gyermeke megérdemelne egy-egy több száz oldalas történetet, így viszont az olvasók mindezt egy könyvben kapják meg. Ez a Tűz és vér" - tette hozzá George R. R. Martin. A Trónok harca kitalálója is megemlítette, hogy szerinte azért virágzik ismét a fantasy, mert az emberek színesebben akarják látni a világot. Ez a műfaj pedig lehetővé teszi számukra, hogy úgy éljenek át izgalmas kalandokat, hogy közben csak egy regényt lapozgatnak.

45. heti nézettség - Kiemelkedő eredményekkel finálézott a Survivor

Írta: AJ | 2018. november 12. 16:08
A 44. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 45. héten (november 5-11.) az Elif - A szeretet útján minden nap legyőzte 18-49-ben a Titkok szállodáját. A Feriha három alkalommal is nézettebb volt a célközönségben a Fókusznál, a teljes lakosságban pedig minden nap a TV2 délutáni műsorai nyertek. Az RTL Híradó 18-49-ben hétszer, teljesben hatszor győzte le a Tényeket.
Hétfőn közepesen teljesített a Ninja Warrior Hungary, de így is meg tudta nyerni a főműsoridőt (19-23 óra) a célközönségnél, ugyanis az RTL Klub napi műsorai mind gyengén teljesítettek. Egyedül a Survivort nem tudta legyőzni a Ninja, annak ellenére, hogy a Túlélők viadala hétfőn érhette el az évad legalacsonyabb nézettségi eredményeit. Kedden volt látható A legbátrabb páros évadzárója, ami az előző adásnál valamivel jobban teljesített, de így is gyenge számokat produkált. A Barátok közt második fele, és az Éjjel-Nappal Budapest ellen tudott nyerni a nagyszabású reality, az estét azonban így is elvesztette 18-49-ben a TV2. Szerdán a Juventus - Manchester United focimérkőzést közvetítette az M4 Sport, míg csütörtökön a Videoton - PAOK összecsapást sugározta a Sport1. Annak ellenére, hogy a foci általában az RTL Klub eredményeit szokta gyengíteni, ez most nem volt érzékelhető, sőt, a TV2 hozott ismét nagyon rossz számokat. A Mit tenne a gyereked? és a Sztárok és párok rémesen gyenge nézettséget szállítottak mind szerdán, mind csütörtökön, miközben a Survivor mindkét nap parádésan, a Barátok közt remekül, az Éjjel-Nappal Budapest szerdán közepesen, csütörtökön pedig jól teljesített. Pénteken kiemelkedő eredményekkel finálézott a Survivor második évada, és a záró adás 18-49-ben a hét második legnézettebb tartalma lett. Mögötte remek számokat hozott a Barátok és a Budapest is. A TV2-n újabb mélypontot ért el a Csak show és más semmi, mindkét korosztályban katasztrofálisan teljesített. A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Meglepő teóriával állt elő Sean Bean a Trónok harca befejezéséről

Írta: RaulReal | 2018. november 11. 17:55
A Trónok harca 2011-es bemutatkozáskor sokan Ned Starkot szerették legjobban a sorozatból, így óriási pofon volt a nézőknek, amikor a 9. részben Deres urát lefejezték. A karaktert alakító Sean Bean nem csak itt, de például A Gyűrűk Urában is véres halált halt. A művész erről ismert, a legtöbb szerepében nem húzza sokáig, mert gyorsan eljön érte a kaszás. Most a színészt arról kérdezték, hogy szerinte mit tartogat a 8. évad a még hátralévő Starkok számára.
"Be kell vallanom, hogy nem nézem heti rendszerességgel a sorozatot, de azzal tisztában vagyok, hogy kik vannak még életben. Ha választanom kellene, hogy ki éli túl biztosan az utolsó 6 részt, egyértelműen Aryát mondanám. Rajta kívül szerintem az összes Stark meg fog halni, viszont könnyen el tudom képzelni, hogy a fiatal lány ül fel a végén a Vastrónra is" - árulta el az 59 éves angol színész. Sean Beant a Mashable nevű amerikai lap arról is kifaggatta, hogy miképp emlékszik vissza Ned halálára. "Nagy durranásnak számított akkoriban, mert komoly sokkot okozott egy csomó nézőnek a karakterem kiírása. Örülök neki, hogy Deres egykori urára a mai napig emlékeznek az emberek, innen is látszik, hogy jól sikerült adaptáció lett a Trónok harca sorozat" - tette hozzá a produkció egykori sztárja, aki hamarosan a Hitman 2 című videojátékban is benne lesz, mint likvidálható szereplő. A rajongóknak tehát újabb Sean Bean halálra kell felkészülniük, csak épp ezúttal rajtuk múlik majd, hogy meghúzzák-e a ravaszt. (Fotó: HBO)

Vadonatúj napi sorozat indul az egyik kábelcsatornán

Írta: AJ | 2018. november 11. 16:55
November 21-én indul a TV2-n a Cennet, egy idehaza még nem vetített török produkció. Ugyanezen a napon a TV2 Csoport romantikus tartalmakat kínáló kábeladóján, az Izaurán is debütál egy új sorozat. A csatornán többek között török, kolumbiai, mexikói, német és dél-koreai szériák láthatóak. November végétől A Korona hercegének ismétlése helyén egy Magyarországon még be nem mutatott koreai produkció, a 2015-ben indult A fény árnyékában lesz látható.
Az egyenként hetven perces részekből álló sorozat főszereplője Wang So, a baljós csillagzat alatt született, és ezért kitagadott koronaherceg. A fiú a tróntól és családjától távol nevelkedik, apja azonban úgy dönt, mégis hazahívatja. Amikor Wang So hazaér, apja, az uralkodó életére bérgyilkosok törnek, a fiú pedig elhatározza, hogy megbosszulja apja halálát. A gyilkosok nyomába ered, így ismerkedik meg Shin Yoollal, az elveszett hercegnővel. Hogy a lányt megmentse egy erőszakos férfitól, Wang feleségül veszi Shint egy ál-ceremónián, arra azonban nem számítanak, hogy hamarosan valóban egymásba szeretnek. A fény árnyékában november 21-től minden hétköznap 13:35-kor kerül adásba az Izaurán.

Természeti katasztrófa miatt pusztult el a Westworld egyik fontos díszlete

Írta: RaulReal | 2018. november 10. 21:02
Három tűzvész is pusztít jelenleg az Amerikai Egyesült Államokbeli Kalifornia államban, melyek irtózatos károkat okoznak. A hatóságok szerint Paradise városában a házak 80-90 százaléka odaveszett a tűzben. Los Angeles és Ventura megyékben 150 ezer embert telepítettek ki, a természeti katasztrófában pedig elpusztult a Paramount Ranch is, ahol több ismert filmet és sorozatot forgattak 1920 óta. Az egyik ilyen a Westworld volt, az HBO western sci-fi sorozatának jelenleg nem zajlanak a munkálatai, de így is nagyon szomorú, hogy a főutcának otthont adó farm a tűz martaléka lett.
Jonathan Nolan és Lisa Joy sorozata három díszletet is felhasznált ezekhez a jelenetekhez, a Santa Claritában található Melody Ranch, néhány Utah-ban található forgatási helyszín, valamint a Paramount Ranch jóvoltából ismerhettük meg Sweetwater városát. Az HBO hivatalosan is tájékoztatást adott arról az amerikai sajtónak, hogy a tűzben elpusztult farmon senki nem tartózkodott a stábból. A futótüzek közül a legnagyobbat, a Camp Fire-t még az űrből is látni, több ezer tűzoltó dolgozik jelenleg is a katasztrófahelyzet megoldásán. A Westworld 3. évada várhatóan 2020-ban mutatkozhat be az HBO műsorán, ha a csatorna ismételten engedi a készítőknek, hogy a szokásosnál több időt töltsenek el az új részek megalkotásával. (Fotó: HBO)

Elkezdődött az RTL Klub egyik új sorozatának forgatása

Írta: AJ | 2018. november 10. 20:08
Októberben elsőként számoltunk be arról, hogy két új heti sorozatot készít az RTL Magyarország, melyek jövőre kerülnek képernyőre az RTL Klubon. Az egyik, a Mellékhatás teljesen saját fejlesztésű, míg a másik, az Alvilág egy holland széria adaptációja lesz. Ez utóbbi forgatási munkálatait kezdték meg a napokban. Erről a sorozat főszereplőjét alakító Balsai Móni osztott meg egy fotót saját közösségi oldalán.
A történet főszereplője egy olyan nő, akinek férjét brutálisan meggyilkolják. A férfi ugyanis az alvilággal üzletelt és ezért az életével fizetett. A nő békés életről álmodott, ám azért, hogy megvédje a családját, és megtalálja férje gyilkosát, a bűnözők szabályai szerint kell játszania. A magyar verzió rendezője a Liza, a rókatündér és az X - A rendszerből törölve alkotója, Ujj Mészáros Károly. Balsai Móni a Társas játék, a Válótársak és a Terápia után újabb sorozatban játszik fő szerepet.