.

Márciusban visszatér Istenes Bence népszerű műsora

Írta: KTL | 2017. február 21. 21:15
Tíz hónap szünet után március közepén tér vissza Istenes Bence népszerű főzős műsora. A Hagyjál főzni! második évada március 13-án indul az RTLII-n. Az új szezon újdonsága, hogy nemcsak szülő-gyermek párosok, hanem testvérek és házaspárok is versenybe szállhatnak majd a pénznyereményért. Részletek a csatorna közleményében: Második évadával folytatódik az RTLII népszerű gasztro-komédiája, a Hagyjál főzni! A szórakoztató családi főzőműsorban hétköznap esténként kétfős csapatok mérik össze főzőtudásukat a konyhában. Az idei év újdonsága, hogy testvérek és házaspárok is jelentkezhettek a műsorba. Az első évadhoz hasonlóan pedig idén is feltűnnek majd sztárok a Hagyjál főzni! stúdiójában.
A versenyzők a kedvenc családi receptjeiket készítik el a műsorban, és idén is az idő lesz az egyik legnagyobb ellenfelük. Ráadásul a konyhában a tapasztalatlan „szakács” ügyködik, a főzni jól tudó csapattárs csak a konyhapult mellől irányíthat, de tevékenyen nem vehet részt a főzési folyamatban. Csupán a főzésre adott idő felétől avatkozhat be, ha megnyomja a pánik gombot, ekkor viszont a visszaszámláló dupla sebességgel ketyeg. Miután elkészültek a csapatok ételeikkel, A Konyhafőnökből megismert Vajda Pierre ételkritikus dönti el, kinek a főztje jobb. A nyertes páros nemcsak 200 ezer forinttal lesz gazdagabb, hanem a lehetőséggel is, hogy a következő adásban is lefőzzék ellenfeleiket.

Trónok harca kvíz: Kik mondták az alábbi idézeteket? - 4. rész

Írta: Gaax | 2017. február 21. 12:00
Ősszel olyan kvízekkel jelentkeztünk, amik a Trónok harca legfontosabb családjaihoz kapcsolódtak, majd évadonként kellett felismerni az elhunyt szereplőket. Néhány hete olyan feladvánnyal jelentkezünk, melyben a fontosabb szereplőktől idézünk és ki kell találni, hogy ki, vagy kik mondták a sorozatban. Az első, a második rész és harmadik rész után itt a negyedik, melyben szintén lehet olyan, amiben több helyes válasz is megfelel. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány nevet sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Ma este újratöltve tér vissza az egyik legjobb akciósorozat

Írta: KTL | 2017. február 21. 09:00
A 24 című sorozat 2001 novemberében indult az amerikai FOX-on. A produkció igazán újszerű volt, remekül lett elkészítve és témája nagyon aktuális volt, így hamar hatalmas siker lett. A színészlegenda Donald Sutherland fia, Kiefer Sutherland rendkívül élethűen alakította Jack Bauer terrorelhárító ügynököt és az indulás utáni években az Egyesült Államok mellett világszerte milliók rajongtak érte. A sorozat 8 évadot élt meg és 2010 májusában ért véget, majd 2014-ben még egy 12 részes, 9. szezonra tért vissza. A FOX azonban ezután sem mondott le a széria folytatásáról. A mára 50 éves Kiefer Sutherland helyett kerestek egy fiatal, új színészt és Corey Hawkins főszereplésével egy új 24 sorozaton kezdtek el dolgozni. A 24: Újratöltve (24: Legacy) tengerentúli premierje végül február 5-én volt, így két és fél év után visszatért a legendás terrorista üldöző produkció. Az évad 12 részes lesz, mely április második felében ér véget Amerikában.
A rajongóknak remek hír, hogy a magyar premierre a legtöbb sorozattal ellentétben nem kell hónapokat, vagy éveket várni. A Viasat jóvoltából csupán három hét lemaradással idehaza is megérkezik a széria. A 24: Újratöltve premierje ma este lesz látható a VIASAT6-on. Az új részek innentől kezdve pedig kedd esténként 22:00-kor kerülnek képernyőre. A történt szerint az Egyesült Államok seregének őrmestere, Eric Carter hazatér egy bevetésről, mely a terrorista vezér, Bin Khalid megölésére irányult. Nem sokkal később rájön, hogy az ő és katonatársainak személyazonossága veszélybe került. Mivel nincs hová fordulnia, a férfi a CTU segítségét kéri, ugyanis tudomása szerint Amerika történetének legnagyobb terrortámadása van készülőben. De vajon kiben bízhat meg teljesen és sikerül-e megakadályozni a terrorcselekményt? A versenyfutás az idővel ismét elkezdődik! (A cikket a Viasat támogatta.)

Újabb távozó szereplő a Barátok köztben

Írta: KTL | 2017. február 20. 22:05
A múlt héten robbant a hír, hogy otthagyja a sorozatot a Zsófit alakító Kiss Ramóna. A színésznő valamikor tavasszal fejezi be a forgatásokat és a nézők a nyáron láthatják utoljára a Barátok köztben. Ugyan jóval kevésbé fontos szereplő, de a hétfői epizódokban távozott a Mátyás király térről Mayer Judit, akit Závodszky Noémi játszott. A történet szerint Ottó anyja Alzheimer-kórban szenved és mivel rosszabbodott az állapota, elköltözött Berlinbe, ahol speciális kezelést fog kapni. Závodszky Noémi az elmúlt években nem először szerepelt néhány hét erejéig a Barátok köztben, így elképzelhető, hogy a valamikor a jövőben még ismét látható lesz. (Fotó: RTL Klub)

Celebekkel tér vissza A Konyhafőnök az RTL Klubra

Írta: KTL | 2017. február 20. 21:30
Idén tavasszal A Konyhafőnök Junior új évada mellett, a műsor egy újabb változatát mutatja be az RTL Klub. Jön A Konyhafőnök Celeb, melyben civilek és gyerekek után a sztárok mérik össze a főzőtudásukat. A produkció március 27-től hétköznap esténként lesz látható, mely azt is jelenti, hogy innentől megint átalakul majd az RTL Klub délutáni és esti műsorrendje. A celebes változatban a zsűrit ismét a Wossala Rozina, Fördős Zé és Sárközi Ákos trió alkotja majd. A ma esti Fókuszban pedig a csatorna bejelentette, hogy a következő 26 celebbel fog szerepelni a produkcióban:
Angyal András, Csollány Szilveszter, Czutor Zoli, Danics Dóra, Dombóvári Vanda, Epres Panni, Faragó András, Gáspár Bea, Gorbunov Dmitrij, Hajdú Steve, Horváth Éva, Keleti Andrea, Kocsis Korinna, Koholák Alexandra, Kovács Katalin, Laky Zsuzsi, Nagy Ervin, Peller Anna, Sári Évi, Sváby Andás, Szabó Győző, Tarján Zsófi, Tóth Szabi, Törőcsik Dani, Winkler Róbert és Zsidró Tamás küzdelmét követhetik majd nyomon a nézők a Konyhafőnök Celebben.

Jelentős műsorváltozások a VIASAT3-on

Írta: AJ | 2017. február 19. 14:02
Alig pár hete jelentkezik új kínálattal a VIASAT3, máris változtatni kényszerülnek. Február 6-án, hétfő 22:00-kor debütált az Egyesült Államok legsikeresebb új sorozatát, a Rólunk szólt (This Is Us), azonban hazánkban nem teljesíthetett valami fényesen, mivel két rész után máris új időpontba kerül. Február 20-án a Lucifer mögött az Észbontók ismétlése lesz látható, a Rólunk szól pedig szombat késő délután, 18:00-tól kerül adásba.
Mivel először megismétlik a már levetített első két részt, így a Rólunk szól harmadik, premier epizódjára március 4-ig várnunk kell. Azonban nem csak ez változik a VIASAT3 műsorában. A januárban indult új saját gyártású műsoruk, a Sikítófrász is új időpontba került már a héten. A Lakatos Márk vezette para-karaoke show eddig csütörtök 21:00-es kezdéssel jelentkezett, a héttől viszont átkerült éjszakára, és a továbbiakban csak 23:00-kor kezdődnek majd a műsor legfrissebb adásai. (Fotó: VIASAT3/Hornyák Dániel)

Pápai Joci Origo című dalával megy az idei Eurovízióra (videó)

Írta: KTL | 2017. február 18. 23:23
Szombat este egy több órás döntővel véget ért A Dal 2017 a Dunán. Az idei versenyt Origo című dalával Pápai Joci nyerte, így 2017-ben ő képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A nemzetközi versenyt most Ukrajna fővárosában, Kijevben rendezik meg. Az elődöntök május 9-én és 11-én a döntő pedig 13-án lesz. Most pedig megmutatjuk Pápai Joci nyertes produkcióját, így énekelt pár órája a köztévén:

Szünet nélkül folytatódik az egyik RTL-es sorozat

Írta: AJ | 2017. február 17. 19:30
Január végén kezdte el vetíteni az RTLII a Hazug csajok társasága ötödik évadát, így a tavalyi szezonpremierhez képest jóval korábban megérkezett a sorozat hazai folytatása. Mivel a produkciót hétköznap kora délutánonként tűzi műsorára a tévéadó, így viszonylag hamar a végére érnek a 25 részes évadnak. A rajongóknak azonban most nem kell egy évet várniuk az újabb epizódokra, mivel a hatodik szezon rögtön az előző fináléjának másnapján, március 3-án, 11:55-kor debütál az RTLII műsorán. A húsz részes hatodik évad a sorozat utolsó előtti etapja. (Fotó: RTLII)

6 év után visszatér az RTL Klub egyik legrégebbi műsora

Írta: KTL | 2017. február 16. 21:48
Meglepő bejelentést tett csütörtökön az RTL Klub. 6 év után visszatér az egyik legrégebbi műsoruk, a Reggeli. A produkció a 2000-es években meghatározó pontja volt a csatornának, majd 2011-ben a válság miatt szűnt meg. Később ugyan az RTL Klub készített reggeli műsort 808 - Minden reggel címmel, de nem volt túl sikeres és 2015-ben meg is szűnt. A sajtóban azóta többször is felmerült, hogy a csatorna újra gyártani fog reggeli produkciót, de ezt Kolosi Péter programigazgató mindig cáfolta. Úgy látszik most megváltoztak a terveik. Részletek az RTL közleményében:
A 2000-es évek első évtizedében az ország legsikeresebb szórakozató reggeli műsora az RTL Klubon futó Reggeli volt. A műsort olyan sztárok vezették hosszú időn át, mint Alföldi Róbert, Stohl András, Novák Péter, Csonka András, Szujó Zoltán, Barabás Éva, Balázsy Panna, Lilu, Ördög Nóra, Keleti Andrea, Peller Mariann, Szily Nóra, Katona Klári, Horváth Éva vagy Mádai Vivien. A műsor stílusteremtő volt a maga korszakában, szerves része lett a hétköznapoknak. A műsor 2011-ben ért véget, de az RTL Klub úgy döntött, hogy 2017-ben jelentős újítások mellett újraindítja sikerműsorát. Bár a régi-új műsor gyökerei és szellemisége azonosak, a tervek szerint áprilisban képernyőre kerülő új Reggeli a televíziózás világában végbement változásokat maximálisan leköveti majd. Egy minden eddiginél interaktívabb, erős közösségi médiatámogatással bíró műsor várható, amely a nézők hétköznapjait meghatározó témákat könnyed formában, fiatalosan és lendületesen dolgozza majd fel.

Március 29-én adják át a Televíziós Újságírók Díját

Írta: KTL | 2017. február 16. 08:30
2017-ben immár negyedik alkalommal osztják ki a 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díját. Idén március 29-én, a hagyományokhoz híven ismét a Pesti Vigadóban rendezett díjátadó gálán jelentik be, hogy a szakmédia szavazatai alapján melyek a tavalyi év legjobb hazai televíziós teljesítményei. Az esemény főtámogatója a NuMuvee. A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja mára Magyarország egyik legrangosabb szakmai értékmérőjének számít. Köszönhető mindez a díjat övező óriási médiaérdeklődésnek és maguknak a díjazottaknak is.
Az elismerést több kategóriában, a legfontosabb szak és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazati alapján ítélik oda. Idén újabb lap, a Kreatív is csatlakozott az eddig 10 tagot számláló grémiumhoz, felsorakozva az Epizód magazin, a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét mellé. Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Televíziós Újságírók Díját nagyszabású díjátadó gálán adják át a díjazottaknak. 2017-ben március 29-én lesz a jeles alkalom, ezúttal is Budapest egyik legpatinásabb épületében, a Pesti Vigadóban. Az esemény főtámogatója a NuMuvee Hungary Kft, televíziós műsorgyártó. (Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

A Stranger Things producere a Trónok harca alkotóitól kért segítséget

Írta: Gaax | 2017. február 15. 22:31
A tavalyi nyár valódi meglepetés sorozata volt a Stranger Things, amely rövid időn belül végleg belopta magát a nézők szívébe. A hirtelen érkező siker után garantálható volt a második évad, amely idén halloweenkor kerül majd a Netflix kínálatába. A hatalmas hírnév azonban a spoilerekre éhes rajongókat is magával hozta, így a széria producerének Shawn Levy-nek nem maradt más választása, mint segítséget kérni a Trónok harca készítőitől.
Levy az Entertainment Weeklynek mesélt arról, hogy az HBO-s kollégák milyen tanácsokkal látták el őt: "Szó szerint konzultálnunk kellett a Trónok harcás srácokkal, hogy megtanuljuk, pontosan milyen biztonsági előírásokra is van szükségünk. Az első évad alatt nem volt semmi hasonlónk, a második évad során viszont már kiterjedt biztonsági intézkedéseket használtunk a forgatókönyvvel és a történettel kapcsolatban. Arról viszont nem beszélhetek, hogy pontosak mik ezek, mivel félő, hogy az emberek feltörnék őket." Remélhetőleg az HBO valóban használható tanácsokkal látta el a Stranger Things csapatát, ugyanis a csatorna az elmúlt hónapok során, több Trónok harcával kapcsolatos fordulatot is képtelen volt titokban tartani.

16 év után távozik a Barátok közt egyik legfontosabb szereplője

Írta: KTL | 2017. február 15. 20:35
Kiss Ramóna a ma esti Fókuszban meglepő bejelentést tett. Úgy döntött, hogy távozik Magyarország legnézettebb sorozatából. A Zsófit alakító színésznő a Barátok közt indulása után csupán pár évvel, már 16 éve csatlakozott a produkcióhoz, így a Mikit alakító Szőke Zoltán, a Nórát játszó Varga Izabella, a Lacit megformáló Tihanyi Tóth Csaba és a Vili bácsit alakító Várkonyi András után, ő a széria ötödik legrégibb szereplője. Ramóna nemcsak az egyik legtöbb ideje látható színész, hanem a Barátok közt egyik legnépszerűbb és legismertebb tagja is. Az elmúlt években rengeteget szerepelt más RTL Klubos műsorokban és bulvármédia egyik legfelkapottabb sztárja is.
Távozását azzal indokolta, hogy 16 év után elfáradt és a jövőben mással szeretne foglalkozni. Tavaly tavasszal, már néhány hónapra eltűnt a sorozatból, de akkor előre tudni lehetett, hogy csak rövid időről van szó. A stábbal még egy ideig tovább forgat, idén tavasszal hagyja abba a forgatásokat, a nézők pedig a nyáron láthatják azokat az epizódokat, amikor Zsófi végleg távozik a Mátyás király térről. Rozgonyi Ádám a Barátok közt kreatív producere a Fókusznak elmondta, hogy már kidolgozták, hogyan megy el Zsófi a sorozatból. Részleteket nem árult el, de azt igen, hogy olyan módon írják ki a történetből, hogy bármikor visszahozható legyen. (Fotó: RTL Klub)