.

Két új előzetes A mi kis falunk 2. évadához (videó)

Írta: KTL | 2018. január 23. 07:00
Február 3-án, jövő héten lesz A mi kis falunk 2, évadának premierje az RTL Klubon. A magyar sorozat innentől kezdve szombatonként 20 órakor lesz látható a csatornán. Csak úgy mint az első, az új szezon is 8 részből áll majd. Az első évad 2017-ben minden várakozást felülmúló siker volt, így nagyon sokan várják a produkció visszatérését. Most két új előzetes érkezett az új évadhoz, az első a címlapon a második a tovább mögött nézhető meg.

Peter Dinklage szerint itt az ideje, hogy befejeződjön a Trónok harca

Írta: RaulReal | 2018. január 22. 21:50
A Trónok harcában Tyrion Lannistert alakító Peter Dinklage beállt azok közé a színészek közé, akik szerint épp itt az ideje, hogy a produkció véget érjen. A sztár arról beszélt a Varietynek, hogy kreatív szempontból elértek egy olyan pontot, ami után már nehéz a megszokott minőséget leszállítani. "Itt az ideje, hogy befejeződjön a Trónok harca. Főleg a történet miatt mondom ezt, van egy csomó olyan sorozat, amely túl sokáig maradt képernyőn, így csalódást okoztak a rajongóknak" - nyilakozta Dinklage.
"Keserű élmény ez az egész stáb számára, hiszen rengeteg jó embert ismerhettünk meg a munkálatok alatt, így nehéz továbblépni, hiszen nem csupán pár hónapot töltöttünk együtt a Trónok harcásokkal." A Variety interjújából az is kiderül, hogy jelenleg épp az utolsó szezon forgatásának felénél tartanak, a 8. etapra azonban a szokásosnál többet kell várni. A Trónok harca utolsó 6 epizódja ugyanis csak 2019-ben jön az HBO műsorára.

2. heti nézettség - A korábbi időpontban is szenved a Barátok közt

Írta: KTL | 2018. január 22. 19:32
Az 1. heti (január 1-7.) nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 2. héten olyan történt, amire évek óta nem volt példa. A TV2 18-49-ben, főműsoridőben megnyerte a hetet az RTL Klubbal szemben (részletek a szöveg alatti grafikonon). Ennek ellenére ezen a héten is mindkét korosztályban minden nap legyőzte az RTL Híradó a Tényeket. A Fókusz ismét jól teljesített, utána viszont az új műsorrend ellenére is bezuhant hétköznap esténként az RTL Klub. A kora esti Barátok közt is rosszul teljesített, míg A Piramis minden nap tarolt a TV2-n. Stohl András műsora 18-49-ben a harmadik, míg a teljes lakosság körében a második legnézettebb volt a héten.
A későbbi időpontban látható Éjjel-Nappal Budapest sem talált magára és megint minden nap kikapott Kasza Tibor vetélkedőjétől. A Pénz vagy éveket! hétfőn még kiemelkedő számokat hozott, de napról-napra rosszabb adatokat produkált és pénteken már csak közepesen teljesített. Hétfőn a Dr. Csont premier epizódja és a Halálos fegyver ismétlése is jól hozott. Kedden a Castle új részei katasztrofálisan, így nem csoda hogy későbbre pakolták. Szerdán a Szulejmán a fiataloknál gyengén, míg összlakosságban közepesen ment. Csütörtökön a Válótársak messze az RTL-es átlag feletti számokat produkált és le is győzte a Pénzt vagy évek! második felét. Pénteken, szombaton és vasárnap is az RTL Klub filmjeit nézték többen, mint a TV2-jét. Szombat este viszont a Korhatáros szerelem közepes nézettséggel is nyerni tudott. Vasárnap a Sztárban Sztár + 1 kicsi nem ment olyan jól és az RTL Klub és a TV2 esti filmjétől is kikapott. (Fotó: RTL Klub) Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

1. heti nézettség - Mindent letarolt A Piramis

Írta: AJ | 2018. január 22. 18:40
Az 52. heti (december 25-31.) nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 1. héten is mindkét korosztályban nézettebb volt az RTL Híradó a Tényeknél. Ezzel az RTL Klubos hírműsor zsinórban három hete veri minden este a konkurens híradást, azonban ez sem segített az RTL-en, ugyanis A Piramissal a TV2 rég nem látott előnyre tett szert és a 18-49 éves nézők körében hétfőt leszámítva minden hétköznap este megelőzte riválisát.
A Stohl András vezette A Piramis minden nap, amikor egymás ellen mentek legyőzte az Éjjel-Nappal Budapestet, csütörtökön pedig kiemelkedő nézettséget szállított a vetélkedő: a reklámozóknak fontos korosztályban 19,8%-os közönségarány hozott, a teljes lakosság körében pedig majdnem egymilliós nézettséget. Ilyen eredményre TV2-s vetélkedőtől már rég volt példa. A Barátok közt nézettsége megzuhant, csak pénteken tudott az RTL Klubos heti csatornaátlag fölött teljesíteni. Ennek az oka, hogy A Piramis után látható Pénzt vagy éveket! remekelt és megverte a napi szappanoperát. Ezért is volt kénytelen változtatni több éve bevált műsorrendjén az RTL Klub. Kedd este új részekkel folytatódott a Castle, de a megerősödő TV2 ellen nem tudott helyt állni ez a veterán krimi. A dupla rész első fele katasztrofális számokat hozott, akárcsak a TV2-n éjjel vetített Született szobalányok aktuális epizódja. Szerdán este a Szulejmán a Castle-nél jobban teljesített, de 18-49-ben így is alulmúlta az RTL Klub csatornaátlagát. Csütörtökön a Válótársak évadpremierje is kikapott a Pénzt vagy éveket! adásától, de magasan a saját gyártású sorozat teljesített csatornaátlag felett, a heti, RTL-es tartalmak közül a legjobban. Pénteken a Cobra 11 új részeire nagyon kevesen voltak kíváncsiak, nem véletlen, hogy a csatorna úgy döntött, leveszi műsoráról a német akciósorozatot. Szombat este az Oroszlánkirály című filmmel nyert az RTL Klub, vasárnap pedig A Boszorkány-hegy című mozifilmnek köszönhetően nem csak a TV2-t, de a Sztárban sztár +1 kicsit is le tudták győzni mindkét korosztályban. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

52. heti nézettség - Nem hozott kiemelkedően a Reszkessetek, betörők! a TV2-n

Írta: AJ | 2018. január 22. 17:45
Az 51. heti (december 18-24.) nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. Az 52. héten is mindkét korosztályban nézettebb volt az RTL Híradó a Tényeknél, december 25-én, hétfőn este pedig kiemelkedő, 25,1%-os közönségarányt hozott az RTL Klubos hírműsor a 18-49-es korosztályban. Karácsonykor tűzte műsorára a TV2 a Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban című filmet, ami akárcsak az első rész, nyerte a saját sávját, mégis elmaradt a tavalyi számoktól, amiket az RTL Klubon produkált. A Reszkessetek, betörők! 2. ráadásul egy hajszállal lett csak a legnézettebb hétfő esti film, ugyanis a 18-49 éves nézők körében az RTL Klubon vetített Hamupipőke 22,4%-os közönségarány hozott, 2 tizeddel alacsonyabb értéket Kevinék 22,6%-nál.
Bár az ünnepi időszakban az esetek többségében csak filmeket tűznek képernyőre a tévécsatornák, a 2017-es karácsonyi és a két ünnep közötti időszak két szempontból is érdekes volt. Először is, bemutatkozott a köztévé saját fejlesztésű vetélkedő, a Honfoglaló, mely öt különkiadással, ismert emberekkel mutatkozott be. A kvízműsor a Duna számaihoz mérten sem hozott jól, a keddi adást leszámítva a teljes lakosság körében mindegyik epizód bőven a Maradj talpon! korábbi számai alatt teljesített. A Honfoglaló mellett elindult még egy vetélkedő, méghozzá a nagy port kavaró A Piramis, ami miatt az RTL Klub a tervezettnél korábban bemutatta A Fal című produkcióját. A Stohl András vezette vetélkedő első adása nyert ugyan, de fokozatosan csökkent iránta az érdeklősé, és szerdáról péntekre, 14,8%-ról 9,1%-ra zuhant a közönségaránya a célközönségnél. A teljes lakosság körében 140 ezerrel kevesebben figyelték a harmadik adást, mint az elsőt. Vasárnap este, szilveszterkor mind az RTL Klub, mind a TV2 filmeket tűzött műsorára és két, Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével készült filmmel, a Különben dühbe jövünkkel, valamint az És megint dühbe jövünkkel az RTL húzta be az év utolsó estéjét is. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

51. heti nézettség - Tarolt a Ninja Warrior Hungary döntője

Írta: AJ | 2018. január 22. 17:14
Az 50. heti (december 11-17.) nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. Az 51. héten az RTL Híradó mind a hét nap, mind a 18-49 éves nézők körében, mind a teljes lakosságban nyerni tudott a Tények ellen, vasárnap pedig egészen kiemelkedő eredményt produkált a célközönségben. Hétfő este a Ninja Warrior Hungary döntője is remekül ment, mindkét korosztályban nyerte az estét. Az RTL Klub az év utolsó előtti hetében egy különleges, visszatekintő műsorral készült. Az első húsz évünk a hét öt napján jelentkezett, és bár jobban hozott mint az utána vetített Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt, ingadozó volt a nézettsége és elmaradt a korábban ebben a sávban futó a Celeb vagyok, ments ki innen! eredményeitől is. A két RTL Klubos napi sorozat hétfőn és pénteken gyengén, hétközben viszont korrekt szinten teljesítettek.
A TV2-re az év utolsó előtti hetére visszatért Az 50 milliós játszma és a Vigyázat, gyerekkel vagyok!, melyek hétköznap nem hoztak kiemelkedő nézettséget, szinte végig 10% alatt teljesítettek a reklámozóknak fontos korosztályban, szombat este, a két különkiadásra viszont már sok tévéző kíváncsi volt. Az RTL Klubon vetített Jégvarázs című filmtől azonban mind Majka, mind Ördög Nóra műsora kikapott, és a teljes lakosságban is csak utóbbi vetélkedője tudta megelőzni a filmet. Karácsonykor a korábbi évekkel ellentétben nem az RTL Klub, hanem a TV2 vetítette a Reszkessetek, betörők!-filmeket, melyek közül az első bár nyerte a sávját, alacsonyabb számokkal futott, mint tavaly az RTL-en. A teljes lakosság körében pedig vasárnap nézettebb volt nála az előtte képernyőre került, rendhagyó módon a TV2-n jelentkező Sztárban sztár +1 kicsi. (Fotó: TV2) Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Tavasszal civilekkel tér vissza A Konyhafőnök - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Írta: KTL | 2018. január 21. 21:00
Idén is értékeljük az előző évet a két legfontosabb programigazgatóval. Elsőként Kolosi Péterrel beszélgettünk, aki az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese is. Egyenként megvizsgáltuk, hogy tavasszal és ősszel mely műsorok voltak sikeresek és melyek nem hozták a várt eredményeket. Elmondta, hogy miért hozták vissza a Reggelit és mi az oka az RTL Gold elindításának. Szóba kerül egy nyári Fókuszos botrány, valamint A Fal és A Piramis ügye is. Kolosi Péter ebben az interjúban jelenti be, hogy idén tavasszal civilekkel tér vissza A Konyhafőnök, valamint azt is, hogy milyen új amerikai sorozat érkezik az RTL Klubra. Ezen kívül mesél az új magyar sorozatukról, a Tanárról és a napokban megújuló RTL Most! online videótárról is. A tavalyi év elején, már februárban elindult az RTL új fikciós sorozata, A mi kis falunk. A produkció elképesztő számokat hozott, mit szóltatok az eredményekhez? Nagyon örültünk neki! Ezért is kezdtük el, mert bíztunk benne, hogy szeretni fogják. Őszintén szólva, meg is lepődtünk a sorozat eredményességén, mert még nézettebb lett, mint amire számítottunk. Így elég hamar eldőlt, hogy lesz második évad is, amit a nézők február 3-án, szombaton láthatnak először.
Elindult az új Halálos fegyver sorozat is, melyet külföldön és itthon is sokan dicsértek, ennek ellenére elég rossz nézettséget hozott az RTL Klubon. Ezzel nem értek egyet. Ha megnézzük, hogy manapság mennyit hoznak az amerikai sorozatok, akkor egyáltalán nem volt rossz a nézettsége . A fő kérdés az, hogy mekkora nézettségi sikereket lehet ma még elérni amerikai sorozatokkal egy országos tévécsatornán. A legnagyobbakkal is sokkal kevesebb nézőt lehet leültetni a tévé elé, mint pár éve. Érdemes még az RTL Klubon főműsoridőben amerikai sorozatot indítani? Messze nem annyira, mint korábban. Nem véletlenül alakítottuk át a struktúrát: egyre kevesebb olyan sáv van főműsoridőben, amelyben amerikai sorozat fut. Tudomásul kell venni, hogy ez az irány már nem túlzottan sikeres idehaza. Ez volt az egyik oka annak, hogy elkezdtünk helyi gyártású sorozatok felé menni. A régóta nálunk látható tengerentúli szériák még jól futnak, de a Válótársak egy epizódjának ismétlése jobban hoz manapság, mintha leadnánk egy részt az elmúlt években indult valamelyik amerikai sorozatból. Szintén tavaly év elején indultak a Keresem a családom és a Gyertek át! új évadai is. Ezek is jó nézettséget produkáltak. Mindkettő műsor visszatérő produkció volt, így lehetett rá számítani, hogy nagyjából mekkora közönségük lesz. Szerencsére a nézők még korábban megszerették mindkét műsort, így kialakult egy stabil követői bázisuk. Tavasszal elindult A Konyhafőnök VIP változata. Miért döntöttetek úgy, hogy celebekkel folytatjátok a műsort és hogyan értékeled az első évad eredményeit? A Konyhafőnök első évada még akkor indult, amikor az előző Celeb vagyok, ments ki innen! adásba került, 2014-ben. Várható volt, hogy egy idő után lesznek VIP évadok, úgy gondoltuk, hogy 2017 tavasza volt rá a legalkalmasabb.

10 éve indult az egyik legnépszerűbb amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2018. január 21. 20:10
A 2000-es évek egyik legnépszerűbb sorozata a Breaking Bad volt, mely újdonságot hozott a neo-western műfajba, ráadásul a közönség mellett a kritikusok is imádták az AMC produkcióját. Vince Gilligan alkotása 2008 január 20-án mutatkozott be a pilot epizódjával, a sztori pedig egészen brutális fordulatot vett, amikor a gyógyíthatatlan rákkal küszködő kémiatanár (Walter White) egy volt tanítványával (Jesse) kezdett el drogot gyártani. A széria azt a kérdést feszegette 5 évadon át, hogy egy jó célért, ami jelen esetben egy család jólétének és jövőjének biztosítása volt, el lehet-e menni a végsőkig.
A Breaking Bad kora egyik legnézettebb kábeles sorozatává nőtte ki magát, 16 Emmy-díjat és 2 Emmy-díjat is kapott, ráadásul bekerült a produkció a Guinness Rekordok Könyvébe, a kritikusok egyöntetű elismerésének köszönhetően. A sorozat főszereplőjét, Bryan Cranstont 4 Emmyvel ismerték el, de a Breaking Bad egyik legfontosabb mellékszereplője, Aaron Paul is háromszor örülhetett Emmy-díjnak. Az AMC produkciója 5 évadot és 62 részt ért meg, egyike volt azoknak a tévédrámáknak, melyek az utolsó pillanatig fenn tudták tartani a magas minőséget. A Breaking Bad teljesítménye nem hullámzott annyira, mint a Losté, vagy a Hősöké, ezért is volt annyira népszerű a széria. A mai napig számos tévésorozat kísérletezik annak bemutatásával, hogy a történet főszereplője idő közben a legnagyobb gonosszá váljon, de ritkán sikerül efféle átváltozást olyan pontosan képernyőre vinni, mint ahogy a Breaking Badnek sikerült. Nem csoda, hogy az AMC szériája saját spinoffot is kapott, ez a simlis jogászról szóló Better Call Saul, mely szintén az AMC-n megy, a főszereplő pedig Bob Odenkirk. A testvérsorozatból eddig 3 évad ment le, a történetben olyan, a Breaking Badből ismert karakterek tették tiszteletüket, mint Mike Ehrmantraut és Gus Fring. A Breaking Bad igazi franchise-zá nőtte ki magát az AMC-n, a csatornán ez nem ritkaság, hiszen a The Walking Deadből is kinőtt egy másik sorozat, habár a zombis produkció mára elég gyengén szerepel, mind a nézettséget, mind a minőséget tekintve. A Breaking Bad első 3 évadát idehaza az RTL adta le elsőként, a produkció hátralévő részét pedig a Telenor MyTV előfizetői láthatták. Később az AMC-n is adásba került a sorozat, 2016 júliusában fejeződött be a produkció a magyar csatornán.

Súlyos technikai probléma volt A Dalban

Írta: KTL | 2018. január 20. 22:59
Szombat este indult A Dal 2018 a Dunán. Az egyik olvasónk szerint az adás felénél leállt a műsor applikációja és nem lehetett tovább ilyen módon szavazni. Később kiderült, hogy a probléma ennél is súlyosabb. A műsorvezető Freddie bejelentette, hogy az eddig applikáción keresztül érkezett voksok elvesztek és rendszert ma már nem is fogják megjavítani, így csak az SMS-ben leadott szavazatokat számítják be.

Kiderült, hogy hol játszódhat a Trónok harca 8. évadának nyitójelenete

Írta: RaulReal | 2018. január 20. 20:33
A Trónok harca 8. évados forgatásának részleteit az HBO nagyon titokban tartja, eddig szinte semmi spoileres dolog nem szivárgott ki a nagy fináléról. Egy rajongói oldal azonban már most tudni véli, hogy hol fog játszódni az utolsó szezon első jelenete. Jelenleg is Moneyglassban zajlanak a forgatások, mely Deres díszleteinek ad otthon, a Watchers on the Wall szerint viszont nem a Starkok főhadiszállásán, hanem kicsivel mellette kezdődik el a 8. etap. A "winter town" az a hely, ahol Tyrion még a pilotban igénybe vette egy bordélyházban Ros szolgáltatásait, de Brienne és Podrick is megszálltak itt később. David Nutter, aki az első, a második és a negyedik epizódot rendezi az utolsó évadból, jelenleg is végzi a munkáját a forgatáson.

Vígjátékok, komoly drámák és tinisorozatok az HBO 2018-as kínálatában

Írta: RaulReal | 2018. január 19. 21:11
Az HBO egyike azoknak a csatornáknak, melyek a legminőségibb tartalmakkal várják a nézőket. Náluk fut napjaink két legfelkapottabb drámája, az idén szünetet tartó Trónok harca és a Westworld is, De olyan vígjátékok is elérhetőek, akár az HBO GO-n is, mint a Megborulva című, stand-uposról szóló szitkom, melynek 2. évada január 15-én mutatkozott be. Hónapról-hónapra több új szériát mutat be az HBO, 2018-ban is rengeteg premier lesz a csatornán. Előfordul olyan is, hogy egy napon három új sorozat közül is válogathatnak a nézők, alább végig is vesszük, hogy milyen produkciók mutatkoznak be hamarosan. Január 19-től, azaz mától nézhető az HBO kínálatában a Túloldal első évada is, mely kifejezetten tini nézőket céloz, a történet szerint a főhős hosszú, kómában töltött időszak után tér magához és kénytelen egy új világ kihívásaival szembesülni. Január 31-től rögtön az amerikai premierrel egy időben az HBO GO-n elérhetővé válik a sorozat második etapja is.
Január 19-től elérhető az HBO GO-n a Britannia is, mely izgalmasnak tűnő történelmi sorozat, druidákkal és a rómaiak inváziójával megspékelve. Az Oscar-díjas J.K. Simmons rajongóinak jó hír, hogy január 22-től a Képmás című nyomozós sci-fiben. A színész által játszott karakter átjárót talál egy párhuzamos világba, az összeesküvést pedig egyedül saját alteregójával szövetségbe lépve oldhatja meg. Január 23-án jön még a méltán híres Steven Soderbergh új sorozata, a Mozaik, január 26-án pedig folytatódnak A kenderfutár megpróbáltatásai, a második évaddal. Alan Ball, a Sírhant művek és a True Blood alkotója is új sorozattal tér vissza 2018-ban az HBO-n, február 12-én jön az Itt és most első szezonja. Az HBO legjobb talk show-ja, John Oliver műsorvezetésével február 19-én folytatódik, míg a démonokkal teli Ash VS Evil Dead 3. etapja február 26-án tér vissza. A Gyilkos játékok című kultikus film alapján készített Heathens is megérkezik még tavasszal az HBO-ra, az új széria premierje március 17-én lesz. A Válaszcsapás stílusáért rajongó nézők egy új komédiasorozatnak köszönhetően találhatják meg a számításukat, a Barry március 26-án jön. Március 26-án végre folytatódik a Szilícium-völgy is, már az 5. szezonnal, a geek humor kedvelői tehát nem maradnak mulatságos percek nélkül.

Kiderült, mikor folytatódik az Áll az alku a TV2-n

Írta: KTL | 2018. január 19. 17:32
Novemberben derült ki, hogy a TV2 folytatja az Áll az alkut és 2018-ban érkezik az új évad. A forgatások január elején meg is kezdődtek, most pedig a csatorna bejelentette a pontos kezdést is. Gundel Takács Gábor vetélkedőjének új szezonja február 5-én indul a TV2-n, ahol minden hétköznap 20:35-kor kerül majd képernyőre. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány részes lesz az évad. Részletek a csatorna közleményében: Magyarország egyik legnépszerűbb gameshow-ja nemcsak egy játék, nemcsak a pénzről és a szerencséről szól, hanem emberekről, a történeteikről, vágyaikról, problémáikról. Rendkívüli érdeklődés övezte az Áll az alku tavaszi évadának szereplőválogatását. Alig két hét alatt közel hatezren jelentkeztek a TV2 felhívására, közülük választották ki azokat a játékosokat, akikkel február 5-től hétköznap esténként a tévénézők is megismerkedhetnek.
Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója elmondta: a TV2 tavaszi műsorstruktúrájának fontos részét képezik a vetélkedők, ezek közül is az Áll az alku az egyik legerősebb brand, amiben hatalmas szerepe van Gundel Takács Gábor személyének. Az új évadban két újdonság is lesz a játékszabályzatban, és mindkettő növeli a játékosok esélyét a nyereményre. A 22 táska egyike ezúttal egy malacot rejt. A játékosnak lehetősége lesz az első 5 táska nyitása során bármikor bemondani, hogy él a „malac-tippel”, vagyis megpróbálja eltalálni, melyik táskában bújik meg a figura. Ha sikerül neki, 500 ezer forintos garantált nyereménye lesz, amit biztosan hazavihet. A 23-as táska pedig még több lehetőséget ad a játékosoknak: a „felez”, a „dupláz”, és a „+1 millió” mellé bekerül az „újra játszhat”. Tehát, ha valaki él a 23-as táska lehetőségével és az „újra játszhat” táskát nyitja ki, akkor a következő adásban visszaállhat a helyére, nem érkezik új játékos és ugyanazzal az eséllyel játszhat tovább, mint a többiek. A tavaszi évadban 50. adásához érkezik az Áll az alku. Az ünnepi kiadásban az őszi szezon játékosai közül többen visszatérnek a stúdióba. A számozott táskák 2018-ban is több tízmillió forintot rejtenek: a legszerencsésebb játékos akár 100 millió forintot is nyerhet. A műsort az IKO Műsorgyártó készíti.