.

A Netflix új sorozatát ugyanott forgatták, mint a Trónok harca egyes részeit

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 05. 21:56
A Warrior Nun a Netflix egyik legújabb sorozata, amely július 2-án debütált az online videotáron. A 10 részes első évad egy olyan lányról szól, aki a halálból visszatérve nem sokkal arra ébred, hogy különleges erők birtokában van. Ava csatlakozik egy titokzatos rendhez, ők pedig elkezdik tanítgatni a főszereplőt a démonok vadászatára. A Warrior Nunt Spanyolországban forgatták, azonban csak kevés nézőnek tűnt fel, hogy több olyan helyszín is felbukkant a sorozatban, amelyet korábban a Trónok harca stábja is forgatáshoz használt.
A különös egybeesés azért is történhetett, mert a Fresco Film Services nevű európai gyártócég mindkét produkción dolgozott, akik főleg Spanyolországban és Portugáliában koordinálnak forgatásokat. A Warrior Nun egyik helyszíne Antequera volt, ahol Osuna is megtalálható, a Trónok harca 6. évadában itt vették fel a meereeni harcjeleneteket. Közös pont még a két széria között Sevilla, egészen pontosan az Alcázar nevű gyönyörű kert, ami Dorne-nak adott otthont a Trónok harca 5. etapjától. Illetve a hegyekkel teli régió, ahol Mary nővér és Ava találják magukat a Warrior Nunban, nincs messze attól a helytől, ahol azokat a jeleneteket vették fel, amikor Daenerys Meereenből távozva az essosi sivatagokat járta.

Kisgyerekek is tudtak róla, mégse szivárgott ki 2019 legjobban őrzött sorozatos titka

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 05. 16:02
Az első élőszereplős Star Wars sorozat, a The Mandalorian november 12-én debütált a Disney+ nevű új online videotáron. A történet a Birodalom összezuhanása után játszódott pár évvel a peremvilágokban, és egy Fejvadászról szólt. A széria hatalmas meglepetést tartogatott a messzi-messzi galaxis rajongóinak, hiszen bemutatott egy, Yoda fajába tartozó Gyermeket, aki ösztönösen használta az Erőt. Baby Yoda létezését a Disney minden áron titkolta, még azt is vállalták, hogy a karakterhez kapcsolódó figurákat késve dobják piacra, nehogy idő előtt kiszivárogjon a létezése.
"Rémisztő volt számomra, hogy gyerekek is voltak a 4. epizód forgatásán, többek között az én kisfiam és kislányom is. A Disney mindent elkövetett azért, hogy ne szivárogjon ki Baby Yoda létezése idő előtt, így természetesen az összes stábtaggal együtt komolyan vettük a dolgot. A gyerekekkel, akik benne voltak az általam rendezett részben, egyesével leültem és megbeszéltem, hogy milyen fontos, hogy tartsák a titkot. Nagyszerűen álltak hozzá! Én viszont nagyon féltem, mindig mielőtt kiszálltak a gyerekeim az autóból iskolába menet, a lelkükre kötöttem, hogy Babyt meg ne említsék senkinek" - mondta a The Mandalorian egyik rendezője, Bryce Dallas Howard, akit a közönség színészként a Jurassic Worldben is láthatott.

A rajongói kritikák miatt változtatnak a The Witcher főszereplőjén a 2. évadban

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 04. 22:26
A Netflix fantasy sorozata, a The Witcher 2019 végén debütált az online videotáron, a nézők nagyon reménykedtek benne, hogy ez lesz a következő Trónok harca, de a produkció elmaradt az elvárásoktól. A rajongói kritikák az alkotó Lauren Schmidt Hissrich-hez is eljutottak, a showrunner nemrég a TV Guide-nak nyilatkozott arról, hogy a főszereplő Ríviai Geralt (Henry Cavill) személyiségén is változtatnak miattuk. A vajákok rendkívül visszahúzódó figurák Andrzej Sapkowski lengyel író könyveiben is, az új részekben azonban eddig nem látott, barátságosabb oldaláról mutatkozik be a The Witcher hőse.
"Geralt az első évadban arról vált ismertté, hogy mindent elkövetett azért, hogy ne keveredjen bele a Kontinensen dúló politikai háborúkba és katonai konfliktusokba. Természetesen kedvenc vajákunk ezt nem tudta elkerülni, hiába csak a megbízások és az értük kapott pénz érdekelték, belekerült az események sűrűjébe. Geralt az első 8 részben mindent elfojtott, magában dolgozta fel a problémáit, ahelyett, hogy megnyílt volna mások felé. A második szezonban ezen változtatunk, remélem, a nézőknek is tetszeni fognak azok döntések, amelyeket a korábban rendkívül zárkózott főszereplő meghoz majd. A folytatásban Ríviai Geralt egy sokkal nyitottabb fickó lesz" - mondta a The Witcher készítője.

Elkezdődött az egyik legnépszerűbb magyar sorozat új évadának forgatása

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 04. 15:25
A Tanár harmadik évada április 11-én mutatkozott be az RTL Klubon, a sorozatot azonban egy rész után levették a képernyőről. A 10 részes szezon hátralévő epizódjai az RTL Most+ prémium platformra érkeztek heti jelleggel. A döntés azért is ért sokakat váratlanul, mert ez az elmúlt évek második legnézettebb magyar heti sorozata. A Tanár negyedik etapját viszont még azelőtt berendelte az RTL Magyarország, hogy a harmadik szezon lineárisan is adásba került volna.
A Fókusz friss riportjából most kiderült, hogy a stáb az egészségügyi helyzet javulása után már el is kezdte a negyedik etap forgatását. "Az elmúlt egy hónapom arról szólt, hogy egy nyaralót átépítettem és építési boltokba jártam. Mivel éppen koronavírus-járvány volt, ezért mindenki kinn állt az utcán és rám kiabáltak, hogy 'tanár úr'! Mostanra kézzel foghatóvá vált, hogy az emberek ezzel a szereppel azonosítanak" - mondta Nagy Ervin, A Tanár főszereplője. A Fókusz videója a forgatás elindulásáról a tovább mögött megtekinthető!

Ez a Trónok harca 5 legmagasabban értékelt epizódja

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 03. 20:47
A Trónok harca 2011-ben debütált az HBO-n, a produkció miatt a legtöbben akkor kapták fel a fejüket, amikor a 9. epizódban lefejezték a főszereplőnek hitt Ned Starkot. A szériát a kritikusok nagyon szerették, de mindig érdekes megnézni, hogy a nézők számára mely epizódok voltak a legnagyobb kedvencek. Cikkünkben a Trónok harca IMDb-s pontszámait vettük figyelembe, ahol a rajongók is értékelik a különféle filmeket és sorozatokat. Több olyan epizód is van, amelyek 9,9-es pontszámot értek el az internetes adatbázison, ezek azonban nagyon különböznek egymástól. A 3. szezon 9. része, a Castamere-i esők az első ezen a listán, amelyen a Freyek, a Boltonok és a Lannisterek csapdába csalták Észak királyát. A Vörös Nászon életét vesztette Robb Stark és a felesége, illetve Catelyn Stark is, a rendkívül véres történések még azokat is hasba vágták, akik olvasták George R. R. Martin regényeit. Ezt követően az 5. évad 8. epizódja, a Rideghon nyerte el leginkább a nézők tetszését, melyben Havas Jon és az Éjkirály seregei egymásnak feszültek, az IMDb-n a nézők ezt a részt ismét 9,9-re értékelték.

2. évados berendelést kapott az idei év egyik legnagyobb sorozatos meglepetése

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 03. 16:22
A Nagy Katalin - A kezdetek (The Great) május 15-én debütált a Hulu nevű online videotáron, a produkció 10 részes első évada idehaza még a premier napján elérhetővé vált a magyar HBO GO-n is. A történelmi szatíra a fiatal Nagy Katalinról (Elle Fanning) szól, aki Oroszországba érkezik, hogy Péter cár (Nicholas Hoult) felesége legyen. A Hulu konkrét számokat nem közölt, de a cég tájékoztatása szerint a sorozat első szezonja rendkívül jól teljesített, az egyik legnépszerűbb vígjátékuk lett. A sikernek köszönhetően be is rendelték a második évadot, amely ismét 10 részes lesz.
A Nagy Katalin annak a Tony McNamarának a legújabb műve, aki korábban a 2018-as A kedvencet írta, a két produkció közötti hasonlóságok pedig a stílust tekintve letagadhatatlanok. A Hulu szériájának executive producere, Marian MacGowan korábban arról nyilatkozott, hogy az alkotással 5-6 évadra terveznek, a végén pedig bemutatkozhat az idősebb Nagy Katalin is, akit mindenki ismer.

Új csatornán tér vissza Joshi Bharat

Írta: SorozatWiki | 2020. július 03. 13:39
Az indiai származású műsorvezető, Joshi Bharat 2008 és 2010 között a nevét viselő délutáni talkshow-t vezetett a TV2-n, majd a FEM3-on több műsorban, az Edina és Joshiban és 2019 végéig a Joshi, a legjobb barát című délelőtti beszélgetős műsorban volt látható. Joshi Bharat most új csatornán, a LifeTV-n tér vissza a képernyőkre, július 20-tól, minden hétköznap 17:00-kor az Őszintén! Joshival című telefonos életvezetési talkshow-ban. Részletek a csatorna közleményében: A LifeTV-hez igazolt a hazai beszélgetős műsorok egyik legtapasztaltabb és legnépszerűbb műsorvezetője, Joshi Bharat. Az indiai származású televízióssal, aki több mint egy évtizedes pályája során izgalmas mélyinterjúk százait készítette, július 20-tól, Őszintén! Joshival című műsorában találkozhatnak a nézők.
A délután ötórától képernyőre kerülő telefonos életvezetési talk-showban hétköznapi emberek történetei, vallomásait jelennek meg. Sokak számára ismerős élethelyzetek, lelki, családi, párkapcsolati problémák, amelyek megoldása egyedül nehezen megy, ezért Joshi Bharat tanácsát, útmutatását kérik. "Számtalan embernek segítettem már, különböző történeteket hallgattam végig. Életemet a segítő szándék, a támogatás, a nyitottság vezérli. Boldog vagyok, hogy ezt a hivatást most a LifeTV-n folytathatom. Örömmel csatlakozom a csatornához, ahol nagyon sok régi barát vesz körül. Fél évvel ezelőtt álmodni sem mertem volna, hogy ezekkel a fantasztikus kollégákkal dolgozhatom majd együtt" - mondta Joshi Bharat.

Kiderült, hogy mikor folytatódhat a Stranger Things 4. évados forgatása

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 02. 22:17
A Stranger Things 4. évados felvételeit a sorozat stábja már idén januárban megkezdte, és jól is haladtak a munkálatokkal, amíg március közepén a koronavírus-járvány miatt le kellett állítani azokat. Ahogy korábban beszámoltunk róla, az írók otthonaikban így is haladtak tovább a forgatókönyvekkel és néhány nappal ezelőtt befejezték a szezont, amely a szokásosnak számító 8 helyett 9 részes lesz. A Netflix másik sikersorozatának, a The Witchernek a második évados forgatásáról már tudjuk, hogy augusztus közepén folytatódhat, a Stranger Things esetében azonban eddig semmi információ nem látott napvilágot.
A Hollywood Reporter most kiderítette, hogy a Georgia államban felvett, a 80-as években játszódó produkció forgatását szeptember 17-től tervezik folytatni. Amerikában az egészségügyi helyzet még mindig sokkal rosszabb, mint a világ legtöbb országában, a tengerentúli sajtó viszont arról ír, hogy Hollywood minél előbb próbál talpra állni. A koronavírus-járvány miatt elképzelhető, hogy több premier is csúszni fog, de amennyiben idén ősszel tényleg folytatni tudják a Stranger Things 4. szezonját, komoly esély van rá, hogy jövőre képernyőre kerülhetnek az új epizódok.

A Lost készítői sokkal korábban be akarták fejezni a sorozatot

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 02. 15:54
A Lost 2004-ben indult az amerikai ABC-n, mely az amerikai csatorna meghatározó sorozata volt egészen 2010-ig. Az Oceanic Airlines 815-ös járatának katasztrófája és a misztikus szigeten ragadt túlélők kalandjai sok nézőt rajongóvá tettek. Az alkotás nem csak a főszereplőknek, többek között Evangeline Lillynek, Jorge Garciának és Terry O'Quinnek hozott világhírnevet, de a showrunnereket, Damon Lindelofot és Carlton Cuse-t is a tévés szakma legelismertebb alkotói közé emelte. A Losttal kapcsolatban sokszor felhozzák, hogy a 4. évadtól kezdve már nem volt az igazi a történet, sokat csapongott és a lezárás is gyenge lett. Lindelof egy friss, a Collidernek adott interjújából most kiderült, hogy azért érezhettek így a rajongók, mert a készítők eredetileg sokkal rövidebbre tervezték a produkciót.
"A Lost megelőzte a korát, az emberek rengeteget beszéltek róla. Mi van a bunkerben? Mi a helyzet a rejtélyes szörnyeteggel? Hogy került Locke a tolókocsiba? Ki volt korábban Sawyer? A rajongók ezekhez hasonló kérdéseket tettek fel, az eredeti terveink pedig arról szóltak, hogy az első évad végére megválaszolunk közülük egy csomót. Aztán a második szezon újabb rejtélyekről rántotta volna le a leplet, a harmadik etap lett volna az utolsó. Már az elején erről egyeztettünk az ABC-vel. A csatorna képviselői azonban több megbeszélésen is elutasították ezt, rám förmedtek, hogy tudod te, hogy milyen nehéz manapság olyan tévészériát készíteni, amit ennyien imádnak? Miért akarod abbahagyni? Nem lehet úgy befejezni egy sorozatot, hogy a nézettsége még a csúcson van" - mondta Damon Lindelof.

A koronavírus-járvány miatt változtatni kell a The Witcher 2. évadán

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 01. 21:26
A The Witcher stábja februárban kezdett el dolgozni a sorozat 2. évadán, a koronavírus-járvány miatt azonban egy hónap forgatás után le kellett állítani a munkálatokat. A helyzet súlyos volt, olyannyira, hogy az egyik fontos szereplő, a Trónok harcából ismert Kristofer Hivju is megfertőződött. A Brit Filmintézet döntése alapján a nemzetközi stábok hamarosan újra elkezdhetik a felvételeket, a stáb a legutóbbi hírek alapján augusztus közepén tervezi, hogy visszatér London közelébe dolgozni. Eddig nem lehetett tudni, hogy az új szezonra milyen következményei lesznek a leállásnak. A showrunner friss nyilatkozata alapján azonban a különleges egészségügyi helyzet jókora hatással lehet a The Witcher folytatására.
"A koronavírus-járvány és az általa okozott leállás miatt át kell írnunk néhány helyen a The Witcher 2. évados történetét. Mivel folyamatosan jelen vagyok a produkció felvételein és a forgatókönyveket is behatóan ismerem, ezért bármikor tudok további változtatásokat eszközölni, amennyiben szükséges. Ezúttal sokkal jobban figyelünk majd, hogy érzelmes utat járjanak be a főszereplők. Amikor kitaláltuk az új részek szkriptjeit, természetesen szó sem volt még erről a különleges egészségügyi helyzetről, de a 2. etapban lesznek olyan történetek, amik a jelen kor problémáira koncentrálnak majd úgy, mint az elszigeteltség vagy, hogy milyen egyedül harcolni az igazadért. A The Witcher ezen kívül tősgyökeres fantasy marad, így azok is megtalálják majd a szórakozásukat, akik egy kicsit kizárnák ezt a járványhelyzetet és pár órát nem akarnak foglalkozni a hétköznapok problémáival" - mondta Lauren Schmidt Hissrich, a széria showrunnere.

Lemondott az RTL Magyarország egyik fontos vezetője

Írta: SorozatWiki | 2020. július 01. 14:38
Schiwert-Takács László marketing és kommunikációs igazgató a mai nappal, július 1-jével lemondott eddigi pozíciójáról, és egy időre szabadságot vett ki - tudta meg a Media1. A szakember 1997 óta dolgozik a cégnél, kreatív producerként korábban olyan műsorok képernyőre kerülését irányította, mint az X-Faktor, a Csillag születik, vagy a Szombat esti láz. Schiwert-Takács Lászlót 2017 novemberében nevezték ki marketing-kommunikációs igazgatónak, lemondása után átmenetileg Grósz Judit, digitális és üzletfejlesztési igazgató veszi át a feladatait.
"Az RTL-nél eltöltött 23 év alatt nem csak munkahelyem lett ez a vállalat, de egyben második családom is, ahogy sokaknak" - mondta Schiwert Takács László a Media1-nek, aki most néhány hónapos szabadságra megy, de a cégcsoporttól nem távozik. „Köszönöm Schiwinek, akit a szakmában így ismer mindenki, hogy az elmúlt több mint 2 évben a kreatív és vezetői energiáit a Marketing és Kommunikációs igazgatóság felépítésére fordította. A megérdemelt pihenő után pedig várjuk vissza őt!” - nyilatkozta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Media1-nek. Schiwert-Takács László a pihenőjét követően más területen folytatja majd pályafutását a vállalatnál. A marketing és kommunikációs igazgatóság élére pedig hamarosan új vezetőt kezdenek keresni. (Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

26. heti nézettség - Nagyon rosszul kezdett a Jófiúk napi ismétlése

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. július 01. 14:07
A 25. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 26. héten (június 22. - június 28.) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap leverte a Tényeket, a teljes lakosság körében a TV2 hírműsora viszont ötször is nyerni tudott. A Tények Plusz hétfőn, kedden és pénteken közepes számokat hozott, szerdán nagyon, csütörtökön csak kicsit teljesített rosszul. A TV2 bulváros hírműsora minden nap kikapott az RTL magazinjától. A Fókusz hétfőn és szerdán jó, kedden és pénteken felemás, csütörtökön gyenge nézettséget szállított. A magazin hétfői adása a fiatalok körében a hét legjobban teljesítő műsora volt.
A Piramis hétfőn és pénteken rosszul ment, kedden, szerdán és csütörtökön pedig még a 10 százalékos közönségarányt sem érte el. Stohl András vetélkedője csak hétfőn és pénteken tudta legyőzni Berényiéket, a hét további három napján kikapott tőlük. A Barátok közt hétfőn, kedden és pénteken nagyon rosszul ment, szerdán és csütörtökön pedig „csak” gyengén teljesített. Az előző heti mélypontból valamennyire kijött a sorozat, de a heti átlagos közönségaránya még így sem tudta hozni a minimum elvárt 10 százalékot. Később a Ninja Warrior Hungary csütörtökön közepes számokat hozott, a többi napon gyengét. Hétfő kivételével azonban még így is minden nap simán legyőzte az RTL programjait. Hétfőn a Cápák között közepesen futott. Az RTL Klub és a TV2 nézettsége azonban annyira padlón van, hogy ezzel az eredménnyel a produkció a hét negyedik legnézettebb műsora lett. Kedden és szerdán A Tanár második évadának utolsó két epizódjának ismétlése nagyon rosszul teljesített. Csütörtökön és pénteken a Jófiúk első két részének újbóli vetítése katasztrofális adatokat szállított. Az elmúlt napokban az RTL Klub iskolában játszódó szériáját sem választották túl sokan, de a csatorna rendőrös sorozatának ismétlésére még ennyien se voltak kíváncsiak. Késő este a Gyilkos lelkek, a Magnum, a Négy esküvő, egy temetés, a Doktor Murphy és a Különben dühbe jövök alatt végképp bedőlt az RTL Klub.