.

George R. R. Martin új sorozata legalább olyan véres lesz, mint a Trónok harca

Írta: RaulReal | 2018. március 23. 17:29
A Syfy tévécsatorna rögtön sorozatnak rendelte be a Nightflyers című klasszikus, George R. R. Martin-féle mű adaptációját. Ilyen ritkán van, ezek szerint nagyon bíznak az új sci-fi produkcióban, mely az alkotó szerint olyan lesz, mint a Psycho az űrben. Martin egyébként a Nightflyers egyik executive producere, a történet egy olyan űrhajó legénységéről szól, mely tele van tudósokkal és a naprendszerük szélére tartanak, idegen életformák után kutatva. Az út során szörnyűséges dolgok történnek, és megkérdőjelezik missziójukat. Alább megnézhető az első előzetes, a széria a képsorok alapján nagyon véres lesz. A színészgárdában a legismertebb név Gretchen Mol, akit a Boardwalk Empire - Gengszterkorzóban láthattunk korábban.

Egy időre búcsúzik A mi kis falunk

Írta: AJ | 2018. március 23. 08:00
Február elején, vadonatúj napon indult A mi kis falunk második évada az RTL Klubon. A parádés nézettségi eredményeket szállító saját gyártás szezonpremierje pedig az új időpontban is tarolt és a nyitó rész a sorozat eddigi legnézettebb epizódja lett. A második évad népszerűsége pedig töretlen: 18-49-ben sorra megszerzi a heti toplisták első helyét, és hét epizódból hat egymilliónál is több nézőt ültetett a tévéképernyők elé.
A mi kis falunk jelenleg látható évada azonban a héten befejeződik; a március 24-én, szombaton 20:00-kor kezdődő nyolcadik epizód lesz ugyanis a szezonfinálé. Bár még nem tudni, folytatódik-e a sorozat, ilyen nézettségi eredmények mellett csak idő kérdése, hogy berendeljék a harmadik évadot. A mi kis falunk helyén, március 31-én indul a tévéadón Nagy Ervin, Anger Zsolt és Ubrankovics Júlia főszereplésével A Tanár. (Fotó: RTL Klub)

Megjött az első hivatalos poszter a Westworld 2. évadához

Írta: RaulReal | 2018. március 23. 07:00
Az HBO népszerű western sci-fi sorozatának készítői nemrég egy interjúban arról nyilatkoztak, hogy az eddigieknél is brutálisabb lesz az április 22-én debütáló 2. évad. Az első rendes előzetes is ezt erősítette meg, mely a Super Bowl alatt lett nyilvános, most pedig az HBO kiadta a produkció következő szezonjának az első hivatalos poszterét. Ezen totális káoszt és a feketébe öltözött férfi sorsát lengetik be nekünk a marketingesek, kíváncsian várjuk, mit tartogat a történet Doloreséknek. A plakát a tovább mögött tekinthető meg!

11. heti nézettség - Katasztrofálisan hozott a Csak színház és más semmi

Írta: AJ | 2018. március 22. 23:45
A 10. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 11. héten (március 12-18.) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap legyőzte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében egy alkalommal kikapott a TV2-s műsortól. Az RTL Klub híradója vasárnap egymilliónál is több tévézőt vonzott, erre pedig már hetek óta nem volt példa. A Barátok közt két hete még negatív rekordot döntött, most már közepesen hoz, bár még így is az RTL Klub 18-49-ben mért főműsoridős csatornaátlaga alatt teljesít. Az Éjjel-Nappal Budapest sem tudja beállítani vagy megjavítani ezt az átlagot, viszont ez a műsor is kimászott a pár héttel korábbi nézettségi gödörből.
A múlt héten a nemzeti ünnep és a hosszú hétvége miatt csütörtökön és pénteken este filmeket adott az RTL Klub, míg a TV2-n változatlanul képernyőre került A Piramis és az Áll az alku is. A Stohl András vezette vetélkedő hétfőtől szerdáig minden alkalommal és mindkét korosztályban legyőzte a vele párhuzamosan futó RTL Klubos műsorokat, csütörtökön azonban 18-49-ben kikapott az RTL-es filmtől, az Oscartól. Pénteken az RTL Klub Disney-napot tartott és bár a Pocahontas csak megszorongatta A Piramist, legyőzni nem tudta, az Aladdin nyert az Áll az alku ellen. Gundel Takács Gábor vetélkedője hetek óta stabil közepes szintet hoz, bár a múlt héten egy alkalommal a fiatalok körében igencsak megzuhant. A Dr. Csont helyén jelentkező több éves CSI: A helyszínelők ismétlés meglepően jól hozott, nem sokkal maradt el 18-49-ben a Szulejmán számaitól, mely 18-49-ben közepesen, teljesben viszont jó számokat hozott. Míg a Dunán csökkent a Csak színház és más semmi nézettsége és a fiatalok körében katasztrofálisan teljesített, A mi kis falunk majdnem megdöntötte saját rekordnézettségét és nem csak a szombat estét, de a hetet is magasan megnyerte. (Fotó: Megafilm) A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Két évig, majdnem 200 helyszínen forgattak egy amerikai sorozatot

Írta: RaulReal | 2018. március 22. 19:35
A National Geographic a Magyar Természettudományi Múzeumban mutatta be új ismeretterjesztő sorozatának, a Volt egyszer egy bolygónak az első részét az újságíróknak. A tévés premier március 25-én, este 22:00-kor lesz a NatGeo-n, a 10 részes produkcióban Will Smith narrálása mellett ismerkedhetünk meg a Föld titkaival. A volt egyszer egy bolygó szó szerint földön, vízen, levegőben forgott, nem kevesebb mint 195 helyszínen, a műsor producere pedig a filmes világban nagyon felkapott Darren Aronofsky.
A volt egyszer egy bolygó két éves forgatása alatt a National Geographic szerint olyan sok nyersanyag született, hogy azt több éven keresztül kellene nézni, hogy a végére jussunk. Szerencsére az új sorozatuk nem ilyen tömény, kiváló fényképezése van, ráadásul pedig az első rész igyekszik koherens történetet is elmesélni. A széria első epizódja a légzésről, a levegőről szól, de a biológia órákhoz képest itt valóban szórakoztató az előadásmód, a Neil deGrasse Tyson-féle Kozmosszal vetekszik. A sorozat stábja még a Nemzetközi Űrállomásra is eljutott, felvételeket készíteni, de a Volt egyszer egy bolygó olyan különleges helyszínekre is elmerészkedik, mint a Mágha púdzsá buddhista fesztivál, ahova ezelőtt külföldi forgatócsoportot nem engedtek be.

Meglepő hír a Trónok harca új vetélytársának tartott sorozatról

Írta: RaulReal | 2018. március 21. 21:50
2019-ben befejeződik a Trónok harca, hiszen már csak 6 rész várható a sorozatból, így a fantasy rajongók minden bizonnyal új kedvenc után néznek majd. Erre az egyik lehetőség az HBO-ra készülő Trónok harca előzményszéria lehet, mely legkorábban 2020-ban kerülhet képernyőkre, a másik pedig az Amazonra érkező A Gyűrűk Ura feldolgozás. A Reuters szerint az online videotéka akár 500 millió dollárt (126 milliárd forint) is elkölthet a J. R. R. Tolkien adaptációra.
Ebből a hatalmas összegből 250 millió dollárt (63 milliárd forint) arra áldozott az Amazon, hogy egyáltalán megszerezzék A Gyűrűk Ura jogait, a maradékot pedig az első két szezon elkészítésére fogják költeni. Összehasonlításképp a Trónok harca 6. etapja volt eddig a legdrágább az eddig elkészült évadok közül, iparági pletykák szerint ez 100 millió dollárba (25 milliárd forint) került az HBO-nak. A Gyűrűk Urát egy filmtrilógiában már feldolgozta Peter Jackson, annak a verziónak az elkészülése 281 millió dollár (71 milliárd forint) volt, így a rajongók nem véletlenül várják azt, hogy mozis minőséget hozzon a képernyőkre az Amazon szériája.

A Nagy Duett egyik régi műsorvezetője veszi át Tilla helyét az új évadban

Írta: RaulReal | 2018. március 21. 21:20
Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója március elején adott hosszú interjút a SorozatWikinek, melyből kiderült, hogy 2018 tavaszán új évaddal folytatódik A Nagy Duett. A műsor első szezonja 2011-ben került adásba a TV2-n, akkor Liptai Claudia és Majka vezették A Nagy Duettet, a második és a harmadik etapban Claudia mellé Till Attila érkezett, majd a negyedik etapban ismét Majkával vezényelte le Liptai Claudia a műsort.
Az ötödik szezonban aztán Till Attila egyedül vezette A Nagy Duettet, 2018-ban pedig a TV2 bejelentette, hogy a 6. etapban egyedül Liptai Claudiára bízzák a műsorvezetést. A szereplők jó része egyelőre még titok, de néhány név már nyilvános. Tóth Andi, Wolf Kati, Takács Nikolas és Gönczi Gábor már biztosan versenyezni fognak.

Végre kiderült, mik voltak Ned Stark utolsó szavai a Trónok harca 1. évadában

Írta: RaulReal | 2018. március 20. 20:57
A Trónok harca azért is vált ismertté a nézők számára, mert a sorozat sosem bánt kesztyűs kézzel a fontos karakterekkel. A történet első nagy áldozata Ned Stark volt, akit a Lannisterek fejeztek le. Az Észak nagyurát alakító Sean Bean jó pár évvel az első évad után állt a nyilvánosság elé, azzal kapcsolatban, hogy mik voltak hivatalosan a szereplő utolsó szavai. A színész sok rajongó kedvét elronthatta, ám a bejelentés arról tanúskodik, hogy a Trónok harca néha közelebb áll a valós emberi viselkedéshez, mint gondolnánk.
"Úgy néz ki, mintha imádkoztam volna, nem? Ezt is tettem, bár pontos szöveget nem mondhattam nyilvánvalóan, ugyanis nem voltam tisztában azzal, hogy a Trónok harca világában pontosan hogyan hangzanak a fohászok. Azon gondolkoztam a jelenet felvétele előtt, hogy a valóságban mit tennék egy hasonló helyzetben, az első nyilvánvaló válasz pedig az imádság volt" - árulta el Bean a Huffington Post nevű újságnak. A színész arról is beszélt, hogy olvasott a pletykákról, miszerint Ned Stark akár vissza is térhetne a sorozatba, Sean Bean szerint azonban furcsa lenne feltámasztani a férfit, hisz kerek lezárást kapott a karakter története. Egyes rajongók abban reménykedtek, hogy Ned utolsó szavai esetleg az "időutazásra" is képes Branhez szólhatnak, ez a nyilatkozat azonban megcáfolta ezt a teóriát.

Vadonatúj sorozatok és premier évad érkezik tavasszal az AXN-re

Írta: AJ | 2018. március 20. 19:58
Országos premierek dömpingjével erősít tavasszal az AXN-n. Elindítanak két Magyarországon még nem látott szériát, valamint új részekkel folytatnak egy mára már veteránnak mondható krimisorozatot is. Április 15-én, vasárnap 20:00-kor világpremierként debütál a hazai AXN műsorán a tévéadót üzemeltető Sony Pictures Television Network saját gyártású krimije, a Carter. A széria címszereplőjét Jerry O'Connell alakítja, aki ebben a könnyed humorú nyomozós produkcióban egy olyan ünnepelt tévés detektívet alakít, aki egy kisebb idegösszeroppanás után visszatér szülővárosába. Oda, ahol gyerekkor barátja nyomozóként végzi csöppet sem hétköznapi munkáját. Carter televíziós tapasztalataira és személyes sármjára építve úgy dönt, besegít neki a helyi ügyek megoldásában.
Szintén áprilisban, de csak a hónap végén indul az AXN-en David Boreanaz, a Dr. Csont férfi főszereplőjének legújabb sorozata, az Egyesült Államokban 2017 szeptembere óta látható dráma, a SEAL Team. A széria az izgalmas és akcióban gazdag jelenetek mellett bepillantást enged a hazájukat védelmező tengerészgyalogosok magánéletébe, és arról is lehull a lepel, hogy a világ minden táján végrehajtott bevetések milyen hatással vannak rájuk és családjaikra. Májusban pedig új évaddal tér vissza az AXN-re a Gyilkos elmék. A tengerentúlon 2005-ben indult krimisorozatból jelenleg látható a legújabb, 13. szezon, ez érkezik meg hamarosan magyar szinkronnal. A huszonkét részes etap különlegessége, hogy egy epizód erejéig visszatér a sorozat egyik legkedveltebb karaktere, a Shemar Moore alakította Derek Morgan, akit állandó szereplőként 2016-ig láthattak a profilozó csapat tagjaként a nézők. (Fotók: Sony)

Vadonatúj, 2018-as amerikai sorozatot mutat be a TV2 Csoport

Írta: AJ | 2018. március 20. 12:31
Hamarosan egy újabb országos tévépremier lesz látható a TV2 Csoport sorozatos kábelcsatornáján, a Prime-on. A héten megjelent beharangozó videó szerint ugyanis a Prime műsorán lesz látható nemsorkára a 2018 januárjában indult vadonatúj amerikai drámasorozat, a 9-1-1, mely itthon 911 LA címmel kerül majd képernyőre. A széria a Los Angeles városában befutó segélyhívásokról szól, és a helyszínekre elsőként kiérkező rendőrök, tűzoltók vagy mentősök munkáját és életét követhetjük figyelemmel.
A 911 LA első évada 10 részes és a napokban finálézik a tengerentúlon, de az amerikai FOX már be is rendelte a folytatást, egyelőre konkrét epizódszám nélkül, tehát elképzelhető hogy a sikeres első etap után egy hosszabb második érkezik majd. A sorozat készítői között megtalálhatjuk az Amerikai Horror Story és a Glee - Sztárok leszünk! két alkotóját, Ryan Murphyt és Brad Falchukot is. A 911 LA főbb szereplőit pedig olyan ismert színészek alakítják mint Angela Bassett (Amerikai Horror Story), Peter Krause (Vásott szülők) és Connie Britton (Amerikai Horror Story).

Újabb képek szivárogtak ki a Trónok harca 8. évados forgatásáról (spoilerveszély)

Írta: RaulReal | 2018. március 19. 20:13
A Trónok harca 8. évados forgatását az HBO hét lakat alatt őrzi, nagyon kevés információ szivárgott ki eddig a fantasy sorozat munkálatairól. A rajongók ennek ellenére egy nagy csatáról és egy fontos helyszín pusztulásáról is tudomást szereztek már, most pedig egy újabb fordulatról jöttek képek. Daenerys Targaryen serege a korábbi évadok során sok helyen járt már, most viszont olyan helyre teszik be a Makulátlanok a lábukat, ahol eddig még nem jártak. A tovább mögött folytatjuk spoileresen!

Itt A Tanár, az RTL új sorozatának második előzetese

Írta: KTL | 2018. március 19. 08:00
Március 31-én nagyszombaton indul az RTL Klub legújabb magyar sorozata. A Tanár jövő héttől minden szombaton 20 órakor, A mi kis falunk 2. évadának sávjában lesz látható. A Nagy Ervin főszereplésével induló produkció egy különös módszerekkel oktató tanárról és osztályáról fog szólni. Néhány napja kiraktuk a sorozat első előzetesét, most pedig jöjjön A Tanár második kedvcsinálója. Érdemes megnézni!