.

Kiderült, hogy melyik sivatagos bolygón játszódik a The Mandalorian második része

Írta: RaulReal | 2019. november 18. 11:10
A The Mandalorian című, első élőszereplős Disney+ sorozattal kapcsolatban sok a rejtély, többek között azt sem tudtuk meg a történetből, hogy hogy hívják a Pedro Pascal (Trónok harca, Narcos) által játszott főszereplőt. A produkció pár évvel a Birodalom bukása után játszódik, a peremvilágokban, a rajongókat pedig a helyszínekkel kapcsolatban egy fontos kérdés tartotta lázban. Vajon a Tatuinon, a Skywalkerek fiatal éveinek otthont adó bolygón játszódik a The Mandalorian második része?
Elég sok minden utalt erre, többek között a sivatagi környezet, az, hogy a bolygónak több napja volt és persze ott voltak a szemtelen jawák is. A Nick Nolte által alakított különleges lénynek, Kuiilnek ráadásul egy olyan farmja van, ahol lepárlóberendelések is működnek. A StarWars.com-on érkezett hivatalos válasz a kérdésre, amely picit lehűtötte a kedélyeket. Ahogy a The Mandalorian főszereplője kizárt, hogy Boba vagy Jango Fett legyen, úgy a második rész helyszíne sem a Tatuin, hanem az Arvala-7 nevű bolygó. Természetesen mindez nem zárja ki, hogy az első élőszereplős Star Wars sorozat a későbbiekben ismertebb helyszínekre is ellátogasson, de erre még várnunk kell.

Henry Cavill végig egy trailerben lakott a The Witcher magyarországi forgatása alatt

Írta: RaulReal | 2019. november 17. 17:19
December 20-án érkezik a Netflix kínálatába a The Witcher című új, 8 részes fantasy széria, amely Andrzej Sapkowski írásait veszi alapul. A produkciót részben Magyarországon forgatták, a stáb a tatabányai Szelim-lyuk mellett a Vajdahunyad várában is dolgozott. Tomasz Bagiński, a The Witcher executive producere érdekes kulisszatitkot fedett fel friss nyilatkozatában, arról beszélt, hogy Henry Cavill milyen komolyan vette Geralt szerepét, mialatt hazánkban zajlottak a felvételek.
"Mialatt Magyarországban voltunk, Henry több héten keresztül a forgatási helyszín melletti lakókocsijában aludt. Azt mondta, nem akar visszamenni a budapesti hoteljébe, és naponta egy órát ingázni, mert így karakterben marad és egy pillanatra sem kell elhagynia a The Witcher világát. Ez nem megszokott a világsztárok esetében, jól mutatja, hogy a főszereplő számára milyen fontos ez a projekt" -árulta el a széria executive producere. Az első évad úgy tűnik, hogy jól sikerülhetett, a Netflix ugyanis már a premier előtt bejelentette, 2021-ben biztosan jön a folytatás.

Eredetileg sokkal durvább lett volna Cersei és Jaime halála a Trónok harca 8. évadában

Írta: RaulReal | 2019. november 17. 11:17
Cersei Lannister a Trónok harcában eleinte a Vastrónon uralkodó fiait védelmezte anyagtigrisként, majd később ő maga lett Királyvár úrnője. Sokan számítottak arra, hogy a karakter a 8. szezonban meghal, azonban a Jaime-vel közös utolsó jelenete kiakasztotta az embereket. A két Lannistert ugyanis téglák ölték meg, a Drogon hátán őrjöngő Daenerys pusztítása tönkrette azt az épületet is, ahonnan a testvérpár éppen menekülni próbált.
A Trónok harca utolsó évadának forgatókönyvéből azonban kiderült, hogy ez a jelenet az eredeti tervek szerint sokkal durvább lett volna. A Cersei-re és Jaime-re rátaláló Tyrion Lannister ugyanis, ahogy a szkriptben olvasható: "két elfeketedett és kiégett koponyával rendelkező holttestet látott volna a romok alatt. A sárkány pusztító lángjai senkit nem kíméltek". Ha az alkotók ezt a változatot forgatták volna le, vélhetően emlékezetes lett volna a Lannister testvérek halála, mintsem csalódást keltő.

Kisbabát vár A mi kis falunk egyik főszereplőnője

Írta: RaulReal | 2019. november 16. 23:03
Lovas Rozi az RTL Klubon látható A mi kis falunkban már az első évad óta szerepel, a produkcióban Szabó Erikát, Pajkaszeg polgármesterének titkárnőjét alakítja. A Radnóti Színház a honlapján tette közzé a hírt, hogy a színésznő kisbabát vár, emiatt pedig 2020 januárjáig lesz látható a színpadon. A Csillagképek című darab innentől szünetre megy és egy ideig nem kerül műsorra, a többi előadását átmenetileg átveszik tőle kolléganői.
A mi kis falunk 4. évada az X-Faktor miatt vonult szünetre, a produkció 5. része szeptember 28-án került képernyőre. Lovas Rozi terhessége a produkció ötödik szezonjának forgatását befolyásolhatja jövő nyáron, ha berendelik. A jelenlegi etap részeit ugyanis már felvették. Lovas Rozit A mi kis falunkban nyújtott teljesítményéért a Televíziós Újságírók Díján is elismerték, akit a 2017-es év legjobb színésznőjének választották a szakújságírók.

Ilyen valójában Kristófváros rendőrkapitánysága, megnéztük hol és hogy készül a Jófiúk

Írta: KTL | 2019. november 16. 22:05
Szeptember 1-jén indult A mi kis falunk készítőinek legújabb vígjátéksorozata, a Jófiúk. Az idétlen rendőröket bemutató produkció egy kisebb szünet után, november 17-én, most vasárnap folytatódik. A széria új időpontban, 18:55-kor tér vissza az RTL Klubra. A csatorna meghívására szeptember elején, egy fél napot töltöttünk a Jófiúk utolsó forgatási napján. Megnéztük, hogy dolgoznak Kristófváros rendőrei, körbejártuk azt a négyszintes épületet, ahol felveszik a sorozat számos jelenetét és ahol maga a rendőrőrs is megtalálható. Ezen kívül Kapitány Iván, a produkció vezető rendezője mesélt a széria kulisszatitkairól.
Az ősz legelején, egy hétköznap délután látogattunk el a Jófiúk legfőbb forgatási helyszínére. Az épület a II. János Pál pápa tér szomszédságában található, melynek külseje a sorozatban is rendszeresen megmutatkozik. A forgatások alatt azonban azokon a napokon, amikor épp ott nem vesznek fel külső jeleneteket, nem hétköznapi autók és még csak nem is rendőrkocsik, hanem a stáb kisteherautói és autói számára fenntartott terület. Az épület földszintjén található a Jófiúkban is rendszeresen látható porta, valamint a stáb kiszolgáló helységei, közük az ebédlő. Az első emeleten, két oldalt egy-egy lakás lett kialakítva. Ott van Szűcs Gyula százados és családjának otthona, középen szintén stábszobák, míg a másik oldalt Vadász Bernadett (Parti Nóra) lakása. A második emelet teljes egészében a kristófvárosi rendőrkapitányság díszleteiből áll. A közös helyiségek mellett itt van a kihallgató szoba és a vezetők irodái. Ezen kívül a harmadik emeleten a rendőrőrs laborja található. A ház lépcsőháza egy másik ház belső udvarára nyílik. Kapitány Iván vezető rendezőt arról kérdeztük, hogy miként találtak rá erre az épületre.

The Mandalorian 1x01-02 kritika: Az első Star Wars sorozat előbb lő, aztán kérdez

Írta: RaulReal | 2019. november 16. 18:34
November 12-én elindult Amerikában a Disney+, ezzel pedig bemutatkozott a The Mandalorian című sci-fi sorozat első része az online videotáron. A rajongóknak nem is kellett sokat várni a folytatásra, november 15-én, pénteken megjött a 8 részes első szezon második fejezete is. Az első élőszereplős Star Wars sorozat olyan, mint egy klasszikus western, amely történetesen a messzi-messzi galaxis peremvilágaiban játszódik. Egy meglepő újítás ez a Disney-től, amely annak ellenére, hogy tisztelettel bánik George Lucas filmjeivel, hozzá is meri tenni a magáét.
A történet nem sokkal a Birodalom bukása után veszi fel a fonalat, azt követően, hogy Luke Skywalker elintézte Palpatine-t és Darth Vadert. Itt az ideje, hogy elkezdődjenek a békeidők, amelyből a The Mandalorianben nem sokat érzékelünk, hiszen a főszereplők messze vannak az univerzum ütőerétől. A produkció főszereplőjének a nevét se tudjuk, csak annyit, hogy fejvadászként tevékenykedik, aki soha nem veszi le a sisakját. Boba és Jango Fett hatalmas közönségkedvencek voltak a mozifilmekben, így a Disney+ újdonságában érdekes a mandalóriaiak kultúrája és életszemlélete mögé intimebben betekinteni. A széria főszereplője egy magányos harcos, aki közel sem nevezhető hősnek. Pénzért szállít le szökevényeket a megbízóinak, ha pedig úgy hozza a helyzet, akkor előbb lő és aztán kérdez. A pilot alig 38 perces, azonban a feszesre vágott jelenetek miatt működik annyira a fejvadász bemutatása. Kapunk egy szeletet az életéből, ahogy egy jeges bolygón foglyul ejt egy célszemélyt, hogy aztán súlyosabb irányt vegyen a sztori. A The Mandalorianben már az első percekben kiderül, hogy legyen szó kocsmai verekedésről, vagy pedig egy droid oldalán lezajló lövöldözésről, a készítők tudják, mit akarnak.

Nagy műsorváltozás lesz vasárnap a TV2-n

Írta: KTL | 2019. november 16. 15:42
Hétfőn indult a TV2 legújabb magyar napi sorozata. A Mintaapák azonban hétfőn, kedden és szerdán is csak közepes nézettséget ért el és csütörtökön már gyenge számokat hozott. Feltételezhetően a rossz kezdés miatt vasárnap megismétlik a széria teljes első hetét. A döntés miatt a TV2 holnap délutáni programjainak nagy része és a késő esti film is elmarad. Vasárnap két részletben mind az 5 eddig levetített rész újra adásba kerül. A délutáni programok helyett fél 2-től a Tényekig lesz látható a Mintaapák első 3 epizódja, a késő esti filmek helyett pedig 10-től egészen fél 1-ig a maradék 2 részt is leadják.

Rekordhosszú adásokkal folytatódik az X-Faktor

Írta: RaulReal | 2019. november 16. 12:51
A 2019-es X-Faktor október 5-én indult el az RTL Klubon, és már a válogatóktól kezdve hétről-hétre brutális nézettségi eredményeket ért el a tehetségkutató. Az előző két hétvégén szombaton és vasárnap is X-Faktor ment az RTL Klubon, ugyanis a Tábor és a Mentorok háza adásai voltak láthatóak. Most újabb szakaszához érkezik a műsor, november 16-től kezdődnek az élő show-k. Ezek az adások rekordhosszúak lesznek, ma este 8-tól éjfélig X-Faktor lesz az RTL Klubon.
A műsor első élő show-jába Dallos Bogi mentoráltjai közül Huszár Aletta, Dárdai Blanka és Bagdi Enikő jutottak be a Lányok között, míg Gáspár Laci, 25 éven felüliekből álló csapatában Anti bácsi, Burai Renátó és Zdroba Patrik versenyeznek még. Puskás Peti három, még megmaradt zenekarnak egyengeti az útját a ma esti adásban, ők a C.O.O.L., a Speranta és a Take 3. A Fiúk között Manuel, Ruszó Tibi, és Vanek Andor tartoznak ByeAlex mentoráltjai közé. A tehetségkutató 2020-as, tizedik évadát a kiváló nézettség miatt már november elején berendelték, Kolosi Péter, az RTL az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a Big Picture televíziós konferencián jelentette be a folytatást.

A UPC előfizetőit érintő, nagy bejelentést tett az RTL Magyarország

Írta: KTL | 2019. november 15. 17:51
A Telenor MyTV ügyfelei után december 2-tól a Vodafone-UPC előfizetői számára is ingyenesen elérhetővé válik az RTL Magyarország prémium videós szolgáltatása. Az RTL Most+-on az RTL Mosthoz képest tovább visszanézhetőek a tartalmak, jóval kevesebb a reklám, jobb minőségű videónézés érhető el, valamint az RTL Klub és a médiavállalat kábelcsatornái bárhol élőben követhetőek. Ezen kívül vannak és lesznek olyan sorozatok ami kizárólag itt, vagy elsőként az RTL Most+-on lesznek megnézhetőek. Részletek az RTL Magyarország közleményben:
2019. december 2-től a Vodafone-UPC előfizetői is díjmentesen élvezhetik az RTL Most+ prémium szolgáltatásait és azt a rengeteg izgalmas újdonságot, melyeket először kizárólag az RTL Most+ felhasználók láthatnak. Az RTL Most+ szolgáltatást minden olyan Vodafone-UPC előfizető eléri, aki az arra jogosult digitális TV csomagra fizetett elő. A Vodafone-UPC ügyfelei a szolgáltatást egy személyes aktiváló kóddal érik el, melyet e-mailben kapnak meg a szolgáltatás indulását követő hetekben. Az RTL Most+ kínálatában olyan prémium tartalmak is megtalálhatók, melyeket kizárólag az RTL Most+ felhasználók láthatnak. Hetente érkezik a kizárólag ezen a platformon nézhető #nofilter című minisorozat (a második képen) újabb epizódja. Már novemberben elérhető lesz az RTL Most+ felhasználók számára a legendás Négy esküvő és egy temetés című film alapján készült vadonatúj sorozat, melyet – Magyarországon először – csak az RTL Most+-on lehet megnézni!

Bejelentették, hogy ki lesz Tóth Gabi utódja a Sztárban sztár leszekben

Írta: KTL | 2019. november 15. 17:24
Pár napja derült ki, hogy Tóth Gabi terhessége miatt az éved vége előtt távozik a Sztárban sztár leszek! zsűritagjai közül. A TV2 Csoport most bejelentette, hogy megvan az utódja, aki Tóth Gabi nővére lesz. Így Bereczki Zoltán, Pápai Joci és Horváth Tomi mellé Tóth Vera csatlakozik. A tehetségkutatóból már nincs sok hátra, mindössze két vasárnap esti élő adás lesz még látható. Részletek a csatorna közleményében:
Néhány napja robbant a hír, miszerint távozik a Sztárban Sztár leszek! zsűriszékéből Tóth Gabi. Az énekesnő gyermeke érkezésének közeledtével anyai teendőit tartja szem előtt, így arra a döntésre jutott, hogy az utolsó két adáson már nem lesz jelen. A csatorna döntése alapján az énekesnő helyét Tóth Vera veszi majd át, így a zsűrizés mellett Gabi elődöntősét, Katját is támogatva. „Szakmailag egyértelmű választásnak bizonyult számunkra Vera, hiszen amellett, hogy kiváló énekesnő, a Sztárban Sztár+1 kicsi egykori zsűritagjaként pontosan ismeri a műsor kulisszáit, és rutinosan mozog ebben a szerepben. Amellett, hogy szakmailag tökéletesen kiegészíti majd a mesterek csapatát, magánemberként a Gabi által képviselt értékeket is tovább viszi majd, így összességében Katja számára is profi és kiegyensúlyozott hátteret nyújtva. Hálásak vagyunk, hogy vállalta a felkérésünket.” – vélekedett Németh Ádám, a Sztárban Sztár leszek! senior kreatív producere.

10 évad után befejeződhet az egyik népszerű amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2019. november 15. 16:24
Az Amerikai Horror Story 2011. októberében mutatkozott be az FX nevű kábelcsatornán, tematikus és hátborzongató évadaival pedig a nézők egyik nagy kedvence lett. A produkció játszódott szellemjárta házban, elmegyógyintézetben, boszorkánytanyán, cirkuszban, vámpírok által lakott hotelban, így nagyon változatos történetekkel rukkolt elő Ryan Murphy. A sorozat legutóbbi, nemrég befejeződött etapja a 80-as évek slasher filmjeire és a Stranger Things által ismét divatba hozott nosztalgia-faktorra épített.
A folytatás biztosan érkezik, azonban Murphy a Deadline-nak elárulta, várhatóan az Amerikai Horror Story 10. évada egyben az utolsó is lesz. "Arra számítok, hogy a nézők imádni fogják a következő szezont, melyben régen látott nagy kedvencek is visszatérnek. Úgy tűnik, ez lesz az utolsó évadunk, mert a folytatásra nincs már szerződésünk az FX csatornával" - mondta el az alkotó. Az egyezkedés jelenleg is zajlik a felek között, emellett a rajongóknak reménysugarat jelenthet, hogy a Netflix szívesen vesz át az Amerikai Horror Storyhoz hasonló, jól bejáratott franchise-okat.

Novemberben új évaddal folytatódik Hajós András műsora

Írta: RaulReal | 2019. november 15. 06:39
A Dalfutár című műsor eredetileg 2016 őszén került képernyőre a SuperTV2-n, amely a zeneipar kulisszatitkaiba engedett betekintést. Idén májusban jelentették be, hogy a műsor a Youtube-on folytatódik. A nyolc részes harmadik évad premierje november 18-án érkezik meg a videós platformra, hétről-hétre különféle szerzemények születését láthatjuk majd - vette észre a Media1. A Dalfutár epizódjai minden hétfőn este, 7 órakor debütálnak a Youtube-on.
A műsor koncepciója egészen különlegesnek nevezhető. A készülő számot Hajós András egy zeneszerzővel megíratja, a szövegíró és a producer közreműködése után pedig egy énekeshez kerül. A csapatok semmit nem tudnak egymásról, ezért is érdekes, hogy milyen lesz a végeredmény. A műsor legújabb etapjában több újítás lesz, többek között élő zenekar, megjelennek a hangszerek és rockzene is felcsendül majd. Ráadásul Hajós András friss bejelentése alapján a Sziget Fesztivál a Dalfutár 3. évadában elhangzott számok közül választja ki a 2020-as Sziget Himnuszt.
hirdetés