.

Ezek lesznek a Barátok közt végleges szeptemberi kezdési időpontjai

Írta: KTL | 2019. augusztus 25. 16:25
Az augusztus 20-ai hosszú hétvégén elsőként írtuk meg, hogy szeptembertől 20 év után megváltozik a Barátok közt vetítési rendje. A produkció 1998-as indulása óta mindig főműsoridőben mentek le az új epizódok, de szeptember 2-től először délután negyed 6 körül kerülnek képernyőre, majd késő este nagyjából negyed 11-kor is levetítik őket az RTL Klubon. Azóta kiderültek, mik lesznek a pontos kezdési időpontok is.
A Barátok közt premier adásai ősztől 17:10-kor lesznek láthatóak és az RTL Híradó 18 órás kezdése előtt nem sokkal érnek véget. A Mátyás király tér életét bemutató széria ismétlései pedig aznap 22:25-től kerülnek sugárzásra, melyek 23 óra után pár perccel érhetnek véget. A Barátok közt nézettsége az utóbbi hónapokban nem igazán volt jó, hol rossz, hol közepes számokat produkált és csak időnként ment jól. Feltételezhetően ezért is dönthetett úgy az RTL Magyarország, hogy 21 órakor inkább legújabb nagyszabású realityjét, a Love Islandet adja majd.

Kedvcsináló előzetest kapott a Netflixre érkező Breaking Bad film

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 25. 15:21
Október 11-én érkezik meg a Netflix kínálatába az El Camino: A Breaking Bad Movie című film, amely a sorozatból megismert Jesse Pinkman (Aaron Paul) további kalandjait meséli el. A széria eredetileg 2008 és 2013 között futott az AMC-n, ahol még egy spinoffot is kapott, a Better Call Saul 2015 óta látható. A filmes folytatás azonban elsőként a Netflixre jön, a közel két órás történet azt meséli majd el, hogyan lép túl Jesse a Walter White okozta traumán. A tovább mögött látható előzetesben a sorozat egyik ismert karaktere, Skinny Pete látható, ahogy Pinkmant a védelmébe veszi. Kedvcsinálónak tökéletes!

Különös lovagként tér vissza új filmjében Kit Harington

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 25. 10:35
Kit Harington 8 évadon keresztül alakította a Trónok Harca Havas Jonját, aki az Éjjeli Őrség kapitányává vált, később pedig Észak királyaként és a Vastrón jogos örököseként tartottuk számon. A színész nem sokáig maradt munka nélkül az HBO produkciója után, ugyanis szerepet kapott a Marvel 2020. november 6-án érkező szuperhősös filmjében, a The Eternals című blockbusterben.
A filmben Harington Dane Whitman, azaz a Fekete Lovag bőrébe bújik majd. A szuperhős arról ismert, hogy egy elátkozott, misztikus kardot forgat, és azért küzd, hogy helyreállítsa családja becsületét. Kit Harington számára vélhetően nem lesz bonyolult azonosulni a karakterrel, aki egy modernkori Havas Jonnak is tekinthető. Rajta kívül még egy Trónok harcás, a Vörös Nászig Robb Starkot alakító Richard Madden is fontos szereplője lesz a szuperhősös filmnek, ő egy Ikaris nevű hősként bukkan fel.

Kiderült, hogy mikor jön a Cobra 11 új évada a Coolra

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 24. 17:58
2019 februárjában számoltunk be arról, hogy a Cobra 11 huszonegy év után az RTL Klub helyett a Coolon jelentkezik új epizódokkal. A 22. évad első részét még az RTL Klub tűzte képernyőre elsőként, ezt követően azonban február 12-től délutánonként az RTL kábelcsatornáján jelentkezett a német sorozat. A váltás oka az volt, hogy nem az elvárt nézettségi számokat hozta az RTL Klubon a produkció. Most kiderült, hogy az akciósorozat hamarosan új évaddal tér vissza a Coolon.
Szeptember 6-án rögtön két rész is adásba kerül, péntek délután 14:00-kor és 15:00-kor startol el a 23. évad a Cobra 11-ből. Szeptember 9-től, hétfőtől azonban még nem tudni hány részt vetítenek le hétköznaponta a Coolon. Habár a Cobra 11 premier epizódjai a Coolon láthatóak 2019 eleje óta, a széria mégsem tűnt el az RTL Klubról. A 22x02-es epizóddal kezdve, június 24-e óta minden vasárnap este képernyőre került a produkció, másodlagos vetítésként. Érdekesség, hogy a 22. évad 5. epizódját kihagyta az RTL Klub, vélhetően azért, mert túl sok meztelenség volt ebben az epizódban és ez nem fért bele a 12-es karikás vetítésbe. Azok a nézők tehát, akik az RTL Klubon kísérték figyelemmel a Cobra 11-et az elmúlt hetekben, nem látták végig az évadot.

Megérkezett az első élőszereplős Star Wars sorozat előzetese

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 24. 10:08
November 12-én érkezik a Disney+ nyitócímei között a The Mandalorian, amely az első élőszereplős Star Wars sorozat lesz. A főszerepet, egy Boba és Jango Fetthez hasonló fejvadászt a Trónok harcából és a Narcosból ismert Pedro Pascal alakítja majd. A The Mandalorian története a peremvilágokban fog játszódni, a Birodalom bukása és az Első Rend felemelkedése közötti időszakban. A produkció afféle űrwestern lesz, a trailer alapján sötét körítéssel, erős zenei aláfestéssel és klasszikus Star Wars hangulattal.
A szereposztás nagyon erős, hiszen Pascal mellett a Breaking Bad gonosza, Giancarlo Esposito is játszik a szériában, rajta kívül Werner Herzog és Gina Carano (Deadpool) is nagy neveknek számítanak. A Disney hamarosan debütáló online videotára a Marvel szuperhősök mellett erősen támaszkodik a Star Wars univerzumra is. A már korábban bejelentett Zsivány Egyes előzménysorozat mellett ugyanis jön egy széria, amelynek Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) lesz a főhőse. A The Mandalorian első rendes előzetese a tovább mögött megtekinthető!

Két fontos szereplő is távozik az egyik népszerű amerikai sorozatból

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 23. 18:43
A zöld íjász (Arrow) egyike lett a CW legnépszerűbb sorozatainak, amely több spinoffot is kapott az évek során. A Flash - A Villám 2014-ben indult Amerikában, A holnap legendái (Legends of Tomorrow) pedig 2016-ban gyűjtötte össze a képregényes univerzum közkedvelt figuráit. Most kiderült, hogy két fontos szereplő is távozik A holnap legendáiból, így az 5. évadban már nem lesznek benne. Az egyikük az Atomot alakító Brandon Routh (a képen balra), aki a pilot óta a csapat tagja. Rajta kívül a képen középen látható Courtney Ford (Nora Darhk) sem lesz már állandó figurája a sorozatnak. Routh egyik Twitteres bejegyzése alapján a döntés nem az övé volt, úgy tűnik tehát, hogy kirúgták a két színészt.

Kiderült, hogy Havas Jon miért ölte meg Daeneryst a Trónok harca utolsó részében

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 23. 14:44
A Trónok harca 8. évadának egyik legvitatottabb fejleménye Daenerys Targaryen halála volt. A nő az utolsó részekben igazi diktátorrá vált, aki felperzselte Királyvárat, rengeteg ártatlant megölve ezzel. Szerelme és végső soron a legközelebbi rokona, Havas Jon vetett véget a készülő rémuralomnak Westerosban. A férfi szíven szúrta Danyt, ezzel vállalva a büntetést, amely végül száműzetés lett. Kit Harington egy friss interjúban elárulta, miért választotta ezt a véres megoldást karaktere.
"Jon a sorozat végére egy olyan személlyel kerül konfliktusba, akit nagyon szeret. Ő azonban a Starkokhoz hűséges leginkább, akik felnevelték és úgy kezelték, mint aki egy közülük. Habár Ned Stark fattyaként vált ismertté, a Vastrón jogos örököse volt, a szíve pedig mindvégig Északért dobogott. Amikor Daenerys rákényszerítette, hogy válasszon, a szerelmük fontosabb Jon számára, vagy pedig Arya és Sansa, a válasz egyértelmű volt. A Starkok jelentették számára az igazi családot, így kénytelen volt leszúrni Danyt" - mondta el a sorozat, aki hozzátette, a Trónok harca mindig is erről szólt. Egymással csatározó, diszfunkcionális családokról. A befejezés tehát váratlan, de közel sem megalapozatlan. (Fotó: HBO)

33. heti nézettség - Szárnyal a Drága örökösök 2. évada

Írta: KTL | 2019. augusztus 22. 21:21
A 32. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 33. héten (augusztus 12 - augusztus 18) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap nyert a Tények és a Tények Plusz ellen, míg a teljes lakosság körében a Tények ötször, a Tények Plusz hatszor tudott győzni. A Fókusz minden nap kiváló adatokat produkált. A Hegyi doktor - Újra rendel péntek kivételével minden nap gyengén ment, de a hét utolsó napján is csak közepes számokat szállított.
A Drága örökösök 2. évadának első hete elképesztően magas számokat hozott. A sorozat mindkét korosztályban a heti toplista élén végzett. A Bezár a bazár! minden nap rossz adatokat produkált és ki is kapott az RTL-es sorozatellenfeleitől. A Barátok közt kedden, szerdán és csütörtökön gyenge nézettséggel ment, míg hétfőn és pénteken közepessel. Az Áll az alku minden nap alacsony adatokat produkált. Hétfőn késő este a Sodródás című RTL-es film sem teljesített jól. Kedden az M4 Sporton az FTC- Dinamo Zagreb BL selejtezőt nagyon sokan figyelték és 18-49-ben a közvetítés a heti toplista ötödik helyére került. Kedden A Tök alsó című RTL-es film, szerdán pedig a Showder Klub és a Privát Kopók hozott katasztrofális eredményeket. Csütörtökön a Focus - A látszat csal című mozi, pénteken pedig az Isten belájkolt is nagyon gyenge adatokat hozott.

Szeptembertől változik az Éjjel-Nappal Budapest kezdési időpontja is

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 22. 15:29
Nemrég elsőként számoltunk be arról, hogy a Barátok közt szeptember 2-től késő délután és késő este lesz látható az RTL Klubon. Most kiderült, hogy ugyanezen a napon az Éjjel-Nappal Budapest vetítési rendje is megváltozik az RTLII-n. A műsor hétköznap esténként 21:30-kor látható február óta, jó nézettséggel, szeptember 2-től azonban a helyét a Showder Klub veszi át. Ettől kezdve 19:00-kor jelentkezik új epizódokkal az Éjjel-Nappal Budapest, 22:30-kor pedig az ismétlése lesz látható az RTLII-n. 20:15-ös kezdéssel pedig egészen fél 11-ig a Showder Klub fogja uralni a főműsoridőt az RTL Magyarország kábelcsatornáján.

A Trónok harca sztárja szerint ezért nem tetszett a rajongóknak a 8. évad

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 22. 12:57
A Trónok harca egyik fontos karakterét, Theon Grejoyt alakító Alfie Allen nemrég nyilvánosan akadt ki amiatt, mert a rajongók a mai napig szidják a 8. évadot. A sztár szerint tiszteletlenség így viselkedni a stábbal, melyben operatőrök és kaszkadőrök is vannak, akik durva körülmények között dolgoztak a sorozaton. A színész azt is elárulta, szerinte miért váltott ki ilyen heves reakciókat az emberekből a Trónok harca lezárása.
"Az HBO szériája nem csak egy fantasy volt, hanem olyan emberek történetét mesélte el, akikhez milliók ragaszkodtak. A családok, a szereplők közötti kapcsolatok minden néző számára ismerősek. Az utolsó epizódokat azért szidták véleményem szerint ennyien, mert lezárultak a történetszálak és el kellett engedniük a rajongóknak a kedvenceiket. Az elválás pedig sosem könnyű" - árulta el Alfie Allen, a Deadline kérdésére. (Fotó: HBO)

Új mexikói telenovella indul a TV2-n

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 21. 12:49
Augusztus 30-án, 117 epizód után befejeződik a TV2 mexikói szériája, a Szerelmem, Ramón. A helyére egy új, szintén mexikói sorozat, a Veronica (El vuelo de la Victoria) érkezik, amely szeptember 2-től, 15:40-kor, az Anya előtt lesz látható. A telenovella a Televisa megrendelésére készült és egy olyan fiatal nő sztoriját meséli el, aki a futásban találja meg élete értelmét. A derűs hangvételű történet szerelemről és a sportban való küzdelemről szól elsősorban.
A produkció 2017 júliusában került először adásba a Las Estrellas nevű tévécsatornán, a Veronica összesen 89 epizódos volt. Minden egy Cecilia nevű nővel kezdődik, aki fiatalon teherbe esik, de a szülei parancsára kénytelen lemondani lányáról. Victoriát egy szegény asszony neveli fel, a lánynak pedig kiskorától kezdve céljává válik, hogy profi futó váljon belőle. A fiatal nő célja kijutni az olimpiára és a világeseményen képviselni Mexikót.

Szeptembertől 20 év után megváltozik a Barátok közt vetítési rendje

Írta: KTL | 2019. augusztus 20. 14:08
A Barátok közt az RTL Klub egyik legrégebbi műsora, idén októberben lesz 21 éves. Az 1998-as indulása óta mindig a csatorna főműsoridejében, valamikor este volt látható, majd ezt követően ismételték, sokszor többször, az RTL Magyarország valamelyik csatornáján. Az elmúlt időszakban és jelenleg is 21:10-kor kerül képernyőre a sorozat az RTL Klubon. Másfél-két hét múlva viszont őszi műsorrendre vált a tévéadó, mely nem várt változást hoz a Mátyás király tér életét bemutató szériánál.
A SorozatWIiki információi szerint szeptember 2-től késő délután és késő este lesz látható a Barátok közt az RTL Klubon. A friss részek elsőként hétköznap délutánonként negyed 6 körül, az RTL Híradó előtt kerülnek képernyőre. Ezeket az epizódokat azonban késő este, negyed 11 körül is levetítik. Így 20 év után megváltozik a sorozat vetítései rendje, mely kedvez a korán és későn tévézőknek is. A Barátok közt délutáni és esti vetítési között az RTL Híradó mellett marad a nagyjából 1 óra hosszú Fókusz és a Drága örökösök. A csatorna szeptember 1-én, vasárnap este induló új realityje, a Love Island pedig a héten minden este 9 körül lesz látható az RTL Klubon. A Barátok közt új vetítési rendjéről és a a Love Island időpontjáról megkérdeztük az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát, ahol megerősítették a SorozatWiki információit.
hirdetés