.

A TV2 szerezte meg a Szulejmán folytatását, az RTL nem is akarta megvenni

Írta: KTL | 2016. február 06. 20:37
Az RTL Klubon szerda esténként már három éve a Szulejmán fut, melynek hatalmas rajongó tábora van. A sorozat egyszer ment csak szünetre, 2014 őszén 6 hétig nem volt képernyőn, mire a nézők teljesen kikeltek magukból, fenyegetőztek az RTL ellen, sőt majdnem tüntetést is szerveztek a folytatásért. A produkciókból itthon még több évnyi hátra van, de Törökországban már befejeződött a széria. Ott tavaly ősszel indult egy új sorozat, a Muhteşem Yüzyıl: Kösem azaz Kösem szultán, mely úgymond a Szulejmán folytatása. Itthon a magyar vetítési jogokat a TV2 vette meg - tudta meg a Bors. "Büszkék vagyunk rá, hogy hosszú hónapok tárgyalása után végül a TV2 Csoport szerezte meg a legújabb török sikersorozat jogait, a Szulejmán folytatásaként készült sorozatot, amelyet hatalmas várakozás előzött meg Törökországban is. A címszereplő az a Kösem szultána, akit Hürrem szultána mellett az oszmán történelem egyik legbefolyásosabb asszonyának tartanak. Hasonlóan magas színvonalú, látványos sorozatra számíthatnak a nézők. Az azonban maradjon még titok, hogy mikor és melyik csatornánkon láthatják majd a nézők" - nyilatkozta Ökrös Gergely, a TV2 programigazgatója az újságnak.
A Bors arra is utal, hogy az RTL is meg akarta szerezni a jogokat, azt írják, hogy a TV2 az RTL orra elől halászta el a sorozat folytatását. Megkérdeztük az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettesét, hogy valóban meg akarták-e venni a Muhteşem Yüzyıl: Kösem vetítési jogait és ha nem, akkor miért döntöttek így? "Nem halászta el elölünk, hanem úgy döntöttünk, hogy nem vesszük meg. A Szulejmán valóban az egyik legnézettebb sorozatunk a teljes lakosságot tekintve, és még hosszú évekig képernyőn lesz minden szerdán az RTL Klubon. Ez a sorozat leginkább azonban marketingjében folytatása a Szulejmánnak: ötven évvel később játszódik, a török történelem egy másik fejezetéről szól. Ez egy másik török történelmi sorozat, más színészekkel. Úgy gondoltuk, hogy a sorozat nem lenne képes az RTL Klub főműsoridejét erősíteni. Inkább csak átlag alatti nézettséget hozna a 18-49-es célcsoportban" - mondta Kolosi Péter a SorozatWikinek.

Mostantól lehet jelentkezni ValóVilág Big Brother-ös verziójába

Írta: Agent | 2016. február 06. 19:01
Ahogyan azt még tavaly év végén megírtuk, érkezik a ValóVilág powered by Big Brother az RTL II-re. A Big Brother eredetileg a TV2-nél volt, ám az RTL megvette tavaly a jogokat és összerakja a két valóságshow-t. A ValóVilág márka eddig hét sikeres évadon van túl, míg a Big Brother csak két szériát könyvelhetett el Magyarországon. E kettő összefonódásából a nézők egy teljesen megújult és új alapokra helyezett valóságshow-t láthatnak majd, ugyanis az utóbbi licenszére építkezve, az előbbi márkaneve alatt érkezik az új reality. Mostantól pedig szinte bárki jelentkezhet a műsorba! Aki úgy érzi, hogy képernyőre termett, betöltötte a 18. életévét és mindent, de tényleg mindent ő szeretne vinni, az az rtl.hu/valovilag oldalon jelentkezhet a „ValóVilág powered by Big Brother”-be.

Az Orange is the New Black 3 további évadot kapott

Írta: Agent | 2016. február 06. 15:58
Remek hír a rajongóknak, hogy tegnap este az Orange is the New Black szériát gyártó Netflix berendelte a sorozatot nem kevesebb, mint további három évadra úgy, hogy a negyedik és egyben legfrissebb szezon még el se kezdődött! A produkciót így még legalább három évig láthatjuk a képernyőnkön. Jenji Kohan, aki a sorozat kitalálója és az elmúlt négy évad executive producere volt, aláírta a következő etapokra is a szerződést, így megmarad az eredeti készítőgárda. A vadonatúj évad idén június 17-én, pénteken indul a Netflix-en.

Rékasi Károlyt újra meg kell műteni

Írta: KTL | 2016. február 06. 10:00
Rékasi Károly újabb műtétre szorul, mivel nyári motorbalesetéből származó sérülései nem megfelelő ütemben gyógyultak - olvasható a Barátok közt közleményében. A színész eddigi gyógyulási folyamata és rehabilitációja nem okozott fennakadást a sorozat történetvezetésében, de a mostani váratlan helyzet már igen. "Gőzerővel dolgozunk azon, hogy megoldjuk ezt a szituációt, de az idő rövidsége miatt, még nincs végleges döntés az alternatívákról. Reméljük, hogy Karcsi mihamarabb felgyógyul, és ismét velünk forgathat" - mondta Rozgonyi Ádám a Barátok közt kreatív producere. (Fotó: RTL Klub)

Azonnali műsorváltozás az RTL-en, későbbre kerül a Volt egyszer két Németország

Írta: KTL | 2016. február 05. 22:47
Február 4-én, csütörtök este indult az RTL Klub legújabb nagy dobása, a Volt egyszer két Németország (Deutschland 83). A csatorna sokat várt a sorozattól, mely a német RTL-nek készült, de tavaly Amerikában is bemutatták. Az NDK-NSZK kémtörténetet sokan dicsérték, ennek ellenére a tegnap esti dupla részes premier nagyon gyenge nézettséggel ment, 18-49-ben csupán 10-11%-os közönségarányt hozott, mely nagyjából fele a csatornaátlagnak. Ezt látva az RTL Klub azonnal lépett és jövő csütörtökön már egy órával később, 22.20-kor kezd a Volt egyszer két Németország - írja az Origo.
A változásra rákérdeztünk a csatornánál, ahol a megerősítették az Origo információt. A SorozatWiki az RTL Klubtól azt is megtudta, hogy a Volt egyszer két Németország helyett február 11-től, 21:20-ra a Castle kerül. A sorozat 6. évadából tavaly október és november között 5 epizód ment le, így most a 6. résztől folytatják. A Gyilkos elmék 8. szezonja a múlt hétig csütörtökönként 22:20-kor volt látható, most a német széria dupla kezdése miatt maradt el, de a jövő héttől folytatódott volna. A Volt egyszer két Németország későbbre pakolása miatt azonban a sorozatot szünetre küldi a csatorna, annak ellenére, hogy az évadból már csak 2 epizód van hátra. (Fotó: RTL Klub)

Márciusban folytatódik a CSI: Miami helyszínelők az RTL Klubon

Írta: KTL | 2016. február 04. 23:18
A CSI: Miami helyszínelők 9. évada 2014 novembere és 2015 áprilisa között volt látható az RTL Klubon. A sorozat ezt követően nem ment szünetre, hanem rögtön utána, májusban elindult a 10. és egyben utolsó etap a csatornán. A záró szezon azonban nem sokáig volt képernyőn, 4 rész után szünetre küldte a tévéadó. Nem sokkal később, a nyáron érdeklődtünk a folytatásról, akkor az RTL Klubtól azt az információt kaptuk, hogy csak 2016 elején tér vissza a sorozat. Most már pontosabbat is tudunk az új részekről.
A SorozatWiki információi szerint március végén folytatódik a CSI: Miami helyszínelők 10. évada az RTL Klubon. A tervek szerint az országos csatornán még nem látott epizódok - csak úgy mint korábban - csütörtök esténként kerülnek majd képernyőre. A széria utolsó etapja 19 epizódbál áll, tehát 15 van még hátra, így ha a tévéadó szünet nélkül vetíti, akkor a nyár elején a VIASAT3 után az RTL Klubon is véget ér a sorozat. (Fotó: RTL Klub)

Nézettségi rekordokkal indította az évet a SuperTV2

Írta: KTL | 2016. február 04. 15:14
A SuperTV2 indulása óta legmagasabb átlagos közönségarányát érte el januárban a 18-59 évesek körében főműsoridőben (2,60% SHR) és a teljes napot (2,75% SHR) tekintve egyaránt. A csatorna saját gyártású műsorai és vásárolt tartalmai is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A Jóban Rosszban február 2-i premierje 15 százalékos közönségarányt (15,0% SHR) tudhat magáénak, az Édes Élet hétről hétre magasan csatornaátlag felett teljesít - olvasható a csatorna közleményében. A csatorna rekordteljesítményéhez nagyban hozzájárul a Jóban Rosszban sorozatpremierjeinek műsorra tűzése. A napi sorozat február 2-i epizódja történelmet írt. A délután sugárzott premier 15,0% SHR közönségarányt ért el a 18-59-es célcsoportban, ami kiemelkedően magas teljesítmény; a legjobb érték, mióta a sorozat a SuperTV2-re költözött. A teljes januárt tekintve pedig 10,3% SHR-t tud felmutatni, ami több mint 15 százalékos javulás 2015 hasonló időszakához képest. A SuperTV2 főműsoridőben sugárzott saját gyártású konstruált reality-je, az Édes Élet nagy mértékben erősíti a csatorna teljesítményét. Közönségarányának havi átlaga a teljes lakosság körében 4,40% SHR, a 18-59-es kereskedelmi célcsoportot tekintve pedig 4,96% SHR, amivel hétről-hétre csatornaátlag felett teljesített. Január hónap legnézettebb epizódjának a közönségaránya 5,21% SHR volt a teljes lakosság körében. A saját gyártás mellett, a csatorna nagy hangsúlyt fektet a minőségi vásárolt tartalmak bemutatására. Januárban külföldi filmek közül legmagasabb közönségaránya a teljes lakosság körében a Madagaszkár 3-nak volt (3,69% SHR), második lett a toplistán a Legénybúcsú (3,74% SHR), harmadik pedig a Fogtündér (3,55% SHR).

A készítők elárulták, milyen lett volna eredetileg a Trónok harca

Írta: RaulReal | 2016. február 04. 12:11
Dan Weiss és David Benioff, a Trónok harca készítői egy podcastban szerepeltek, ahol megkérdezték a párost, hogy miért nem látott napvilágot a sorozat eredeti pilotja. Erre mondták azt, hogy szimplán azért, mert borzalmas lett. Eredetileg tehát bukásnak indult az HBO egyik legnagyobb sikerprodukciója, már-már zászlóshajója, mely a Maffiózók óta a legnépszerűbb cím a kábelcsatornán. Az általában elfogadó tesztközönségnek sem tetszett a Trónok harca eredeti kezdése, rossz visszajelzéseket kaptak róla a producerek. A nézőknek például az se tűnt fel, hogy Cersei és Jaime testvérek, és ezért durva, hogy túl közeli kapcsolatot ápolnak egymással. Mi történt tehát? Lecserélték a Catelyn Starkot játszó színésznőt, új rendezőt kerestek, 90 percnyi anyagot újraforgattak... és így született meg az a Trónok harca, amit ma jól ismerünk.

Együtt mentheti meg a világot Supergirl és a világ gyorsabb embere

Írta: RaulReal | 2016. február 03. 21:42
Olyasmi készülődik a tévés világban, amire ritkán van példa, ugyanis crossover epizódra készülhetnek a Flash és a Supergirl című sorozatok rajongói. Miért nagy dolog ez? Azért, mert két különböző csatornán futnak a produkciók, előbbi a CW-n, utóbbi pedig a CBS-en, mégis a közös készítőnek, Greg Berlantinak köszönhetően létrejöhet egy páratlan találkozás. A világ leggyorsabb embere, a Flash fog ellátogatni Superman rokonának városába, hogy segítsen Supergirlnek legyőzni az épp rátörő gonoszokat. Legalábbis, hasonló felállásra lehet számítani, a producerek ugyanis egyelőre nem bocsátkoztak részletekbe a crossoverrel kapcsolatban. A két karakter egyébként közös univerzumban mozog, a DC berkeibe tartoznak természetesen, de a Flash és A zöld íjász közötti átjárás sokkal megszokottabb, lévén mindkét sorozat a CW-n fut. Itt azonban a Flash a CBS-re látogat majd. Kíváncsian várjuk, hogy fogják Barry Allent a Supergirl nézői.

Ökrös Gergely lett a TV2 új programigazgatója

Írta: KTL | 2016. február 02. 19:14
Javában tart a TV2 teljes átszervezése, Andy Vajna és Dirk Gerkens ezekben a hetekben döntenek a csatorna új vezetéséről. Elsőként január közepén távozott Shadia Nugud, aki hivatalosan tartalom és kreatív igazgató volt, de ezt a pozíciót mindenhol máshol programigazgatónak hívják. A múlt héten pedig Halkó Gabriella lett a cég gazdasági és stratégiai igazgatója, valamint pár óra alatt kirúgtak 5 vezetőt. Ma újabb hírek érkeztek, megvan ki tölti be az egyik legfontosabb pozíciót, Ökrös Gergely lett a TV2 új programigazgatója - értesült az Index.
A hírről megkérdeztük a csatornát, ahol a TV2 sajtóosztálya megerősítette a kinevezést. Ökrös eddig a TV2 kreatív vezetője volt, a tartalom és kreatív igazgatóságon belül Shadia Nugud közvetlen beosztottjaként felelt a cégcsoport saját gyártású műsoraiért. Televíziós pályafutását 1998-ban kezdte és korábban dolgozott az MTV-nek, a Viasat-nak és az RTL Klubnak is. Olyan sikeres műsorok fűződnek a nevéhez, mint a Survivor, a ValóVilág, vagy épp a Sztárban sztár. Mivel Dirk Gerkens, a TV2 új vezérigazgatója (bár egyelőre a pozíciója csak elméleti, a poszttal járó feladatok a tulajdonos Andy Vajnához tartoznak) a kinevezés után rögtön kijelentette, hogy a kábelportfólió kiemelt fontosságú, Ökrös mellé a mai nappal Fischer Gábort is kinevezték, ő a kábelcsatornák programigazgatója lesz, és közösen irányítják majd a programmingot - írja az Index.

Visszatér egy Berényi és egy Kertész a Barátok köztbe

Írta: KTL | 2016. február 01. 21:38
Pár napja írtuk meg, hogy február 1-től újra szerepel a Barátok köztben a Bartha Zsoltot alakító Rékasi Károly és vadonatúj szereplők is érkeznek a sorozatba. Az év későbbi részében újabb nagy visszatérőkre lehet számítani, egy Berényi és egy Kertész családtag személyében. Ábrahám Edit a kezdetek óta játszotta Berényi Claudia karakterét, majd 2014 márciusában távozott a produkcióból. Azóta - még 2014-ben - pár epizód erejéig kétszer is feltűnt a Mátyás király téren és hamarosan ismét látható lesz a Barátok köztben. A másik nagy visszatérő Som-Balogh Edina lesz, aki 2005-2012 között Kingát alakította, majd 7 év után terhesség miatt távozott a sorozatból. Edina azóta háromszor szerepelt újra, - 2013 októberében, 2014 júliusában és 2015 júniusában - de mindig csak rövidebb időre. A két színésznővel a tavasz és a nyár folyamán találkozhatnak újra a Barátok közt nézői. (Fotó: RTL Klub)

Vadonatúj török sorozat érkezik a TV2-re

Írta: KTL | 2016. február 01. 19:52
Február 15-től változik a TV2 délutáni műsorrendje, az eddig dupla részekkel futó Szeretned kell, 15:50-től napi egy epizóddal folytatódik, utána pedig egy vadonatúj török sorozat indul. Február 15-én, hétfőn lesz a Megtört szívek (Paramparça/Broken Pieces) magyarországi premierje, melyből innentől kezdve minden hétköznap 16:55-kor új részekkel lesznek láthatóak. A széria első évada 2014-2015 között volt látható Törökországban, jelenleg a második szezonja fut. A TV2 szerint hazájában a produkció hatalmas siker és az első etap a csatornaátlag dupláját teljesítette.
A történet két családról szól. A nélkülöző, szerény körülmények között élő Gülseren és a gazdag felmenőkkel rendelkező Dilara egy véletlen folytán ugyanazon a napon, ugyanabban a magánkórházban ad életet lányának. A babák vezetékneve azonos, így egy figyelmetlen nővér összecseréli a csecsemőket, amire tizenöt éven át nem derül fény. Gülseren odaadóan, szerény körülmények között neveli Hazalt, miután férje elhagyja. Dilara és Chian pedig minden anyagi támogatást megadva, fényűző életet biztosít Cansunak. Amikor tinédzser lányuk balesetet szenved, az orvosok rájönnek, Dilara és Cihan nem a vérszerinti szülei. Miután pedig mindenkinek világossá válik, hogy a két lányt elcserélték, a feszültség egyre csak nő a családok között. Dilara úgy gondolja, vér szerinti lánya is megérdemelné azt az életszínvonalat, amit tőlük Cansu kapott. Ez azonban nem csak a két édesanya között szül vitákat, hanem Cihan sem ért egyet mindenben feleségével. Ráadásul az események egyre közelebb hozzák egymáshoz a válása után egyedül maradt Gülserent és a boldogtalan házasságban élő Cihant. Így egy ponton túl a szülőknek nem csak gyermekeik problémáját kell megoldaniuk, hanem szembe kell nézniük saját érzéseikkel is, hogy mit kezdenek a kettőjük között kibontakozni látszó szerelemmel.