.

Liptai Claudivál, a SuperTV2-re jön az Extrém Activity

Írta: KTL | 2016. augusztus 30. 11:00
Júniusban elsőként írtuk meg, hogy 8 év után visszahozza az Activity-t a TV2. Azt is lehoztuk, hogy a folytatás Extrém Activity címmel jön majd, mely a régi műsor továbbgondolt, felgyorsított változata lesz. Most kiderült, hogy a produkció a SuperTV2-n éled újra és Liptai Claudia lesz a házigazdája. A csatorna hivatalos műsorrendje szerint az első adás szeptember 14-én lesz. A produkció innentől kezdve szerdánként 21:00-kor lesz látható a TV2 legnagyobb kábeladóján.

Szeptemberben indul a Szulejmán folytatás a TV2-n

Írta: KTL | 2016. augusztus 30. 10:00
Februárban robbant a hír, hogy a TV2 vette meg a Szulejmán folytatását. A Muhteşem Yüzyıl: Kösem című török sorozatról akkor a TV2 program és kreatív igazgatója azt mondta a Borsnak, hogy hosszú hónapok tárgyalása után büszkék rá, hogy ők szerezték meg a széria vetítési jogait. Ökrös Gergely akkor még nem árulta el, hogy melyik csatornára szánják a sorozatot. A hírrel kapcsolatban akkor megkerestük az RTL vezérigazgató-helyettesét, programigazgatóját. Kolosi Péter a SorozatWikinek azt mondta, hogy azért nem vásárolták meg a produkciót, mert szerintük nem hozna jó nézettséget az RTL Klubon. A sorozatról az RTL azt gondolja, hogy csak marketingjében folytatása a Szulejmánnak, ugyanis ötven évvel később játszódik és a török történelem egy másik fejezetéről szól.
A TV2 Csoport most bejelentette, hogy mikor és melyik adójára érkezik a Muhteşem Yüzyıl: Kösem. A szultána címmel a sorozat magyarországi premierje szeptember 16-án 13-án lesz. A produkció a cégcsoport főcsatornájára, a TV2-re érkezik és keddenként 21:50-kor kerül képernyőre. A látványos széria az I. Szulejmán szultán utáni időkbe viszi el a nézőt, bemutatva Kösem szultána életét, aki Hürrem szultána mellett az egyik legnagyobb női vezető volt az Oszmán Birodalom történetében. A főszerepben Beren Saat látható, akit a hazai közönség már ismerhet a Tiltott szerelem című sorozatból, míg Kösem gyermekkori énjét Anastasia Tsilimpiou alakítja. A magyar szinkron is népszerű nevekben jeleskedik: Kovács Nóra, Vágó Bernadett, Szatory Dávid és Nagy Ervin kölcsönzi a hangját a török szereplőknek.

Meglepő időpontban indul az X-Faktor

Írta: KTL | 2016. augusztus 30. 07:00
Az RTL Klub tavaly decemberben jelentette be, hogy két év után időn ősszel visszahozza az X-Faktort. A műsor az elmúlt évek legsikeresebb tehetségkutatója volt, így méltán bízik benne a csatorna. Júniusban mutatta be az új zsűrit az RTL, melyről később Herman Péter kreatív igazgató nyilatkozott a SorozatWikinek. A csatorna hétfőn pedig nyilvánosságra hozta a 6. széria kezdési időpontját. Az új X-Faktor szeptember 24-én, szombaton indul az RTL Klubon. Meglepő módon a tévéadó nem ugyanakkor indítja a produkciót, mint a Star Acadamy (18:50), hanem több mint egy órával később, a megszokott 20 órás időpontjában. Az X-Faktor érkezése miatt, szeptember 25-től vasárnapra kerül át a Kicsi Óriások című műsor. (Fotó: RTL Klub)

DC-s sorozatos játék a SorozatWikin

Írta: KTL | 2016. augusztus 28. 21:30
Nemrég két DC-s sorozat is indult a Viasat csatornáin. A Supergirl kedd esténként látható a VIASAT3-on, míg A holnap legendái szerdánként a VIASAT6-on. A Viasat felajánlott egy DC-s sorozatos ajándékcsomagot, melyet nyereményjáték keretében lehet megszerezni. A szerencsés nyertes a következő csomagot kapja meg: Supergirl póló, Supergirl vászontáska, Supergirl szemüveg, A holnap legendái póló, VIASAT6 széldzseki, VIASAT3 vászonszatyor, VIASAT6 hűtőmágnes. Az ajándékok a bal oldali képen láthatóak (kattintásra nagyobb lesz), melyeket a következő módon lehet megszerezni: 1. Lájkold a SorozatWiki Facebook oldalát. 2. Válaszolj helyesen a következő kérdésre: Hány órakor kezdődik keddenként a Supergirl? a: 20 óra b: 21 óra c: 22 óra A megfejtéseket szerda (augusztus 31.) 22:00-ig, A holnap legendái új epizódjának kezdetéig a jatek@sorozatwiki.hu-ra várjuk. A tárgyba bele kell írni a helyes válasz betűjelét, míg az üzenetbe a teljes nevedet. A nyerteseket emailben, illetve a SorozatWikin értesítjük, akiknek 1 hét áll majd a rendelkezésükre, hogy megadják a magyarországi címüket, ahova a Viasat kipostázza az ajándékcsomagot.

Sebestyén Balázs videón mutatja be, milyen lesz a Nyerő Páros

Írta: KTL | 2016. augusztus 28. 20:30
Hétfőn este indul az RTL Klub legújabb műsora, a Nyerő Páros, melyről itt írtunk bővebben. A reality minden hétköznap 18:55-kor lesz látható, melyben sztárpárok költöznek össze és küzdenek meg egymással. A formátum elég bonyolult, így a csatorna készített egy videót, melyben Sebestyén Balázs műsorvezető mutatja be, hogy miről is szól a produkció. Érdemes megnézni!

9 vadonatúj karakter érkezik a Trónok harca 7. évadába

Írta: KTL | 2016. augusztus 27. 23:40
Tavaly ilyenkor már javában zajlott a Trónok harca forgatása, idén azonban még el sem kezdődött. A sorozatba ugyanis megérkezett a tél, a készítők pedig hideg, havas jeleneteket szeretnének bemutatni. Egyes helyszíneken a következő hónapokban indul el a munka, míg Izlandon csak jövőre. A későbbi forgatások miatt a 7. évad sem érkezik meg tavasszal, az HBO a nyár közepén jelentette be, hogy jövő nyáron folytatódik csak a széria. Egyelőre elég keveset tudni az új évadról, de a csatorna casting-felhívása alapján kiderül, hogy milyen új karakterekre számíthatunk jövőre:
Harcos: 35-45 év közötti színészt keresnek. A karakter egy kemény külsejű "gorilla" egy pitbull harci képességeivel. A színésznek ezen kívűl jártasnak kell lennie a harcban és készülhet arra is, hogy nagy mennyiségű szövege is lesz. Annyit még lehet tudni, hogy nem Dothraki harcost alakít majd és szeptemberben kell forgatnia. Pap: A 60-as éveiben jár. Tiszteletre méltó pap, morális tekintéllyel. Elsősorban fehér színészt keresnek, angol akcentussal és karakteres arccal. A színészre szeptember 22-től lesz szükség feltehetőleg egy héten keresztül. Tábornok: 40-45 év közötti vezető beosztású katonai tiszt, elsősorban itt is fehér színészt keresnek és lehetőleg szintén brit akcentussal. A színésznek szeptember 6-tól kell ráérnie.

A korábban tervezettnél még későbbre kerül a Barátok közt

Írta: KTL | 2016. augusztus 27. 22:36
Két hete elsőként mutattuk be az RTL Klub őszi műsorrendjét, mely augusztus 29-től érvényes. Hétfőtől szinte minden új időpontba kerül, így a legtöbb sorozat is későbbi időpontban lesz látható. Az eredeti tervekhez képest azonban további 5-10 perccel hátrébb kerül néhány műsor. Korábban arról írtunk, hogy a Barátok közt időpontja 20:50-ről 21:15-re módosul, de a csatorna még későbbre tette és végül 21:20-kor fog elindulni. A heti sorozatoknál azt közöltük, hogy 21:30 helyett 21:55-kor kezdődnek majd, végül még 10 perccel odébb tolódtak és csak 22:05-kor kerülnek majd képernyőre. (Fotók: RTL Klub)

Indul a TV2 eddigi legdrágább műsora, fotógaléria a vadonatúj villáról és akadémiáról

Írta: KTL | 2016. augusztus 26. 21:00
Ma délelött tartotta a TV2 Csoport a vadonatúj műsora, a Star Academy sajtótájékoztatóját. Az eseményen elmondták a műsor menetét, bemutatták a játékosjelölteket, megszólalt a zsűri és lehullott a lepel a kísérőműsorok női házigazdájáról is. Délután körbevezettek minket a hatalmas, vadonatúj villában és megnézhettük az akadémia próbatermeit is, melyeket a cikk alatt fotókkal mutatunk be. Ezen kívül Ökrös Gergely, a TV2 program és kreatív igazgatója nyilatkozott a SorozatWikinek a műsor erősségéről, a válogatás szempontjairól és a formátum legnagyobb kockázatáról.
Holnap indul a TV2 eddigi legnagyobb szabású és legdrágább műsora, a Star Academy, melyet Ördög Nóra és Majka vezet majd. A produkció egy beköltözős tehetségkutató lesz, melyben Keresztes Ildikó, Pásztor Anna, Király Viktor és Vastag Csaba alkotják a zsűrit. 16 héten keresztül, majdnem karácsonyig, hétköznap esténként a beköltözős reality-khez hasonlóan összefoglaló adások kerülnek képernyőre, míg szombatonként a tehetségkutatókból ismert showműsor keretében énektudásukkal kell lenyűgözniük a versenyzőknek a közönséget és a zsűrit. A Star Academy esetében kimaradnak viszont a válogatók és a középdöntők, nem mutatják be, hogy a kreatív stáb hogy választotta ki a versenyzőket. 20 jelölt közül 16 költözik be a villába, a két beköltöző show szombaton és vasárnap 18:50-kor lesz látható a TV2-n. Jövő héttől ötfajta adással jelentkezik a Star Academy. Hétköznaponként 20:30-kor napi összefoglalók kerülnek képernyőre, melyek után hétfőn és csütörtökönként 21:50-kor extra adással is készülnek. Hétfőnként jön A Jelölés, amikor az énekesek maguk közül választják ki a leggyengébb társukat, aki a szombati élő show veszélyzónájába kerül. Épp úgy, mint az, akit csütörtökönként a zsűri választ ki A Szembesítésen. Szombaton 18:50-től három és fél - négy órás élő show-k jönnek, melyben a veszélyzónába került versenyzőkön kívül, a többi énekes mutatja be a tehetségét. Közülük a leggyengébb is bekerül kiesésre esélyesek közé. Végül a veszélyzónában lévő három énekes egy-egy dallal bizonyíthat, belőlük egyet a közönség, egyet pedig a zsűri ment meg a távozástól. A szombatonként a legjobb teljesítményt nyújtó versenyző pedig a következő hétre védettséget kap.

19 év után távozik a TV2 legrégebbi műsorvezetője

Írta: KTL | 2016. augusztus 26. 15:09
Néhány nap múlva távozik a TV2 legrégebbi műsorvezetője. Németh Lajos közel 19 év után nyugdíjba megy, útódja Reisz András lesz. Részletek a csatorna közleményében: Jól ismert meteorológus érkezik a nyugdíjba vonuló Németh Lajos helyére a TV2-n. A csatorna nézőit szeptembertől Gaál Noémi mellett Reisz András tájékoztatja az időjárás alakulásáról. A 36 éves szakember az ELTE Természettudományi Karán 2005-ben végezte el a meteorológus szakot. Jellegzetes palóc tájszólásával hamar elnyerte a televíziónézők szimpátiáját.
- Nagyon büszke vagyok rá, hogy Reisz András leigazolásával egy rendkívül népszerű szakember csatlakozik az infotainment csapathoz. Személyében olyan profi meteorológust láthatnak a TV2 képernyőjén a nézők, aki méltó utódja lesz Németh Lajosnak. – nyilatkozta Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója. A nyugdíjba vonuló Németh Lajos hosszú évek óta a TV2 munkatársa, a csatorna indulása óta biztos pont az időjárásra kíváncsi nézők életében. - 1997. október 4-én reggel hat órakor, közvetlenül a vezérigazgatói köszöntő és a himnusz után én voltam az első, aki beköszönt a TV2-n és elmondta a legfrissebb meteorológiai előrejelzést. Azóta közel húsz év telt el és eljött az idő, amikor elmondhatom: előttem az utódom. Örülök, hogy Reisz András személyében egy kiváló meteorológus kollégát „kapnak” a nézők és biztos vagyok benne, hogy ő is legalább olyan lelkesen ismerteti majd a légköri frontokat, mint ahogy én tettem az elmúlt évtizedekben. – mondta Németh Lajos.

Barátok közt kvíz: Mennyire ismered a Berényi családot?

Írta: KTL | 2016. augusztus 25. 23:25
Mostantól hetente többször egy-egy kvízzel jelentkezünk, melyek a legnépszerűbb sorozatokkal foglalkoznak. Egyik állandó témánk a Barátok közt lesz, mely minden hétköznap este látható az RTL Klubon. A napi sorozat októberben lesz 18 éves, de továbbra is az egyik legnépszerűbb műsor Magyarországon. A következő hetekben a Mátyás király téren élő családokhoz kapcsolódóan teszünk fel kérdéseket, melyek közül elsőként jöjjenek a Berényiék. Kommentben várjuk, hogy 20-ból hány választ sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található. (Fotók: RTL Klub)

Csónakházzá alakult a ValóVilág villa, pár nap múlva indul az új évad

Írta: KTL | 2016. augusztus 24. 22:20
Augusztus 27-én, szombaton 18:50-kor indul a ValóVilág powered by Big Brother az RTLII-n. A műsor két házigazdája Nádai Anikó és Istenes Bence lesznek. Az RTL Magyarország ma délelött bemutatta a sajtó számára a felújított villát, mely egy csónakházat formál meg. A játékosok 30 alattiak lesznek, akik közül 8-an a hétvégén, 4-en pedig később költöznek be. Arról, hogy mi változik az új VV-ben, az RTL drámai és szórakoztató műsoraiért felelős igazgatót kérdeztük.
„ValóVilág powered by Big Brother a címe, mely nem véletlen. A világ két legjobb beköltözős napi reality műsora összefog és igyekszik egy még jobb műsort csinálni. Kiemelném azt is, hogy Anikó lett az egyik műsorvezető. Végre megtörtént a spirális összezáródás, amikor egy szereplőből a tehetsége okán műsorvezető válik, de mégis a ValóVilágnak köszönheti. Az jó, ha fel tudunk mutatni olyan embereket, akik később leraknak valamit az asztalra. Majka volt az első ilyen és talán Anikó a következő. Persze nemcsak ők ketten voltak, de náluk egyértelműen egy pozitív médiakarrier látszik” - mondta Herman Péter a SorozatWikinek. A szakember ezen kívül kiemelte, hogy idén is teljesen megújult a villa, melyről fotókat a tovább mögött helyeztetünk el.

Új sorozatok és őszi újdonságok a Dunán

Írta: Agent | 2016. augusztus 23. 22:30
Már csak napok kérdése és megérkezik az ősz. Az RTL Klub őszi újdonságairól itt írtunk, míg a TV2 új műsorrendjét itt mutattuk be. Most pedig megnéztük, hogy a harmadik általános országos csatorna, a Duna mivel készül a következő hetekre. Augusztus 25-én 20:25-től jön A Bagi Nacsa Show új szezonja, a rákövetkező napon, pénteken ugyanebben az idősávban indul az Agatha Raisin angol széria. A produkció M. C. Beaton sikeres, több mint 20 kötetes könyvsorozatából készült az angol Sky1 számára. Arról szól, hogy Agatha PR-osként dolgozott, ám erre ráunva egy csendes kis faluba költözik, ahol rövid időn belül egy gyilkosság kellős közepébe csöppen. Először, 2014 decemberében csupán egy 2 órás film készült az Agatha Raisin és a spenótos halálpite könyvből, idén nyáron azonban még 8 könyvet dolgoztak fel 45 perc hosszú sorozatrészek formájában, melyekből összeállítottak egy teljes évadot. Arról, hogy lesz-e folytatás még nincs hír. 27-én, szombaton 17:00-tól érkezik a Gasztroangyal új évada, majd másnap, vasárnap este 19:30-tól indul a Duna saját gyártású game show-jának, a Magyarország, szeretlek! vadonatúj etapja. A szappanoperák rajongóinak jó hír, hogy augusztus utolsó hetében rögtön két széria is érkezik a csatornára. Először az Elfeledett szerelem indul augusztus 30-án, kedden, amit a nézők minden hétköznap 15:15-től láthatnak majd. Még aznap este fél 10-kor érkezik a Velvet Divatház, melynek egy-egy része hosszabb a megszokottnál, ugyanis 70 perc körüliek. A szériából eddig 3 évad ment le Spanyolországban, de már be is rendelték egy utolsó, 4. szezonra. A Műsorvízió információi szerint szeptember 4-étől pedig a Tommy és Tuppence forró nyomon produkció jön, mely szintén egy angol széria, ami Agatha Christie két Tommy és Tuppence művét dolgozza fel. Az etap 6 részes lesz és nem készült belőle további évad. Valamint érkezik majd a Kártyavár (House of Cards), de még nem tudni, hogy pontosan mikor. Ezen kívül, Desmond Wallace blogján olvasható, hogy szeptember 5-től, hétfőtől, délutánonként a Maradj talpon! felvezető műsoraként fut majd a Don Matteo legfrisebb, 10. évada. A Csak színház és más semmi 2. etapja pedig még idén ősz végére vagy tél elejére várható.