.

Ilyen volt a Trónok harca első évadának előzetese

Írta: KTL | 2017. január 17. 22:22
2011 áprilisában egy szép napon elindult az HBO új, nagy költségvetésű sorozata, a Trónok harca. A premiert megelőző hónapokban, a 2011-es év elején, nagyjából hat évvel ezelőtt pedig megjelentek az első előzetesek. Akkor még kevesen gondolták, hogy pár év múlva ez lesz a világ egyik legnépszerűbb sorozata és egyben az HBO legnézettebb szériája. Most visszanézünk a kezdetekre és megmutatjuk, milyen volt a 2011-ben a Trónok harca első évadának egyik előzetese:

Februárban végre jönnek a Cobra 11 kimaradt részei az RTL Klubra

Írta: KTL | 2017. január 17. 20:18
Tavaly tavasszal volt képernyőn a 20. Cobra 11 évad az RTL Klubon. A vetítés során azonban különböző okokból több részt is végülis nem adtak le. A 2-3., 7-10., és a 13. epizódok korhatár-besorolás probléma miatt maradtak ki, míg a 16-17. részeket nem kapták meg a német forgalmazótól és ezért a SorozatWiki észrevétele után a csatorna a szezonzárót sem tűzte műsorra.
A kimaradt epizódokat eredetileg nyáron kerültek volna adásba, de megváltoztak az RTL tervei és végül ezt elhalasztották az akkori nyilatkozat alapján idén februárra. Végül a vártnál hamarabb, ősszel a Coolon voltak láthatóak ezek a részek, de a csatorna akkori visszajelzése alapján ez nem befolyásolja az RTL-es terveket és a főcsatornán is le fognak menni a kimaradt epizódok. Közeleg a február és ahogy ígérték, az RTL Klub tényleg elkezdi leadni a korábban korhatár-besorolás miatt kihagyott részeket. Február 2-án az RTL új magyar sorozata, A mi kis falunk premierje után érkezik a 20x02-es epizód. Innentől kezdve pedig csütörtökönként 22:25-től jönnek a cikk elején felsorolt részek. Azt, hogy az évad utolsó 3 epizódját pontosan mikor tűzi képernyőre a csatorna, azt egyelőre még nem tudni. (Fotó: RTL Klub)

Több éves szünet után februárban folytatódik az RTL egyik korábbi műsora

Írta: AJ | 2017. január 17. 14:51
Tavaly ősszel elsőként számoltunk be arról, hogy több éves kihagyás után új részeket forgat az RTL Magyarország az egykoron milliós nézettséget hozó saját gyártású sorozatából, az idehaza első dokurealitynek számító A gyanú árnyékában című produkcióból. A sorozat az elmúlt években látható volt a Coolon és az RTLII-n is, utóbbin jelenleg is a főműsoridő egyik legsikeresebb darabja. Nem is meglepetés talán, hogy február 6-tól az RTLII-re érkeznek majd meg A gyanú árnyékában legfrissebb epizódjai. (Fotó: RTLII)

Február 2-án indul az RTL új magyar sorozata, A mi kis falunk - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Írta: KTL | 2017. január 16. 06:30
A TV2 Csoport programigazgatóival készült évértékelő interjúnk után az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettesével és programigazgatójával néztük végig 2016-ot. Kolosi Péter elmesélte, milyen volt amikor elrabolták. Megvizsgáltuk, hogy tavasszal és ősszel mely műsorok voltak sikeresek és melyek nem hozták a várt eredményeket. Szóba került a nyári Foci EB, az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt nézettségi eredményei. Több műsorról is elárulta, hogy a közeljövőben folytatódik-e, valamint azt is, hogy milyen nagy amerikai sorozat érkezik hamarosan a Coolra. Kolosi Péter ebben az interjúban jelenti be, hogy február 2-án indul az új saját gyártású sorozatuk, A mi kis falunk, valamint arról is beszélt, hogy milyen jellegű produkcióra számíthatunk. Kérdeztük több új műsorról és arról is, hogy mit vár a következő Televíziós Újságírók Díján. Pár hete elraboltak téged. Mesélnél a forgatásról? Egy teljesen profi stábbal készült a Reszkessetek, betörők! promója. Nagyon hideg volt a gumiabroncs üzemben, ahol forgattunk, mert nem volt fűtés. Nem öltözhettem be és mozdulatlanul kellett üljek, de nagyon vigyáztak, hogy ne fázzak meg. Nagyon élveztem az egész forgatást, igazán érdekes élmény volt számomra ez a munka.
Nézzük át a 2016-os évet. Tavasszal elindult egy nagyszabású reality, a Farm. A műsor nem hozott kiemelkedő nézettséget, de azért szép számokkal ment. Mennyire vagytok elégedettek a produkcióval? Nagyon! Ha megnézzük, hogy hol tart jelenleg a fragmentáció, hány csatorna van és milyen eredményeket lehet elérni, akkor ez egy szép teljesítmény. Főleg, ha úgy nézzük, hogy volt olyan reality 2016-ban, ami országos csatornán csak 4-5%-ot ért el, míg a Farm 21% körül hozott, így ezt egy nagyon sikeres műsornak tartjuk. Az RTL Klub egész tavaszának nézettségét meghatározta, így nagyon örültünk a jó eredményeinek. Azt is jó volt látni, hogy ilyen sok év után újra képernyőn van a Farm, mely egy nagyon jelentős brand lett, amit az is mutat, hogy csatornaátlag feletti teljesítményt nyújtott Az RTLII-n elindult a Hagyjál főzni!, mely az elején gyengébb számokat hozott, majd később megerősödött. Ez így volt, de ez teljesen természetes egy ilyen formátumnál. Egy teljesen új műsor került az RTLII-re, amit az elején a nézők még nem igazán ismerték. Viszont nagyon megszerették időközben, így természetesen itt is nagyon örültünk az eredményeinek. Ha már a kábelcsatornáknál tartunk, akkor fontos kiemelni a Cool-on az X-aktákat is. Számítottunk arra, hogy sikeres lesz a sorozat, de még az optimista várakozásainkat is felülmúlva nagyon jó eredményeket hozott, sávjában sokszor a legnézettebb műsor volt, úgyhogy kijelenthetjük, jól indult 2016 az RTL számára.

Veszélyes vascsövek közelébe menni a Barátok köztben

Írta: KTL | 2017. január 15. 21:40
A Barátot közt téli szünet előtti utolsó részében, december 23-án egy nagyobb baleset történt. Ahogy korábban megírtuk, Ludwigra ráesett egy csomó vascső, melyeket menekülés közben a felesége, Ági eresztett rá. Azóta kiderül, hogy a Berényiék nagy ellensége ugyan nem halt meg, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy várhatóan soha nem fog tudni mozogni és beszélni.
Körülbelül 15 évvel ezelőtt szintén vascsövek iktattak ki egy szereplőt a sorozatban. Berényi Ákos egy építkezésen, egy ház fenti emeltén fenyegették meg, hogy lelökik. Végül amikor elmúlt az veszély, Claudia fia maga botlott meg szintén vascsövekben, majd lezuhant és meghalt. Az eset itt nézhető vissza. Ezek után bátran kijelenthetjük, hogy a Mátyás király tér lakóinak érdemes messze elkerülniük a vascsöveket, mert túlságosan veszélyesek lehetnek rájuk.

A Trónok harca egyik színésze otthagyta a sorozatot

Írta: Gaax | 2017. január 14. 23:03
A Trónok harca szereplői igazán kivételes helyzetben vannak, és itt most nem a több millió embert számláló rajongó táborra gondolunk. A széria mivel évadonként csak tíz epizódból áll, ezért a színészeknek a sorozat csak néhány hónapos elfoglaltságot jelent és a fennmaradó szabadidejükben akár mozifilmek forgatását is be tudják vállalni. Néha azonban közbeszól az élet, és a szereplőknek mérlegelnie kell, hogy maradnak-e korábbi szerepükben.
Nemrég a Fekete Vitorlákból ismerős Freddie Stroma került ebbe a helyzetbe, aki a hatodik évadban csatlakozott a Trónok harca stábjához, Sam fiatalabb testvérének, Dickonnak a szerepében. Stroma az ABC gondozásában készülő Time After Time miatt, már nem tér vissza a hetedik szezonban, mivel annak a munkálatai ütötték volna a Trónok harca forgatását. A meglepő bejelentés természetesen nem jelenti azt, hogy Dickon karakterétől végleg el kell búcsúznia a nézőknek. A pletykák szerint, az HBO már meg is találta a karakter új megformálóját, a szintén a Fekete Vitorlákban látható Tom Hopper személyében. (Fotó: HBO)

1. heti nézettség - Közepesen kezdett az új Halálos fegyver sorozat

Írta: KTL | 2017. január 14. 21:55
Az év első hetében, 18-49-ben, főműsoridőben az RTL Klub 15,8%-kal most is simán nyerte a hetet, a TV2 10,4%-kal lett a második. A harmadik 5,4%-kal a SuperTV2, mely a Sztárban sztár + 1 kicsi indulása óta szárnyal. A negyedik a Film+ 4,8%-kal, az ötödik a Cool szintén 4,8%-kal, míg a hatodik 3,6%-kal a Mozi+. Az RTLII 3,1%-ot ért el, mellyel csak a hetedik, a ValóVilág vége óta estek vissza a csatorna eredményei. Az RTL Híradó és a Fókusz minden nap, mindkét korosztályban jobban teljesített a Tényeknél, sőt az RTL Híradó vasárnapi adása a legnézettebb műsor lett a héten. Jól kezdett Az 50 millió játszma új évada, mely 18-49-ben minden nap csatornaátlag felett teljesített, sőt a teljes lakosság körében több nap is legyőzte az ellene menő fiatalokról szóló sorozatot. Az Éjjel-Nappal Budapest a fiatalok körében az erősebb ellenfél ellenére se rogyott össze, sőt a toplista harmadik helyét foglalta el a héten, de összlakosságban csak közepes számokat hozott. A szultána továbbra sem teljesít jól. A Barátok közt eredményei visszaestek az elmúlt hetekben, ennek ellenére átlagosan kétszer annyian figyelik, mint a sávjában látható török sorozatot és mindkét korosztályban a második legnézettebb produkció lett a héten. Hétfőn a Dr. Csont a fiataloknál szép eredményeket ért el és a nyolcadik legjobban teljesítő műsor lett a héten. Összlakosságban azonban csak közepes adatokat szállított. Kedden a Castle jó számokat produkált, sőt 18-49-ben a hetedik helyen végzett. Szerdán a Szulejmán a fiataloknál közepes, míg a teljes lakosságban kiválóan ment. Csütörtökön a Válótársak tarolt a fiataloknál és az ötödik legnézettebb műsor volt. Pénteken dupla résszel kezdett az új Halálos fegyver sorozat, de mindkét korosztályban csak közepes eredményeket ért el. Vasárnap mindent vitt a Sztárban Sztár + 1 kicsi a SuperTV2-n. A műsor 18-49-ben a toplista hatodik, míg összlakosságában az ötödik helyén végzett és a fiatoknál az összes TV2-s produkciónál több embert ültetett a képernyők elé. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Indul A Dal 2017 - Mit kell tudni az idei évadról?

Írta: KTL | 2017. január 14. 18:15
Ma (szombaton) 19:30-kor indul A Dal 2017 a Duna és a Duna World csatornákon. A zsűriben idén is helyet foglal Zséda, Frenreisz Károly és Both Miklós, de távozott Pierrot, helyét pedig Caramel foglalja el. A kiválasztás folyamata változatlan, három elődöntőben 30 versenyző dalát hallgatja meg a zsűri és a közönség, melyből 18 kerül tovább. Ezt követően két középdöntő során kiválasztják azt a 8 szerzeményt, mely a végső döntőbe kerül. Az utolsó adásba pedig kiderül, hogy 2017-ben milyen dallal és ki képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az először bejelentett 30 dalhoz képest azóta több kizárás történt, ezért újabb szerzemények is eljuthattak az elő adásokig. Végül az alábbi versenyzők a következő dalokkal jutottak a top30-ba:
AnnaElza feat Kása Juli (Jártam), Benji (Karcok), Calidora (Glory), Chase (Dust In The Wind), Csondor Kata (Create), Fedor KYRA (Got To Be A Day), Henderson Dávid (White Shadows), Kanizsa Gina (Fall Like Rain), Kállay Saunders Band (17), Leander Kills (Élet), Mrs Columbo (Frozen King), Mujahid Zoltán (On My Own), Muri Enikő (Jericho), Pál Benjamin (Father's Eyes), Pápai Joci (Origo), Peet Project (Kill Your Monster), Peter Kovary & The Royal Rebels (It's A Riot), Radics Gigi (See It Through), Rocktenors (Ősz), Roma Soul (Nyitva a ház), Sapszon Orsi (Hunyd le szemed), Singh Viki (Rain), Soulwave (Kalandor), Spoon 21 (Deák), Szabó Ádám (Together), The Couple (Vége van), The Wings (Mint a hurrikán!), TOTOVA (Hosszú idők), Tóth Andi (I've Got A Fire), Zävodi + Berkes Olivér (#háttérzaj). A Dal 2017 során az idei évadban is több különdíj kerül átadásra: „A Dal 2017 Legjobb Dalszövege” és a „A Dal 2017 Felfedezettje” elismerések mellett az online Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is. (Fotó: MTVA)

Trónok harca kvíz: Kik mondták az alábbi idézeteket?

Írta: Gaax | 2017. január 13. 22:25
Augusztus vége és november legeleje között olyan kvízekkel jelentkeztünk, amik a Trónok harca legfontosabb családjaihoz kapcsolódtak, majd novemberben évadonként kellett felismerni a fontosabb elhunyt szereplőket. Másfél hónap téli szünet után most egy új fajta feladvánnyal jelentkezünk, melyben ismét vissza kell emlékezni a régebbi epizódokra. A Trónok harca fontosabb szereplőitől idézünk, melyeknél ki kell találni, hogy ki, vagy kik mondták az elmúlt évek során a sorozatban. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány nevet sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Vadonatúj sorozatok és premier évadok 2017-ben a VIASAT3-on

Írta: KTL | 2017. január 13. 14:41
A VIASAT3 az elmúlt években rengeteg új sorozatot hozott el Magyarországra és emellett számos hazai gyártású, magyar műsorokat is készítettek. Ez 2017-ben sem lesz másképp, amikor is többek között érkezik az itthon még nem látott Rólunk szól (This Is Us) és az Anyaság túlsúlyban (American Housewife), melyekkel a későbbiekben bővebben is foglalkozunk majd. Vadonatúj részekkel folytatódik a Shannara - A jövő krónikája, a Lucifer, a Supergirl és a Flash - A Villám is. Ezeken kívül ismét lesz Észbontók, Lakástalkshow és jön egy friss hazai produkció is, a Sikítófrász. Mindezek a csatorna 2017-ről szóló videójából derülnek ki, melyet érdemes megnézni:

13 év után visszatér az RTL Klub egyik régen látott műsora

Írta: AJ | 2017. január 13. 12:47
A Farm után ismét egy régen látott műsorformátumot éleszt fel az RTL Klub. A piacvezető tévéadó bejelentette, hogy a hazánkban 2003 és 2004 között két évadot megélt valóságshow, a Survivor - A sziget idén új évaddal folytatódik. A világ egyik legsikeresebb realityjébe január 31-ig várják azon rátermett nők és férfiak jelentkezését, akik szeretnék megnyerni a 20 millió forintos fődíjat. Részletek az RTL Klub közleményében:
Hamarosan visszatér az RTL Klubra a világ legnépszerűbb túlélő-showja, a Survivor. A realitybe – amely hazánkban először 2003-ban, az RTL Klubon volt látható - a legrátermettebb nők és férfiak jelentkezését várják. A számtalan nemzetközi televíziós díjjal büszkélkedő show népszerűsége hosszú évek óta töretlen. Közel ötven ország tűzte már műsorra a nomád körülmények között határaikat feszegető játékosok küzdelmét a túlélésért. Az Egyesült Államokban már a 33. évadon is túl vannak, míg Spanyolországban a 16., Franciaországban épp a 17. évad előkészületei zajlanak, de Belgiumban, Hollandiában, Dániában, Olaszországban, Norvégiában és Svédországban is már bőven tíz évad felett járnak. A Survivor alapszabályai szinte minden országban ugyanazok. Rátermett, kalandvágyó nőknek és férfiaknak nomád körülmények között kell kitartani a végsőkig egy egzotikus, szinte érintetlen trópusi szigeten. Küzdelmüket számtalan kihívás – fizikai és taktikai egyaránt - könnyíti vagy épp nehezíti, egészen az utolsó összecsapásig, amely során kiderül ki az igazi túlélő, vagyis a győztes. A vérbeli túlélők életük egyik legnagyobb kalandját élhetik át, amit más televízióműsor sem adhat: egy egzotikus helyen többek között azt is megtudhatják, mire képesek valójában, sikerül-e saját határaikat átlépni. Ennek persze két óriási tétje is van, a túlélés, valamint a 20 millió forintos nyeremény! Erre a linkre kattintva minden információ megtalálható a jelentkezés menetéről. A túlélők jelentkezését január 31-ig várják a műsor készítői, akik arra biztatnak mindenkit, ha az ismerőseik, barátaik környezetében ráismernek olyan kalandvágyó nőkre és férfiakra, akiknek a Survivor-ben lenne a helyük, regisztrálják őket a műsor castingjára.

Új török szériára cseréli a délutáni sorozatát a TV2

Írta: KTL | 2017. január 12. 18:58
Január 20-ig lesz látható heti öt alkalommal a Megtört szívek a TV2-n, utána új időpontba kerül. A sorozat 28-tól kizárólag heti egyszer szombatonként, 16:50-kor jelentkezik a csatornán. Helyette január 23-án egy új török sorozat indul a TV2-n. A Fatmagül (Fatmagül'ün Suçu Ne?) 2010-2012 között volt képernyőn hazájában és két évadon át futott. Összesen 80 epizód készült belőle, melyek egyenként 90-100 percesek. A TV2-n viszont a jól megszokott módon két-három felé vágva kerülnek adásba, így itthon csak 40-42 percesek lesznek az egyes részek. A Fatmagül minden hétköznap 16:50-kor kerül képernyőre és a főszereplője A szultánából ismert Beren Saat.
A történet a fiatal Fatmagülről szól, aki egy csendes, török faluban él. Bátyja és nagynénje tejüzemet működtet, vőlegénye, Mustafa pedig halászként dolgozik. Eközben a környékre érkezik a kétes hírű és dúsgazdag Yasaran család, hogy megtartsák fiuk, Selim eljegyzését. Az unatkozó, tehetős fiatalok, egy rég nem látott helyi barátjukkal, Kerim-mel belevetik magukat az éjszakába, ahol útjukat Fatmagül keresztezi. Az események pedig tragikus fordulatot vesznek: a három férfi bántalmazza a lányt. A szörnyű tettnek hamar híre megy, így a gazdag család kénytelen mielőbb megoldást találni. A felfordulás közepette a negyedik barát viszi el a balhét. Bár Kerim nem tett semmit azon a bizonyos estén, Yasaranék meggyőzik őt, hogy az az egyetlen megoldás, ha magára vállalja a tettet és feleségül veszi Fatmagült. Miután a lány családját pénzzel hallgattatják el, házasságra kényszerítik a két fiatalt. Az ifjú pár a nyüzsgő Isztambulba menekül a kegyetlen falubéli pletykák elől, egy új élet reményében.