.

33. heti nézettség - Szárnyal a Drága örökösök 2. évada

Írta: KTL | 2019. augusztus 22. 21:21
A 32. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 33. héten (augusztus 12 - augusztus 18) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap nyert a Tények és a Tények Plusz ellen, míg a teljes lakosság körében a Tények ötször, a Tények Plusz hatszor tudott győzni. A Fókusz minden nap kiváló adatokat produkált. A Hegyi doktor - Újra rendel péntek kivételével minden nap gyengén ment, de a hét utolsó napján is csak közepes számokat szállított.
A Drága örökösök 2. évadának első hete elképesztően magas számokat hozott. A sorozat mindkét korosztályban a heti toplista élén végzett. A Bezár a bazár! minden nap rossz adatokat produkált és ki is kapott az RTL-es sorozatellenfeleitől. A Barátok közt kedden, szerdán és csütörtökön gyenge nézettséggel ment, míg hétfőn és pénteken közepessel. Az Áll az alku minden nap alacsony adatokat produkált. Hétfőn késő este a Sodródás című RTL-es film sem teljesített jól. Kedden az M4 Sporton az FTC- Dinamo Zagreb BL selejtezőt nagyon sokan figyelték és 18-49-ben a közvetítés a heti toplista ötödik helyére került. Kedden A Tök alsó című RTL-es film, szerdán pedig a Showder Klub és a Privát Kopók hozott katasztrofális eredményeket. Csütörtökön a Focus - A látszat csal című mozi, pénteken pedig az Isten belájkolt is nagyon gyenge adatokat hozott.

Szeptembertől változik az Éjjel-Nappal Budapest kezdési időpontja is

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 22. 15:29
Nemrég elsőként számoltunk be arról, hogy a Barátok közt szeptember 2-től késő délután és késő este lesz látható az RTL Klubon. Most kiderült, hogy ugyanezen a napon az Éjjel-Nappal Budapest vetítési rendje is megváltozik az RTLII-n. A műsor hétköznap esténként 21:30-kor látható február óta, jó nézettséggel, szeptember 2-től azonban a helyét a Showder Klub veszi át. Ettől kezdve 19:00-kor jelentkezik új epizódokkal az Éjjel-Nappal Budapest, 22:30-kor pedig az ismétlése lesz látható az RTLII-n. 20:15-ös kezdéssel pedig egészen fél 11-ig a Showder Klub fogja uralni a főműsoridőt az RTL Magyarország kábelcsatornáján.

A Trónok harca sztárja szerint ezért nem tetszett a rajongóknak a 8. évad

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 22. 12:57
A Trónok harca egyik fontos karakterét, Theon Grejoyt alakító Alfie Allen nemrég nyilvánosan akadt ki amiatt, mert a rajongók a mai napig szidják a 8. évadot. A sztár szerint tiszteletlenség így viselkedni a stábbal, melyben operatőrök és kaszkadőrök is vannak, akik durva körülmények között dolgoztak a sorozaton. A színész azt is elárulta, szerinte miért váltott ki ilyen heves reakciókat az emberekből a Trónok harca lezárása.
"Az HBO szériája nem csak egy fantasy volt, hanem olyan emberek történetét mesélte el, akikhez milliók ragaszkodtak. A családok, a szereplők közötti kapcsolatok minden néző számára ismerősek. Az utolsó epizódokat azért szidták véleményem szerint ennyien, mert lezárultak a történetszálak és el kellett engedniük a rajongóknak a kedvenceiket. Az elválás pedig sosem könnyű" - árulta el Alfie Allen, a Deadline kérdésére. (Fotó: HBO)

Új mexikói telenovella indul a TV2-n

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 21. 12:49
Augusztus 30-án, 117 epizód után befejeződik a TV2 mexikói szériája, a Szerelmem, Ramón. A helyére egy új, szintén mexikói sorozat, a Veronica (El vuelo de la Victoria) érkezik, amely szeptember 2-től, 15:40-kor, az Anya előtt lesz látható. A telenovella a Televisa megrendelésére készült és egy olyan fiatal nő sztoriját meséli el, aki a futásban találja meg élete értelmét. A derűs hangvételű történet szerelemről és a sportban való küzdelemről szól elsősorban.
A produkció 2017 júliusában került először adásba a Las Estrellas nevű tévécsatornán, a Veronica összesen 89 epizódos volt. Minden egy Cecilia nevű nővel kezdődik, aki fiatalon teherbe esik, de a szülei parancsára kénytelen lemondani lányáról. Victoriát egy szegény asszony neveli fel, a lánynak pedig kiskorától kezdve céljává válik, hogy profi futó váljon belőle. A fiatal nő célja kijutni az olimpiára és a világeseményen képviselni Mexikót.

Szeptembertől 20 év után megváltozik a Barátok közt vetítési rendje

Írta: KTL | 2019. augusztus 20. 14:08
A Barátok közt az RTL Klub egyik legrégebbi műsora, idén októberben lesz 21 éves. Az 1998-as indulása óta mindig a csatorna főműsoridejében, valamikor este volt látható, majd ezt követően ismételték, sokszor többször, az RTL Magyarország valamelyik csatornáján. Az elmúlt időszakban és jelenleg is 21:10-kor kerül képernyőre a sorozat az RTL Klubon. Másfél-két hét múlva viszont őszi műsorrendre vált a tévéadó, mely nem várt változást hoz a Mátyás király tér életét bemutató szériánál.
A SorozatWIiki információi szerint szeptember 2-től késő délután és késő este lesz látható a Barátok közt az RTL Klubon. A friss részek elsőként hétköznap délutánonként negyed 6 körül, az RTL Híradó előtt kerülnek képernyőre. Ezeket az epizódokat azonban késő este, negyed 11 körül is levetítik. Így 20 év után megváltozik a sorozat vetítései rendje, mely kedvez a korán és későn tévézőknek is. A Barátok közt délutáni és esti vetítési között az RTL Híradó mellett marad a nagyjából 1 óra hosszú Fókusz és a Drága örökösök. A csatorna szeptember 1-én, vasárnap este induló új realityje, a Love Island pedig a héten minden este 9 körül lesz látható az RTL Klubon. A Barátok közt új vetítési rendjéről és a a Love Island időpontjáról megkérdeztük az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát, ahol megerősítették a SorozatWiki információit.

Nagyon sok színész állt sorba a The Witcher sorozat főszerepéért

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 20. 07:50
Még 2019-ben megérkezik a Netflixre az év egyik legjobban várt fantasy sorozata, a The Witcher. A 8 részes első évadban Henry Cavill (Ríviai Geralt) játssza a főszerepet, aki a legtöbbek számára azért ismert, mert ő volt a legutóbbi mozis Superman. Az online videotár közlése alapján kiderült, hogy nagyon sok színész állt sorba azért, hogy eljátszhassa a közismert mutáns szörnyvadászt. A Netflix ugyanis összesen 207 színészt hallgatott meg, akik mind a The Witcher főszerepére pályáztak. Lauren S. Hissrich, a produkció készítője a Comic-Conon méltatta Cavillt, aki szerinte azért is jó választás, mert a sztár Andrzej Sapkowski világának nagy rajongója.

Sophie Turner szerint így kellett volna befejeződnie a Trónok harcának

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 19. 18:55
Sophie Turner nemrégiben kiakadt a rajongók miatt, akik petícióval próbálták rábírni az HBO-t, hogy a csatorna forgassa újra a Trónok harca utolsó 6 részét. A színésznő azonban bevallotta, még neki is más elképzelései voltak a befejezéssel kapcsolatban. "Annak örültem, hogy Sansa lett végül Észak királynője, egy másik Starkkal kapcsolatban azonban hiányérzetem volt. Úgy gondolom, Aryának kijárt volna, hogy megölhesse a végén Cersei-t. Tökéletes csavar lett volna az utolsó részre. Arra is kíváncsi lettem volna, ahogy Cersei újra találkozik valamelyik Stark lánnyal. Biztosan feszült jelenet lett volna" - árulta el a színésznő.
A Trónok harca fiatal tehetsége azzal kapcsolatban is kifejtette a véleményét, hogy Bran lett Westeros uralkodója. "A Vastrón megsemmisült. Daenerysnsek meg kellett halnia. Cersei őrült volt, Arya pedig túl szabad szellemű. Sansát csak Észak érdekelte, így logikus, hogy végül Bran Stark lett a király. Szerintem igaza volt Tyrionnak, Bran az a személy, akinek az összes történet a fejében van, ő képviseli egy személyben Westeros emlékezetét." (Fotó: HBO)

Fontos változás a TV2-n az Áll az alkuval kapcsolatban

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 19. 17:00
Az Áll az alku július 15-én tért vissza az új évadával a TV2-re, a Gundel Takács Gábor által vezetett táskás műsor kezdetben 20:40-kor jelentkezett. A gyenge nézettség miatt azonban a csatorna később műsorváltozást jelentett be, 21:25-re pakolták a vetélkedőt. Ezen a héten szerdán még a megszokott műsorrend várja a nézőket, csütörtökön és pénteken azonban nem csak 21:25-kor, hanem 22:50-kor is új adással jelentkezik az Áll az alku. A változtatás hátterében az állhat, hogy mivel a műsor nem teljesít jól, ezért a TV2 minél gyorsabban le akarja adni a szezont, hogy a Kasza Tiborral érkező Kapd el, ha tudsz! augusztus 26-től, 20:55-ös kezdéssel át tudja venni az alku helyét ebben a sávban.

Új előzetest kapott a Jófiúk, A mi kis falunk alkotóinak új sorozata

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 18. 15:48
Pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az RTL Klub új saját gyártású vígjátéksorozata, a Jófiúk szeptember 1-jén indul és onnantól vasárnaponként 20:10-kor kerül képernyőre. A produkció első hosszabb előzetese után most újabb kedvcsináló érkezett a Jófiúkhoz, amelyben egy bankrablás és a főszereplő zsaruk szerencsétlenkedése áll a középpontban. A Jófiúk a spanyol Balfék körzet adaptációja, amely három olyan rendőrről szól, akik több bajt okoznak, mint amennyit megoldanak. A sorozatról itt írtunk bővebben. Az új előzetes a tovább után nézhető meg!

George R. R. Martin bevallotta, megkönnyebbült, hogy vége a Trónok harca sorozatnak

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 18. 10:21
A Trónok harca 8. évada kemény kritikákat kapott nem csak a szakmától, de a rajongóktól is. George R. R. Martin A tűz és jég dala könyvek írója pedig azután, hogy kiakadt a nézőkre az HBO ellen indított petíciójuk miatt, most meglepő nyilatkozatot adott. Martin ugyanis elárulta, felszabadító érzés számára, hogy befejeződött a sorozat. Az Obervernek adott interjúból az is kiderült, miért sírja vissza a Trónok harca szerzője azokat a napokat, amikor még nem volt ismert sztár.
"Örülök neki, hogy befejeződött a Trónok harca, mert nem volt jó hatással rám a széria. Ahelyett, hogy inspirált volna, és segített volna, hogy jobban haladjak az írással, nagyon lelassított. Mindig, amikor leültem írni és napi 40 oldal helyett csak 4-et haladtam, magamat hibáztattam. Mostanában rajongói találkozókra sem megyek, mert fárasztó az a sok ember, akik csak azért vannak ott, hogy szelfizzenek velem" - mondta el George R. R. Martin, aki jelenleg a 6. Trónok harca könyvön, a Winds of Winteren dolgozik. A regénysorozat 7 részes lesz. "Hiányoznak a régi szép napok, amikor még be tudtam menni egy könyvesboltba, és nyugodtan nézelődhettem és olvasgathattam. Mostanában 10 perc alatt felbukkan valaki, aki észrevesz és egyből körbevesz a tömeg" - tette hozzá az író, elismerve, hogy amennyit nyert a hírnévvel, annyit vesztett is.

Megérkezett a The Witcher sorozat első szinkronos előzetese

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 17. 14:45
2019 decemberében érkezhet meg a Netflixre a The Witcher című új fantasy sorozat, amelytől sokan azt várják, hogy a következő években betöltheti a Trónok harca által hagyott űrt. A produkció főszereplője Henry Cavill, aki egy mutáns szörnyvadászt, Ríviai Geraltot alakítja. A széria főképp Andrzej Sapkowski írásaira támaszkodik majd, ami rossz hír azoknak, akik a videojáték trilógia miatt várják leginkább az adaptációt. A Netflixen a közelmúltban komoly lokalizáció vette kezdetét, a magyar feliratok mellett olyan sorozatok váltak elérhetővé szinkronnal, mint a Stranger Things, a The Crown, vagy éppen a Titans. Üdvözlendő a dolog, mert a mozik kínálatából kiindulva a nézők leginkább a magyar hangot preferálják, amikor leülnek szórakozni. A szinkronos előzetes a tovább mögött megtekinthető!

Kiszivárgott, hogy fog kinézni a Trónok harca előzménysorozatának főszereplőnője

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 16. 20:08
Az HBO egyelőre csupán a pilot epizódot rendelte be a Bloodmoon című Trónok harca előzménysorozatból, amely Naomi Watts főszereplésével érkezhet. A produkciót Jane Goldman és George R. R. Martin felügyelik, a történet több ezer évvel az anyaszéria előtt játszódik. Azoknak lehet igazán jó néznivaló a spinoff - már amennyiben berendelik -, akik szeretik a misztikumot és a történelmet. Westeros és a nagy Házak eredete mellett ugyanis az Erdő Gyermekei és a Mások kapcsolata állhat a Bloodmoon középpontjában.
A pilot főszereplője, Naomi Watts nemrégiben mindenkit meglepett azzal, hogy elárulta, csak azután kezdte el nézni az HBO sikersorozatát, hogy szerepet kapott a spinoffban. Előtte a színésznő azt sem tudta, hogy mi az a Trónok harca. Eddig nem sok minden szivárgott ki a testvérszéria forgatásáról, most viszont napvilágot látott egy fotó, amelyen Naomi Watts látható, teljes kosztümben. Az 50 éves híresség karakteréről egyelőre annyit tudni, hogy manipulatív és egy nagyon gazdag nemesi család sarja. A Bloodmoon forgatását nemrég fejezték be. A kép a tovább mögött tekinthető meg!

hirdetés