.

A TV2 leleplezte az új Ázsia Expressz versenyzőit

Írta: RaulReal | 2019. március 26. 12:24
Visszatér a TV2 nagyszabású extrém realityje, az Ázsia Expressz, melynek új évada Srí Lanka és India útvesztőin keresztül vezet majd, a győztes párosnak pedig akár 10 millió forintos fix fődíj ütheti a markát. A produkcióban olyan ismert duók versenyeznek majd, akiket a valós életben is szoros kötelék fűz egymáshoz. Az Ázsia Expressz 2 műsorvezetője ismét Ördög Nóra lesz, aki így már rutinosan terelgetheti a hírességeket az egzotikus helyszíneken. A TV2 bejelentette, hogy kik lesznek azok a merészek, akik vállalkoznak a reality kihívásaira.
Ahogy korábban beszámoltunk róla, a nemrég a Televíziós Újságírók Díja gáláestjét vezető Demcsák Zsuzsa is versenybe száll az Ázsia Expressz műsorában, társa pedig Kandász Andrea lesz. Rajtuk kívül az olimpiai bajnoki címmel rendelkező Liu testvérek, Ádó és Sanyi a jég után új terepen bizonyíthatnak. A versenyzők között lesz Janicsák Veca és férje, Ladányi Jancsó Ábel, valamint Hódi Pamela és barátnője, Huszár Zsófi is. Gáspár Evelin nagybátyjával, Gáspár Zsoltival tér vissza a képernyőre, míg az Exatlon Hungary bajnoki csapatának egykori tagja Bereczki Krisztián a testépítő Bohos Kornéllal lesz egy csapatban. Az influencerként ismert Horváth Gréta párja, Meggyes Dávid szövetségeseként rajtol majd, így elég sokszínű lesz az Ázsia Expressz gárdája. Az Ázsia Expressz hosszú szünetet követő visszatéréséről a SorozatWiki elsőként adott hírt, a Fischer Gábor programigazgatóval készült hosszú évértékelő interjúban.

12. heti nézettség - Mindent letarolt A mi kis falunk visszatérése

Írta: KTL | 2019. március 25. 22:50
A 11. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 12. héten (március 18-24.) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap magasan verte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében ugyan kisebb különbségekkel, de hétből hatszor tudott nyerni. A Fókusz hétfőn, kedden és pénteken kiemelkedő, szerdán és csütörtökön jó számokat produkált. A Drága örökösök szerda kivételével minden nap kimagasló adatokat hozott, pénteken pedig egyenesen tarolt és ez utóbbi rész mindkét korosztályban a heti toplista második helyére került. A Barátok közt hétfőn, kedden és szerdán jó, csütörtökön közepes, míg pénteken rég nem látott magas nézettséget szállított. Az Exatlon Hungary hétfőn, kedden és szerdán szépen ment, míg a hét második felében csak közepes számokkal került képernyőre.
A Pénzt vagy éveket! katasztrofális számokat hozott és még az előző két hét rossz eredményeit is alulmúlta. Hétfő este folytatódott az a trend, hogy a Cápák között számai folyamatosan javulnak, így most először 14 százalék fölött hozott 18-49-ben, mely már jó eredménynek számít. Messze ez a legsikeresebb hétköznap esti heti műsora az RTL Klubnak. Az utána látható Isten veled, Magyarország! pedig tarolt és az éjszakai időpontja ellenére kifejezetten magas adatokat produkált. Kedden az Alvilág most is bedőlt és a közös időszakukban épphogy csak megelőzte Kasza Tibor szintén szörnyen rosszul teljesítő műsorát. Szerdán a Toplista, csütörtökön pedig a Gyertek át! ment rosszul. Utóbbi napon EB Selejtező is volt az M4-en, mely nagyon sok embert ültetett le a képernyők elé. Pénteken a Doktor Murphy első aznapi része gyengén, az utána kezdődő, de már éjszaka látható második epizódja azonban alig vesztett nézőket, így kifejezetten jól ment. Ezen a napon kivételesen a Pénzt vagy éveket helyett egy különkiadás került képernyőre. A Curtis – Tiszta lappal gyenge eredményeket ért el.

A Trónok harca írói tanultak a 7. évados hibáikból

Írta: RaulReal | 2019. március 24. 15:59
A Trónok harca 7. évadát jól fogadta a szakma és a közönség, habár a nézők szerint az elmúlt 7 epizódban több olyan hiba is előfordult, amelyek az előző szezonokban - főleg, amikor a sorozat még a könyvekre támaszkodott -, elképzelhetetlenek lettek volna. Gendry futása volt az egyik olyan dolog, ami mérgessé tette a rajongókat. Amikor Havas Jonékat közrefogták a Mások és élőholtak, a Baratheon fattynak volt ideje segítségért futnia a jégben-fagyban, és hollót küldeni Daenerysért. A khaleesi megérkezésekor pedig Észak királya és csapata még mindig tartották állásaikat, mintha 5 percbe telt volna a mentőakció.
Az HBO produkciójának írói most elismerték, nem mindig választották a legjobb megoldásokat az előző etapban. "A 7. évad a lezáró szezont vezette fel, ezért áldozatokat kellett hoznunk. Fel kellett gyorsítanunk bizonyos dolgokat egy-két részben. Kiírhattuk volna, hogy 3 héttel később, ezzel egyértelműsítve, hogy néhány jelenet között mennyi idő telt el, de nem éltünk a lehetőséggel. Előfordult tehát, hogy csaltunk néha, hogy a saját dolgunkat megkönnyebbítsük" - derül ki Dave Hill nyilatkozatából. A Trónok harca forgatókönyvírója Bryan Cogman vezető íróval válaszolt az Entertainment Weekly kérdéseire. "A rajongóknak jó hír, hogy hasonló megoldásokra, mint Gendry futása, a 8. évadban már nem lesz szükség. Tanultunk a hibáinkból, az utolsó 6 rész tempója sokkal természetesebb és hihetőbb lesz" - tette hozzá Hill, ezzel némi megnyugvást kínálva az április 14-én (magyar idő szerint április 15-én hajnalban érkező) utolsó szezonnal kapcsolatban. (Fotó: HBO)

Extrém tévéműsorban tér vissza Demcsák Zsuzsa

Írta: KTL | 2019. március 23. 20:51
Kilenc év után 2017 tavaszán távozott Demcsák Zsuzsa a Mokka műsorvezetője, a TV2-től. Pár hónapra egy rövid időre az ATV-hez igazolt, azóta azonban csak néhány adás erejéig a MasterChef VIP-ban tűnt fel, valamint nemrég egy Pénzt vagy éveket! epizódban szerepelt. Ezeken kívül a napokban volt még egy fontos médiás visszatérése, ő vezette ugyanis az idei Televíziós Újságírók Díja gálaestet.
Ezek után Demcsák Zsuzsa meglepetésre a TV2 egyik legnagyobb idei műsorában tér vissza. Korábban Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója a SorozatWikinek adott nagyinterjújában jelentette be, hogy két év után idén visszatér az Ázsia Expressz, melyet az RTL-es Survivor korábbi főszerkesztői készítenek majd. A Blikk most megtudta, hogy ennek a realitynek lesz az egyik versenyzője Demcsák. "Az idei széria fontos üzenete, hogy csak olyan párok szállnak versenybe, akiket a való életben is személyes kapcsolat köt össze. Hamarosan Demcsák Zsuzsa is megméreti magát az Ázsia Expressz 2. nem mindennapi kihívásaiban. Azonban az, hogy ki lesz a népszerű műsorvezető párja és a további hírességek, akik vállalkoztak az egzotikus kalandra, hamarosan kiderül, ezért érdemes figyelemmel követni a TV2 online felületeit" – válaszolta a csatorna sajtóosztálya a Blikknek. A bulvárlapnak maga az érintett is nyilatkozott. "Extrém helyzetekben nem lesz hiány, de nem megalázó szituációk várnak ránk, és ez nagy különbség. A körülményektől egyáltalán nem tartok, inkább a fizikai megpróbáltatásoktól" – magyarázta Zsuzsa. "Viszont mivel párban vagyunk, így szerencsére nem minden kihívás hárul majd rám. A leendő párom pedig amellett, hogy nagyon közel áll hozzám, rendkívül lelkes, és inspirálóan hat rám" - mondta a Mokka egykori műsorvezetője. (Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

Premier előtt megnézhető a VIASAT3 új magyar sorozatának főcíme

Írta: RaulReal | 2019. március 23. 09:00
Március 25-én, hétfőn este 21:00-kor mutatkozik be a VIASAT3 új magyar sorozata, az Ízig-vérig. A produkció egy szakács párról szól, akik az ország egyik legmenőbb éttermét, az Andrét működtetik. Miután András és Éva házassága összeomlik, a konyhában próbálnak egymás fölé kerekedni. A széria minden hétfőn este jelentkezik majd új részekkel, az Ízig-vérig különlegessége, hogy teljes egészében magyar ötleten alapszik. Éveket kellett rá várni, hogy kereskedelmi csatornán ismét hazai fejlesztésű szériát lássunk, de most eljött az ideje. Az Ízig-vérig főcíme a premier előtt megnézhető a tovább mögött, a sorozatot gyártó Paprika Studios tette közzé Facebook oldalán.

Bejelentették, meddig lesz még képernyőn az Odaát

Írta: RaulReal | 2019. március 22. 22:14
Az Odaát (Supernatural) a CW eddigi legrégebben futó sorozata, a pilot epizódot 2005 szeptemberében mutatták be Amerikában, jelenleg a 14. évadánál tart a produkció. Sam és Dean Winchester története azonban hamarosan befejeződik, az Odaát sztárjai Twitteren posztoltak egy búcsúvideót, amelyben bejelentik, hogy a széria 15. etapja lesz az utolsó. A lezáró szezon 20 részes lesz, a rajongóknak pedig jó hír, hogy mivel időben döntöttek a kaszáról, ezért az írók a karakterekhez méltó lezárást alkothatnak majd.
A CW szériája az eddigi több mint 300 epizódja alatt csúcsra járatta a szörnyvadászat témáját, láthattuk a pokol legfélelmetesebb rémeit és a közel sem olyan dicső angyalokat is az Odaátban. Egy korszak zárul le ezzel, azonban elképzelhető, hogy a csatorna ismét megpróbálkozik egy testvérszériával. A Vámpírnaplókat sem hagyták veszni a CW-nél, The Originals - A sötétség kora és Legacies - A sötétség öröksége címmel két spinoffot is kapott a sorozat. Nem lenne nagy meglepetés, ha az Odaát is hasonlóképp járna. Az Odaát 9. évadát idehaza 2018 januárja és áprilisa között vetítette az RTL Klub, majd több mint 8 hónapos szünet következett. A produkció 10. szezonját idén januárban kezdték adni, a magyar csatorna tehát jókora lemaradásban van Amerikához képest. A tengerentúlon az utolsó évad a 2019/20-as szezonban kerül képernyőre.

Nézz bele A mi kis falunk folytatásába (videó)

Írta: KTL | 2019. március 22. 20:30
A mi kis falunk az elmúlt évek egyik legnagyobb televíziós sikere és egyben a legnézettebb magyar sorozat is. A 3. évada szeptemberben indult az RTL Klubon, de mindössze 5 rész után szünetre vonult. Azóta a hét utolsó előtti napján X-Faktor és az utóbbi időkben A Tanár volt látható a csatornán. A folytatásra azonban már nem kell sokat várni, ugyanis szombaton 20 órakor visszatér A mi kis falunk.
A 3. etap a szokásosnál jóval hosszabb lesz, így ha a csatorna leadja az összes nyáron felvett epizódot, akkor a következő hónapokban 12 új részt is kaphatnak az RTL Klub nézői. A nyáron Kapitány Ivánnal készítettünk interjút, melyet érdemes elolvasni, hamarosan pedig egy forgatási beszámolóval jelentkezünk, de addig is most lehetőség van a tovább mögött, még a szombat esti a folytatás előtt belenézni az egyik új jelentben.

Kis híján az egyik főszereplője nélkül indult el az Agymenők

Írta: RaulReal | 2019. március 22. 19:38
Az Agymenők 2007-ben indult az amerikai CBS-en, a szitkom kiemelkedett a kínálatból, mert hitelesen bemutatta, milyen nehézségeket okoz a tudósoknak a csajozás. Persze a szituáció ábrázolásához kellett Penny (Kaley Cuoco) is, a dögös szőke a szomszédból, akihez Raj szólni se mert, Sheldon bonyolult tudományos elméletekkel zaklatta, Leonard pedig a rajongásával idegesítette a nőt. Az Agymenők 12 évad után hamarosan befejeződik, Kaley Cuoco pedig arról nyilatkozott, hogy annak idején kis híján nélküle indult el a széria.
"Az eredeti szerepet, amikor még Katey-nek hívták a karaktert, nem kaptam meg. Azt mondták, hogy túl fiatal vagyok hozzá. Ez annak idején még felbosszantott, most viszont örülnék neki, ha ilyet mondanának nekem egy castingon. Egy évvel később ismét meghallgattak viszont, ekkor már Penny szerepére és szerencsére engem választottak" - mondta el a színésznő, aki nélkül biztosan nem lett volna ekkora sikertörténet az Agymenők. Nemrég bejelentették, hogy a produkció május 16-án fejeződik be Amerikában, dupla résszel. A széria nézettsége a mai napig jó, a Sheldon Coopert játszó Jim Parsons kilépése miatt azonban nem akarják folytatni a produkciót. Az Agymenők 12. évadát idehaza a Comedy Central adja, január 7-én debütált a lezáró szezon a magyar képernyőkön, és jelenleg a 11. résznél tart a magyar vetítés.

Új műsort adott Győzikének az RTL

Írta: RaulReal | 2019. március 21. 22:29
Gáspár Győző az RTL+ csatornán tér vissza április 1-jétől minden hétköznap 21:00-kor új műsorával, amely Mi a vágyad, more? címmel kerül adásba. A műsor lényege az lesz, hogy Győzike kívánságok teljesítésével teszi egy kicsit könnyedebbé az emberek életét, miközben a nézők idegrendszerét is teszteli. A BeleValóVilág sztárja bárhol felbukkanhat majd, piacon, cirkuszban, sőt a külföldön élő rajongóit is meglepi majd. A műsorban az RTL Magyarország archív felvételeiből választhatnak az emberek, így az Önök kérték kicsavart verziójára lehet számítani. (Fotó: RTL Klub)

Megjött az első hivatalos poszter a Trónok harca 8. évadához

Írta: RaulReal | 2019. március 21. 16:43
Április 14-én (magyar idő szerint április 15-én hajnalban) érkezik a Trónok harca utolsó 6 részes évada, amelyben végre eldől a Vastrón sorsa. A csatorna sokáig várt azzal, hogy elkezdje a 8. szezon promócióját, de nemrég megérkezett az első rendes előzetes és 20 látványos karakterfotót is megcsodálhattunk. Most az HBO közzétette a fináléhoz tartozó hivatalos posztert, amely utcai plakátként, újságokban és a DVD borítón is rajta lesz. A látványos fotó a tovább mögött megtekinthető!

Ők nyerték 2019-ben a Televíziós Újságírók Díját

Írta: RaulReal | 2019. március 21. 14:30
Tizennégy kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díján március 20-án este, egy ünnepélyes díjátadó gála keretein belül Budapesten. A legjobb női műsorvezető idén Liptai Claudia lett, Istenes Bencét a legjobb műsorvezetőnek választották, Majka pedig a legjobb zsűritag lett. Kovács Patrícia és Thuróczy Szabolcs a legjobb színésznőnek, illetve színésznek járó díjat kapták míg, míg mellékszereplői kategóriában az Aranyélet színésznője, Danis Lídia nyert.
Hatodik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Az RTL Klub 5, a TV2 4, az HBO 3, a VIASAT3 és a Spektrum Home pedig 1-1 elismeréssel térhetett haza a gáláról. A Televíziós Újságírók Díján részt vett a hazai szakma legjava, a vezető magyar tévécsatornák szakemberei, sztárjai és a sajtó képviselői tették tiszteletüket a Budapest Music Centerben megrendezett eseményen. A Televíziós Újságírók Díja gálaestjén tizennégy kategóriában hirdettek nyertest. A 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szakújságíróiból álló grémium díjazta a legjobb nagyszabású showműsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb realityt, a legjobb comedy showt, a legjobb zsűritagot, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb magyar sorozatot, a legjobb színésznőt, a legjobb színészt, a legjobb mellékszereplőt, a legjobb gasztro realityt, a legjobb a talkshow-t valamint a legjobb új sorozatot.A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át.

Trónok harca kvíz: Kik mondták az alábbi idézeteket? - 7. rész

Írta: RaulReal | 2019. március 20. 19:00
Hosszú szünet után az 5. részével folytatódott az a kvízsorozatunk, amely a Trónok harca híresebb idézeteire kérdezett rá. Ebben ismét arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeztek, hogy a kiragadott emlékezetes mondatok mely Trónok harca szereplők szájából hangzottak el. A legutóbbi 6. részt követően most itt a folytatás, ismét tesztelhetitek tudásotokat. A feladványok között akadnak nehezebbek is, így azok az olvasóink, akik többször is látták már a sorozatot, előnyben lehetnek a többiekhez képest. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány nevet sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!