.

A Stranger Things egyik főszereplője szerint a negyedik évad lehet az eddigi legjobb

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 03. 22:12
A Stranger Things 4. évados forgatását a sorozat stábja már januárban elkezdte és augusztusban be is fejeződtek volna a munkálatok, ha nem tör ki a koronavírus-járvány világszerte. A Netflix sikerszériájának felvételeit ezért március közepén le kellett állítani, és azóta sem tudták folytatni. A produkció egyik főszereplője, a Nancy Wheelert alakító Natalia Dyer szerint azonban a hiátus jót tehet az új részek minőségének. A készítőknek ugyanis a járvány okozta leállás miatt sokkal több idejük marad a munkájukat elvégezni.
"A tévésorozatok esetében a legtöbbször csak az első néhány forgatókönyvet kapjuk kézhez, a szezon hátralévő epizódjait pedig már a forgatás alatt írják meg. Az alkotók kezeit ilyenkor durva határidők kötik meg, amelyekhez tartaniuk kell magukat. A legtöbben a járvánnyal kapcsolatban kizárólag negatív dolgokat emlegetnek, de szerintem a Stranger Things 4. etapjának jót tehet ez a leállás. Az eddigi legjobb szezont kaphatják meg a nézők, annak köszönhetően, hogy a forgatókönyvíróknak elég idejük volt leülni az íróasztalhoz és elkészíteni a szkripteket" - mondta a színésznő a Hollywood Reportnernek.

Vadonatúj talk-show indul az egyik magyar csatornán

Írta: SorozatWiki | 2020. augusztus 03. 17:58
Új, délutáni talk-show indul a LifeTV-n BRÉKING! címmel, melyben augusztus 31-től minden hétköznap délután megosztó témák kerülnek terítékre. A produkciónak öt műsorvezetője lesz, Demcsák Zsuzsa, Holdampf Linda, Várkonyi Andrea, Berki Krisztián és Hajdu Steve párban, de időről-időre változó felállásban beszélgetnek majd a meghívott sztárokkal. A talk-show műsorvezetői fogják kiválasztani adásonként azokat a híreket, cikkeket, videókat, melyek a közvéleményt éppen foglalkoztatják és ezeket szókimondó stílusban boncolgatják majd a vendégeikkel.

Megvan, hogy mikor térnek vissza Bödörék új részekkel a TV2-re

Írta: SorozatWiki | 2020. augusztus 03. 11:22
Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című magyar sorozat érkezéséről a SorozatWiki számolt be elsőként. A TV2 saját fejlesztésű produkciója május 1-én került képernyőre és brutális nézettséget ért el. A szériából mindössze egy részt vetítettek le, egészen eddig csak azt lehetett tudni, hogy a nézőknek őszig kell várniuk a folytatásra. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója ma egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy Bödörék kalandjai szeptember 5-én folytatódnak a TV2-n. A Stohl András főszereplésével készített produkció minden szombaton, a Tények Plusz után jelentkezik új epizódokkal.

Leleplezték a TV2 új főzőműsorának sztárpárjait és zsűrijét

Írta: SorozatWiki | 2020. augusztus 03. 10:50
Love Bistro címmel új gasztro reality érkezik a TV2-re, ahogy korábban beszámoltunk róla, melyben a főzőtudás mellett a kéttagú versenyzői csapatok közti dinamika is komoly szerephez jut. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója ma egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a műsor a Mintaapák második évados premierje után, augusztus 24-én, hétfő este debütál a TV2-n. A hétköznap esténként jelentkező Love Bistro szabályrendszere eltér majd az eddig látott gasztro realitykben megszokottaktól. A műsorban az időnek nem csak abból a szempontból lesz fontos szerepe, hogy a párok hány perc alatt készülnek el az ételekkel. A versenyzők is licitálhatnak, aki a legtöbbet ajánlja fel saját főzési idejéből, a többiekhez képest előnyhöz juthat.
A produkcióban 5 héten keresztül, 18 sztárpár versenyez majd egymással, akik a következők lesznek: Cinthya Dictator és Molnár Tomi, Csisztu Zsuzsa és Dr. Ketskés Norbert, Csizmadia Gergő és Rausch Bernadett, Dobó Ági és Kis Csaba, Eke Angéla és Budavári Balázs, Ember Márk és Antóci Dorottya, Horváth Gréta és Medggyes Dávid, Kökény Attila és Aranka, Molnár Tibi és Gáfor Délia, Oláh Gergő és Niki, Dr. Panyik Anita és Keresztessy Márk, Papp Szabi és Eszter, Polgár Tünde és Polgár Árpád, Pribelszki Norbi és Maja, Tápai Szabina és Kucsera Gábor, Tücsi és Sofron István, Szegedi Fecsó és Kiss Vivi, valamint Valkó Eszter és Radócz Péter. A Love Bistro győztese az év bistro-tulajdonosa cím mellett 5 millió forintot is hazavihet. A gasztro realityben kétfős zsűri dönt majd a párok teljesítményéről. Baracskay Angéla, az Izraelben diplomázott és Michelin-csillagos étteremben cukrászvezetőként is dolgozó sztárséf, valamint a számos külföldi sztár-étteremben megforduló Bernáth József tesznek meg mindent azért, hogy ízekre szedjék a versenyzőket. A műsort Rubin Kristóf cége, a Free Monkeys Production készíti.

Már augusztusban indul a Sztárban sztár a TV2-n

Írta: SorozatWiki | 2020. augusztus 03. 10:18
A Sztárban sztár 2013 őszén mutatkozott be a TV2-n, a produkció a csatorna egyik meghatározó műsora volt éveken keresztül. 2018-ban azonban a zenés show-műsor már nem teljesített az elvárásoknak megfelelően. Tavaly emiatt megújult formátumban, civil tehetségkutatóként tért vissza. Idén a koronavírus-járvány miatt a Sztárban sztár leszek! második évada elmarad, ahogy a SorozatWiki elsőként beszámolt róla, helyette pedig a műsor eredeti verziója folytatódik a hetedik szezonjával. A műsorvezető ismét Tilla lesz.
Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója ma egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy augusztus 30-án, a Tények után indul a Sztárban sztár új évada és minden vasárnap jelentkezik új adásokkal. Rekordkorai kezdésről beszélhetünk, eddig ugyanis a műsor második etapja indult leghamarabb, mely szeptember 7-én startolt el a TV2-n. A Sztárban sztár a Your Face Sounds Familiar magyar változata, melyben hazai énekesek jelmezbe öltözve adják elő ismert legendák dalait.

Jaime Lannister előre megjósolta a saját halálát a Trónok harcában

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 02. 21:54
A Trónok harca 8. évada nagyon rossz fogadtatásra lelt, a nézők közül több, mint egy millióan írtak alá egy petíciót, melyben azt követelték, hogy az HBO hozzáértő írókkal forgassa újra az utolsó 6 részt. Daenerys hirtelen megőrülése mellett a legtöbben Jaime és Cersei halálát tartották a karakterekhez méltatlannak. A Lannisterek ugyanis a véletlennek köszönhették durva végzetüket, hiszen Drogon tombolása közben a mennyezet a fejükre esett, az építőelemek pedig agyoncsapták a testvéreket. A Jaime-t alakító Nikolaj Coster-Waldau szerint azonban Benioffék nem hibáztak. A színész ráadásul egy, kevesek által felfedezett érdekességről is beszélt korábbi interjújában.
"A Lannisterek számára ez volt a tökéletes befejezés, Cersei ugyanis soha nem adta volna fel a harcot. Az írók egyébként már a negyedik évadban utaltak Jaime-ék halálára, amikor a férfi Bronnal együtt Dorne-ba utazott Myrcella megmentésére. Bronn megkérdezte Jaime-t, hogy ha választhatna, milyen véget szeretne magának. Jaime pedig erre úgy válaszolt, hogy legszívesebben a szerelme karjaiban halna meg" - mondta a színész, aki szerint sorozatbeli búcsúja emiatt igazán költőire sikerült. A Trónok harca rajongók közül így is sokan sérelmezték, hogy Jaime ahelyett, hogy Brienne-nel jött volna össze, visszament Cersei-hez Királyvárba. Itt pedig miután Euron Greyjoyjal megküzdött, utolérte a halál.

Azonnali műsorváltozás a TV2-n: Visszatérnek Bödörék és mégis folytatódik a Hegyi Doktor

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. augusztus 02. 18:12
Másfél hete derült ki, hogy augusztus 3-tól, most hétfőtől műsorváltozás lesz a TV2-n. Akkor még úgy volt, hogy leveszik a Hegyi doktor - Újra rendel új részeit és az RTL váratlan Konyhafőnök indítására reagálva ők is beraknak egy főzőműsort, a MasterChef VIP 2. évadát. A gasztro reality után pedig A Piramis ismétlése későbbi időpontban ment volna. Még el sem indult az új műsorrendjük, de a hétvégén megint műsorváltozásról döntött a TV2.
Augusztus 3-án hétfőn 19:30-kor visszatér az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár. A TV2 hivatalos tévéműsorában nem jelölnek epizódszámot a Bödörékhez, így feltétezhetően nem az eddig még le nem adott 2. részt fogják sugározni, hanem az elsőt ismételhetik meg. Utána az eddig jelölt 19:40 körüli kezdés helyett 20:25-től sugározzák csak a MasterChef VIP-t. Egy nappal rá, keddtől 19:40-kor mégis folytatódik a Hegyi Doktor - Újra rendel új, 12. évados epizódokkal. Az orvosos sorozat pedig péntekig minden nap jelentkezni fog. A MasterChef VIP keddtől pedig se nem az eddig jelölt 19:40-es, se nem az előző napi 20:25-ős időpontban fog jelentkezni, hanem 20:35-től. Így azoknak, akik kifejezetten a TV2 gasztro realityjét fogják keresni a csatornán, nehéz dolguk lesz megjegyezni, hogy mikor kell a tévécsatornára kapcsolniuk. A Piramis ismétlése hétfőtől egy harmadik időpontba kerül és 22:25-kor lesz látható.

A készítője szerint a Netflix nem akarja feltámasztani az egyik népszerű amerikai sorozatot

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 02. 14:27
A Hannibal 2013 áprilisában mutatkozott be az NBC-n, a produkció az amerikai országos csatornán megszokottakhoz képest sokkal durvább és sötétebb volt. Will Graham szerepében Hugh Dancy vadászott egy rendkívül veszélyes sorozatgyilkosra, a macska-egér játékban pedig a Dr. Hannibal Lecter öltönyébe bújó Mads Mikkelsen tökéletes partnere volt. A három évadot megért, 2015 nyarán elkaszált széria nemrég felkerült a Netflix kínálatába. Amerikai sajtóértesülések szerint pedig rengetegen belenéztek, ezért felerősödtek azok a hírek, melyek szerint az online videotár feltámaszthatja a Hannibalt és a negyedik etappal folytathatja.
Korábban Mads Mikkelsen is nyilatkozott arról, hogy Bryan Fuller másik csatornát keres, ahol a Hannibal visszatérhetne. Az alkotó viszont most lehűtötte a kedélyeket. "Nagyon örülök neki, hogy a sorozat felkerült a Netflixre, mert így ismét a figyelem középpontjába kerülhet a Hannibal. De az online videotár részéről senki sem keresett meg azzal, hogy felkérjenek rá, hogy készítsem el a negyedik évadot. Ahogy korábban is, most is mindent elkövetek azért, hogy új részekkel térhessünk vissza, de egyelőre a Netflix nem mutat érdeklődést" - mondta a korábbi showrunner. A Netflix számára nehézségeket okozhat a sorozat folytatásával kapcsolatban, hogy Hannibal karakterének jogai Martha De Laurentiisnél, a krimi korábbi executive producerénél vannak, míg a többi szereplő felett a Gaumont International Television rendelkezik. Így a cégnek mindkét féllel meg kellene egyeznie, ha új részeket szeretnének készíteni.

Nathalie Emmanuel nem hétköznapi módon készült fel Missandei eljátszására

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 01. 10:00
Nathalie Emmanuel a Trónok harca harmadik évadában tűnt fel először a sorozatban, Missandei karaktere pedig évadról-évadra lett egyszer népszerűbb. A 8. szezonra már főszereplővé lépett elő az egykori tolmácslány, aki a Westeros meghódítására készülő Daenerys egyik legfőbb bizalmasává vált. A Missandei-t alakító színésznő az HBO szériájának köszönhetően tett szert elismertségre, a későbbiekben a Halálos iramban filmekben és a Négy esküvő, egy temetés televíziós adaptációjában is felbukkant. Nathalie Emmanuel nemrég a Vogue-nak adott interjút, amelyből az is kiderült, milyen különleges módját választotta a Trónok harcás szerepre való felkészülésnek.
"Az interneten találtam meg a felhívást, hogy Missandei szerepére keresnek színésznőt a Trónok harcába. Mindent beleadtam, a létező összes olyan videót megnéztem, amelyben a tolmácsolásról van szó. Nyakig beleástam magam ebbe a szakmába, és abba, hogy a profi fordítók hogyan viselkednek munka közben. Miután megkaptam a szerepet, sokat foglalkoztam különféle nyelvekkel, de még így is beledobtak a mély vízbe. Missandei nagyszerű nyelvész, ezért én is mindent megtettem, hogy elsajátítsam a David J. Peterson által megalkotott valyrt. A Trónok harca készítői többször is rám szóltak, hogy teljesen mindegy, hogy jól ejtem-e ki a szavakat, mert rajtam kívül egyetlen ember érti a világon, amit mondok. Maximalista vagyok, ebből a tekintetből is igyekeztem tökéletes teljesítményt nyújtani a forgatáson" - mondta a színésznő.

A török Jason Momoa újabb sorozata érkezik az egyik magyar csatornára

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 01. 07:18
A Life TV június elsején mutatta be A szerelem íze című török szériát, melynek főszerepeiben a Szulejmán korábbi sztárja, Özge Gürel és a török Jason Momoának tartott Can Yaman a főszereplők. Yaman az elmúlt években vált az egyik legnépszerűbb török sorozatsztárrá, akit közösségi oldalán 6 millióan követnek. Augusztus 3-tól, hétfőtől újabb török telenovella érkezik a magyar csatornára, az Álmodozó című produkció 19:00-kor kezdődik majd a Life TV-n.
A történet középpontjában a Yaman által alakított Can áll majd, aki szerelembe esik a gyönyörű Demet Özdemír által játszott Sanemmel. Kettejük kapcsolata egy reklámügynökségen bontakozik ki, ahova a lány új munkatársként érkezik, és ebben a kompetitív környezetben kell helyt állnia. Az 51 részes Álmodozót 2018 júniusa és 2019 augusztusa között a török Star Tv tűzte eredetileg képernyőre és egy évad után fejeződött be.

A Barátok közt egyik főszereplője műsorvezető lesz az RTL Klubon

Írta: SorozatWiki | 2020. július 31. 22:27
Nagy Alexandra 2011 óta látható a Barátok köztben, aki az egyik legismertebb karaktert, Fekete Alízt játssza. Az RTL Klub napi sorozatának szereplője korábban az Életképekben is felbukkant, most pedig új szerepkörben próbálja ki magát. Nagy Alexandra augusztus 1-től az RTL Klubon látható, szombaton 11:30-kor jelentkező Édesítő és a vasárnap 11:10-kor látható Kalandozó egyik műsorvezetője lesz. A Barátok közt sztárja Tuka Niki mellé érkezik a műsorokba. Ettől a hétvégétől a nőknek szóló életmód magazin és az utazós műsor nem csak műsorvezetői fronton esik át változáson, hanem tartalmilag is újdonságokkal várja majd a nézőket.

30. heti nézettség - Közepesen kezdett, de így is az élen végzett A mi kis falunk ismétlése

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. július 31. 21:35
A 29. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 30. héten (július 20. - július 26.) az RTL Híradó 18-49-ben négyszer is nyert, míg a Tények most csak kétszer tudott, egyszer pedig közel azonos eredményt hoztak. A teljes lakosság körében viszont a TV2 hírműsora hatszor is győzni tudott. Este a Tények Plusz és a Fókusz hétfőn egyaránt jól ment, kedden, csütörtökön és pénteken mindkető közepesen, míg szerdán ugyanúgy gyengén. A TV2 bulváros hírműsora azonban a kedd kivételével minden nap megverte a közös idősávjukban az RTL magazinját, mely szép teljesítménynek számít.
A Hegyi Doktor - Újra rendel minden nap ugyanúgy rossz nézettséget hozott és minden nap nagy hátrányal kikapott a Fókusz második felétől és a falunk ismétlésétől. A Piramis korábbi részeit végkép lenullázták Pajkaszeg lakói és Stohl Andrásék minden nap katasztrofális számokat hoztak. A mi kis falunk 4. évados ismétlése nagy meglepetésre csak közepes számokkal indított, sőt szerdán és csütörtökön gyengébb adatokat szállított. Ezek valószínűleg azért vannak, mert az elmúlt hónapokban annyira lecsökkent az RTL Klub eredménye, hogy nehezen lehet visszaszoktatni a nézőket. Sőt olyannyira mélységben van mára valójában mindkét nagy tévé főműsoridős eredménye, hogy 18-49-ben még ezekkel a számokkal is a heti toplista élén végzett, sőt minden hétköznap este a falus széria volt a legnézettebb műsor. A Barátok közt a későbbi időpontjában a jobb felvezetés ellenére is nagyon gyengén ment. Hétfőn, szerdán és csütörtökön katasztrofális adatokat produkált, míg kedden és pénteken "csak" rosszakat. Ezekből az eredményeket látva még indokoltabb, hogy a csatorna jövő héttől miért pakolja újra délutánra és késő estére a sorozatot. Később hétfőn a Gyilkos lelkek és szerdán a Négy esküvő, egy temetés egészen tragikus, néhány százalékos eredményt hoztak csupán, mindkét amerikai sorozat hatalmas bukás az RTL Klubon. Kedden a Magnum, csütörtökön és pénteken a Doktor Murphy egy árnyalatnyival jobban mentek, de így is katasztrofális számokat szállítottak.