.

A Trónok harca színésznője zaklatás miatt elhagyta a közösségi médiát

Írta: Gaax | 2016. október 25. 21:40
Senki sem szállhat vitába azzal, miszerint a Trónok harca szereplői szerepük méretétől függetlenül, mindannyian elképesztő színészi alakításokat hajtottak végre az évek során. A nézők közül azonban sokan azt hiszik, hogy a kitalált karakter és megtestesítője ugyanaz a személy, így egyesek még az internetes zaklatástól sem riadnak vissza. A Trónok harca 29 éves színésznője Faye Marsay – aki Arya kiképzőjét az Árvát alakította - a saját bőrén tapasztalhatta meg ezt a fajta zaklatást. Marsay-t ez olyannyira kiborította, hogy úgy döntött végleg elhagyja a Facebookot.
„Rengeteg pocskondiázást kaptam a szerepem után. A legrosszabb mégis az volt, hogy egyesek még azt is megpróbálták lenyomozni, hogy kivel élek együtt. A 90-es években voltam tinédzser, tizenöt éves koromig még mobilom sem volt, szóval engem kissé kiborít az egész közösségi média dolog” - mondta a színésznő. Marsay zaklatása egyébként nem az első ilyen eset a sorozat történetében. Néhány éve a Joffrey Baratheont alakító Jack Gleeson és a Cersei Lannistert játszó Lena Headey is megtapasztalta már milyen az, ha a rajongók a Trónok harcában alakított karaktereik és nem a saját személyiségük alapján ítélik meg őket. (Fotó: HBO)

Nyolc részes különkiadással folytatódik a Propaganda

Írta: KTL | 2016. október 25. 20:26
Till Attila műsora új vizekre evez idén ősszel. A Propaganda nyolc részes különkiadásában Erdélyt és az ott élő magyarságot mutatja be. A különleges talkshow új évada november 10-től csütörtökönként késő esténként lesz látható a TV2-n. Részletek a csatorna közleményében: A riporter-műsorvezető és kollégái közel két hetet töltöttek magyarlakta területeken. Lesz minden, ami Erdély kapcsán felmerült: medvevadászat, bicska, székely virtus, kastélyok, mindez a Propagandához híven: új megvilágításban.
A műsor lerombolja az Erdélyről kialakult sztereotípiákat, Tilla megkeresi azt ami korszerű és eredeti. Hús-vér emberek, valódi sorsok és viszonyok, metsző gondolatok. A műsorban feltűnnek művészek, írók Kolozsvárról, drón világbajnok és sörgyáros Csíkből, alternatív rockbanda Gyergyóból, hokisok és góbé bizniszmenek Székelyföldről. – Korábban már jártam errefelé, de soha ennyire nem mélyültem még el a kultúrában, hagyományokban. Fantasztikus élményben volt részem. Minden epizódban igyekszem bemutatni a határon túli értelmiséget és azokat a fiatalokat, akik formálják, alakítják Erdély kultúráját, közéletét. Inspiráló utazás volt, remélem sikerül mindezt átadnom a TV2 nézőinek. – árulta el Till Attila.

Új hibrid sorozatot mutatnak be Magyarországon

Írta: KTL | 2016. október 25. 19:39
Egy új televíziós műfajt hozz be Magyarországra a Minimax. A 7 törpe és én című hibrid sorozat a klasszikus sitcomot „mixeli” az animációval és a mesék világával. Premier október 31-én. Részletek a csatorna közleményében: „A 7 törpe és én a legjobbat ötvözi az élőszereplős sitcomokból és az animációs filmekből” – vallják a hibrid sorozat alkotói. A nemzetközi koprodukcióban készülő, 26 részes élőszereplős mesesorozat valós és rajzolt szereplői egyaránt viccesek, különlegesek és mesébe illők. A főszereplő, Hófehér az átlagos, mai 11 éves kislányok életét éli, mégis van valami, pontosabban valaki(k), aki tündérmesévé varázsolják a hétköznapjait: Hófehérke hét törpéje ugyanis együtt él Hófehér családjával. Persze ez nem is olyan meglepő, ha valaki Hófehérke ük-ük-ük-ük unokája…. A 7 törpe és én totális újdonságnak számít a televíziózásban. A 26 perces epizódokban nem csak a műfajok keverednek, de a szereplőgárda is a filmes világ különböző területeiről érkezett. Hófehér anyukáját az a svéd Josefin Asplund játssza, aki első filmszerepét egy, a vígjátékoktól igen távolálló filmben, A tetovált lányban kapta, ahol Daniel Craiggel szerepelt együtt.
Hófehér apjának - a sorozat készítői szerint egyben a 8. törpe - szerepében a francia születésű, olasz Flavio Parenti tűnik fel, akit többi közt a Szerelmes lettem című moziban és Woody Allen Rómának szeretettel című filmjében is láthatott a magyar közöség. Ez utóbbi szerepe, Michelangelo alakja juttatta az alkotók eszébe, amikor Hófehér cukrász apjának karakteréhez kerestek megfelelő színészt. A hét törpe XXI. századi figuráit olyan híres filmhősök alakjai ihlették, mint Sean Connery, az idősebb Indiana Johnes szerpében, Christopher Lee Szarumán figurája a Gyűrűk urából, vagy a Vissza a jövőbe Dokija, Christopher Lloyd alakításában. De Ryan Gossling is a sorozat készítőinek szeme előtt lebegett, amikor kitalálták hét mai törpe karaktereit. Az alkotók nemcsak arra figyeltek, hogy a törpék egyéniségét különlegessé tegyék, hanem arra is, hogy válogatott színészgárda kölcsönözze nekik a hangját. A sorozatban a rajzfilmfigurák többek közt a Saturday Nigh Live-os Darrell Hammond és Fred Armisen, a Monty Pithonos Eric Idle, vagy a Dokik című sorozat Dr. Cox-a, John C. McGinley hangján szólalnak meg. A 7 törpe és én világpremierje 2016 elején volt. Magyarországon először a Minimax vetíti a sorozatot, október 31-től.

Videón a Trónok harca hetedik évadának egyik legnagyobb fordulata (spoilerveszély)

Írta: Gaax | 2016. október 24. 13:21
A Trónok harca hetedik évada sok szempontból fordulópont lesz a sorozat életében. Ez lesz a legelső olyan szezon amely rövidebb lesz az eddigieknél, de a spoileres információk alapján több olyan történetszál is egybeérhet végre, amelyre a rajongók már emberemlékezet óta várnak. A nemrég napvilágot látott képek után most egy videófelvétel érkezett, amely nemcsak megerősíti az eddigi spekulációkat, de le is leplezi a következő etap egyik legnagyobb fordulatát. A hír spoileres, így az a tovább mögött folytatódik!

Enyhén spoileres lesifotók leplezik le a hetedik évad egyik nagy fordulatát

Írta: Gaax | 2016. október 22. 23:22
Lassan szinte nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne valami Trónok harcával kapcsolatos fejlemény. Az elmúlt időszakban rengeteg olyan spoileres információ, vagy forgatási fotó látott napvilágot, amelyek ugyan még nem mutattak sokat, mégis adtak már valamiféle képet arról, hogy merre is haladhat majd tovább az igencsak megfogyatkozott szereplők története. A Trónok harca stábja nemrég még a Spanyol Riviérán forgatott, azonban a legújabb lesifotók tanulsága szerint a produkció most Spanyolország legszebb szigetén, Gaztelugatxen folytatja a munkálatokat. A hír spoileres a tovább mögött folytatódik.

Kiderült mikor folytatódik a Válótársak és a Keresem a családom

Írta: KTL | 2016. október 21. 13:25
A következő hónap közepén három népszerű műsor is folytatódik az RTL Klubon. A második évadával tér vissza a csatorna heti sorozata, a Válótársak, jön a Keresem a családom szintén második szezonja és ahogy tegnap már megírtuk, új napon és új címmel érkezik a Gyertek át! című produkció is. Részletek az RTL Klub közleményében: Novemberben az RTL Klub közönségkedvenc saját gyártású műsorai közül több is visszatér a képernyőre. November 15-én elindul a Keresem a családom! második évada Liluval, aki most is több tízezer kilométert utazott, szinte az egész világot bejárta, hogy megtalálja az eltűnt vagy eltűntnek hitt rokonokat. A műsorba ezúttal is olyanok jelentkeztek, akiket elszakított egymástól a sors, családi viszály, vagy a történelem. Gyerekek a szüleiket, szülők a gyerekeiket, testvérek egymást keresik. Sosem találkozhattak, de vágynak egymásra és végre pontot akarnak tenni a múltra. Tragikus fordulatok, családi drámák és megható, vagy éppen meglepő történetek lesznek a második évadban. Az új évad producere ezúttal is Máté Krisztina, míg a főszerkesztője most is Hadas Kriszta volt.
November 17-én érkezik a népszerű Válótársak második évada, a főszereplő gárda a régi maradt, így továbbra is nyomon követhetik a nézők, hogyan alakul a három válófélben lévő, azaz a Stohl András, Scherer Péter és Lengyel Tamás által alakított férfi kalandja. A cselekmények felkavarásában természetesen női partnereik, vagyis Gubás Gabi, Balsai Móni és Földes Eszter is segít. A főszereplőkön kívül az új évadban is remek lesz a mellékszereplők névsora, így láthatják majd a nézők többek között Nagy Ervint, Dobó Katát, Gryllus Dorkát és Tóth Andit is. November 18-ától pedig immár péntek esténként láthatják a Gyertek át! újabb évadát Sebestyén Balázzsal és sztárvendégeivel. Így a hétvége az RTL Klubon ezentúl már péntek este elkezdődik és érdemes lesz tévé előtt otthon maradni, mert az új évadban közel 30 sztár mérkőzik majd meg egymással.

Trónok harca kvíz: Mennyire ismered a Martell családot?

Írta: Gaax | 2016. október 21. 10:37
A nyár vége óta hetente jelentkezünk egy-egy kvízzel, melyek a legnépszerűbb sorozatokkal foglalkoznak. Természetesen az egyik állandó fő témánk a Trónok harca, melynek legfőbb családjaihoz kapcsolódóan teszünk fel kérdéseket. Korábbi kvízek: Stark család, Lannister család, Bolton család, Tyrell család, Baratheon család. A folytatásban most a Martellek következnek, kommentben várjuk, hogy 20-ból hány választ sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található.

Újabb fordulatokra derült fény a Trónok harca hetedik évadával kapcsolatban (spoilerveszély)

Írta: Gaax | 2016. október 20. 19:52
Néhány hete számoltunk be róla, hogy a Watchers on The Wall Trónok harca rajongói oldal, erősen spoileres információk birtokába jutott, a jelenleg is készülő hetedik évaddal kapcsolatban. Az új információk ismét konkrét történetbeli fordulatokkal foglalkoznak a következő etapot illetően, így azok akiket egyáltalán nem zavarnak az esetleges spoilerek, biztosan elégedettek lesznek az új fejleményeket illetően. Fontos azonban leszögezni, hogy ezek az információk könnyen valósággá válhatnak a hetedik szezonban, ezért mindenki csak a saját felelősségére olvasson tovább az esetleges spoilerek elkerülése végett!

Új napon és új címmel folytatódik Sebestyén Balázs műsora az RTL Klubon

Írta: KTL | 2016. október 20. 17:00
A Gyertek át szombat este! az RTL Klub egyik tavaly őszi nagy újdonsága volt. A műsor remek nézettséggel ment, sőt 2015-re a legjobb comedy show kategóriában megkapta a Televíziós Újságírók Díját. A folytatás tavasszal érkezett, melynek egyik forgatásán a SorozatWiki is ott volt, a kulisszák mögötti beszámolónk itt olvasható. Az új évadot már kevesebben nézték, de Herman Péter, az RTL kreatív igazgatója a nekünk adott interjújában elmondta, hogy idén ősszel is lesz Gyertek át szombat este!. Most pedig újabb információkról tudunk beszámolni.
A műsor folytatása november 18-án lesz - tudta meg a SorozatWiki az RTL Klubtól. Az új szezon adásai szombat helyett pénteken a Barátok közt után, 21:20 körül kerülnek képernyőre. Az új nap miatt a produkció címe is változik és "Gyertek át!"-ként folytatódik. Az új részek felvétele vasárnap kezdődik és a show egészen a karácsony előtti napig látható lesz. A változás okáról megkérdeztük Kolosi Pétert. "A hétvége az RTL Klubon ezentúl már péntek este elkezdődik, vagyis mondhatjuk, hogy nálunk a péntek az új szombat. A viccet félretéve azt gondoljuk, hogy a pénteki 21:20-as fix időpont legalább olyan jó, mint a szombati, ráadásul így minden héten ugyanakkor kezdődik, szombatonként az X-Faktor után ez nem tudna megvalósulni a változó hossz miatt" - mondta az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója a SorozatWikinek. (Fotó: RTL Klub)

Negyedszerre is elindul a Duna különleges tehetségkutatója

Írta: KTL | 2016. október 20. 09:00
Az MTVA és a Hagyományok háza negyedszer rendezi meg az ismert népzenei és néptánc tehetségkutató műsort. A Fölszállott a páva új évada október 21-én, pénteken 20:30-kor indul a Dunán. A műsor első két része még ebben az időpont lesz, majd az élő adások már 19:30-kor folytatódnak. Részletek a közmédia közleményében: Ilyen univerzális nyelv a tánc és a zene, és ezek különlegesen mély hagyományokkal bíró alma matere, a néptánc és a népzene. Az MTVA és a Hagyományok háza ezt az örökséget felvállalva rendezi meg immár negyedik alkalommal a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsort, amelyben idén ismét a gyerekeké lesz a főszerep. A Fölszállott a páva első két adását október 21-én és 28-án 20.30-tól adja a Duna közszolgálati csatorna, az élő elődöntők pedig november 4-én kezdődnek 19.30-tól. A négy elődöntőt két középdöntő követi, a kategóriák győzteseire pedig a december 16-i döntőben derül fény.
Idén a következő négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket a 6-14 éves fiatalok: - énekes szólisták – énekegyüttesek - hangszeres szólisták – zenekarok - táncos szólisták – táncospárok - és néptáncegyüttesek. Minden adásban kategóriánként három induló lép színpadra, a produkciókat hattagú szakmai zsűri értékeli. Idén az ítészek között köszönthetjük Sebő Ferenc Kossuth-díjas dalszerzőt, népzenekutatót, a zsűri elnökét, Berecz Istvánt, a Fölszállott a páva első versenyének szólótáncos nyertesét, Dr. Agócs Gergely népzenészt, néprajzkutatót, Kocsis Enikő táncművészt, koreográfust, Sebestyén Márta Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekest, előadóművészt, valamint Tímár Böskét, a Csillagszeműek táncegyüttes alapítóját és művészeti igazgatóját. Műsorvezetőként idén is Morvai Noémit és Novák Pétert láthatják a nézők.

Berendelték az egyik legjobb európai sorozat folytatását

Írta: KTL | 2016. október 19. 22:07
A Deutschland 83 egy 1983-ban játszódó NDK-NSZK kémtörténet, melynek 8 részes első évadát elsőként 2015 nyarán az amerikai Sundance TV mutatta be, nagy sikerrel. Tavaly ősszel hazájában a német RTL is bemutatta, azonban itt nagyot bukott a sorozat. Később a világ számos pontján műsorra tűzték a produkciót, köztük Magyarországon. Itthon az RTL Klubon volt látható, Volt egyszer két Németország címmel, azonban csak úgy mint Németországban, itt is nagyon kevesen nézték a szériát.
A produkció pedig zseniálisan sikerült, nemzetközi szinten is az egyik legjobb sorozatújdonság volt a tavalyi évben. Eredetileg a készítők még további két évadot tervezetek, Deutschland 86 és Deutschland 89 címmel. A németországi sikertelenség azonban kétségessé tette a sorozat folytatását. Pár napja azonban bejelentették, hogy az amerikai Sundance TV berendelte a produkció második évadát, mely a korábbi terveknek megfelelőlen a Deutschland 86 címet kapja. A széria folytatását Németországban nem is az RTL fogja leadni, hanem kizárólag az Amazon Prime Video nevű szolgáltatás. A történet szerint 1986-ban Martin olyan helyeken akciózik majd, mint Johannesburg (Dél-Afrika), Tripoli (Líbia), Párizs (Franciaország) és természetesen mindkét Berlinben. Rossz hír azonban, hogy az új epizódokra sokat kell még várni, ugyanis a tervek szerint csak 2018-ban kerülnek bemutatásra. (Fotó: RTL Klub)

Meghatározó ponthoz ér egy hét múlva a Barátok közt

Írta: KTL | 2016. október 19. 20:53
A Barátok közt 1998. október 26-án indult az RTL Klubon. Kezdetben elég gyenge nézettsége volt, de egy-másfél év után már kiemelkedő számokat hozott. A sorozat sikere pedig azóta is töretlen, a múlt héten is a legnézettebb hétköznap esti műsor volt Magyarországon. A jövő héten azonban nagyon meghatározó ponthoz ér a produkció. Bármilyen hihetetlen, október 26-án, szerdán 18 éves lesz a Barátok közt, így nagykorúvá válik a sorozat. Arról, hogy a produkció készül-e valamilyen extra dologgal, még nem tudni. (Fotó: RTL Klub)