.

Ezért nem szeretett Nikolaj Coster-Waldau a Trónok harca első évadain dolgozni

Írta: RaulReal | 2019. december 08. 16:23
A Trónok harca 8 évad után befejeződött, a produkción dolgozó színészek pedig mostanában egyre nyíltabban beszélnek a forgatások árnyoldalairól is. Az Ozzy Man nevű videós több stábtaggal is leült beszélgetni a szériával kapcsolatos élményeikről, az interjúk alatt pedig több érdekességről is lehullt a lepel. Nikolaj Coster-Waldau például elárulta, miért nem szeretett kezdetben a Trónok harcán dolgozni.
"Az első évadok forgatása alatt borzalmas volt az étel, amit a stáb kapott. Később aztán javult a helyzet, de kezdetben egyáltalán nem tartották fontosnak a Trónok harca készítői, hogy mit ettünk" - árulta el a Jaime Lannistert alakító színész. Ezzel az állítással többen is egyetértettek, többek között Gwendoline Christie (Brienne) és Joe Dempsie (Gendry) is. Utóbbi hozzátette, akkor változtak meg a dolgok, amikor a sorozat egyik sztárja a földhöz vágta a kajáját és követelte, cseréljék le a konyhásokat.

Kiderült, hogy mikor folytatódik a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: RaulReal | 2019. december 08. 12:05
A Chilling Adventures of Sabrina című sorozat 2018 októberében mutatkozott be a Netflixen. A széria képregényadaptáció, melynek középpontjában a Kiernan Shipka által játszott félig ember, félig boszorkány tini áll, aki a családját és barátait próbálja megóvni a sötét erőktől. A 20 részes első évadot két részre bontva adta le az online videotár, illetve a rajongók kaptak egy jól sikerült karácsonyi különkiadást is. A Netflix most egy hátborzongató videó kíséretében jelentette be, hogy a második szezon 2020 január 24-én érkezik, mely 16 epizódos lesz.

Megjelent az RTL Klub új napi sorozatának második előzetese

Írta: RaulReal | 2019. december 08. 10:08
A Bátrak földje Kalamár Tamás új produkciója, egy 80 részes napi telenovella, mely 1865-ben játszódik és a szerelem áll a középpontjában. A széria első három epizódja az RTL Most+-on debütál majd 2020-ban, ezt követően pedig az RTL Klubon is bemutatásra kerül ez az újdonság. A sorozatot a Paprika Studios gyártja, melynek első előzetesét itt mutattuk meg. December 7-én megérkezett a Bátrak földje második, hosszabb kedvcsinálója is, ebben még több kiderül a történetről, melyben még egy hidat is felrobbantanak. Az előzetes a tovább mögött tekinthető meg!

Egy rajongó meg akarta verni a Trónok harca egyik királyát

Írta: RaulReal | 2019. december 07. 19:34
Dean-Charles Chapmannek jó dolga volt a Trónok harcában, hiszen az általa alakított Tommen Baratheon egy ideig Westeros királya volt, aki még Margaery Tyrellel (Natalie Dormer) is összemelegedhetett. A színész Sam Mendes új, első világháborús filmjében, az 1917-ben szerepel, ennek kapcsán pedig folyamatosan interjúkat ad. A Variety pedig megkérdezte a fiatal tehetséget, hogyan emlékszik vissza az HBO sorozatára és milyen élményei voltak a Trónok harca rajongókkal.
"Őszintén szólva onnantól, hogy Tommen kiugrott az ablakon, nem néztem a Westerosban játszódó produkciót. Elvesztettem iránta az érdeklődésemet, így a finálét sem láttam. Az interneten olvastam utána, mi történik az utolsó részekben. A Trónok harcára jó szívvel emlékszem vissza, imádok történelmi produkciókban szerepelni. Habár a sorozat rajongóival előfordult, hogy meggyűlt a bajom. Egyszer az egyik feldühödött rajongó azt mondta, hogy gyűlöl engem, majd az öklével fenyegetett és meg akart verni" - árulta el a színész, aki hozzátette, szerencsére több barátja is vele volt, így nem esett végül bántódása.

Hogyan zajlanak az X-Faktor próbái és dalötletelései – kulisszák mögötti, exkluzív beszámoló

Írta: KTL | 2019. december 07. 17:40
Az X-Faktor az elmúlt két évben második fénykorát éli. Idén annak ellenére, hogy már kilencedik alkalommal jelentkezik, szombat esténként több éves, saját rekordjait döntögeti meg. De mitől ilyen sikeres ez a tehetségkutató és miért követik tömegek minden korosztályból? November utolsó napjaiban az RTL Magyarország meghívására egy teljes hetet tölthettem a produkció stábjával és részletesen megnézhettem, hogy készül az X-Faktor. A cikksorozat első részében bemutatom, milyenek a műsor próbateremben lévő, alig ismert próbái. Hogyan zajlanak a zárt szobában lévő dalötletelések, mik a legfontosabbak a kiválasztásuknál a kreatív producernek és a négy mentor is elmondja a szempontjait.
Az X-Faktor 3. élő showjának hetén vagyunk. A hét egy egész napos próbával kezdődik. A XI. kerületben található egy nagyobb próbaterem, melyben több helyiség is van. Ezt a műsor idejére bérelik, egyébként konferenciák, sportesemények kerülnek itt megrendezésre. Külön érdekesség, hogy Puskás Peti, amikor épp nem az X-Faktorban dolgozik, akkor a Biebers zenekar is használja próbateremként ezt a helyet. Van egy nagyobb tér, ahol a táncosok gyakorolnak. Két zenei próbaterem is ki van építve, ahol az adott versenyző, mentorja és az énektanár teljesen el van szeparálva a külvilágtól. Ide csak ők, illetve a kisfilmet forgató szerkesztő, valamint időnként a kreatív producer és egy-egy vezető stábtag két ajtón keresztül léphet be. A két próbaterem közül az egyikben Molnár Márta énektanár ByeAlex három mentoráltját tanította, míg a másikban Hodászi Klára Gáspár Laci két versenyben maradt énekesét és Bogi versenyzőjét, Bagdi Enikőt. Ezeken kívül néhány helyiség található itt, ahol a stábtagok tudnak pihenni, vagy épp laptopon egyéb munkáikat intézni. Amikor megérkeznek a tehetségek a hétfői próbára, akkor kétfajta forgatókönyv van. A legtöbb esetben már egy-két héttel korábban kitalálták az adott heti dalt és itt kezdődik az intenzív próbája. Ilyenkor meghallgatja őket a mentor, az énektanár és a kreatív producer is. Alakítgatnak rajta, például módosítanak a dal szerkezetén, vagy változtatást kérnek a zenei alapon, melyet a helyszínen lévő zenei rendező azonnal továbbít is a kollégáinak. Viszont időnként előfordul, hogy valamiért le kell cserélni a kiválasztott dalt. Épp az előző élő show-n, a zsűri kritizálta az adott stílust és valami újat akarnak hozni a versenyzőnek, vagy a mentoráltnak egy új, jobbnak tűnő dal jut eszébe. Olyan is előfordul, hogy egy átalakított dal szerzője végül nem engedélyezi, hogy az X-Faktorban szerepeljen a szerzeménye és ezért kell változtatni a terveken. Az X-Faktor kreatív producerét arról kérdeztük, hogy mikor költöznek össze a tehetségek és mikor kezdődik el a legelső élő adásra való dalválasztás.

Eredetileg nem Ríviai Geralt lett volna a The Witcher sorozat főszereplője

Írta: RaulReal | 2019. december 07. 11:50
December 20-án érkezik a The Witcher című új, nagy költségvetésű fantasy sorozat a Netflixre. A produkció Andrzej Sapkowski írásain alapszik, de sokat merít a Project RED által készített videojátékos trilógiából is. A széria főszereplője Henry Cavill, aki egy mutáns szörnyvadászt, a sokak által kedvelt Ríviai Geraltot alakítja. A The Witcher készítője, Lauren S. Hissrich nemrég arról adott interjút, hogy milyen nehézségekbe ütközött az adaptálás során, illetve, hogy az eredeti tervei szerint nem is Geralt lett volna a sorozat főszereplője.
"A könyvekben a legtöbb szereplőt, mint például Cirit vagy Yennefert Geralt szemével látjuk, az ő benyomásait ismerjük meg ezekről az erős női karakterekről. Ezen szerettem volna változtatni és olyannak bemutatni őket, amilyenek valójában. A Vaják könyvsorozat hetedik és egyben utolsó részével, A tó úrnőjével kezdődött volna a The Witcher sorozat, amikor is Ciri egy tónál üldögél és egy arra járó férfinak kezdi el mesélni, milyen kalandokat élt át. A szériának ebben a változatában Ciri lett volna a főszereplő és egyben a narrátor is" - árulta el a produkció showrunnere. Hissrich végül úgy döntött, hogy nem hagyhatja cserben a rajongókat, így nem csupán Ciri, hanem Yennefer és Geralt nézőpontja is egyformán hangsúlyos lesz a fantasy szériában.

Sztárduett partnerekkel és újabb szabályváltozással folytatódik szombaton az X-Faktor

Írta: KTL | 2019. december 06. 20:04
Az X-Faktor első két élő show-jában minden versenyző egy dalt énekelt. A múlt heti harmadik élő adásban az az 5 énekes, aki nem esett ki a műsor felénél, már két számot adott elő. A most szombati show-ban - csak úgy mint tavaly - mind a négy, még ki nem esett mentorált egymás után 2 produkcióval jelentkezik. Az első azonban mindenkinek különleges lesz, ugyanis egy-egy híres énekessel duettben adják elő. Zdroba Patrik Miklósa Erika világhírű operaénekessel lép fel, Vanek Andor az X-Faktor korábbi mentorával, Keresztes Ildikóval lesz látható, Manuel Kállay-Saunders Andrással énekel, Ruszó Tibor pedig Kökény Attilával duettezik - tudta meg a SorozatWiki az RTL Magyarországtól.
A harmadik után a negyedik élő show-ban is megváltoznak a szavazás szabályai. Információink szerint az adott versenyző egymás után előadott mindkét produkciója alatt lehet voksolni. A mentorok mindkét dal után értékelnek, de csak a másodikat követően, a nézői szavazás lezárása után döntenek arról, hogy az adott tehetség érdemel-e széket. Ha legalább 3 mentor úgy dönt, hogy továbbjuttatná, akkor leülhet az egyik székre, ha egyik sem, vagy csak egy mentor, akkor a veszélyzónába kerül. Viszont, ha két mentor mellette, kettő pedig ellene szavaz, akkor a leadott nézői voksok döntenek. A zsűri most is csak két énekest ültethet le, a harmadiktól pedig a nézők voksolás útján felállítanak egy versenyzőt. Az a két énekes, aki a műsor végén ülve marad, automatikusan bekerül a jövő heti döntőbe. A két állva maradt tehetség közül pedig a nézők egy srácot tudnak még továbbjuttatni a dobogós mezőnybe. A szombaton 20 órakor kezdődő X-Faktor nézői most is az RTL24 applikáción és SMS-ben tudnak majd szavazni.

A Trónok harca előtt hajléktalan volt a sorozat egyik sztárja

Írta: RaulReal | 2019. december 06. 17:32
A Trónok harca olyan, még kezdő és ismeretlen színészeknek adott lehetőséget arra, hogy befutottá váljanak Hollywoodban, mint Emilia Clarke (Daenerys), Kit Harington (Havas Jon), vagy éppen Peter Dinklage (Tyrion Lannister). A szereplőgárdában azonban akadt olyan is, akinek szó szerint élet-halál kérdése volt, hogy munkát kap-e az HBO sorozatában. A Trónok harca 33 lemezes, december 3-án megjelent kiadásában a színészek Conan O'Briennel ültek össze egy különleges beszélgetésre, ahol kiderült, a Vérebet alakító Rory McCannek mindenkinél nagyobb szüksége volt a kitörési lehetőségre.
"Két évvel a Trónok harca előtt egy sátorban éltem, időnként pedig ételt kellett lopnom ahhoz, hogy ne éhezzek. Kemény időszak volt, de aztán lett munkám és összeszedtem magam. Az ember szerencséje egyik pillanatról a másikra nagyot tud fordulni, erre akkor jöttem rá, amikor nem sokkal később már egy limuzinban hordtak ide-oda és a világ egyik legfelkapottabb sorozatában szerepeltem" - árulta el most már mosolyogva Rory McCann.

Jövőre is képernyőre kerül az RTL Klub idei nagy visszatérő műsora

Írta: KTL | 2019. december 06. 14:59
7 év után idén tért vissza a Házasodna a gazda az RTL Klubra. Az ősz folyamán vasárnap esténként 9 alkalommal látható reality közepes számokat hozott, de végig tartotta magát a TV2 legnézettebb műsora, a Sztárban sztár leszek! ellen. Így az RTL Magyarország úgy döntött, hogy 2020-ban is képernyőre tűzi Nádai Anikó műsorát. Részletek a csatorna közleményében:
A Házasodna a gazda című dokureality-ben gazdálkodó életmódot folytató, vidéki, egyedülálló nők és férfiak kereshetik a szerelmet 2020-ban. Az RTL Klub keresi azokat a gazdasszonyokat és gazdákat, akik földművelésből, borászatból, állattartásból, erdő-, hal- vagy biogazdálkodásból élnek, önálló egzisztenciával rendelkeznek, keményen dolgoznak és szeretnének párt találni maguknak. A jelentkezésre buzdító felhívás december 7-től látható majd a képernyőn. A műsor - ahogy az előző két évadban megszokhatták a nézők - jövőre sem díszletek között zajlik, hanem a gazdák világában, ahol a ház, a kert, az állatok és a föld van a középpontban. Ennek köszönhetően a Házasodna a gazda nem egy hagyományos párkereső műsor, mert a társkeresés mellett azt is bemutatja, hogy milyen különleges miliője és egyedi romantikája van a vidéki életnek, ennek pedig fontos része az állattartással járó teendők és a mezőgazdasági munkák, amihez egy gazdának olyan társat kell találnia, aki kiveszi a részét a mindennapokból. A műsor második évadában, 2019-ben, egy hölgy és 4 férfi kereste a társát. A nézők amellett, hogy bepillantást nyerhettek a vidéki élet szépségeibe és nehézségeibe, nyomon követhették a gazdák társkeresést. A műsor végén pedig volt olyan gazda, aki úgy döntött kamerán kívül is megpróbálja a kapcsolatot választottjával. Most pedig itt az alkalom, hogy az egyedülálló gazdák a sok munka mellett a magánéletükre is koncentráljanak, és ahogy Misi gazda fogalmazott: „Érdemes országos hirdetés feladni, hátha így összejön!”

Kiderült, hogy mikor fejeződik be az egyik népszerű magyar sorozat

Írta: RaulReal | 2019. december 06. 09:38
Szeptember 30-án tért vissza a képernyőkre a VIASAT3 népszerű, saját gyártású sorozata, a 200 első randi a második évadával. A történet főszereplője egy Luca (Gáspár Kata) nevű fiatal nő, aki mindenáron a szerelmet keresi a modern világban. Most kiderült, hogy az 58 részes második szezon december 20-án, 20:00-kor búcsúzik a nézőktől, és ahogy azt már tudni lehetett, az epizód nem csak az etapot fejezi be, de egyben sorozatzáró is lesz. A 200 első randi hátralévő részeiből kiderül, hogy Lucára végre rátalál-e a nagy Ő, illetve, hogy lesz-e házasság Zita (Kovács Panka) és Erik (Simon Zoltán) eljegyzéséből.

Tényleg jobbak lesznek a The Witcher harcjelenetei, mint a Trónok harcában látottak? (videó)

Írta: RaulReal | 2019. december 05. 17:15
A többség csak december 20-án vetheti bele magát a Netflix újdonságába, a sokak által várt The Witcher című sorozatba. A Henry Cavill főszereplésével készült produkció egy Ríviai Geralt nevű mutáns szörnyvadászról szól, a történet az Andrzej Sapkowski művek rajongói mellett pedig a videojátékosoknak is ismerős lehet. A Project RED ugyanis három részben dolgozta fel a szörnyektől, mocskos politikától és varázslattól hemzsegő világ meséjét. A napokban néhány szerencsés újságíró már a premier előtt megtekinthette a The Witcher első részeit, a kritikusok pedig egészen meglepő kijelentéseket tettek a sorozatról.
A Whispers of Oxenfurt podcast szerzője szerint a The Witcherben látott harcjelenetekhez képest a Trónok harca csatái olyanok, mintha két részeget látnánk a kocsmában verekedni. A 411Mania újságírója pedig úgy fogalmaz, hogy az elmúlt években nem készült egyetlen olyan fantasy produkció sem, amely a kardozást és a varázslatokat tekintve akár csak megközelítené a Netflix szériáját. Henry Cavill, a The Witcher főszereplője nemrég Jimmy Kimmel műsorában járt, a talkshow-ban pedig a szélesebb közönségnek is bemutatták, milyen fizikai összetűzésekre számíthatunk az alkotásban. A tovább mögött megmutatjuk!

Megtudtuk, mikor indul a Drága örökösök 3. évada

Írta: KTL | 2019. december 05. 16:09
Január 1-én debütált az RTL Magyarország második falus sorozata. A Drága örökösök azonnal hatalmas siker lett és a 81 részes első évad alatt végig kimagasló számokat hozott az RTL Klubon. A széria második évada minden várakozásnál előbb, már augusztusban elindult és a nyári szabadságolások ellenére is tömegeket ültetett a képernyők elé. Később, az őszi hónapok alatt is kiemelkedő nézettséget szállított és 61 epizódon keresztül, minden rész legyőzte a TV2-s ellenfeleit. A sorozat második szezonja végül november elején ért véget.
Az RTL Magyarország már szeptember elején bejelentette, hogy lesz harmadik évada a Drága örökösöknek. Az elmúlt hetekben pedig számos találgatás volt, hogy mikor érkezhet a folytatás, mi is fejtegettük a lehetséges opciókat. Végül úgy néz ki, a rajongók szempontjából legoptimistább verzió valósul meg. A SorozatWiki információi szerint már januárban indul a Drága örökösök 3. évada. Így az idei után a jövő év első felének is az egyik meghatározó tévéműsora lehet az Ökörapátit bemutató sorozat. A következő hónapbeli indulásról szóló információnkat erősíti az is, hogy a héten tartották a széria új szezonjának premier előtti vetítését. A hírrel kapcsolatban megkerestük az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát, ahol azt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.
hirdetés