.

7 színészt is lecseréltek a Trónok harca elmúlt 7 évada során

Írta: RaulReal | 2018. április 24. 21:26
A Trónok harca nem csak azért különleges, mert története teli van intrikákkal, évadonként brutális csatajeleneteket láthatunk, hanem az HBO produkció ezeken felül még rendkívül nagyszámú színészgárdával is rendelkezik. A tévés szakma esetében gyakran előfordul, hogy mivel egy-egy színésznek más elfoglaltsága akad, ezért a karakterét másik művész veszi át a további epizódokban. Ilyesmi nem csak a Barátok köztben történt már, de a Ransom című amerikai szériában is lecseréltek egy fiatal színésznőt, a Trónok harcában pedig kulcsfontosságú váltásokra is szükség volt helyenként. A tovább mögött megmutatjuk, milyen változtatások voltak eddig az HBO sorozatában!

Három sorozatnál is kiderült, hogy mikor folytatódnak Magyarországon

Írta: Agent | 2018. április 24. 18:59
Pár hete írtunk az AXN tavaszi premierjeiről, most pedig újabb Sony-s hírek vannak. Az AXN-en és a Sony Max csatornákon három sorozat folytatásának időpontja is kiderült. Nézzük a premierdátumokat. Április 28-án, szombaton debütál az Anyaság túlsúlyban második évada. A széria továbbra is minden hétvégén lesz látható a megszokott 17:30 körüli kezdéssel. A nyitó hétvégéjén napi egy részt adnak csak le, majd a május 5-i hétvégétől szombaton és vasárnap is két-két rész kerül képernyőre. A második évad 24 részes lesz, arról, hogy továbbra is képernyőn marad-e a sorozat a tengerentúlon még nincs információnk.
Szintén április 28-án szombaton érkezik a Királyság! harmadik etapja, ahol a bizalom még mindig olyan luxus, amit senki sem engedhet meg magának. Az évad fókuszában a család és a kapcsolatok állnak, de új összeesküvések és fondorlatok is napvilágot látnak. Az új szezon szombatonként este 7 órakor rögtön dupla résszel jelentkezik, melyeket a következő napon délután 14:35-től ismétel a csatorna. Az etap a megszokott módon 10 epizódból áll, melyet követ még egy negyedik évad is, ami most fog véget érni Amerikában. Az AXN tavaszi premierjeiről szóló cikkben már megírtuk, hogy májusban folytatódik az egyik legnépszerűbb krimisorozat. Most az is kiderült, hogy mikor érkezik a Gyilkos elmék 13. évadának premierje. Az új etap rögtön dupla résszel indul május 20-án este 9 órakor a csatornán. A 13. szezon a tengerentúlon az előző héten fejeződött be a 13x22-es résszel. Hivatalos információnk még nincs arról, hogy a CBS berendelte volna a következő évadot, ám a sorozat executive producere elképzelhető, hogy elszólta magát. Harry Bring még március végén Twitterén azt írta, hogy ugyan véget ért a munkájuk a 13. évadon, de július 11-én már folytatják a forgatást.

Távozik a Jóban Rosszban egyik meghatározó szereplője

Írta: AJ | 2018. április 24. 16:00
A SuperTV2-n minden hétköznap látható Jóban Rosszban egyik meghatározó szereplőjétől, Bezerédi doktortól ma el kell köszönniük a tévénézőknek, ugyanis a karakter és az őt megformáló színész, Kedvek Richárd ma este lesz utoljára látható a Csillagvirág klinikán. A doktor 2011 nyarán csatlakozott a TV2 Csoport napi sorozatához, és az évek során egyre hangsúlyosabb szerepet kapott, és mára a széria egyik alapemberévé vált, azonban saját kérésére távozik.
„Az első perctől imádtam a forgatás hangulatát, azt a profizmust ahogy napról napra felvesszük a jeleneteket. Kiváló stáb dolgozik a sorozaton, akik közül sokakkal baráti kapcsolatom alakult ki az évek alatt” - mondta Kedvek Richárd, aki a ma este, 19:50-kor adásba kerülő epizódban lesz utoljára látható. Már-már hagyomány, hogy minden távozó szereplő egy "Csillagkút díszpolgára" emléktáblát kap, így Kedves Richárdot is megajándékozta a stáb.

Májusban tér vissza az egyik népszerű magyar sorozat

Írta: KTL | 2018. április 24. 15:23
Tavaly nyáron jött a hír, hogy az MTVA berendelte az Egynyári kaland 3. évadát, mely ezúttal Budapesten fog játszódni. A napokban elkezdték ismételni a tavalyi szezont, ma pedig egy hévízi sajtóeseményen jelentették be, hogy május 26-án indul a sorozat 3. etapja. Részletek a produkció közleményében: Május 26-tól, szombat esténként 19.30-tól lesz látható a Duna Televízión az Egynyári kaland újabb hat epizódból álló harmadik évada. Az MTVA és a Megafilm Service közös, könnyed szórakozást ígérő, ifjúsági témájú sorozata ezúttal is heti rendszerességgel kerül adásba.
A harmadik évad története egy újabb nyár alatt játszódik, azonban az események fő helyszíne ezúttal nem a Balaton környéke, hanem Budapest lesz. Zsófi (Schmidt Sára) gyakornokként kezd dolgozni egy építész stúdióban, Bence (Rubóczki Márkó) továbbra is a vendéglátóiparban próbál boldogulni, Levi (Király Dani) magánéleti válságban van, Luca (Walters Lili) pedig készen áll rá, hogy meghódítsa a fővárost. A társaság életét felforgatja a hír, hogy barátjuk, Gábor (Héricz Patrik) az esküvőjét tervezi… A már ismert főszereplők mellé újak csatlakoztak. Piti Emőke Enikőt, a szexi, minden szabályra fittyet hányó asszisztenst formálja meg, a lányokat megszállottan hajszoló, de az érzelmektől rettegő Ákos megszemélyesítője Fehér Balázs Benő, Szalay Bence pedig Zsófi jóképű, ambiciózus hipszter kollégáját, Dávidot játssza. Az új szériában Járai Máté, Mészáros Máté, Pelsőczy Réka, Bajor Lili, Kiss Diána Magdolna, Gazsó György, Nagypál Gábor, Mihályfi Balázs és visszatérő szereplőként Bánovits Vivianne is látható lesz. A történet ezúttal is a szerelmek, a barátságok, a szórakozás és a nyári munka körül szövődik. A romantikus szálak mellett tovább bonyolódnak a családi kapcsolatok, és a humor szintén fontos eleme marad a sorozatnak. A harmadik évad írócsapata Szabó Borbálával és Bárány Mártonnal bővült, vezető írója és vezető rendezője Zomborácz Virág, társrendezője Akar Péter. A sorozat főcíme vizuálisan megújult – Ertsey Donátnak és Kalászi Benjáminnak köszönhetően –, a sorozat zenéjét pedig Antilope Kid írta. (Fotó: Piti Marcell)

A Westworld ismét maga mögé utasította a Trónok harcát

Írta: RaulReal | 2018. április 23. 22:15
A Westworld már tartott egy rekordot, hiszen az HBO-n a western sci-fi első évada lett a valaha készült legnézettebb bemutatkozó szezon a csatornán. Még a Trónok harca 1. etapját is maga mögé utasította nézettségben Lisa Joy és Jonathan Nolan produkciója. Most újabb meglepő adat derült ki, hiszen az elmúlt 12 hónapban Amerikában a Frontier Communications kiderítette, hogy a Google-ön az HBO-s sorozatok közül a Westworldre és a Kib*zgatóhelyettesek (Vice Principals) című szériára is többen kerestek rá, mint a Trónok harcára.
A Trónok harca évek óta a legnépszerűbb sorozat a torrentezők körében, ezért is meglepő, hogy 10-10 amerikai államban a Westworld és a Kib*zgatóhelyettesek lett a győztes, utána 7 állammal jön a Westerosban játszódó produkció. A Trónok harcát a Nagypályások (Ballers), a Csajok, a Barry, a Hatalmas kis hazugságok, a True Detective, valamint az Aznap éjjel követi a listán, a TOP10-ben. Az HBO premier előtti vetítésén láttuk a Westworld 2. évadának nyitórészét, az epizódról írt kritikánk itt olvasható el.

Április végén indul idehaza a Dr. Csont főszereplőjének új sorozata

Írta: AJ | 2018. április 23. 21:36
Március közepén számoltunk be arról, hogy több vadonatúj sorozat és új évad is érkezik tavasszal az AXN-re. A tévéadót üzemeltető Sony Pictures Television saját gyártású szériája, a Carter április 15-én már elindult, a következő premier pedig a Dr. Csont főszereplőjének, David Boreanaz új drámasorozata, a SEAL Team lesz. A széria április elején kapta meg a második évados berendelését
A sorozatban a titokban dolgozó és félelmet nem ismerő tengerészgyalogosok igen kockázatos, néha lehetetlennek tűnő küldetésekre mennek. És amikor visszatérnek a hátországba, egy más típusú problémával találják szembe magukat. Komoly áldozatot kell nekik és a családjuknak hozni: titkolózniuk kell, egy pillanat alatt készen kell állniuk a bevetésre, és tudják, hogy bármelyik küldetésük az utolsó is lehet egyben. De esküjük és hazafias érzelmeik miatt rendíthetetlenül kitartanak. A SEAL Team hazai televíziós premierje április 30-án, hétfőn 21:00-kor lesz az AXN-en, dupla résszel. A sorozatban a Dr. Csont sztárja mellett több ismert színészt is láthatunk majd, többek között a Clay Spencert alakító Max Thieriot-t, akit a Bates Motel - Psycho a kezdetektől című produkcióban láthattunk és A. J. Buckley-t, aki a SEAL Teamben Sonny Quinnt játssza és korábban több évadon keresztül szerepelt a CSI: New York-i helyszínelőkben.

Ma új évaddal folytatódik az HBO egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: RaulReal | 2018. április 23. 07:00
Az HBO western sci-fi sorozata 2016 októberében mutatkozott be Amerikában, a produkció pedig példátlan sikereket ért el már az első etapjával. A 10 részes bevezető évadban egy olyan világba nyerhettünk betekintést, ahol androidok szórakoztatták a fizető vendégeket, egy felnőtteknek szóló kalandparkban. A sorozat abszolút rekordot hozott az HBO-nak, ugyanis a Westworld 1. évada lett a legnézettebb bemutatkozó szezon valaha a csatornán, még a Trónok harcát is maga mögé utasította az újdonság. A Westworld az 1973-as klasszikus film, a Feltámad a vadnyugat tévés változata, a széria azonban minden szempontból modern dráma. A Westworld 2. évadának magyar feliratos premierje hajnali 3:00-kor volt az HBO-n, az amerikai vetítéssel egy időben. A csatorna még április 23-án este 20:00-kor és 25-én szerdán 22:00-kor is bemutatja a részt. Ezen kívül már az HBO GO-n is megtekinthető a szezonkezdés. A széria teljes első évada is megtekinthető az HBO GO-n, a csatorna online videotárja az egy hónapos próbaidő alatt ingyenesen elérhető. A Westworld szinkronos változata május 8-án, 22:00-kor mutatkozik be az HBO műsorán.
A sorozat első évadában megismerkedhettünk a szórakoztatás legmagasabb fokával, hiszen emberként viselkedő androidok szolgálták ki a jól fizető vendégeket részről-részre. Az idilli állapotnak azonban gyorsan vége szakadt, amikor több emberszabású robot is öntudatra ébredt, és elkezdték a kiutat keresni ebből a mesterséges börtönből. A Westworld első évada ügyesen játszott az idősíkokkal, illetve olyan karizmatikus karaktereket is bemutatott, mint Ed Harris feketébe öltözött férfije, a prostituáltból lett lázadó Maeve (Thandie Newton), de Sir Anthony Hopkins és Evan Rachel Wood is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A Westworld második évada erősen tágítja majd a sorozat világát, a készítők nyilatkozatai alapján a folytatás a japán kultúra, Kuroszava öröksége és a szamurájok világa előtt is tiszteleg. Jonathan Nolan és Lisa Joy kiemelték, hogy a széria egyik legfontosabb feladatának tartják, hogy az 1973-as filmhez képest sok újdonságot mutassanak a nézőknek, ennek is köszönhető a Shogun World debütálása. Az HBO a Super Bowl alatt mutatta meg az első 2. évados Westworld előzetest, mely már a 12 milliós megtekintést is átlépte. De vajon az androidok felül tudnak kerekedni az embereken? Látjuk még valaha Robert Ford karakterét? A Westworld második évadából kiderül, mától az HBO-n és az HBO GO-n. A sorozat 2. évadkezdéséről írt kritikánk itt olvasható. (A cikket az HBO támogatta.)

Meglepő helyen tűnt fel a Barátok közt egykori főszereplője

Írta: KTL | 2018. április 22. 21:15
Farkasházi Réka a Barátok közt egyik alapszereplője. 1998-2005 között alakította Vili bácsi és Magdi néni lányát, Géza testvérét, Kertész Mónikát, aki sokáig a sorozat egyik legfontosabb karaktere volt. Mónika az elmúlt években ugyan egy-kétszer visszatért a Mátyás király térre, de már nem ő játszotta, hanem Huszárik Kata. Farkasházi Réka viszont a hétvégén újra feltűnt az RTL Klubon. A színésznő a csatorna legújabb heti sorozatában, A Tanárban volt epizódszereplő. A szombati negyedik részben nagyon sokat szerepelt, így aki régen szerette a Barátok köztben, annak érdemes lehet visszanézni az RTL onine videótárában, az RTL Most!-on.

Kiszáll az egyik legnépszerűbb amerikai sorozat főszereplője

Írta: RaulReal | 2018. április 22. 16:41
Carrie Mathison neve egyet jelentett a Homeland című sorozattal a legtöbb rajongónak, a karaktert játszó Claire Danes azonban nemrég úgy nyilatkozott, számára a 8. évad lesz az utolsó. "Készen állok, hogy megváljak Carrie-től, a bipoláris terrorista-vadászt ugyanis nagyon fárasztó eljátszani. Egy kimerítő edzéshez hasonlítanám a feladatot" - árulta el a színésznő, aki Magyarországon is megfordult, ugyanis, ahogy a SorozatWiki is megírta, a Homeland 7. szezonját részben hazánkban forgatják.
A jelenleg futó szezon április 29-én búcsúzik, a Showtime csatorna azonban egyelőre nem jelentette be, hogy kaszálná a sorozatot. A Hollywood Reporter értesülései szerint elképzelhető, hogy új főszereplőkkel folytatódhat a produkció, ahogy az a Válaszcsapás esetén megtörtént. A legtöbb tévés drámánál a legfontosabb karakter kiválása egyet jelent azzal, hogy a szériát is befejezik, így egyelőre bizonytalan a Homeland sorsa a 8. etap után.

Itthon is bemutatják a Trónok harca egykori sztárjának sorozatát

Írta: AJ | 2018. április 22. 15:50
Május 23-án, szerdán 21 órakor dupla résszel debütál hazánkban a FilmBox Premium műsorán a Trónok harcában Robb Stark megformálásával világhírűvé váló Richard Madden és Dustin Hoffmann főszereplésével készült történelmi sorozat, A Medicik hatalma (Medici: Masters of Florence). A széria története a 15. században játszódik, középpontjában pedig a Medici család és annak felemelkedése áll. A Richard Madden alakította Cosimo de Medici édesapja (akit Dustin Hoffman játsszik) váratlan halála után a bankár dinasztia élére áll és eltökéli, megtalálja apja gyilkosát.
A Medicik hatalma egy történelmi, politikai és családi dráma, mely 2016 őszén mutatkozott be az olasz RAI1 televízió műsorán és rekordnézettséget hozott. A sorozat alkotói között megtaláljuk Frank Spotnitzot, aki többek között olyan szériákon dolgozott mint az X-akták, a Crossing Lines - Határtalanul, a Válaszcsapás, A szállító és a The Man in the High Castle. A Medicik hatalma első évada nyolc részből áll, és már bemutatása előtt, még 2016-ban berendelték a második évadát, ami várhatóan idén kerül képernyőre. Több új szereplő mellett csatlakozik a folytatáshoz a Trónok harca egykori főszereplője, a Ned Starkot megformáló Sean Bean is.

Több sorozatot is folytat májusban a TV2 Csoport

Írta: AJ | 2018. április 22. 15:19
Május 4-től kezdve péntek esténként egymás után három sorozat is hazánkban még nem vetített epizódokkal jelentkezik majd a TV2 Csoport humorcsatornájának, a Humor+ műsorán. Érkezik két vadonatúj évad, és hosszú szünet után folytatódik az egyik vígjátéksorozat premier szezonja. A Mick kell a gyereknek! második évada március 1-jén jelentkezett utoljára új epizóddal, így két hónap szünet után tér vissza és új napon lesz látható, az eddig megszokott csütörtök helyett péntekenként 21:30-kor. A sorozatból május 4-én a 2x13-as rész kerül képernyőre és ezzel együtt még nyolc epizód van vissza az etapból, mely április elején finálézott a tengerentúlon. A folytatásról várhatóan ezekben a hetekben dönt a FOX.
A Mick kell a gyereknek! epizódjai után lesz látható május 4-től, péntekenként 22 órától a Lazíts, Kevin! második évada, melynek női főszereplőjét az első évadból megismert Leah Remini alakítja, aki így a Férjek gyöngye után ismét egy párt játszik a címszereplőt, Kevint alakító Kevin Jamesszel. A Lazíts, Kevin! első szezonja tavaly augusztusban indult a Humor+-on és hétköznap esténként volt látható. Az új szezonból viszont most csak heti egy epizódot vetít majd a tévéadó, így a folytatás, mely az első etaphoz hasonlóan szintén 24 részes lesz, jóval hosszabb ideig adásban lesz. A Lazíts, Kevin! második évada jelenleg is látható az Egyesült Államokban, és hasonlóan a Mick kell a gyereknek!-hez, még ennek a sorozatnak sincs berendelte a folytatása. A Humor+ harmadik péntek esti premierje az Amerikai fater 14. évada lesz, mely az amerikai számozás szerint a 15., legújabb szezon, mely jelenleg is látható a tengerentúlon. A korábbiaknál rövidebb, csak tizenhárom epizódos évad részei május 4-től péntekenként 22:30-kor lesznek adásban. Az Amerikai fater folytatásáról idén év elején döntöttek, és berendeltek két újabb szezont is belőle.

Premier előtti kritika: Dühös androidokkal indít a Westworld második évada

Írta: RaulReal | 2018. április 21. 23:20
Az HBO április 19-én világpremier előtti vetítést tartott, melyen a sajtó képviselői és a meghívott vendégek együtt nézhették meg a Westworld című western sci-fi sorozat 2. évadának első epizódját. A csatorna még androidnak öltözött "cosplayeseket" is kivezényelt az eseményre, akik előszeretettel rémisztgették a gyanútlan mozilátogatókat. A nagyjából 70 perces rész szépen vezette tovább az első évadzáróban látottakat, Dolores elszabadult, Maeve továbbra is a lányát kereste, Bernard pedig igyekezett összeszedni magát egy komoly fejtrauma után. Az előző szezon rosszfiúja, a feketébe öltözött férfi is visszatért, a látottak alapján pedig a Westworld továbbra sem fog finomkodni, a brutális szórakoztatás azonban az a faktor, amit a csatorna nézői a legtöbb HBO-s drámában szánt szándékkal keresnek.
A Westworld április 23-án, a világpremierrel egy időben, hajnali 3:00-kor kerül képernyőre felirattal, később pedig még aznap este, 20:00-kor és április 25-én, azaz szerdán 22:00-kor is adásba kerül az évadnyitó. Ezt a szezont főleg azért vártuk, mert végre bemutatkoznak az első 10 részben felvezetett szamurájok, kicsit bővebben betekintést nyerhetünk majd egy másik, felnőtteknek szóló kalandparkba. A Westworld világától már majdnem megszoktuk azt a cowboyos, poros, örömlányokkal teli hangulatot, amit eddig adagoltak nekünk, a 2. évad 1. része viszont az eddig látottakhoz képest is tud újat mutatni. Ezt a brutalitást, drámai feszültséget, amit az új részben kapunk, nehéz megszokni ugyanis. Az androidok most már valóban öntudatra ébredtek, és nincs ember, aki útjukat állhatná. Az HBO sorozatát azért is szerették sokan, már 2016-ban is, mert nem félt filozofálni. Ezt egy sci-fi produkciótól el is várhatjuk, hiszen a zsáner fontos feladata, hogy reflektáljon valamilyen tekintetben a XXI. századi valóságra. Itt éppen azzal ismerkedhetünk meg, hogy meddig hajlandóak a vendégek elmenni és hol húzzák meg azt a határt, amit már nem mernek egy androiddal megtenni. Komolyabb spoilerezés nélkül a 2. évad nyitórészének egyik legérdekesebb gondolata az, hogy míg mi az emberszabású robotokra gondolunk furcsa, mechanikus lényekként, addig ők az emberekkel nem tudnak azonosulni. Szinte külön fajként tekintenek egymásra az androidok és az emberek a Westworldben, pedig onnantól kezdve, hogy saját akaratukból kezdenek el cselekedni, már csak az különbözteti meg őket tőlünk, hogy gépek működtetik őket belülről.