.

Trónok harca kvíz: Mennyire ismered a Bolton családot?

Írta: Gaax | 2016. szeptember 27. 13:45
Augusztus vége óta rendszeresen egy-egy kvízzel jelentkezünk, melyek a legnépszerűbb sorozatokkal foglalkoznak. Az egyik állandó témánk a Trónok harca, mely a több éve Amerikában, Magyarországon és nemzetközileg is az egyik legnépszerűbb sorozat. Ezekben a hetekben a George R. R. Martin világában lévő családokhoz kapcsolódóan teszünk fel kérdéseket, melyek közül az első a Starkokról szólt - mely itt érhető el -, a második pedig a Lannisterekről szólt - mely itt tölthető ki. A folytatásban most a Bolton család következik, kommentben várjuk, hogy 20-ból hány választ sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található.

Brutális bukás: Megszűnik a Star Academy napi összefoglalója

Írta: KTL | 2016. szeptember 26. 23:30
A nyár végén indult a Star Acedemy, melynek karácsonyig, 16 héten keresztül kellett volna hetente hatszor jelentkeznie a TV2-n. A műsor azonban annyira katasztrofális nézettséget produkál, hogy a csatorna idő előtt eltünteti a hétköznapi adásokat. Talán még sosem bukott akkorát műsor Magyarországon, mint most a Star Academy. Augusztus 29-én indult a TV2 legújabb szuperprodukciója. A Star Academy a csatorna eddigi legdrágább műsora, ugyanis a tehetségkutatóknál megszokott hétvégi élő show-k mellett hétköznapi reality részekkel, extra adásokkal és SuperTV2-s kísérőműsorokkal is jelentkezett. A produkció már az első napon nagyon gyengén kezdett és kikapott az RTL Klub 19 éves filmjétől. A második adással ugyan erősített a Star Academy, de a rá következő napokban, a hétköznap esti összefoglalók eredményeiből látszott, hogy hatalmas bukás lehet a produkció.
A TV2 Csoport pár nap után lépett is és a SuperTV2-s egyik kísérőműsort kimenekítették a főműsoridőből és délutánra pakolták. Ezután hétről-hétre elemeztük, hogy folyamatosan csökken a Star Academy napi adásainak nézettsége és egyre gyakrabban fordult elő, hogy több kábelcsatorna is legyőzte a TV2-t a műsor adásideje alatt. A 37. héten már olyan mélységekbe süllyedtek a produkció számai, hogy egyértelmű volt, hogy lépni kell valamit. A TV2 ezt meg is tette és múlt hétfőtől este 10-re rakta a Star Academy-t. A múlt héten a késő esti időpont ellenére sem nőtt a műsor közönségaránya, sőt több olyan nap is volt, amikor a napi összefoglalók a csatornaátlag felét sem tudták hozni. A legfrissebb eredmények annyira katasztrofálisak voltak, hogy a TV2 feladta a harcot és idő előtt eltünteti a műsor reality részét a képernyőről - tudta meg az Origo.

Keddtől új időpontba kerül a Barátok közt és az esti sorozatok az RTL Klubon

Írta: KTL | 2016. szeptember 24. 23:00
Augusztus vége óta látható hétköznaponként 21:20-kor a Barátok közt. A múlt héten volt egy kis kavarodás, ugyanis néhány napon 5-10 perccel később indult a sorozat, míg pénteken a Nyerő Páros fináléja miatt 35 perccel tolódott arrébb a széria és rekordkésőn, csak 21:55-kor kezdődött. Jövő héttől azonban módosul az RTL Klub esti műsorrendje, így megváltoznak a csatorna főműsoridős napi és heti sorozatainak kezdési időpontjai.
Hétfőn indul A konyhafőnök új évada, mely innentől kezdve minden hétköznap 18:55-től kerül képernyőre. A szezon rekordhosszú, 7 hetes lesz. A főzős műsor második adásától azonban hosszabban lesz adásban, mint a Nyerő Páros volt, így az összes utána következő sorozat későbbre kerül. Keddtől az Éjjel-Nappal Budapest indulása 15 perccel módosul és 20:00 helyett 20:15-kor kezdődik majd. A Barátok köztöt szintén 15 perccel pakolják későbbre, így 21:20-ról 21:35-re kerül. Ezzel a lépéssel pedig az aznap esti második epizód 22 óra után ér csak majd véget. A heti sorozatok, azaz a Dr. Csont ismétlése, a Castle, a Szulejmán, a CSI: Miami helyszínelők és a Csúcsformában pedig 22:05 helyett 22:15-kor folytatódnak. A hétvégi változásokról korábban itt írtunk. (Fotó: RTL Klub)

A Barátok közt korábbi szereplője győzött a Nyerő Párosban

Írta: KTL | 2016. szeptember 23. 21:15
Ma este volt a Nyerő Páros döntője az RTL Klubon, mely extra hosszú volt, így megkavarta a csatorna esti műsorrendjét. A nézők döntése alapján végül Peller Anna és férje, Lukács Miklós győztek a műsorban. Részletek az RTL Klub közleményében: A fináléba jutott párok, Peller Anna és Lukács Miklós, Valkó Eszter és Radócz Péter, 17 napon át tartó kemény küzdelem után, még az utolsó élő showban is próbára tették erejüket az „emlékbányász” című játékban. Mikinek és Petinek, lefagyasztott jégtömböket kellett széttörniük, hogy hozzájussanak az emlékkapszulákhoz. Ezek a játék során megélt eseményekre kérdeztek rá kvízszerűen. Ebben a játékban végül Peller Annáék remekeltek.
A nézők döntése alapján a játékok alatt összegyűjtött pénznyereményt és a Nyerő Páros vándor-boxövet is Peller Annáék vitték el, akik így elmondhatják magukról, hogy az utolsó helyezettek egyikéből lettek az elsők, hiszen a Nyerő Páros első játékát még sikertelenül teljesítették, utána viszont csodás menetelést követően végül képesek voltak a nézőket elsöprő fölénnyel, 92-8 arányban meggyőzni, hogy ők az igazi Nyerő Páros.

Rossz hír a Trónok harca jövőjével kapcsolatban

Írta: Gaax | 2016. szeptember 23. 09:01
Nemrég számoltunk be róla, hogy George R. R. Martin az Emmy után tartott eseményen, kifejezetten érdekes dolgokat mesélt egy esetleges Trónok harca előzménysorozattal kapcsolatban. Az író kijelentette, hogy részéről semmi akadálya egy spinoffnak, hiszen jelenleg is több ezer oldalnyi kész történettel rendelkezik, amelyek mind Westeros rendkívül tartalmas múltjába engednek betekintést. A meglepő kijelentés után a produkció mögött álló egyik író, David Benioff sem volt rest megosztani a véleményét az érdekes felvetést illetően:
„George egy hatalmas és rendkívül gazdag világot teremtett. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még Westerosban játszódó sorozatok, azonban jómagam és D. B. Weiss számára a Trónok harcával véget ér a kaland.” Benioff tehát világossá tette, hogyha lesz is bármilyen előzménye a Trónok harcának, abban ő és író társa már semmilyen formában nem fog visszatérni. A rajongók és az HBO számára is rossz hír a készítők távolmaradása az esetleges testvérsorozattól, ugyanis a Trónok harca Benioff és Weiss nélkül biztosan nem jutott volna ilyen messzire. Ennek fényében pedig a csatorna remélhetőleg megpróbálkozik majd a páros visszacsábításával, mivel a lehetséges utódok felkutatása nagyon nehéz feladat lenne. (Fotó: HBO)

Vakházasságok lesznek az RTL Klub vadonatúj műsorában

Írta: KTL | 2016. szeptember 22. 22:40
Kolosi Péter az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója pár napja a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületének Vízió nevű rendezvényén egy vadonatúj műsort jelentetett be. A Házasság első látásra (Married at First Sight) jövő tavasszal lesz látható az RTL Klubon. Részletek a csatorna mai közleményében: Az RTL Klubon hamarosan egy forradalmian új műsort láthatnak majd a nézők, ami egyben egy szociális kísérlet is lesz. A műsor eredeti formátuma Dániából származik, de számos országban, így az Egyesült Államokban és Ausztráliában is nagy sikerrel futott már több évadon keresztül.
A műsorba jelentkezőket ugyanis egy pszichológusokból és párkapcsolati szakértőkből álló szakmai csapat hallgatja meg. A tudományos módszerek alapuló teszteket követően pedig megkeresik a jelentkezők tökéletes partnereit. A csavar, hogy a tudomány szerint egymásnak teremtett párok elsőnek az oltár előtt találkoznak és ismeretlenül házasodnak össze. A nászút után összeköltöznek és négyhetes együttélés után döntenek, hogy együtt maradnak vagy elválnak. Vagyis vakrandi helyett vakházasságra lehet jelentkezni és a műsor abban is újszerű lesz, hogy nem a házassági vezető utat kíséri figyelemmel, hanem azt, ami a boldogító és igencsak vakmerő „igen” kimondása után történik.

37. heti nézettség - Kitűnően hozott A szultána ismétlése

Írta: Agent | 2016. szeptember 22. 09:00
A 36. heti nézettség itt olvasható vissza. A 37. héten is megmaradt az RTL Klub hatalmas fölénye, 18-49-ben, főműsoridőben 18,6%-ot produkált, míg a második TV2 csak 10,9%-ot. A harmadik 4,6%-kal a Cool, negyedik 4,5%-kal a Film+, míg az ötödik 4,3%-kal az RTLII. A Mozi+ 2,9%-os eredménnyel csak a hetedik helyen végzett. 18-49-ben minden nap, míg a teljes lakosság körében hétből hatszor nyert az RTL Híradó a Tényekkel szemben. Az Ezek megőrültek! teljesítménye nagyon hullámzó volt, az egyik nap csatornaátlag alatt teljesít, míg egy másikon simán felette. A Star Academy-nál folytatódott az a tendencia, hogy még kevesebben figyelik, mint az előző héten. Nem is emlékszünk arra, hogy ilyen jó időpontban, valaha volt-e ilyen gyengén hozó TV2-s produkció. Nem véletlen, hogy végül késő estére pakolták. Továbbra is folytatódott a Nyerő Páros hihetetlen tarolása, míg az Éjjel-Nappal Budapest is szépen futott, különösen a fiataloknál. A Barátok közt most is tarolt és a második legnézettebb műsor lett a héten. Hétfőn a Dr. Csont ismétlése a fiatalok körében kiemelkedő számokat hozott és a nyolcadik legjobban teljesítő műsor lett. A sorozat annak ellenére produkál jobb eredményeket, mint a többi RTL-es sorozat, hogy régi részeket sugároznak belőle. Kedden nagyon gyengén nyitott A szultána, látszik hogy a Star Academy felvezetés megtette a negatív hatását. Roppant rosszul hozott a Castle új epizódja is, de még így is simán legyőzte a török sorozatot. Szerdán jól teljesített a Szulejmán, mely 18-49-ben a nyolcadik, míg összlakosságban a kilencedik lett a heti toplistán. Csütörtökön szörnyen gyengén ment az NCIS ismétlése, míg a CSI: Miami helyszínelők közepesen futott. Pénteken katasztrofálisan hozott a Csúcsformában. Szombaton mindkét korosztályban közel ugyanannyian nézték a Star Academy élő show-ját és a Kicsi Óriások új adását. Mindkét műsortól sokkal jobb számok lennének elvárhatóak, így nyugodtan kimondható, hogy továbbra is igen rosszul teljesítenek. Vasárnap tarolt a Sztárban sztár, mely a legnézettebb műsor volt a héten és minden szinten jobb számokat produkált, mint az első adása. A nagyszabású műsor után a TV2 megismételte A szultána első epizódját, mely nagyon sok új nézőt vonzott a török sorozathoz. 18-49-ben ez lett a TV2 második legjobban hozó programja a héten, míg a teljes lakosság körében még az RTL Klub filmjét is legyőzte. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

George R.R. Martin megválaszolta, hogy kaphat-e előzménysorozatot a Trónok harca

Írta: Gaax | 2016. szeptember 21. 23:40
A hétvégén tartották meg a 68. Emmy díjátadót, ahol a Trónok harca több kategóriában is képviseltette magát. A produkció három díjat hozott el az alábbi kategóriákban: kiemelkedő dráma sorozat, kiemelkedő rendezés dráma sorozatban, kiemelkedő forgatókönyv dráma sorozatban. A kreatív Emmyk fényében ezen eredmény picit kevésnek tűnhet, de így is összesen tizenkét díjról beszélhetünk, ami már önmagában egy lenyűgöző teljesítmény.
Mivel a Trónok harca hamarosan a végéhez ér, sokakban felmerült már a kérdés, hogy vajon van-e létjogosultsága egy esetleges előzménysorozatnak vagy spinoffnak. George R.R. Martin az Emmy után tartott backstage interjúk alatt egy érdekes választ adott erre: „Több ezer oldalnyi meglévő történetem van, amelyek mind felvezetik a Trónok harcát. Az alapanyaggal véleményem szerint nem lenne probléma. Jelenleg azonban itt van nekünk a tévés produkció és a két könyv is, amiket be kell előbb fejezni. Szóval egyelőre ez mind csak spekuláció.” Martin részéről tehát már most zöld utat kapott az előzmények elkészülése, az pedig már egy egészen más kérdés, hogy az HBO-nak vajon milyen tervei vannak a jövőre nézve.

Éjszaka lesz pénteken a Barátok közt

Írta: KTL | 2016. szeptember 20. 22:10
Pénteken 18:55-kor lesz a fináléja az ősz eddigi legsikeresebb napi műsorának, a Nyerő Párosnak. A reality élő döntője azonban fél órával hosszabb lesz, mint az eddigi adások, ezért aznap minden utána következő tartalom jelentősen későbbre kerül. Az Éjjel-Nappal Budapest 20:10 helyett 30 perccel később, 20:40-kor kezdődik majd. A Barátok közt már 35 perccel tolódik és a szokásos 21:20-as időpontról, pénteken 21:55-ra kerül át. A Csúcsformában 22:35-kor, míg a késő esti RTL Híradó csak 23:35-kor lesz látható. Jövő héttől ismét korábbi kezdéssel jelentkeznek az esti sorozatok. (Fotó: RTL Klub)

Rengeteg új sorozattal és két magyar műsorral indul az RTL Spike

Írta: KTL | 2016. szeptember 20. 21:13
Tegnap a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületének Vízió nevű rendezvényén több nagy bejelentés is volt. Az egyik legnagyobb, hogy a Comedy Central, a Viva, az MTV, a Nickelodeon és a Paramount Channel tulajdonosa újabb csatornát indít Magyarországon. A Viacom az RTL Magyarországgal együttműködve december 1-jével elhozza az RTL Spike nevű tévéadót. A csatornára számos itthon még nem látható amerikai sorozat, két saját gyártású műsor és egy sor, a cégcsoport külföldről átvett egyéb tartalma érkezik. Az RTL Spike név hallatán valószínűleg sokan azt gondolják, hogy az RTL Magyarország egyik új csatornájáról van szó. Valóban azonban a Viacom új tévéadója lesz, mely a Comet gála után újabb téren működik együtt a legnagyobb hazai tévéhálózattal. Bartosz Witak, a Viacom közép-kelet-európai és izraeli alelnök-ügyvezető igazgatója a hétfői rendezvényen kiemelte, hogy a Spike csatorna a világ számos országában - többek között Amerikában, Kanadában és Ausztráliában - már sikeresen működik, most pedig hazánkba is bevezetik.
A tévéadó kifejezetten férfias tartalmat ígér és decembertől várhatóan a háztartások 70%-ban elérhető lesz. Az RTL Spike-ra rengeteg itthon szinkronosan még nem látott sorozat érkezik, főleg sci-fi témában. Jön a The 100, az iZombie, a Orphan Black, a Wynonna Earp és az HBO után itt is bemutatkozik az Ash vs Evil Dead. Az RTL-lel való együttműködésnek köszönhetően azokba a sávokban, amikor nem tudnak premier tartalmat sugározni, akkor is nagy címek kerülnek képernyőre. Az RTL Spike-on ugyanis a Cobra 11, a Gyilkos elmék és a Vámpírnaplók régebbi epizódjai is láthatóak lesznek. A sorozatok mellett két saját gyártású műsor is készül a bő két hónap múlva induló csatornára. Érkezik a Budapest Shore, mely a Jersey Shore magyar változata lesz. Szintén jön a Lip Sync Battle, melyben celebek karaoke-znak. Ezeken kívül számos külföldi műsort is bemutatnak: Bellator, Ice Road Truckers, 1000 Ways to Die, Top Gear (amerikai), Frankenfood, Catch a Contractor, Framework, Hungry Investors, Life or Debt.

A legjobb színésznő, színész és humorista is díjat kap a megújult a Cometen

Írta: KTL | 2016. szeptember 18. 22:50
Megújult koncepcióval, új kategóriákkal jelentkezik november 25-én a Comet díjátadó gála, melyet idén az RTL Magyarország és a Viacom közösen szervez. A szervezők pár napja bemutatták a a 45 jelöltet, akikre kilenc kategóriában szavazhatnak majd a rajongók egészen november 23-ig. Tévés szempontból fontos újdonság, hogy megválasztják a legjobb a legjobb színésznőt, a legjobb színészt és legjobb humoristát is. Nézzük az idei kategóriákat és a jelölteket:
Legjobb humorista: Hadházi László, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Kormos Anett, Litkai Gergely. Legjobb színész: Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Rudolf Péter, Stohl András, Thuróczy Szabolcs. Legjobb színésznő: Balsai Móni, Ónodi Eszter, Pokorny Lia, Schell Judit, Tompos Kátya. Az év női előadója: Fábián Juli, Horányi Juli, Radics Gigi, Rúzsa Magdi, Az év férfi előadója: Caramel, Freddie, Király Viktor, Majka, Oláh Gergő. Legjobb zenekar: Irie Maffia, Margaret Island, Halott Pénz, Quimby, Wellhello. Legjobb klip: Brains: Balance; Fish!: Ne is figyelj rám; Majka feat. Kollányi Zsuzsi: „Eléglesz”; The Biebers: Pont most; Wellhello feat. Halott Pénz: Emlékszem Sopronban. Legjobb dal: ByeAlex és a Slepp: Még mindig; Freddie: Pioneer; Margaret Island: Eső; Rúzsa Magdolna feat. Lotfi Begi & Madarász Gábor: Ég és Föld; Tóth Gabi: Ez vagyok én. Legjobb social média szereplő: Hosszú Katinka, Istenes Bence, Kasza Tibor, Kiss Ádám, Majka

Kórházba került a Trónok harca egyik főszereplője

Írta: Gaax | 2016. szeptember 18. 09:00
A Trónok harca hetedik évadának munkálatai eddig a megszokott menetrendben folytak, néhány kisebb-nagyobb szivárgástól eltekintve. A múlt héten azonban a széria egyik fontos szereplője komolyan megsérült a forgatások alatt. A váratlan balesetet a Yara Greyjoyt alakító Gemma Whelan szenvedte el, aki a hát sérülése miatt kórházba került és a hírek szerint azóta ott ápolják. A színésznő az esetről a hétvégén számolt be az Instagram oldalán. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy Whelan felépülése pontosan mennyi időt vehet igénybe, így jelenleg az is kérdéses, hogy pontosan mikor folytathatja majd a jelenetei felvételeit. (Fotó: HBO)