.

Gábor nyerte a Farmot

Írta: KTL | 2016. május 30. 06:30
Vasárnap este véget ért az RTL Klub 2016 márciusában elindított reality-je, a Farm. A nézők szavazatai alapján a műsor első évadát Gábor nyerte, így övé a 20 milliós nyeremény is. Részletek az RTL Klub közleményében: Tíz héttel ezelőtt 14 játékos – Attila, Brigi, Cintia, Dani, Dia, Dóri, Gergő, Heni, Laura, Márk, Norbi, Sanya, Sándor, Tina – költözött be a Farm helyszínéül szolgáló múlt századbéli tanyára, ahol hamar kiderült, hogy nem mindenkit faragtak kemény fából. A várandós Tina ugyanis már az első, míg a kinézetére mindig nagy hangsúlyt fektető Márk pedig a második héten feladta a játékot. Helyükre költözött be Vivien, majd később Gábor is, aki egészen a döntőig menetelt.
Az embert próbáló körülmények mellett a játékosoknak hétről-hétre párbajok során kellett bizonyítaniuk rátermettségüket és kivívniuk a játékban maradás jogát. Egyedül Gábornak és Gergőnek sikerült párbajozás nélkül bejutnia a 70 napja tartó játék fináléjába. Míg ezt Gábor leginkább a szerencséjének, addig Gergő a védettségi játékokon szerzett kék kendőknek köszönhette. Nem úgy Attila, aki ötször mérte össze erejét és ügyességét játékostársaival: a Farm utolsó párbaján végül Cintia győzte őt le. A május 29-i élő adásban így Cintia, Gábor és Gergő versengett – immáron a nézők szavazataiért. Végül a szavazatok 61 százalékával Gábor lett a Farm első évadának abszolút győztese, így ő térhet haza a 20 millió forintos főnyereménnyel.

Pár hét múlva itthon is jön A zöld íjász legújabb évada

Írta: KTL | 2016. május 29. 20:18
A zöld íjászt 2013-ban mutatta be az RTL Klub, mely hatalmas sikert hozott a csatornának. A 2. szezon 2014-ben azonban már nem teljesített jól, folyamatosan esett a nézettsége, így egyértelmű volt, hogy az RTL Klubon nem fog folytatódni a sorozat. Az RTL Magyarország azonban nem hagyta abba a produkciót és ugyan jó hosszú ideig szüneteltette, végül átette az egyik kábelcsatornájára. Idén januárban a széria 3. évadát a Cool TV-n mutatták be, mely jövő vasárnap éjszaka ér véget.
A sorozat azonban nem megy szünetre, hanem azonnal folytatódik. A zöld íjász 4. évadának magyarországi premierje június 12-én lesz a Cool TV-n. A 4x01-es epizód még 23:50-kor kezdődik majd, de a rá követező héten, a 4x02-es résztől átkerül egy jóval jobb sávba és 23:00-kor kerül majd képernyőre. Amerikában a sorozat 4. szezonja a 2015/16-os szezonban volt látható, néhány napja ért véget és szintén 23 epizódból áll. Az 5. évad októberben érkezik a tengerentúlra. (Fotó: Cool TV)

Ma este véget ér a Farm az RTL Klubon

Írta: KTL | 2016. május 29. 16:05
Március 21-e óta látható a Farm minden hétköznap és szombat este az RTL Klubon. A reality jó nézettséggel fut, folyamatosan csatornaátlag felett teljesít és legyőzi a Tényeket és a Drágáma add, az életed! című műsort. A produkció azonban a héten véget ér, a megszokottól eltérően vasárnap este jelentkezik a fináléval. Ma 19:55-kor egy 80 perces adásban kiderül, hogy Cintia, Gábor, vagy Gergő nyeri-e meg a Farmot és a vele járó 20 millió forintos nyereményt. A műsor befejezése után, hétfőtől teljesen átalakul az RTL Klub műsorrendje, melyet itt mutattunk be részletesen. (Fotó: RTL Klub)

20. heti nézettség - Nagyot zuhant a Showtime Hajdú Péterrel

Írta: KTL | 2016. május 28. 23:23
A 19. heti nézettség itt olvasható vissza. A 20. héten mindkét korosztályban, minden nap legyőzte az RTL Híradó a Tényeket. A Drágám, add az életed! ismét nagyon erős volt és messze a TV2 csatornaátlaga felett hozott. 18-49-ben ugyan kikapott az RTL-es ellenfeleitől, míg a teljes lakosság körében a Farmmal nem bírt, de az Éjjel-Nappalnál a legtöbbször jobban teljesített. A Farm minden szinten jól teljesített, míg az Éjjel-Nappal Budapest a fiataloknál kiválóan, míg összlakosságban közepesen. A Jóban Rosszban ismét felemás eredményeket szállított, majd később a Barátok közt az összes hétköznap estét letarolta. Hétfő este pünkösd miatt nagyrészt filmek mentek a két országos kereskedelmi csatornán. A Nász-ajánlat című 2009-es vígjáték félelmetesen magas számokat produkált, 18-49-ben A Nagy Duettet is megelőzve a legnézettebb műsor lett a héten, teljesben a harmadik legjobban teljesítő. Kedden a Castle közepes számokat hozott. Szerdán sokan választották a Szulejmánt. Csütörtökön az új NCIS epizód gyenge, míg az utána induló régi rész már közepes közönségarányt szállított. A CSI: Miami helyszínelők a fiataloknál viszonylag jól hozott, míg összlakosságban felemás adatokat produkált. Pénteken a Showder Klub nagyjából ugyanazt hozta, mint az előbb említett helyszínelős sorozat. Szombaton a Kismenők újabb nézőket vesztett és 18-49-ben már a tizenöt legjobban hozó műsor közé sem fért be. Erre még rátesz, hogy volt olyan időszak amikor a Fókusz Plusz, később pedig egy fél óráig a Farm is legyőzte. A teljes lakosságnál ugyan nem ennyire szörnyűek az eredmények, de ott is sokkal többet lehetne elvárni egy ilyen nagyszabású produkciótól. A Farm mindkét korosztályban remekelt. Vasárnap a jó idő kicsit bezavart A Nagy Duettnek, de még így is tarolt és a fiataloknál a második, összlakosságban pedig lázán az első helyen végzett a heti toplistában. A Cobra 11 egy kicsit összeszedte magát és közepes eredményeket tudhat magáénak. Később az Showtime Hajdú Péterrel nézettsége hatalmasat zuhant. Annak ellenére, hogy az idei év legerősebb produkciója volt a műsor felvezetése, 18-49-ben csak a huszonhetedik lett, messze alulmúlta a csatornaátlagot és volt olyan időszak amikor a Duna TV Casino Royale című filmje is legyőzte. Teljesben csak kicsit rózsásabb a helyzet, de Hajdú show-ja így sem fért bele a legjobb tízbe se. (Fotó: TV2) Az esti részletes nézettségi eredmények kattintás után!

Folytatódik az RTL csajos sorozata

Írta: KTL | 2016. május 28. 19:08
Az élet csajos oldala (2 Broke Girls) 2011-ben indult az amerikai CBS csatornán. A sorozat 5. szezonja nemrég ért véget és ősszel jön a 6. évada. Itthon a produkció jogai az RTL Magyarországhoz kerültek és 2014-ben be is bemutatták az RTLII-n. A tévéadó azóta szépen sorba képernyőre tűzte az itthon még nem látott etapokat, legutóbb a 4. szezont sugározta. A folytatásra sem kell most már sokat várni, a nyár elején a hazai rajongók számára is megérkezik.
Június 7-én lesz Az élet csajos oldala 5. évadának magyarországi premierje az RTLII-n. A sorozat új epizódjai minden hétköznap 20 órakor kerülnek képernyőre, melyeket másnap 17:30-kor megismétel a csatorna. Mivel az új szezon 22 részes, ezért ha az RTL az egész szezont leadja napiban, akkor már július elején véget is ér az évad és ezzel a sorozat történetében másodszor, a magyar csatorna beérné az amerikai vetítést. (Fotó: RTLII)

Maga George R.R. Martin állt a Trónok harca legújabb fordulata mögött

Írta: Gaax | 2016. május 27. 23:27
Hétfőn este a Trónok harca ismét beindította a motorokat, elvégre elérkeztünk az évad feléhez, így senkit nem érhetett váratlanul, hogy a sorozat magasabb fokozatba kapcsolt. Utoljára talán a Vörös és Lila nászt bemutató epizódok miatt pezsgett ennyire az internet, amelyek még a mai napig közbeszéd tárgyát képezik a rajongók körében. Az „Ajtó” című epizód után viszont ismét bebizonyosodott, hogy Martin kegyetlen fantáziája még a legártatlanabbaknak sem kegyelmez.
Nem sokkal az epizód után kiderült, hogy Hodor karakterének a halálát, valóban Martinnak köszönhetjük, amit a két showrunner David Benioff és D.B. Weiss csak megerősíteni tudott. Elmondták, hogy az író három nagy fordulatot osztott meg velük a történet további alakulásával kapcsolatban, melyek közül kettőt már le is forgattak. Az említett fordulatok pedig nem mások, mint Shireen Baratheon máglya általi halála és Hodor valódi szerepének a leleplezése voltak. Valamint hozzátették, hogy a harmadik fordulatra egészen a sorozat fináléjáig kell várnunk, ami a jelenlegi tervek szerint még két évadig biztosan velünk marad.

Ki áll valójában a Hárpia Fiai mögött a Trónok harcában?

Írta: Gaax | 2016. május 26. 22:35
Minden kétséget kizáróan, a Trónok harca eddigi történetének egyik, ha nem legjobb epizódján estünk át hétfő este. Könnyeket hullattunk, titkokat értettünk meg, s egy valódi szerelmi vallomásnak is a szemtanúi lehettünk. Viszont az egyik legégetőbb kérdés, még továbbra is ott lóg a levegőben. Vajon ki állhat a Meeren életét felforgató és a Daenerysnek hadat üzenő igencsak jól szervezett, Hárpia Fiai mögött?
Netán a sárkánykirálynő kígyót ölelt a szívéhez és egy árulás áldozata lesz? Vagy valaki olyan áll a dolgok mögött, akire végképp nem gondolnánk? Alábbi listánkban azt a három jelenleg is életben lévő Trónok harca karaktert vesszük sorra, akik feltehetőleg mindenképpen holtan akarják látni a sárkányok anyját. Hiszen a Trónok harcában vagy nyersz, vagy meghalsz.

Visszatér a Barátok közt egyik legfontosabb szereplője

Írta: KTL | 2016. május 26. 17:25
Tavaly decemberben robbant a hír, hogy Kiss Ramóna 13 év után távozik a Barátok köztből. A Zsófit alakító színésznő akkor azt mondta, hogy ugyan tényleg elhagyja a sorozatot, de csak néhány hónapig lesz távol a produkciótól. Végül az év elején el is utazott az országból, de mivel a forgatásokhoz képest később kerülnek képernyőre az epizódok, a Mátyás király térről Zsófi csak március végén tűnt el.
Kiss Ramóna egy ideje hazajött és április óta ismét dolgozik a Barátok közt stábjával. Június elején pedig vissza is tér a Mátyás király térre és újra minden nap feltűnik majd az RTL Klubon. Zsófi pár hónapja a sorozatban elég nagy port kavart, amikor a kisbabáját otthagyva eltűnt a házból. Az, hogy a visszatérését hogyan fogadják a lakók, még nem tudni. Egyébként nemrég írtuk meg, hogy a következő hónapokban nem megy szünetre a sorozat, így tavaly után idén is egész nyáron képernyőn lesz. (Fotó: RTL Klub)

Új szereplőkkel és visszaemlékezésekkel jön az Aranyélet 2. évada

Írta: KTL | 2016. május 26. 16:50
Csütörtök délelött tartotta meg az HBO az Aranyélet második évadának sajtótájékoztatóját. Az eseményen bemutatták a friss szezon új szereplőit, mutattak néhány képsort a folytatásból és a készítők is meséltek az új epizódoktól. A legfontosabb változás az első évadához képest, hogy idén kapunk rövidebb visszaemlékezéseket, melyben megmutatják mi történt a rendszerváltáskor a sorozat legfontosabb karakterivel.
A sajtótájékoztató elején Lévai Balázs a rendezvény házigazdája elmondta, hogy az Aranyélet a magyar HBO eddigi legsikeresebb sorozata, az első részt az HBO GO-n többen nézték, mint bármelyik Trónok harca epizódot. Szinte csak pozitív kritikát kapott és több komoly díjjal is büszkélkedhet. A Televíziós Újságírók Díjátadóján az Aranyélet lett a legjobb magyar sorozat, illetve Ónodi Esztert, Janka alakításért a legjobb színésznőnek választották. Ezen kívül márciusban a legjobb európai tévés promóciókat elismerő PromaxBDA Europe versenyen, egy arany és egy ezüst díjat kapott a produkció. Az Aranyélet az első magyar sorozat, amit külföldön is bemutattak. Lengyelországban és Csehországban is nagy sikerrel vetítették. Ezután Krigler Gábor, az HBO forgatókönyv-fejlesztésekért felelős vezetője és a sorozat kreatív producere arról beszélt, hogy mit jelentett neki az első évad. „Szerettünk volna egy olyan sorozatot csinálni, ami műfaji elemekkel berántja a nézőt, de egy sokkal mélyebbet is elmesél a mai magyar társadalomról. Valószínűleg sokakat érdekel, hogy mennyire lehet a mai Magyarországon korrupció nélkül túlélni egy-egy napot és ezt egy kicsit felnagyított verzióban megmutatni az Aranyélet szereplőinek életén keresztül” – mesélte a szakember.

Amerikában ma este, itthon nyár végén folytatódik a FOX népszerű sorozata

Írta: KTL | 2016. május 25. 23:15
A Wayward Pines premier tavaly májusban volt Amerikában. A FOX azonban a magyar nézőkre is gondolt és a tengerentúli premiert követő 24 órába elhozta Magyarországra is a sorozatot. A népszerű thriller 2. évada szerda este, azaz ma indul az USA-ban, de a korábbiakkal ellentétben a hazai rajongók most nem kapják meg azonnal az új részeket. A produkció folytatása csak három hónap múlva, augusztus 29-én érkezik meg a magyar FOX-ra.
A sorozat sztárjai között van Jason Patric, a kétszer is Oscar-díjra jelölt Djimon Hounsou, valamint az Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt Hope Davis. A tízrészes második évad a korábbi megdöbbentő események után folytatódik, amikor Wayward Pines lakói az első generáció könyörtelen uralma ellen küzdenek. Dr. Theo Yedlin (Jason Patric), a város egyik új lakója felébred a hibernálásból és egy lázadás közepében találja magát, miközben igyekszik megérteni Wayward Pines valódi lényegét, és megőrizni a veszélybe sodort emberi faj túlélését.

Idén sem megy szünetre a Trónok harca

Írta: KTL | 2016. május 24. 22:20
2012-ben a Trónok harca 2x09-es epizódját a Memorial Day nevű amerikai nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén mutatták be. A Feketevíz-öbölben játszódó csatajelent a ma napig a sorozat leglátványosabb részei között tartják számon, mégis kevesebben nézték, mint az előtte és utána bemutatásra kerülő epizódokat. Ezt az HBO a hosszú hétvége rovására írta és innentől kezdve a Memorial Day idején nem mutatta be új Trónok harca részt. 2013-ban a 3., valamint 2014-ben a 4. évad közben is szünetre vonult a sorozat és két hét után folytatódott csak. Tavaly változtatott ezen a csatorna és az említett nemzeti ünnepkor is képernyőre tűzték a produkciót.
A tengerentúlon a most következő hosszú hétvégén lesz a Memorial Day, így felmerül a kérdés, hogy vajon lesz-e Trónok harca. Jó hírünk van, ugyanis az HBO úgy döntött, hogy 2015 után 2016-ban sem küldi évad közbeni szünetre a sorozatot és most vasárnap is új résszel jelentkezik. Eddig a 10 epizódból álló 6. szezonból pont a fele, 5 rész ment le, így pont ennyi van még hátra. A finálé idén június 26-án lesz látható. (Fotó: HBO)

Szünet nélkül indul a Flash - A villám 2. évad a VIASAT3-on

Írta: KTL | 2016. május 24. 21:35
Március 1-jén volt a Flash - A villám magyarországi premierje a VIASAT3-on. A sorozat azóta keddenként 21 órától dupla epizóddal látható a csatornán. Az 1. szezon utolsó epizódjához ma érkezett el a tévéadó, de az 1x23-as rész után nem vonul szünetre a produkció. A VIASAT3 rögtön a finálé után, 22 órától elhozza a Flash - A villám 2. évadát, majd jövő héttől a megszokott módon, 21:00-tól dupla epizódokkal folytatja a sorozatot. Amerikában egyébként szintén szerdán érkezik egy fontos ponthoz a produkció, ugyanis ma lesz látható a 2. szezon utolsó epizódja. A tengerentúlon a Flash ősszel folytatódik a 3. évaddal.