.

Kiderült, hogy lesz-e idén Surivor VIP az RTL Klubon

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 22. 20:06
A Survivor 5. évada tavaly érkezett volna, de a koronavírus terjedése miatt az RTL Magyarország és a gyártó, Paprika Studios lefújta a műsort. Ez lett volna a reality első magyar hibrid évada, ahol celebek csapnak össze civilekkel. Tavaly októberben Kolosi Péter a médiavállalat vezérigazgató-helyettese egy konferencián jelentette be, hogy 2021-ben terveznek új Survivort.
A SorozatWiki információi szerint a tavalyi év végén még kérdéses volt, hogy megvalósítható az idei évad. Most azonban úgy néz ki eldőlt, ugyanis az RTL Magyarország mai közleményében már tényként írnak a produkció 2021-es szezonjáról. Ezen kívül azt is kiderült, hogy a tavalyi évre bejelentett, Éjjel-Nappal Budapestből ismert Joe lesz az idei Survivor műsorvezetője. A készítők már várják a civilek jelentkezését ezen a weboldalon, a fődíj 20 millió forint lesz. A tovább mögött megtekinthető a műsor jelenetezési videója!

Meghalt a Lost és a Babylon 5 színésznője

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 22. 18:59
65 évesen elhunyt Mira Furlan, aki az elmúlt évtizedekben több mint 90 filmben és sorozatban volt látható. A nagyközönség főleg a Babylon 5-ből és a Lostból ismerte. A sci-fi szériában az egyik legfontosabb karaktert, Delennt alakította és a produkció összes epizódjában szerepelt. A Lostban Danielle Rousseau-t formálta meg, aki 2004-2010 között 20 részben volt látható. A horvát színésznő sokáig az ottani Nemzeti Színházban játszott, majd 1991-ben költözött Amerikába. A családja és a hírt szintén megosztó Babylon 5 rendezője sem árulta el, hogy miben vesztette élet.

Lecserélik a Barátok közt egyik visszatérő szereplőjét

Írta: SorozatWiki | 2021. január 22. 06:15
Néhány hónap után ma este visszatér Csongor karaktere a Barátok köztbe. A fiatal srácot korábban Veréb Tamás alakította, mostantól azonban Kocsis Dénes formálja meg. A színészt a nagyközönség számos színházi szerepéből, illetve a 2019-es Nyerő Párosból ismerheti. A történet szerint Csongor korábban Luca szerelme volt, akit a lány Timivel együtt ártatlanul gyanúsított meg azzal, hogy bedrogozta és megerőszakolta. Ezek után a pár szakított és a srác eltűnt a Mátyás király térről.
Érdekesség, hogy Kocsis Dénes 16 éve egy rövid ideig már szerepelt a Barátok köztben. „Szuper kirándulás volt, de nagyon kritikus vagyok magammal szemben, és úgy gondolom, hogy akkor elég zöldfülű voltam, fejlődnöm kellett még. Éppen ezért nagyon örülök, hogy ismét szerepelhetek a sorozatban. Hiszen időközben rengeteg tapasztalatot szereztem, bízom benne, hogy most tudok bizonyítani.” A pandémia nem csak a közreműködők egészségére, hanem a forgatások ütemére is jelentős hatást gyakorol, emiatt sokkal nehezebb a szereplők egyeztetése. Ezért volt szükség arra, hogy nem a korábban megismert színész formálja meg Csongor szerepét. „A karakter lelkületében közel áll hozzám: egy kultúrált srác, aki szereti és tiszteli a nőket. Korrekt szeretne lenni mindenkivel, de ez nem mindig könnyű, ha nem egy irányba mutatnak az érzelmek és az észérvek. Emiatt sok váratlan fordulat történik Csongorral. Jó érzés ennek a figurának a bőrébe bújni, a forgatás nagy élményt jelent számomra. Csupán a csókjelenetek voltak szokatlanok, annak ellenére, hogy szinte minden színházi darabban csókolózom a partneremmel. Ugyanis az intim jelenetek felvételén szinte testközelben vannak a stábtagok; ebbe bele kellett rázódni” – tette hozzá mosolyogva Kocsis Dénes.

A Föld lett az új Westworld, elindult az új, magyar sci-fi sorozat

Írta: SorozatWiki | 2021. január 21. 23:03
Két hete számoltunk be róla, hogy vadonatúj magyar sci-fi sorozat indul hangjáték formájában, melyet a műfaj rajongói készítették. Az Odabenn első epizódja ma jelent meg a Spotifyon, az iTunes-on, a SoundCloudon és a YouTubeon oldalakon. A premiert követően a készítők a közösségi finanszírozás adta lehetőségekre támaszkodva szeretnék tető alá hozni a tervezett első évad maradék hét részét.
A történet a (nem is olyan) távoli jövőben játszódik, amikor is a meddőség egyre növekvő aránya, valamint különböző természeti kataklizmák miatt a Föld egyszerűen élhetetlenné válik. A leggazdagabbak, legbefolyásosabbak és legjobb génállománnyal bírók menekülőre fogják, benépesítik az egész Naprendszert. Ezzel a döntésükkel az emberiség legnagyobb részét a sorsára hagyják, de ha ez nem lenne elég, még évtizedekkel később is visszajárnak az időközben hatalmas kalandparkká vált Földre, ahol technikai fejlettségüknek hála azt csinálnak az ott élőkkel, amit csak akarnak. A tovább mögött meghallgatható az első epizód.

Új tévécsatornát és új napi realityt indítanak Hajdú Péterék

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 21. 20:17
Hajdú Péter a LifeTV-t és OzoneTV-t üzemeltető Media Vivantis vezérigazgatója egy friss, Origonak adott interjúban több fontos bejelentést is tett. A vezető elmondta, hogy februártól napi 5 órányi saját gyártással készülnek a főcsatornájukon, a LifeTV-n. Lesz egy vadonatúj scripted reality Van életünk címmel, melyben, az egykor a TV2-n látható Édes élethez hasonlóan celebek hétköznapjait mutatják be. A produkció főszereplői Berkiék, a Gáspár család, Alekoszék lesznek, illetve érkezik még melléjük egy be nem jelentetett negyedik híresség is.
Ezen kívül az Origonak azt is elmondta, hogy ősszel egy vadonatúj csatornát is indítanak. A hír azért is meglepő, mert az elmúlt időszak inkább a tévéadók megszüntetéséiről és átnevezéseiről szóltak, minthogy újakat nyitottak volna. Ez lehet a LifeTV és OzoneTV után a Media Vivantis harmadik tévéje. Hajdú Péter azonban azt egyelőre nem árulta el, hogy mi lesz a neve és arról sem beszélt, hogy milyen tematikára lehet számítani.

Távozik két fontos mellékszereplő a Barátok köztből

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 21. 16:49
A múlt héten távozott a Barátok közt két meghatározó szereplője, az Illés Vandát alakító Kardos Eszter és a Berényi Balázst megformáló Aradi Balázs. A napokban újabb karakterek búcsúznak a Mátyás király tértől, ezúttal fontos mellékszereplők. Az egyik színész csütörtökön, a másik pénteken búcsúzik az RTL Klub délután és késő esténként látható sorozatából.
A Barátok közt csütörtöki részeiben lesz utoljára látható Volosinovszki György - tudta meg a SorozatWiki a produkciótól. A színész az elmúlt években hosszabb időre többször is látható volt a sorozatban, sokáig Szántó Áront, a Berényi család egyik legnagyobb ellenségét alakította, az utóbbi időkben pedig testvérét, Szántó Gáspárt. Legutóbb októberben tűnt fel újra a Mátyás király téren és azóta szinte folyamatosan jelen volt a ház életében. „Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy szerepelhettem a Barátok köztben, ugyanis 9 éves korom óta erről álmodtam. Szántó Áronként sok gonoszságot elkövettem, ezért nagy figyelem irányult rám, sok visszajelzést kaptam, sőt, többen meg is fenyegettek a sorozatban elkövetett „bűneim” miatt. Az első távozásom után bíztam a visszatérésben, de abban nem hittem, hogy ikerpárként is megmutathatom magam. Így különösen nagy ajándéknak érzem, hogy ez végül mégis megvalósult, így nem csak gonosz, hanem pozitív karaktert is megformálhattam” – mondta a színész a SorozatWikinek. Volosinovszki mióta nem forgat a Barátok közttel, énekesi és videoklip készítői karrierjére koncentrál a saját produkciós cégében. Pénteken - épp a születésnapján - debütál új klipje, „A mai naptól” címmel.

2. heti nézettség - Nagyon gyenge számokkal tért vissza A Tanár

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 20. 07:00
Az 1. heti nézettségi adatok itt tekinthetők meg. Az 2. héten (január 11-17.) a délutáni Barátok közt a hét első négy napján katasztrófális, pénteken gyenge számokat hozott és minden nap hatalmas arányban kapott ki a jól teljesítő A bosszú csapdájától, sőt több napon még a Mozi+ filmjei is megelőzték. Hozzá kell tenni viszont, hogy Berényiék előtt látható az Ígéret című török sorozat brutálisan bedőlt az RTL Klubon, egészen elképesztő, 1 százalék körüli közönségarányokkal. Az RTL Híradó 18-49-ben hatszor, a teljes lakosság körében pedig négyszer győzte le a Tényeket.
Este a Tények Plusz hétfőn, szerdán és pénteken közepes, kedden és csütörtökön gyenge adatokat szállított. A bulváros hírműsor azonban három alkalommal is kikapott a Fókusztól és csak szerdán és pénteken tudta megelőzni. A Doktor Balaton hétfőn, kedden és pénteken közepes futott, szerdán és csütörtökön viszont már jó számokat szállított. A TV2 napi sorozata másfél százalékponttal jobb átlagos heti közönségarányt hozott, mint az előző héten, mely biztató javulásnak számít és azt jelenti, hogy bejött a korábbi időpontra pakolása. Ennek ellenére csak csütörtökön tudta legyőzni az RTL magazinját, a hét további 4 napján kikapott tőle. A Fókusz hétfőn és pénteken jól, kedden kiemelkedően, szerdán és csütörtökön viszont csak közepesen ment. A mi kis falunk 7 órás ismétlése most is tarolt a Coolon és minden nap 4-6 százalék körüli közönségaránnyal futott. Az Exatlon Hungary hétfőn jól futott, kedden nagyot tarolt, szerdától péntekig pedig kimagasló adatokat produkált. A több órán át tartó sportrealityvel a TV2 a teljes műsorideje alatt minden nap legyőzte az RTL Klubot és 18-49-ben a heti toplista harmadik helyét zsebelte be. Palik László műsorának harmadik évada eddig még az előző szezonnál is sikeresebb. A Keresztanyu a hét első három napján kiemelkedő adatokat produkált, csütörtökön és pénteken pedig "csak" jól hozott. Az RTL Klub falus sorozat a fiataloknál a heti toplista élén végzett és minden hétköznap este a legnézettebb műsor lett. A sikereket azonban kicsit beárnyékolja, hogy több mint egy százalékponttal csökkent az átlagos heti közönségaránya, valamint csütörtökön és pénteken a közös sávjukban kikapott az Exatlontól.

Műsorváltozás lesz jövő héten az RTL Klubon

Írta: SorozatWiki | 2021. január 19. 20:29
Január 4-én indult az RTL Klub 2021-es műsorrendje. Azóta hétköznaponként a Fókusz után, 20:10-kor Keresztanyu című új magyar sorozat látható, utána hétfőtől csütörtökig New Amsterdam, pénteken filmek, utóbbi két programot követően pedig a Barátok közt késő esti epizódjai. Hamarosan azonban egy kisebb műsorváltozás lesz a csatorna főműsoridejében.
Jövő héttől az RTL Magyarország kiszedi a péntek esti filmet és ezen a napon is az RTL Klubon még nem látott New Amsterdam epizódokat fog vetíteni. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy bár az amerikai kórházas sorozat ugyan minden nap nagy arányban kikap az Exatlon Hungarytől, azonban az elmúlt években a tévéadón összes többi amerikai sorozattával ellentétben nem dőlt be és szinte minden nap közepes nézettséget produkál. Ezzel szemben az RTL Klub pénteki filmjei az elmúlt két hétben borzasztó számokat hoztak. A változás következtében a Barátok közt péntek esti második vetítése éjfél körüli kezdés helyett, emberibb időpontban, 22:50-re kerülnek.

Mennyire sikeres a ValóVilág 10. évada?

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 18. 16:10
A ValóVilág novemberi indulása óta folyamatosan kérdezik az olvasóink, hogy sikeres-e és milyen számokat hoz a produkció jubileumi, 10. évada. Mivel a reality az egyik legnagyobb épp futó saját gyártású műsor, de a heti nézettséges elemzéseinkben általában nem foglalkozunk kábeles tartalmakkal, ezért most külön elemzésben vizsgáljuk meg, mennyire teljesít jól az RTLII-n látható, Paprika Studios által gyártott valóságshow a 18-49-es korosztályban.
A ValóVilág powered by Big Brother november 14-ei indulása és január 11., múlt hétfő között 59 alkalommal jelentkezett. Addig a produkció átlagosan 5,3 százalékos közönségarányt hozott, mely az RTLII 3,1 százalékos főműsoridős átlagához képest kifejezetten jó eredmény. A leggyengébb adása 2,3 százalékkal december 24-én volt - de érthető módon karácsonykor nem annyira realityt akarnak nézni az emberek -, a legerősebb pedig november 26-án, amikor 8,2 százalékkal remekelt. Egy ilyen drága műsornál mindig fontos, hogy felhúzza az adott kábelcsatorna főműsoridős (19-23 óra) közönségarányát. A ValóVilág a két nagy tévét nem számítva, a kábeles mezőnyben minden harmadik alkalommal, 59-ből 19 alkalommal nyerte a sávját, mely szintén szép teljesítménynek számít. A vezető kábelcsatornák között hatalmas a harc, sokszor néhány tizedszázalék dönt, hogy az RTL Klub és a TV2 mögött a harmadik-negyedik, vagy az ötödik-tizedik hely között végez egy tévé.

Új szereplő érkezik a Barátok köztbe

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 18. 07:00
A Barátok közt mai részeiben egy új családtag tűnik fel a Mátyás király téren. Váratlanul megjelenik Dorka apja, Szekeres György, akit Lecső Péter fog alakítani. Az új karakter alaposan felforgatja a lány életét, hiszen nem csak régen találkoztak, de nem is beszéltek egymással, mert a lány drogproblémái miatt egyszer lelépett otthonról. A színész ismerős lehet az RTL Klub nézőinek, ugyanis a csatorna legnézettebb sorozatában, A mi kis falunk 4. évadában szerepelt. 2020 tavaszán a Paintball tulajdonost alakította a falusi produkcióban.
„Meglepetésként ért, amikor castingra hívtak. Először egy videós anyagot kellett beküldenem, melynek elkészítésében a nagylányom segített, majd próbajátékra mentem, aztán gyorsan kiderült, hogy én leszek Gyuri, Dorka apukája. Az első forgatási napon nagyon nehéz volt átállni arra, hogy a színpadi intenzitást, a nagy gesztusokat, a hangos beszédet kicsit visszavegyem; erősen kellett koncentrálni. A második naptól azonban ráéreztem az ízére, élvezetes volt Litauszky Lillával játszani, de a csapat minden tagja roppant közvetlenül fogadott, olyan volt, mintha mindig közéjük tartoztam volna” – mesélte Lecső Péter. A színész minden szerepnek örül, mert mindben talál olyan vonást, ami közel áll hozzá, ám az asztalosként tevékenykedő Gyuri karakterével kimondottan sok a hasonlóság. Hiszen Péter is szeret fával dolgozni. „Nagyon kedvelem a kétkezi munkát, mert csodálatosnak tartom, ha az ember valamilyen anyagot megmunkál és abból egy használati tárgy vagy művészi alkotás lesz. Általában az anyagba szeretek bele, majd átgondolom, mit lehet belőle alkotni, és elkészítem. Imádom az étkészleteket, a villákat, melyeket ékszerré alakítok. Másik kedvencem pedig a fa. Otthon én készítettem például az ágyunkat, illetve egy sakkasztalt két kiülővel. Talán erre vagyok a legbüszkébb. Már megvan vagy 12 éve, nyáron sokat játszunk rajta, de eddig csupán egyszer tudtak megverni” – büszkélkedett a színész.

Ők lesznek A Dal 2021 zsűritagjai és fellépői

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 17. 20:36
cA Dal 2021, január 30-tól a megszokott időpontjában, szombatonként 19:35-kor lesz látható a Dunán. A nagyszabású showműsorból ez lesz a jubileumi, tizedik évad, melyben az elmúlt évektől eltérően nem 30, hanem 40 produkció lesz látható. Ennek következtében az eddigi 3 helyett, 4 előválogató lesz, így a verseny eddigi 6 helyett, 7 adással fog jelentkezni. A produkció győztesét tavaly óta nem nevezik az Eurovíziós Dalfesztiválra. Ennek 2020-ban végül valódi tétje nem volt, hisz elmaradt a nemzetközi esemény, de idén minden bizonnyal már a magyarok nélkül rendezik meg.
Az idei évadban, részben új zsűri értékeli majd az elhangzott dalokat. 2021-ben is a műsor ítésze lesz Vincze Lilla, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője és Nagy Feró rocklegenda, a Beatrice frontembere és a Keresztanyu egyik szereplője. Egy év kihagyás után visszatér a show egyik 2018-as és 2019-es zsűritagja, Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. Rajtuk kívül pedig új tagként csatlakozik hozzájuk Ferenczi György, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, aki a Rackajam frontembere. Az MTVA 2012-ben indult dalversenye a kezdetekben az egyik legnézettebb magyar műsor volt. Az elmúlt években azonban nagyon lecsökkentek az eredményei, melyet jól mutat, hogy míg az első szezon döntőjét több mint 1 millióan választották, addig tavaly mindössze 270 ezren követték. Sok ismert és feltörekvő zenész ennek ellenére fontos platformként tekint a műsorra, mely abból is látszik, hogy A Dal 2021-re több mint 400 művel jelentkeztek. Most pedig nézzük, kik és mely dalokkal jutottak be az idei műsorba: (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Újabb tévétársaság jelentett be műsorváltozást Sas József halála miatt

Írta: SorozatWiki | 2021. január 17. 17:29
Nemrég hoztuk le, hogy ma este az ATV több programmal is emlékszik a ma elhunyt Sas Józsefre. Most a Media Vivantis a LifeTV-re jelentett be vasárnap estére azonnali műsorváltozást. 21 órától egy olyan beszélgetést láthatnak a nézők az ATV engedélyével, ahol Sas József az utolsó interjúját adta a Frizbi vendégeként Hajdú Péternek.