Az RTL fizetős, reklámmentes streaming szolgáltatása minden várakozásnál előbb, november 16-án indult el. Az RTL+-ra rögtön 3 vadonatúj magyar sorozat első epizódja, több külföldi széria, valamint szórakoztató műsorok is felkerültek. A magyar tartalmak hetente jelentkeznek új epizóddal, míg az amerikai és egyéb külföldi alkotások teljes évadai egyszerre válnak elérhetővé, ráadásul magyar szinkronnal. A platformon megtekinthető tartalmak többségéről már írtunk korábban, most pedig 13 produkciót részletesebben is bemutatunk.

hirdetés

Az RTL+-on debütált a Zámbó Jimmy életéről készült A Király című széria. A 10 részes minisorozat a legendás énekes felemelkedését mutatja be. Míg a történet legkevésbé sem fest idealizált képet a sztárról, visszarepít az időben és bemutatja azt is, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar zenésztársadalomra. A zenész fiatalkori énjét Olasz Renátó (Aranyélet), a már befutott, népszerű énjét pedig Nagy Ervin (Válótársak, A Tanár) alakítja. A SorozatWiki információi szerint ez az RTL elmúlt éveinek legdrágább magyar sorozata, az első epizód pedig rendkívül jó kritikát kapott a magyar sajtóban.

Szintén a streaming szolgáltatón indult el a Lengyel Tamás (Válótársak, A mi kis falunk) és Rujder Vivien (Korhatáros szerelem, Apatigris) főszereplésével készült A Nagy Fehér Főnök is. A dramedy különleges szemszögből mutatja be egy szebb napokat látott vidéki kisvárosban élő közösség mindennapi életét és problémáit. A sorozatban látható a harc a nyomor, a rasszizmus és a különböző előítéletek ellen. A főszereplők maguk sem mentesek ezektől, azonban végül megtalálják a közös célt és a fejlődéshez vezető utat.

A király előzetese 

A Ki vagy te egy szókimondó, fiataloknak szóló produkció, melynek a főszereplői Lengyel Tamás (A mi kis falunk, Válótársak) és Pásztor Virág (Barátok közt, Hotel Margaret). A színésznő ismét Berényi Timit formálja meg, ugyanis korábban a SorozatWiki vette észre, hogy a Ki vagy te a Barátok közt univerzumában játszódik. A 20 részes sorozat feszültségkeltő krimibe ágyazva foglalkozik a mai fiatalok problémáival és álmaival. A története egy fiatal csapat és enigmatikus mesterük útkereséséről szól, amit egyikük tragikus halála tör meg. Az igazsággal pedig csak Timi hajlandó szembenézni.

A kifejezetten a platformra gyártott exkluzív hazai sorozatok mellett több nemzetközi széria is az RTL+-on debütált Magyarországon. Már elérhető egy német minisorozat, a Faking Hitler. A 6 részes történet 1983-ban játszódik, amikor a német Stern magazin egy világszenzációt mutatott be a nyilvánosságnak: Adolf Hitler naplóit. Néhány nappal később azonban kiderült, hogy a relikviák hamisítványok. A Stern számára ez a malőr rendkívüli presztízsveszteséget jelentett, amely aztán a háború utáni időszak legnagyobb német médiabotrányává nőtte ki magát. A produkciót tavaly novemberben mutatták be a hazájában.

Ki vagy te előzetese 

A streaming szolgáltatón már nézhető a Mocro Maffia 1. évada is. A krimisorozat középpontjában Amszterdam egyre fokozódó drogháborúja áll. A holland széria három gyerekkori barátról szól, akik a főváros peremén lévő embertelen környék fölé emelkednek, hogy a város rendkívül jövedelmező kokainkereskedelmét irányítsák. Egy figyelemre méltó és nagy kockázatú üzlet aláaknázására tett kísérletet követően azonban gyorsan kitör a háború köztük. A széria 5. etapja jövőre érkezik a hazájában.

Az RTL+ kínálatába bekerült egy másik holland alkotás, a Fekete Tulipán (Zwarte tulp) 1. szezonja is. A Vonk és a Kester család közösen osztoznak a virágok iránti szenvedélyben, de egyben riválisok is. Egy halálos baleset következtében a két család végképp ősellenséggé válik, rivalizálásuk pedig még kiélezettebb lesz a különleges fekete tulipán termesztéséért folyó harcban. Apránként közös múltjuk titkai is feltárulnak, azonban semmi sem az aminek látszik. A sorozat 2015 és 2016 között 2 évadot élt meg.

Az előfizetők számára már elérhető a 8 részből álló Nyolc tanú (8 Zeugen) című krimi széria. A német minisorozat története szerint egy látogatókkal teli múzeum kellős közepén elrabolnak egy tízéves kislányt. A gyermek megmentésének egyetlen kulcsa annak a nyolc személynek az emlékeiben van eltemetve, akik szemtanúi voltak az esetnek. Egy memóriakutató megkezdi a nyomozást a tanúk emlékei között, miközben az idő egyre csak fogy. A produkció tavaly márciusban debütált a német RTL+-on.

Az RTL+-ra felkerült a Castle főszereplője, Nathan Fillion újabb bűnügyi sorozatának első két évada. Az újonc (The Rookie) középpontjában John Nolan áll, aki egy sorsfordító esemény után elhatározza, hogy beteljesíti az álmát, és rendőrnek áll. Felettesei kétkedve fogadják a rendőrség legidősebb újoncát, akiben csak a megtestesült életközépi válságot látják. Ha Nolan nem tudja tartani a tempót fiatalabb kollégáival és a bűnözőkkel, azzal életeket kockáztat. Ha viszont képes lesz előnyére fordítani élettapasztalatát, eltökéltségét és humorérzékét, akkor még sikert is arathat élete új fejezetében. A sorozat Amerikában jelenleg a 4. évadnál tart, hazánkban az 1. szezont a VIASAT3-on, míg a 2. és 3. etapot az AXN-n vetítették.

Szintén megtekinthető a platformon A kard által vész (Darkness: Those Who Kill) folytatása, a Gyilkos jellem (Blinded: Those Who Kill). A brit sorozat egy felderítetlen bűnügyet állít középpontba, melynek során néhány hónapon belül három fiatal férfi lett gyilkosság áldozata. Az egyikük rákban szenvedő édesanyja felkeresi Louise-t, az elismert bűnügyi profilozót, és megkéri, hogy segítsen megtalálni a fia gyilkosát. Amikor újabb fiatal férfi áldozatra bukkannak, Louise felfedez egy mintát a gyilkosságokban, az elkövető üldözése közben azonban nem veszi észre, hogy az végig ott rejtőzik a szeme előtt.

A sorozatok mellett egyéb magyar, saját gyártások is érkeztek a platformra. 4 év után az RTL+-on dupla epizóddal tért vissza az On the Spot. A díjnyertes magyar dokumentumsorozat új évadában Cseke Eszter, S. Takács András és két gyermekük olyan távoli és egzotikus helyekre utaznak, ahol a természet pusztulása visszafordíthatatlannak tűnt, de néhány elszánt környezetvédőnek, vadőrnek és törzsfőnöknek sikerült megállítani az ördögi kört. Szintén a streaming szolgáltatón indult el az Amit tudni akarsz című szórakoztató-ismeretterjesztő dokumentum sorozat is. A produkció minden egyes epizódban más és más bonyolult vagy tabunak számító témát jár körül, miközben szakértők, civilek és hírességek szólalnak meg, mesélik el saját élményeiket, tapasztalataikat, gondolataikat az adott témáról.

Alföldi Róbert vadonatúj portréműsora is elindult a platformon. A Főszerepben című produkcióban olyan hírességek fordulnak meg, akikről mostanában kevesebbet lehet hallani, pedig tudásuk és elszántságuk nem változott. Többek között Eperjes Károly, Béres Ilona, Koltai Róbert, Lukács Sándor és Vári Éva álltak kamera elé, de szerepel még Kern András, Gálvölgyi János, Cserhalmi György, Pásztor Erzsi és Pogány Judit is. Több év szünet után új évaddal tér vissza Sebestyén Balázs műsora, a Gyertek át! – A Sztárvetélkedő. A csipkelődő, pikáns humort sem nélkülöző produkció minden részében más-más hírességek játszanak. A Gyertek át! – A Sztárvetélkedő hetente jelentkezik új epizóddal a streaming szolgáltatón. A szórakoztató műsorról korábban bővebben is írtunk.

Az HBO Max novemberi sorozatpremierjeit itt, míg a filmes újdonságait itt mutattuk be. A Netflix e havi szériáit és friss évadait itt gyűjtöttük össze, a streaming szolgáltatóra érkező vadonatúj filmekről pedig itt írtunk. A Disney+ legújabb – az ősz utolsó hónapjában bemutatásra kerülő – produkcióit pedig itt szedtük össze.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna