Október 1-jén a SorozatWiki írta meg elsőként, hogy az RTL fizetős, reklámmentes streaming szolgáltatást indíthat Magyarországon RTL+ néven, mely várhatóan még idén leváltja az RTL Mostot és az RTL Most+-ot. Az előző hónap közepén az RTL a platformot hivatalosan is bejelentette, valamint elárulták, hogy mik a legfőbb tartalmak, amik érkeznek rá, melyről pár nappal később részletesen is foglalkoztunk, de az indulás időpontjáról semmit sem mondtak. Most pedig kiderült, hogy minden várakozásnál előbb, már ma elindult az RTL+ és a médiavállalat a díjáról, a csomagokról és a tartalmakról is további részleteket jelentett be.

hirdetés

Az RTL+-on három szolgáltatási szint érhető el a felhasználók és előfizetők számára. Az RTL+ teljes tartalmi kínálatát reklámmentesen érik el a szolgáltatás előfizetői 1990 Ft-os havi előfizetési díjért.  Az RTL Most eddig regisztrált felhasználói mától az RTL+ Light, az RTL Most+ felhasználói pedig RTL+ Active néven élvezhetik kedvenc tartalmaikat, külön díj fizetése nélkül. Az RTL+ Light használatához továbbra is csak regisztráció szükséges, az RTL+ Active pedig ezentúl is a telekommunikációs szolgáltatótól kapott aktiváló kóddal használható.

Felhasználói fiókjuk szolgáltatási szintjét bármikor megemelhetik és fizetőssé tehetik, hogy ők is elérjék a platformra gyártott exkluzív sorozatokat, reality-ket, dokumentumfilmeket, azaz az RTL+ teljes, már a kezdetekkor is több mint 5000 órányi kínálatát.

Azoknak a felhasználóknak, akik eddig mobilalkalmazással használták az RTL Mostot, csak frissíteniük kell az alkalmazásukat. A frissítés automatikusan az RTL+ applikációt tölti le, amely már szintén elérhető az iOS és Android alkalmazás-áruházakban. Aki eddig webböngészőben nézte az RTL tartalmait, a megszokott módon már az új felületet éri el. Új felhasználóink pedig a www.rtlplusz.hu weboldalon találják a szolgáltatást. Előfizetni is ezen a webes felületen lehet az RTL+ exkluzív, reklámmentes tartalmaira magyarországi kibocsátású bankkártyával. Az előfizetés egy hónap ingyenes próbaidőszakkal indul.

Az RTL lineáris csatornáinak élő adásait a továbbiakban a televíziós szolgáltatók különböző felületein érhetik el.

Az RTL+ szolgáltatás fokozatosan jelenik majd meg további készülékeken is, elsőként hamarosan az LG okostelevíziók legújabb változatain.

24 órás ValóVilág és 12 hónap alatt 12 exkluzív premier

Az RTL+ az első olyan előfizetéses, reklámmentes streaming-szolgáltatás itthon, amely már az induláskor számtalan, kifejezetten a platformra gyártott helyi tartalmat kínál az előfizetőknek. 12 hónap alatt 12 exkluzív produkció érkezik a felületre: az RTL+ előfizetőinek már az indulás első pillanatától elérhetőek a prémium tartalmak premier epizódjai, melyeket hetente újabb epizódok követnek.

Mivel nincs streaming reality nélkül, november 20-án újra kinyílnak a luxusbörtön kapui, a ValóVilág villából az RTL+ előfizetéses felületén pedig elindul a 24 órás közvetítés, ahol a nézők bármikor bepillanthatnak a villalakók vágatlan életébe.

Ezen a felületen debütál és csak az RTL+ előfizetéssel rendelkező felhasználói számára elérhető A Király, a Zámbó Jimmy életéről készült tízrészes sorozat.

Az RTL+ előfizetői számára már elérhető a platformon a Lengyel Tamás és Rujder Vivien főszereplésével készült A Nagy Fehér Főnök premier epizódja is. A sorozat különleges szemszögből – kritikusan, de ugyanakkor szeretettel – mutatja be egy szebb napokat látott vidéki kisvárosban élő közösség mindennapi életét és problémáit. Ki vagy te címmel egy szókimondó sorozat is megérkezett az RTL előfizetéses streaming-szolgáltatására.

Az RTL+ számos alkotással készül a dokumentumfilmek műfajában is. Közülük is kiemelkedik az RTL+ előfizetői számára már elérhető, világszerte elismert magyar dokumentumfilm-sorozat, az On the Spot legújabb évada, a Vissza a természethez.

Az On the Spot alkotói a jól ismert sorozat vadonatúj évada mellett producerként járultak hozzá további dokumentumfilmek elkészítéséhez is, amelyek szintén itt debütálnak. Az RTL+ előfizetői számára látható Sebestyén Balázs csipkelődő, pikáns humort sem nélkülöző műsora, a Gyertek át! – A Sztárvetélkedő, Alföldi Róbert portréműsora, a Főszerepben, valamint az Amit tudni akarsz című szórakoztató-ismeretterjesztő dokumentum-sorozat, melynek felnőtteknek szóló első évada kendőzetlenül jár körül mindent, amit tudni akarsz a szexről.

Az exkluzív hazai tartalmak mellett hollywoodi filmekből, sikersorozatokból sem lesz az RTL+-on, és az RTL legnépszerűbb európai sorozatai is láthatóak lesznek a előfizetéses csomagjában. Már nézhető a hatrészes német sorozat, a Faking Hitler, valamint két holland sorozat, a Mocro Maffia és a Fekete tulipán első évada.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna