Korábban a SorozatWiki írta meg elsőként, hogy az RTL még az idei évben fizetős, reklámmentes streaming szolgáltatást indíthat Magyarországon RTL+ néven. Ezt a múlt heti Big Picture konferencián Kolosi Péter, a tévétársaság vezérigazgató-helyettese és programigazgatója hivatalosan is megerősítette, valamint elárulta, hogy milyen tartalmak érkeznek majd a platformra. Ezen kívül Vidus Gabriella, az RTL vezérigazgatója egy interjúban bővebben beszélt a hamarosan induló streaming szolgáltatásról. Lássuk a részleteket.

hirdetés

Múlt hét csütörtökön Vidus Gabriella, az RTL vezérigazgatója nagy interjút adott az RTL.hu-nak. Úgy fogalmazott, hogy az új streaming szolgáltató bevezetésének a mértéke egy országos tévécsatorna elindításával vetekszik. Az RTL+-on belül három csomagot kínálnak majd, melyből kettőt jelenleg RTL Most és RTL Most+ néven ismernek a felhasználók. Vélhetően a harmadik lesz a reklámmentes csomag. Vidus Gabriella az interjújában elárulta, hogy a következő 12 hónapban 12 exkluzív tartalom érkezik majd az RTL+-ra. A platform kínálatában lesz saját gyártású és vásárolt fikció, dokumentum és reality is.

„Az RTL belép a streamingpiacra és RTL+ néven saját, előfizetéses, reklámmentes streamingszolgáltatást indítunk. A piacon ez lesz az egyetlen olyan platform, aminek kimondottan az a célja, hogy helyi magyar nyelvű tartalmat szolgáltasson az előfizetőinek. Fontos hangsúlyozni, hogy ebben az esetben nem a jelenlegi lineáris műsorainkról beszélünk, hanem kizárólag erre a platformra készülő, speciális tartalmakról”

– mondta Vidus Gabriella az RTL.hu-nak.

Vidus Gabriella, az RTL vezérigazgatója

Kolosi Péter az október 20-án megrendezett Big Picture konferencián megerősítette, hogy hamarosan elindul az RTL vadonatúj streaming szolgáltatása, ráadásul arról is beszélt, hogy milyen produkciók érkeznek majd az RTL+ra. Külön cikkben foglalkoztunk vele, hogy az On the Spot című dokumentum-sorozat több év kihagyás után a tévétársaság új streaming felületén tér majd vissza. Cseke Eszter és S. Takács András ezen kívül egyéb dokumentumfilmeket is készít majd az RTL+-ra, valamint tanácsokat adnak a médiavállalatnak, hogy milyen külföldi dokumentumfilmeket vásároljanak meg.

A múlt heti eseményen az RTL vezérigazgató-helyettese és programigazgatója bejelentette, hogy három vadonatúj sorozat, valamint egy korábbi produkció 2. etapja is érkezik majd a platformra. A Zámbó Jimmy életéről szóló széria, A király is az RTL+-on lesz majd látható. Kiderült, hogy a Lengyel Tamás főszereplésével készülő Fehér Főnök is az RTL vadonatúj platformján fog debütálni. A mi kis falunk Gyurijával és a Hotel Margaretből ismert Pásztor Virággal érkező Ki vagy te? pedig szintén az RTL+ kínálatában lesz majd megtalálható.

Kolosi Péter, az RTL vezérigazgató-helyettese és programigazgatója

Kolosi Péter azt is elárulta, hogy a tévétársaság streaming felületére jön a Mellékhatás 2. évada, mely 2023-ban válik majd elérhetővé. A VIASAT3 egykori realityje, a Feleségek luxuskivitelben pedig szintén az RTL+-on fog folytatódni. Szeptemberben írtuk meg, hogy hamarosan visszatér Sebestyén Balázs műsora, a Gyertek át!, most pedig az is kiderült, hogy ez a produkció is az RTL+ kínálatában lesz megtalálható. Ezen kívül az Európa Liga lineáris csatornán nem közvetített mérkőzései is itt lesznek láthatóak.

Vidus Gabriella úgy fogalmazott, hogy a magyar produkciók mellett lesznek úgynevezett RTL Original tartalmak is, melyek a hazai nézők számára ismeretlenek, hiszen a német és a holland testvérvállalataik is streamingre gyártják ezeket. Példaként említette a Sissi című sorozatot, mely a német RTL+ egyik zászlóshajója.

Sebestyén Balázs: Gyertek át!

Érkezik majd egy másik német miniszéria is, hiszen a 2021-ben készített Faking Hitler szintén elérhető lesz az RTL streaming szolgáltatásán. Vidus Gabriella mondott egy holland példát is. Jön a magyar RTL+-ra a Mocro Maffia című detektíves thriller. A produkció 2018-ban indult Hollandiában és azóta 3 évadot élt meg. Szintén Hollandiából érkezik majd a 2015 és 2016 között futó Black Tulip is.

Arról egyelőre nincs információ, hogy pontosan mikor indul majd el itthon az RTL+, azonban Vidus Gabriella szeptember végi előadása alapján a SorozatWiki azt feltételezi, hogy a streaming szolgáltatás már 2022-ben debütálhat Magyarországon.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban