Az idei év elejétől egyre több helyről hallotta a SorozatWiki, hogy a korábbiakhoz képest, két-háromszor annyi magyar sorozat fejlesztésén dolgozik az RTL. A konkrét bejelentések száma is megszaporodott, így elgondolkoztató volt, hogy vajon hogy fér majd el ennyi hazai széria a főcsatornájukon, az RTL Klubon (melyet hamarosan átneveznek simán “RTL”-re.). Oldalunkhoz olyan iparági pletykák is eljutottak, hogy az RTL itthon valami új, nagyszabású projekten dolgozik. Mindeközben az európai RTL csoport az utóbbi időkben elkötelezte magát a fizetős streaming irányába, nemrég jelentették be, hogy Németországban és Hollandiában 2026-ig megháromszorozzák az ide készülő saját gyártások számát.

A német RTL+ logója

Vidus Gabriella a LinkedInre péntek este felrakott posztjából kiderül, hogy a napokban az RTL csoportot tulajdonló, Bertelsmann SE & Co. KGaA Management Meetingjén tartott előadást és többek között bemutatta a hazai RTL digitális stratégiát – vette észre a SorozatWiki. Az erről szóló képek egyikéből pedig kiolvasható, hogy az RTL Mostot és az RTL Most+-ot 2022-ben az RTL+ váltja fel hazánkban.

hirdetés

Pontosan ugyanígy hívják a cégcsoport németországi streaming platformját, melynek létezik reklámalapú, ingyenes és vannak közvetlen előfizetéses csomagjai is. A fizetős részére pedig rengeteg helyi gyártású sorozat és egyéb saját tartalom készül. Így rögtön logikussá válik, hogy Magyarországon az RTL miért fog ilyen sok hazai sorozatot készíteni, nyilvánvalóan a német példa alapján, ezek közül itthon is több produkció az új RTL+ fizetős csomagjaira érkezhet. Sőt azt is megmagyarázza, hogy a jelenleg RTL+ nevű tévécsatornát, miért fogják átnevezni RTL Háromra. Az RTL+ hazai elindításával pedig az RTL komoly befektetések árán hazánkban is megpróbálhatja felvenni a versenyt a Netflix-el, az HBO Max-szal és a Disney+-al.

Vidus Gabriella, az RTL vezérigazgatójának előadása (Fotó: LinkedIn/Vidus Gabriella)

A fentebb látható fotón az RTL+ és a 2022-es évszám alatt több a platformra érkező cím is megtalálható. Ezek közül egyértelműen kiolvasható “A király” felirat, mely mellett egy plusz RTL+ logó is megtalálható. Ebből pedig az következik, hogy a Zámbó Jimmy életét feldolgozó, tavaly bejelentett A király című 10 részes minisorozat is az RTL vadonatúj magyarországi streamingjén mutatkozhat be. Az idei évben derült ki, hogy a “fiatal Jimmyt” az Aranyélet sztárja, Olasz Renátó, az idősebb egykori legendát pedig Nagy Ervin alakítja majd. A SorozatWiki információi szerint ez lesz a hazai RTL legdrágább magyar sorozata.

Az, hogy Vidus Gabriella szakmai körökben posztolt erről, könnyen utalhat arra, hogy nagyon közel lehet az RTL+ magyarországi bejelentése. A platform hazai indulásáról megkérdeztük az RTL-t, de értesüléseinket és az abból levont következtetéseket sem kívánták kommentálni.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban