Májusban az előző hónaphoz képest jóval kevesebb, csupán 9 újdonság kerül be a kínálatba. Azonban az előfizetőknek nincs okuk panaszra, ugyanis még így is Netflixre jön az egyik legtöbb vadonatúj produkció. Többek közt elérhetővé válik a Bridgerton család spinoffja, az Elit főszereplőinek új közös szériája és Arnold Schwarzenegger sorozata is.

hirdetés

Május 2-án vált elérhetővé egy új török drámasorozat, A szabó (The Tailor / Terzi). A 7 részes szériában egy híres szabó esküvői ruhát varr a legjobb barátja menyasszonyának. Azonban mindhármuknak sötét titkai vannak, amelyek hamarosan felborítják az életüket. A főszerepben látható a Ferihából ismert Çagatay Ulusoy, Az idő sodrásában játszó Salih Bademci és Sifanur Gül. 4-én került be a kínálatba a Szentély (Sanctuary / Sankuchuari-seiiki) című japán dráma 8 epizódból álló 1. etapja. Egy kemény és elszánt srácból szumóbirkozó lesz, aki pimaszságával magával ragadja a rajongókat és felforgatja a hagyományokkal átszőtt iparágat.

Szintén 4-én érkezett a Bridgerton család testvérsorozata, a Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet (Queen Charlotte: A Bridgerton Story). A 6 részes minisorozat középpontjában a fiatal Sarolta áll, aki akarata ellenére György király jegyese lesz, ám megismerkedésük után egy életre szóló szerelem alakul ki köztük. A széria bemutatja a királyné felemelkedését és hatalomra jutását, valamint azt, hogyan formálta át a házasságuk az arisztokráciát.

Május 10-én debütál a Netflix első saját gyártású finn sorozata, a Táncos fivérek (Dance Brothers). A 10 részes produkció története szerint két fivér, akik táncosként próbálnak boldogulni, saját klubot nyitnak. A művészi törekvéseik azonban hamar ellentmondásba ütköznek az üzleti érdekeikkel, ami kettejük kapcsolatát is beárnyékolja. 12-től lesz megtekinthető A kézbesítő (Black Knight) című kínai széria 1. évada. A légszennyezés által tönkretett, disztópikus jövőben az emberiség túlélése a Fekete Lovagoktól függ, akiknek vajmi kevés közük van az átlagos kézbesítőkhöz.

18-án válik elérhetővé A fiúknak, akiket valaha szerettem filmek vadonatúj spinoff sorozata, a Puszi, Kitty (XO, Kitty). A 10 részes produkcióban új szerelmi történet bontakozik ki, amikor a tini kerítő Kitty ugyanabban a dél-koreai bentlakásos iskolában találkozik újra a tőle távol élő barátjával, ahová az édesanyja járt. 19-én debütál az Elit című spanyol sorozat főszereplőinek vadonatúj szériája, A csend rabságában (Muted / El silencio). Arón Piper és Manu Ríos 8 epizódos közös alkotásának középpontjában Sergio áll, aki nem beszélt mióta 6 évvel ezelőtt meggyilkolta a szüleit. Most egy pszichiáter elhatározza, hogy leleményes nyomozással kideríti, mi történt. A produkcióról korábban bővebben írtunk.

Május 25-én jön a Netflixre Arnold Schwarzenegger első sorozata, a Fubar. A 8 részből álló friss akciósorozatban, amikor egy apa és lánya rájön, hogy titokban mindketten a CIA-nak dolgoznak, egy egyébként is rázós küldetés egy diszfunkcionális család perpatvarává változik. Mindeközben arra is rá kell jönniük, hogy tulajdonképpen semmit sem tudnak egymásról. A női főszereplőt a Top Gun: Maverick-ből is ismert Monica Barbaro játsza.

26-án érkezik a platformra A változás szele (Turn of the Tide / Rabo de Peixe) című portugál akció-thriller sorozat. A 7 epizódos történet szerint, amikor egy kokainnal megrakott hajó elsüllyed a sziget partjainál, Eduardo kockázatos, de izgalmas lehetőséget lát a pénzkeresésre és lehetetlen álmai elérésére. A szériát valós események ihlették.

A SkyShowtime májusban felkerülő legnagyobb filmjeit és szériáit itt, míg a Disney+ legújabb produkcióit itt mutattuk be. Az HBO Max sorozatpremierjeiről itt, filmes újdonságairól pedig itt írtunk.

hirdetés

Elkaszálták az NCIS egyik testvérsorozatát

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi