Májusban az előző hónaphoz képest sokkal több, összesen 40 film jön az HBO Maxra. Így erre a streaming szolgáltatóra érkezik a legtöbb egész estés produkció. Ettől a hónaptól több európai alkotás, tavaly megjelent filmek és számos nagy név főszereplésével készült produkció is elérhető lesz a platformon. Többek közt vígjátékok, drámák és horrorok közül is válogathatunk. A legfontosabb alkotásokat részletesen mutatjuk be a cikkben.

Ahol a folyami rákok énekelnek

Május 5-én érkezett az Egy anya George W. Bushsal szemben (Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush) című német-francia életrajzi film. A török háziasszony harcba fog, hogy kiszabadítsa fiát a guantanamói fogolytáborból. Útja egészen a washingtoni Legfelsőbb Bíróságig vezet. Szintén ekkor került be a kínálatba a Cameron Diaz, Justin Timberlake és Jason Segel főszereplésével készült Rossz tanár (Bad Teacher). A vígjátékban Elizabeth lusta és lógós, legszívesebben otthagyná a tanári pályát. Egy nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos férfin megakad a szeme, de Scott Amyvel kezd járni, Elizabeth pedig minden áron meg akarja hódítani.

hirdetés

5-én, 8 hónappal a mozis premiert követően jött a platformra A meghívás (The Invitation) című horrorfilm is. Az árva Evie mugtudja, hogy van egy távoli rokona. Találkozik is az unokatestvérével, aki meghívja őt egy pazar esküvőre. Ám a buli rémálommá változik, ahogy ráébred, milyen véres titkokat rejteget új “családja”. Ugyanettől a naptól vált megtekinthetővé egy német-osztrák-francia koprodukció, a Rimini is. A filmdrámában Richie Bravo, a kiöregedett popsztár próbál megélni elhalványult hírnevéből. Ám az állandó mámorban, a turistáknak tartott koncertekből és egyéb szolgáltatásokból fenntartott élete meginog, amikor betoppan felnőtt lánya és pénzt akar tőle.

Május 7-én válik elérhetővé az Utazás Joy-jal (Joyride). Az ír-brit dramedyben egy problémás, félárva 12 éves kamaszfiú összetalálkozik egy csődtömeg, kisbabáját örökbe adni készülő anyával, és együtt menekülnek Írországon át a problémáik, üldözőik és a törvény elől. 8-tól lesz megtekinthető egy olasz filmdráma, az Első szerelem (First Love). Vittorio olyan nőt keres, aki megfelel az ideáljának. Megismerkedik Soniával, aki kedves és intelligens, de sajnos 57 kiló, ami Vittoriónak túl sok. Sonia szinte észrevétlenül gabalyodik bele a kölcsönösen mazochista szerelmi játszmába.

Szintén ekkor jön a streaming szolgáltatóra a Gal Gadot és Chris Pine főszereplésével készült Wonder Woman. Amikor egy pilóta lezuhan, és elmondja Dianának, az amazon harcosnak, hogy a kinti világban konfliktus dúl, ő hátrahagyja otthonát, hogy szembeszálljon a fenyegetéssel. Diana férfiak oldalán harcol, és felfedezi saját erejét és valódi küldetését. 12-én érkezik meg a Játsszunk gyilkosost! (Bodies Bodies Bodies) című horror-vígjáték. A film története szerint egy csapat gazdag, húszaséveiben járó fiatal hurrikánpartit szervez egy távoli családi kastélyban. Az általuk játszott társasjáték azonban hamar halálos kimenetelűvé válik.

Május 12-én érkezik a platformra egy holland filmdráma, a Tengernyi idő (Sea of Time / Zee van tijd). Lucas és Johanna a 80-as években élnek egy álmokkal és ideálokkal teli világban. Őrülten szerelmesek egymásba, míg egy katasztrofális baleset a vitorlásútjuk során el nem választja őket egymástól. 35 évvel később újra találkoznak. Szintén ekkortól lesz megtekinthető a Nővérek (Sisters / Masas). A lett drámában két testvér egy árvaházban él. Amikor jelentkezik egy amerikai család az örökbefogadásukra, Diana alig várja, hogy az Államokba költözzön, ám Anastasia nem túl lelkes, ráadásul a biológiai édesanyjuk is újra felbukkan.

12-én jön a platformra James Franco és Jonah Hill közös alkotása, az Igaz történet (True Story) is. Michael Finkel, a kegyvesztett riporter találkozik egy gyilkossággal vádolt férfival, aki elrabolta az ő személyazonosságát. Miközben Finkel nyomozni kezd utána, rájön, nem ez az első eset, hogy felveszi más identitását. 14-én érkezik az HBO Maxra a Delia Owens népszerű regénye alapján készült Ahol a folyami rákok énekelnek (Where the Crawdads Sing). A thriller egy Kya nevű nőről szól, aki gyerekkora óta egyedül él az észak-karolinai mocsárvidéken. Amikor meggyilkolnak egy férfit, akivel régebben viszonya volt, Kya válik az elsőszámú gyanúsítottá.

Május 19-én jön a platformra egy cseh alkotás, az Egyszercsak szerelem (And Then There Was Love… /A pak prisla laska…). A hatvanéves Kristýna kétségbeesetten vágyik a szerelemre és a boldogságra. Hétvégén kirándulásra megy lányával, Sarával, hogy egy jósnő tanácsát kérje. A kártyavetés egyre több probléma kerül felszínre. Ettől a naptól lesz megtekinthető a Korpa közé (Robe of Gems) is. A vidéki Mexikóban egy közösség a fenyegető erőszak állandó árnyékában él. Három eltérő társadalmi osztályú nő keveredik bele tragikus módon és ártatlanul egy eltűnt személy utáni keresésbe, amely ügyért a helyi maffia tehető felelőssé.

Szintén ekkor érkezik meg a Gazember ügynök (Rogue Agent) című brit thriller. A történet Robert Freegardról, a hivatásos szélhámosról szól, aki az MI5 ügynökének álcázza magát, és becsapja az embereket, valamint arról a nőről is szól, aki beleszeret, majd lebuktatja. 19-én kerül be a kínálatba a Vince Vaughn és Owen Wilson főszereplésével készült Gyakornokok (The Internship) is. Nick és Billy, a két nagy dumás ügynök elveszti a munkáját, majd néhány szerencsétlen próbálkozás után a Google-nél kötnek ki gyakornokként. Csupa fiatallal kell megküzdeniük az új állásért, ráadásul nem ismerik ki magukat a digitális világban.

Ugyanezen a napon érkezik az HBO Maxra egy francia vígjáték, az Ikrek – Mint két tojás (Two of a Kind / Jumeaux mais pas trop). Anthony, a jelentéktelen kis szerelő megtudja, hogy van egy ikertestvére. Grégoire politikus, aki épp a választásokon indul. A két 33 éve örökbe fogadott testvér nem is lehetne különbözőbb. 22-én jön a streaming szolgáltatóra a Mediterrán láz (Mediterranean Fever) című dramedy. A 40 éves Waleed írói karrierről álmodik, de krónikus depresszióban szenved. Szoros kapcsolatot alakít ki szomszédjával, a kisstílű szélhámossal, és bár hátsó szándék vezérli, a tervből váratlan barátság szövődik.

Május 26-án kerül be a kínálatba A nagy pénzrablásban Riót alakító Miguel Herrán thrillere, a Börtön 77 (Prison 77 / Modelo 77). A spanyol film közvetlenül a diktatúra 1977-es vége után játszódik, az újonnan megtalált szabadságnak abban a viharos pillanatában, amikor a politikai foglyok sorsa valahogy feledésbe merült. Ekkor érkezik meg Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling és Brad Pitt közös produkciója, A nagy dobás (The Big Short) is. Négy kívülálló igaz története alapján készült film, akik előre látták, amit a nagy bankok, a média és a kormány egyöntetűen nem akartak észrevenni: a gazdaság globális összeomlását, és megpróbáltak hasznot húzni belőle.

Továbbá május első napján vált elérhetővé a Démoni szerető (Demonlover) című francia neo-noir thriller, a francia Május után (Something in the Air / Après mai) és a Van pápánk! (We Have a Pope / Habemus Papam) című olasz-francia dramedy. 4-én érkezett az HBO Maxra az Ez csodás! (C’est magnifique!), 5-től lett megtekinthető egy olasz-amerikai filmdráma, a Romantikus útikalauz elfeledett helyekre (Romantic Guide to Lost Places / Guida romantica a posti perduti) és a Nyughatatlan özvegyek (Widows) című thriller. 7-én kerül be a kínálatba az Antonio Ligabue festőről szóló El akartam rejtőzni (Hidden Away).

Május 12-én jön a platformra egy bhutáni filmdráma, a Lunana: Egy jak az iskolateremben (Lunana: A Yak in the Classroom). 18-án érkezik a streaming szolgáltatóra a 2019-es tragédiát bemutató A Notre-Dame lángokban (Notre Dame on Fire) és az 1976 című chilei-argentin filmdráma. 19-én válik elérhetővé egy  kínai dráma-akciófilm, az Árnyék (Shadow / Ying) és a Szelet (Slice) című horror-vígjáték.

Május 22-től lesz megtekinthető az Így is, úgy is Laurence (Laurence Anyways). 23-án kerülnek be a kínálatba a Harry Potter filmek 4k verziói, valamint a Garcia és Garcia című vígjáték. 26-án érkezik a platformra egy német-iráni dráma, a Végső terminál (District Terminal), a Joyland, és a Nem megyünk vissza (Never Goin’ Back) című dramedy, 28-én pedig elérhetővé válik az olasz Az elrejtett gyermek (The Hidden Child / Il bambino nascosto) és Az Állat felesége (The Animal’s Wife) című filmdráma.

A SkyShowtime májusban felkerülő legfontosabb produkcióit itt, a Disney+ újdonságait pedig itt mutattuk be. Az HBO Max sorozatpremierjeiről pedig itt írtunk.

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max legnagyobb májusi filmes újdonságai

Pénteken és hétfőn este is műsorváltozás lesz a TV2-n

Kiszivároghatott, hogy melyik hónapban érkezik az Ázsia Expressz 5. évada a TV2-re

Az RTL-re érkezik a 2. évada egy korábban a TV2-n látható magyar sorozatnak

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei