A Disney+ áprilisi premierjei után most bemutatjuk, hogy milyen produkciók érkeznek májusban a streaming szolgáltatóra. Az előző hónaphoz képest most több, összesen 9 alkotás válik elérhetővé, azonban még így is messze kevesebb mint az HBO Max-on vagy a Netflixen. Jövő hónaptól többek közt igaz történeten alapuló széria, remake és adaptációk is megtekinthetőek lesznek a Disney+-on.

Egy kínai Amerikája

Május 2-án debütál az Anne Frank bújtatója (A Small Light). A 8 részes friss minisorozat minden héten két új epizóddal jelentkezik majd. Az igaz történeten alapuló sorozat Miep Giesről, Otto Frank titkárnőjéről szól, aki férjével együtt Frankékat és még számtalan embert védett meg a náciktól a második világháborúban. A széria bemutatja, hogyan változott meg Miep élete amikor úgy döntött, segít a családok bújtatásában. Végül ő volt az, aki a család deportálása után megtalálta és megőrizte Anne Frank naplóját, hogy később Otto-val együtt megoszthassák azt a világgal. A produkcióról korábban itt írtunk részletesen.

hirdetés

3-án kerül fel a Disney+-ra a világszerte ismert énekesről, Ed Sherran-ről szóló dokumentumfilm-sorozat, az Ed Sheeran: Mindent összegezve (Ed Sheeran: The Sum of It All). A világsztár most először enged bepillantást magánéletébe, miközben feltárja a zenéjét inspiráló, mindenkit érintő témákat. A 4 részes produkció bemutatja az ikonikus slágerek mögött meghúzódó exkluzív felvételeket, soha nem látott személyes archívumokat barátaival, családjával és legendás stadionbeli fellépéseivel.

Május 10-én lesz a premierje a The Muppets Mayhem című 10 epizódos vígjátéksorozatnak. Negyvenöt évnyi rock’n’roll után az Electric Mayhem nagyszabású zenei utazásra indul, hogy felvegye első stúdióalbumát. Az ikonikus Muppet-rockzenekar egy fiatal menedzser vezetése alatt a modern zeneipar őrületével szembesül, hogy végre platinalemezt kapjon.

Szintén 10-én érkezik a Gina Rodriguez (Szeplőtelen Jane) főszereplésével készült Még nem halott (Not Dead Yet) 13 részből álló 1. évada. A sorozat főhőse a nemrég szinglivé vált, pénztelen, saját magát egy rakás szerencsétlenségnek címkéző Nell Serrano, aki próbálja újrakezdeni a tíz évvel ezelőtt maga mögött hagyott életét és karrierjét. Miután elvállalja az egyetlen munkát, amit talál, és gyászjelentések írásába fog, elkezd életvezetési tanácsokat kapni egy valószínűtlen helyről. A produkció február 8-án indult az amerikai ABC-n.

Május 12-én debütál a Kráter (Crater) című sci-fi kalandfilm. A produkció Caleb Channing felnőtté válásának kalandos történetéről szól. A fiú egy bányászkolónián nőtt fel a Holdon, majd apja halála után véglegesen egy idilli, távoli bolygóra költözik. Mielőtt azonban útnak indulna, hogy teljesítse apja utolsó kívánságát, három legjobb barátjával, valamint egy újonnan érkezett földi társukkal együtt elkötnek egy rovert, hogy egy utolsó közös kaland reményében felfedezőutra induljanak egy titokzatos kráterhez.

19-én lesz a premierje az 1992-es film, a Zsákolj, ha tudsz (White Men Can’t Jump) remake-jének. Sinqua Walls (Gyógyír a szerelemre) és a rapper Jack Harlow közös alkotásában a korábbi sztárjátékos, Jeremy, akinek a sérülései kettétörték a karrierjét, vonakodva, de összefog Kamallal, az egykor ígéretes kosarassal, aki vakvágányra vitte a saját pályafutását. Bizonytalan kapcsolataik, nyomasztó anyagi helyzetük és belső küzdelmeik közepette a két, látszólag különböző kosaras összefog, hogy még egyszer, utoljára megpróbálják megvalósítani az álmaikat.

Május 24-én kerül be a kínálatba a Gene Luen Yang regénye alapján készült Egy kínai Amerikája (American Born Chinese). A 8 részes vadonatúj széria Jin Wang, egy átlagos amerikai tinédzser megpróbáltatásait és viszontagságait meséli el. A fiú élete örökre megváltozik, amikor az iskola első napján összebarátkozik egy mitológiai isten fiával. A sorozat Jim saját identitásáért folytatott harcának történetét mutatja be a család, a komédia és az akciódús kung-fu segítségével. A főszereplők közt két friss Oscar-díj nyertes, Michelle Yeoh és Ke Huy Quan is látható.

Ugyanezen a napon, dupla epizóddal indul egy új ausztrál széria, A szekta szökevénye (The Clearing). A 8 részes pszichológiai thriller sorozat hetente jelentkezik majd új epizóddal. Egy helyi lány eltűnése egy nőben gyermekkori emlékeket idéz fel, amikor egy magát Nemzetségnek nevező, egy nő által vezetett szekta tagja volt. A J.P. Pomare könyve alapján készült sorozat egy szekta túlélőjének rémálmait követi nyomon, aki kénytelen szembenézni múltjának démonjaival, hogy a jövőben megakadályozza az ártatlan gyermekek elrablását és lelki bántalmazását.

Május 25-én jön a Disney+-ra a The Kardashians 3. évadának 1. epizódja. A reality új részei ezt követően hetente válnak majd elérhetővé. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall és Kylie ismét bepillantást engednek az életükbe. A nézők nyomon követhetik, ahogy az anyaság, a közös gyereknevelés és saját birodalmuk felépítése között lavíroznak.

A SkyShowtime májusban felkerülő legfontosabb produkcióit itt mutattuk be. Hamarosan ismertetjük a Netflix és az HBO Max következő havi újdonságait is.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része