Május 2-án Anne Frank bújtatója (A Small Light) címmel vadonatúj minisorozat válik elérhetővé a Disney+-on. A 8 epizódból álló széria Miep Gies valós történetét mutatja be, aki kulcsszerepet játszott Anne Frank és családja elrejtésében a náci megszállás alatt. A főszereplőket a BAFTA-jelölt Bel Powley (The Morning Show), Joe Cole (Londoni bandák) és az Emmy-jelölt Liev Schreiber (Ray Donovan) alakítják.

hirdetés

Az akkor húszéves titkárnő, Miep Gies, aki egy fiatal, vakmerő és önfejű nő volt, nem habozott, amikor főnöke, Otto Frank megkérte, hogy a második világháború alatt rejtse el őt és családját a nácik elől. A következő két évben Miep, férje, Jan és számos más hétköznapi hős vigyázott a titkos melléképületben rejtőző Frank, van Pels és Pfeffer családokra. A sorozat bemutatja, hogyan változott meg Miep élete amikor úgy döntött, segít a családok bújtatásában. Végül ő volt az, aki a család deportálása után megtalálta és megőrizte Anne Frank naplóját, hogy később Otto-val együtt megoszthassák azt a világgal.

A főszereplők mellett láthatjuk majd a sorozatban Amira Casart (Pajzán kíváncsiság), aki Margot és Anne édesanyja, Edith Frank bőrébe bújik; Billie Boullet-et (Botcsinálta boszi), aki Anne Frankot formálja meg és Ashley Brooke-ot (Feketelista), aki Anne idősebb nővérét, Margot Frankot játssza. Andy Nyman (Kihantolt bűnök) Hermann van Pels bőrébe bújik, Caroline Catz (Doc Martin) Auguste van Pelst játsza, Rudi Goodman (Elvetélt lelkek) Peter van Pelst alakítja, Noah Taylor (Felhőkarcoló) pedig dr. Fritz Pfeffert formálja meg, ők mindannyian a Frank családdal együtt rejtőzködtek a melléképületben.

Emellett szerepel a szériában Eleanor Tomlinson (Poldark) mint Tess, Miep legjobb barátnője; Sally Messham (Volt egyszer egy nyár) mint Bep Voskuijl, Ian McElhinney (Trónok harca) mint Johannes Kleiman és Nicholas Burns (A cenzor) mint Victor Kugler, akik Miep munkatársai; valamint Liza Sadovy (A rabbi meg a lánya) mint Mrs. Stoppelman, Laurie Kynaston (Sandman: Az álmok fejedelme) mint Casmir és Sebastian Armesto (Cursed: Átkozott) mint Max Stoppelman. Az Anne Frank bújtatójának showrunnere, executive producere és írója Joan Rater (A Grace klinika) és Tony Phelan (A Grace klinika), több epizód rendezője pedig Susanna Fogel (A kém, aki dobott engem).

hirdetés

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei

Vadonatúj előzetes érkezett a SkyShowtime-on elérhető népszerű drámasorozat 3. évadához

Elkaszálták az NCIS egyik testvérsorozatát

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra