A tavasz utolsó hónapja során összesen 9 új széria vagy friss évad, és további 4 animációs sorozat kerül be az HBO Max kínálatába. Májustól többek közt egy minisorozat, dokumentumfilm-sorozatok és animációs szériák is érkeznek a streaming szolgáltatóra. Olyan témák közül válogathatunk majd, mint a titkos műveletek, a bűntények, a foci és a zene.

hirdetés

Május 2-án debütált a Fehér Ház vízszerelői (White House Plumbers) című 5 részes széria. Az HBO Max saját gyártású szatirikus drámájának cselekménye 1971-ben kezdődik, amikor a Fehér Ház megbízza Huntot és Liddyt, akik korábban a CIA-nek és az FBI-nak dolgoztak, hogy vizsgálják ki a Pentagon-iratok kiszivárogtatását. A páros azonban az elnök újraválasztásáért küzdő bizottságban találja magát, és számos hihetetlen, titkos műveletet eszel ki. Többek között a Watergate-komplexumban található Demokrata Nemzeti Bizottság irodahelyiségeinek lehallgatását. A szériát korábban már bővebben bemutattuk.

4-én jön a streaming szolgáltatóra a Bűntelen (Without Sin). A 4 epizódos minisorozatban egy házaspár 14 éves lányát egy csuklyás alak meggyilkolja az otthonukban. A pszichológiai thriller három évvel a lány halála után veszi fel a fonalat, miközben az anya megpróbálja feldolgozni a történteket. Ennek érdekében meghallgatja a gyilkossal készült felvételt, majd úgy dönt, hogy meglátogatja őt a börtönben. A széria tavaly decemberben debütált az amerikai ITVX-en. 5-én dupla epizóddal indul a Unicorn: Warriors Eternal című animációs sorozat 1. etapja. Az ipari forradalom során Londonban egy gonosz erő fenyeget, amikor az Egyszarvúnak nevezett hősök egy csoportja véletlenül tinédzserek testében ébrednek.

Május 8-án dupla résszel debütál A szakadék két szélén (Two Sides of the Abyss / Die zwei Seiten des Abgrunds). A 6 epizódból álló német széria a wuppertali rendőrnőt, Luise Berget követi nyomon. A lánya gyilkosa korábban szabadul a börtönből, amivel kezdetét veszi egy összetett, zűrzavaros lélektani játék, ami elkerülhetetlen katasztrófát eredményez. 12-én kerül be a kínálatba egy mexikói dramedy, a Mariachik (Mariachis) 8 részes 1. évada. Amikor Rosendónál Alzheimer-kórt diagnosztizálnak, felesége és családja – elhidegült bátyjával együtt – egy mariachi zenekart alapítanak annak reményében, hogy késleltetik a betegség hatásait, ám végül évtizedes, mélyen eltemetett titkokra bukkannak. A sorozat márciusban indult az amerikai HBO Maxon.

13-án válik elérhetővé a Nagy Katalin – A kezdetek (The Great) 10 epizódból álló 3. szezonja. Katalin és Péter megpróbálja működőképessé tenni a házasságát, miután látszólag megoldhatatlan problémák merültek fel. Péter apasággal, vadászattal és kulináris élvezetekkel foglalja le magát. Nagy Katalin a határain túl is kezd hírnevet szerezni magának, és az amerikai nagykövet látogatásától inspirálva konferenciát szervez, és megtanulja, hogy még a legjobb politikai vezetőknek is kompromisszumokat kell kötniük a fejlődés érdekében.

Május 13-én érkezik a platformra A daliás Ivandoe herceg kalandjai (The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe) 10 részes 1. etapja is. Az animációs sorozat egy fiatal szarvasról, az erdő hercegi posztjának várományosáról szól, aki igazából egy csetlő-botló, kétbalkezes kölyök. 17-től lesz megtekinthető az Angel City című 3 epizódos dokumentumfilm-sorozat. A produkció a 2022-es nyitószezonon keresztül betekintést enged a Los Angeles-i székhelyű, női profi labdarúgócsapat, az Angel City Football Club kulisszái mögé.

19-én dupla epizóddal debütál a streaming szolgáltatón a nagyrészt Magyarországon forgatott HBO Max saját gyártás, a Spy/Master című kémthriller sorozat. A nemzetközi-román koprodukcióban hidegháborús időszakban játszódó széria középpontjában Victor Godeanu áll, akinek egy hetét követhetjük nyomon. A főhős Nicolae Ceaușescu román diktátor jobbkeze és legközelebbi tanácsadója. Godeanunak azonban van egy titka: kettős ügynök, és meg kell szöknie Romániából és Ceaușescu elől, mielőtt lelepleződik. Egyetlen esélye az életben maradásra az, ha a németországi diplomáciai útját arra használja, hogy az Egyesült Államokba disszidáljon. A sorozatról korábban már itt írtunk.

Május 20-án válik elérhetővé a Thomas & Friends – Thomas, a gőzmozdony 26. évadának mind a 13 része. 23-án dupla epizóddal indul a Német zseni (German Genius). A 8 epizódos szatírában Kida Khodr Ramadan saját magát alakítja, és megpróbálja meggyőzni Ricky Gervaist, hogy adja át neki a Futottak még… című sorozat német adaptációjának a jogait. Amikor azonban megpróbálja a sorozatot elkészíteni, azzal a ténnyel szembesül, hogy a németek nem kifejezetten a humorukról híresek, és hogy az országban nem sok nemzetközi sztár van.

25-től lesz megtekinthető a 100 év Warner Bros. Ahol az álmok születnek (Warner Bros. 100 Years). A dokumentumfilm-sorozat nosztalgikus és informatív visszatekintést nyújt a híres stúdió történetének elmúlt 100 évére. Szintén ekkor, 12 nappal az 1. évadot követően érkezik A daliás Ivandoe herceg kalandjai (The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe) című animációs sorozat 16 részes 2. etapja is.

A SkyShowtime májusban felkerülő legfontosabb produkcióit itt, a Disney+ újdonságait pedig itt mutattuk be.

hirdetés

24 év után az RTL-en tér vissza a TV2 egykori nagyszabású realityje

Ezek lesznek az HBO Max legnagyobb májusi filmes újdonságai

Pénteken és hétfőn este is műsorváltozás lesz a TV2-n

Kiszivároghatott, hogy melyik hónapban érkezik az Ázsia Expressz 5. évada a TV2-re

Az RTL-re érkezik a 2. évada egy korábban a TV2-n látható magyar sorozatnak

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze