Tavaly júliusban érkezett a hír, hogy az HBO Európa nagy részén leállítja a tartalmak készítését, szeptemberben azonban kiderült, hogy az egyik még elkészülhető sorozat egy magyar-román koprodukció. Most nyilvánosságra hozták, hogy a nagyrészt Magyarországon forgatott Spy/Master című kémthriller sorozat május 19-én, pénteken dupla epizóddal debütál a streaming szolgáltatón. A sorozat további részei hetente válnak elérhetővé az HBO Maxon.

hirdetés

A Spy/Master Victor Godeanu életének egy hetét mutatja be. Godeanu a román diktátor, Nicolae Ceaușescu jobbkeze és legközelebbi tanácsadója, ugyanakkor a KGB titkosügynöke is. A férfi menekülni kényszerül Romániából és Ceaușescu elől, mielőtt lelepleződne. Egyetlen esélye van az életben maradásra: egy németországi diplomáciai utat használ ugródeszkaként, hogy kijuthasson az Egyesült Államokba. Egykori szerelme, egy beépített Stasi-ügynök és egy feltörekvő CIA-ügynök segítségével Godeanunak a KGB-t és saját hazájának kémeit is ki kell játszania, miközben tisztában van azzal, hogy disszidálása halálos veszélybe sodorja otthon maradt családtagjait.

A 6 részes széria főszerepében Alec Secăreanu (Isten országa) látható, de szerepel még benne Svenja Jung (Volt egyszer két Németország), Parker Sawyers (Fortune-hadművelet: A nagy átverés), Ana Ularu (Európa a jövőben) és Laurențiu Bănescu (Az árnyak) is. A Spy/Master alkotói és forgatókönyvírói Adina Sădeanu és Kirsten Peters, a rendezői munkálatokat pedig Christopher Smith végezte. Az operatőrök között megtalálható Fillenz Ádám, aki többek közt a Szárnyas fejvadász 2049 és a Fekete Özvegy című filmeken is dolgozott. A Proton Cinema részéről Petrányi Viktória és Sós Judit, a Mobra Films részéről pedig Tudor Reu látta el a produceri feladatokat.

hirdetés

Keddtől változik az RTL esti műsorrendje

Egynyári kaland, Keresztanyu, Tündérkert, Sztárbox - karrierinterjú Dobos Evelinnel

Itt a Drága örökösök utolsó évadának előzetese

Megjelent a The Floor Drága örökösök különkiadásának előzetese

Geszti Péter bejelentette, hogy lesz-e folytatása az Adom a napomnak

Kétnapos A mi kis falunk maraton lesz a Coolon