A múlt hét folyamán több európai és amerikai tartalom is eltűnt az HBO Max felületéről. Többek közt a csupán 3 hónappal ezelőtt debütáló A besúgó és az Aranyélet 3. évada is lekerület a platformról. A Variety-nek küldött közleményből most kiderült, hogy az HBO Európa nagy részén leállítja a tartalomgyártást. Az HBO Max és a Discovery+ fúziójának költségmegtakarítási törekvései elsősorban az európai programozási stratégiát sújtják. Ez azt is jelenti, hogy nem készül több eredeti magyar film, vagy sorozat az HBO Maxra, és A besúgó 2. etapja sem valósul meg.

hirdetés

“Miközben továbbra is azon dolgozunk, hogy az HBO Max és a Discovery+ egyetlen globális streaming szolgáltatássá alakuljon, amely bemutatja a Warner Bros. Discovery tartalmainak széles skáláját, felülvizsgáljuk a jelenlegi tartalmi kínálatunkat a meglévő szolgáltatásokon. Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy eltávolítunk az HBO Maxról bizonyos mennyiségű eredeti műsort, valamint az északi és közép-európai országokban leállítjuk az HBO Max saját gyártású tartalmaira irányuló törekvéseinket. Az elmúlt évben megkezdett, újonnan induló fejlesztési tevékenységünket Hollandiában és Törökországban leállítottuk”

– áll a Variety-hez eljuttatott közleményben, majd hozzátették, hogy semmit nem változott a cég elkötelezettsége ezen piacok iránt.

A Variety szerint az eredeti fejlesztések azonnal leállnak az említett területeken, de a már gyártásban lévő produkciókat folytatják, és több, még be nem jelentett, de már gyártásban lévő projekt is folytatódik. Azonban az is lehetséges, hogy az elkészült alkotásokat más platformoknak fogják eladni.

Az Index felkereste az HBO Magyarország PR-menedzserét, aki megerősítette a hírt.

“Döbbenten értesültünk a döntésről, egyelőre nem találunk szavakat. Abban bízunk, hogy az elmúlt tíz évben készített saját gyártású tartalmak maradandó élményt tudtak nyújtani a nézőknek. Elképesztően hálásak vagyunk mindenkinek, aki ez alatt az idő alatt tudásával, odaadásával hozzájárult a sorozatok elkészültéhez”

– mondta Pinczés-Pressing Ádám.
hirdetés

Újabb nagy nemzetközi streaming szolgáltató indul Magyarországon

29. heti nézettség - Hatalmasat tarolt a Forma-1: Magyar Nagydíj

Ők 32-en lesznek a idei Sztárbox versenyzői - íme a teljes lista

Leleplezték a Farm VIP 5. évadának versenyzőit

Megvan, hogy mikor indul az Újratervezés 4. évada a TV2 Klubon

Kiderült, hogy kik lesznek a Sztárbox idei évadának műsorvezetői és kommentátorai