Áprilisban az előző hónaphoz képest kevesebb, összesen 18 film jön az HBO Maxra. Ennek ellenére a nézők nem panaszkodhatnak, mivel így is az HBO Maxra érkezik az egyik legtöbb egész estés produkció. Ettől a hónaptól több magyar film, tavaly megjelent alkotások és számos nagy név főszereplésével készült film is elérhető lesz a platformon. Többek közt, drámák, horrorok és fantasy-k közül is válogathatunk.

Gyilkos járat

Április első napján négy új film is érkezett az HBO Max kínálatába. Ezen a napon vált elérhetővé Bánszki Kristóf kisjátékfilmje, a Szelfi Egyetem. A történet szerint az egyetem álompárja, Rómeó és Anabell az ország legfelkapottabb influenszerei, közös profiljukon csak 12 763 követés hiányzik az egymillióhoz, amely országos rekord. Meghitt mozizásuk alatt Anabell furcsa dolgot talál: a popcornos dobozból egy jegygyűrű kerül elő. Ők és követőik a felhők fölött járnak, de nem is sejtik, hogy pár óra múlva tökéletes életük igazi rémálommá változik. A főszereplőket Nagy Blanka, és a Barátok közt egykori színésze Pribelszki Norbert játszák. Mellettük a legendás sorozatban Berényi Nórát megformáló Varga Izabella, Csoma Judit, Elek Ferenc, Fröhlich Kristóf és Tasnádi Bence is látható benne. A filmről korábban itt írtunk részletesen.

hirdetés

Szintén ekkor jött a platformra Nagy Borús Levente drámája, a Diszfória. Bence – aki az apja piti bűnbandájához tartozik – meglátogatja a nagyszüleit, hogy elbúcsúzzon demens nagyapjától. A velük töltött hétvége alatt kénytelen kellemetlen igazságokkal szembesülni a családja múltjával kapcsolatban. A főszereplőket Kiss Mari, Kövesi Zsombor, Udvaros Dorottya és Szabó Simon alakítják. Ugyanekkor érkezett a platformra a Derült égből fasírt 2. (Cloudy with a Chance of Meatballs 2) is. Az animációs vígjátékban Flint Lockwood rájön, hogy a hírhedt találmánya feltámadt poraiból, és ezúttal élelmiszer-állat hibrideket alkot. Flintre és barátaira vár a feladat, hogy újra megmentsék az emberiséget.

Április 1-jén került be a kínálatba a Terminátor – Megváltás (Terminator Salvation) is. Atomháború pusztította el a Földet, a védelmi célra kifejlesztett Skynet számítógép pedig az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők ellen. Az ellenállás egyik vezetője John Connor. A mostani hónap 3. napjától Ágnes Varda három alkotása is megtekinthető lett az HBO Maxon. Ezen a napon érkezik a Cléo 5-től 7-ig (Cléo de 5 à 7). A francia filmben a címszereplő fiatal, sikeres nő délután 5 és este 7 között Párizs utcáit rója, miközben várja a teszt eredményét, amiből kiderül, hogy gyomorrákja van-e. Két óra leforgása alatt szembenéz saját halandóságával és átértékeli az életét.

Szintén ettől a naptól nézhető meg a platformon A boldogság (Le bonheur) is. A filmdrámában François egy fiatal férj és apa, akinek egy kedves és gyönyörű felesége van. Ennek ellenére mégis viszonyt kezd a vonzó postásnővel, Émilie-vel. A férfi hűtlensége tragikus következményekhez vezet mind saját maga, mind a családja számára. 3-től érhető el a Teremtmények (Les Créatures) is. A francia fantasy-drámában egy író és terhes felesége, aki egy autóbaleset nyomán megnémult, egy francia szigetre költözik, hogy a férj megírhassa a regényét. A fantázia és a valóság, a tények és a kitalációk elkezdenek összemosódni, ahogyan a helyieket a történet szereplőivé teszi.

Április 7-én David Cronenberg két filmje is elérhetővé vált az HBO Maxon. Az egyik az Agyfürkészők (Scanners) című horrorfilm. A történet középpontjában az agyfürkészők állnak, akik telepatikus és telekinetikus képességekkel rendelkeznek. Közéjük tartozik Cameron Vale, akit egy fegyverekkel és biztonsági rendszerekkel foglalkozó cég emberei elfognak. Ettől a naptól érhető el a Porontyok (The Brood) is. Frank egyedül neveli kislányát, mivel a feleségét pszichiátrián kezelik. Egy nap azonban karmolásokat talál a lányon, akit ezt követően kétségbeesetten próbál megmenteni, ugyanis úgy véli, hogy felesége egy lélekgyógyászati szekta karmai közé került.

9-től, 8 hónappal a magyar mozis premiert követően már az HBO Maxon is megtekinthető a Brad Pitt főszereplésével készült Gyilkos járat (Bullet Train). A színész által megformált Katica egy peches bérgyilkos, aki csak békességre vágyik, ezért főnöke egy egyszerű feladatot bíz rá. Fel kell szállnia a Tokió-Kiotó szuperexpresszre, elemelni egy táskát, és leszállni. Azonban mégsincs könnyű dolga, mivel bérgyilkosok, bosszúállók, simlisek és rablók küzdenek egymással, először óvatosan azután egyre vadabbul. Senki sincs ott, ahol lennie kellene, legkevésbé a táska. A vonat pedig egyre csak száguld.

Április 14-én jön a platformra az Assassin’s Creed. A sci-fi akciófilmben Cal Lynch a kivégzése előtt váratlanul kap egy utolsó esélyt, ugyanis egy új technikának köszönhetően visszautazhat az időben. Cal a XV. századi Spanyolországban találja magát, ahol újraélheti egy távoli őse, Aguilar de Nerha élményeit, amint az Asszaszinok nevezetű titkos társaság tagjaként a Templomos lovagok ellen harcolt. Szintén ekkor érkezik meg A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down) című háborús filmdráma. Szomáliában háború dúl, ezért amerikai kommandósok érkeznek az országba. A 45 percesre tervezett akció azonban 18 órás vérfürdőbe torkollik, amely során több amerikai katona is az életét veszti.

21-én négy film is bekerül az HBO Max kínálatába. Ezen a napon válik elérhetővé a Bodolai Balázs és Hámori Gabriella főszereplésével készült Legjobb tudomásom szerint. A történet középpontjában egy örökbefogadás előtt álló, fiatal házaspár áll. A feleséget egy éjszaka nemi erőszak éri, azonban az ellentmondásos tanúvallomások miatt és a bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot szolgáltatni. A férj először támogatja a nőt, később azonban az ügy feldolgozása próbára teszi őket, és befolyásolja az örökbefogadással kapcsolatos döntésüket.

Szinén április 21-től lesz megtekinthető Russell Crowe és Liam Hemsworth közös thrillerje, a Pókerarc (Poker Face). A milliárdos Jake Foley nagy tétű pókerpartit rendez a barátai között, az este folyamán azonban kiderül, hogy Foley azt akarja, hogy barátai felfedjék azokat a titkokat, amelyeket egész életükben őriztek. A dolgok félresiklanak, amikor tolvajok próbálják kirabolni őket, és a barátoknak össze kell fogniuk, hogy túléljék.

Ugyanekkor jön az HBO Maxra a Sigourney Weaver és Elizabeth Banks főszereplésével készült Hívd Jane-t (Call Jane) is. A filmdráma az 1960-as években játszódik. Joy várandós lesz második gyermekével, a terhesség azonban veszélyezteti az életét. Megtalálja a Jane-eket, akik titokban, kockázatot vállalva abortuszokat biztosítanak a nőknek. Szintén ezen a napon érkezik a platformra A védelmező 2. (The Equalizer 2). Robert McCall azt hitte, hogy visszavonulhat a harctól, ám csak most kezdődnek az igazán veszélyes évei. Ezúttal egy közeli barátjának a megölésének ügyében nyomoz. A főszereplők Denzel Washington, Pedro Pascal, Ashton Sanders, Melissa Leo és Bill Pullman.

Április 28-án, 7 hónappal a magyar mozis premiert követően az HBO Max kínálatba is bekerül a 3000 év vágyakozás (Three Thousand Years of Longing) című fantasy film. Dr. Alithea Binnie élete fenekestül felfordul, mikor egy isztambuli útja során összesodorja a sors egy dzsinnel. A mágikus lény mindenképp szeretné teljesíteni a nő három kívánságát, de Alithea ebbe nem akar belemenni. Hogy meggyőzze a nőt, a dzsinn történeteket mesél neki hosszú és izgalmas élete különböző állomásairól. Végül Alithea beleegyezik, ám kívánsága nem csak a dzsinnt, de még őt magát is meglepi.

30-án válik elérhetővé a Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével készült Larry. A dráma története szerint a juhpásztorként tengődő, 21 éves Ádám szégyelli a dadogását. Az apjával feszült légkörben élő fiú nem találja a helyét a világban, azonban rájön, hogy a rapzene segítségével kifejezheti magát és szembenézhet a frusztrációival. A Larry művésznéven futó Ádám dühvel teli dalszövegeire felfigyelnek a fiatalok, hirtelen nagy népszerűségre tesz szert, majd egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség.

A Netflix áprilisi sorozatpremierjeiről itt, filmes újdonságiról itt, míg az HBO Max új szériáiról és friss szezonjairól pedig itt írtunk korábban. A Disney+ friss produkcióit itt, míg a SkyShowtime-ra érkező legnagyobb filmeket és szériákat itt mutattuk be.

hirdetés

Keddtől változik az RTL esti műsorrendje

Egynyári kaland, Keresztanyu, Tündérkert, Sztárbox - karrierinterjú Dobos Evelinnel

Itt a Drága örökösök utolsó évadának előzetese

Megjelent a The Floor Drága örökösök különkiadásának előzetese

Geszti Péter bejelentette, hogy lesz-e folytatása az Adom a napomnak

Kétnapos A mi kis falunk maraton lesz a Coolon