Májusban az előző hónaphoz képest jóval kevesebb, csupán 9 újdonság kerül be a kínálatba. Azonban az előfizetőknek nincs okuk panaszra, ugyanis még így is Netflixre jön az egyik legtöbb vadonatúj produkció. Többek közt elérhetővé válik a Bridgerton család spinoffja, az Elit főszereplőinek új közös szériája és Arnold Schwarzenegger sorozata is.

hirdetés

Május 2-án vált elérhetővé egy új török drámasorozat, A szabó (The Tailor / Terzi). A 7 részes szériában egy híres szabó esküvői ruhát varr a legjobb barátja menyasszonyának. Azonban mindhármuknak sötét titkai vannak, amelyek hamarosan felborítják az életüket. A főszerepben látható a Ferihából ismert Çagatay Ulusoy, Az idő sodrásában játszó Salih Bademci és Sifanur Gül. 4-én került be a kínálatba a Szentély (Sanctuary / Sankuchuari-seiiki) című japán dráma 8 epizódból álló 1. etapja. Egy kemény és elszánt srácból szumóbirkozó lesz, aki pimaszságával magával ragadja a rajongókat és felforgatja a hagyományokkal átszőtt iparágat.

Szintén 4-én érkezett a Bridgerton család testvérsorozata, a Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet (Queen Charlotte: A Bridgerton Story). A 6 részes minisorozat középpontjában a fiatal Sarolta áll, aki akarata ellenére György király jegyese lesz, ám megismerkedésük után egy életre szóló szerelem alakul ki köztük. A széria bemutatja a királyné felemelkedését és hatalomra jutását, valamint azt, hogyan formálta át a házasságuk az arisztokráciát.

Május 10-én debütál a Netflix első saját gyártású finn sorozata, a Táncos fivérek (Dance Brothers). A 10 részes produkció története szerint két fivér, akik táncosként próbálnak boldogulni, saját klubot nyitnak. A művészi törekvéseik azonban hamar ellentmondásba ütköznek az üzleti érdekeikkel, ami kettejük kapcsolatát is beárnyékolja. 12-től lesz megtekinthető A kézbesítő (Black Knight) című kínai széria 1. évada. A légszennyezés által tönkretett, disztópikus jövőben az emberiség túlélése a Fekete Lovagoktól függ, akiknek vajmi kevés közük van az átlagos kézbesítőkhöz.

18-án válik elérhetővé A fiúknak, akiket valaha szerettem filmek vadonatúj spinoff sorozata, a Puszi, Kitty (XO, Kitty). A 10 részes produkcióban új szerelmi történet bontakozik ki, amikor a tini kerítő Kitty ugyanabban a dél-koreai bentlakásos iskolában találkozik újra a tőle távol élő barátjával, ahová az édesanyja járt. 19-én debütál az Elit című spanyol sorozat főszereplőinek vadonatúj szériája, A csend rabságában (Muted / El silencio). Arón Piper és Manu Ríos 8 epizódos közös alkotásának középpontjában Sergio áll, aki nem beszélt mióta 6 évvel ezelőtt meggyilkolta a szüleit. Most egy pszichiáter elhatározza, hogy leleményes nyomozással kideríti, mi történt. A produkcióról korábban bővebben írtunk.

Május 25-én jön a Netflixre Arnold Schwarzenegger első sorozata, a Fubar. A 8 részből álló friss akciósorozatban, amikor egy apa és lánya rájön, hogy titokban mindketten a CIA-nak dolgoznak, egy egyébként is rázós küldetés egy diszfunkcionális család perpatvarává változik. Mindeközben arra is rá kell jönniük, hogy tulajdonképpen semmit sem tudnak egymásról. A női főszereplőt a Top Gun: Maverick-ből is ismert Monica Barbaro játsza.

26-án érkezik a platformra A változás szele (Turn of the Tide / Rabo de Peixe) című portugál akció-thriller sorozat. A 7 epizódos történet szerint, amikor egy kokainnal megrakott hajó elsüllyed a sziget partjainál, Eduardo kockázatos, de izgalmas lehetőséget lát a pénzkeresésre és lehetetlen álmai elérésére. A szériát valós események ihlették.

A SkyShowtime májusban felkerülő legnagyobb filmjeit és szériáit itt, míg a Disney+ legújabb produkcióit itt mutattuk be. Az HBO Max sorozatpremierjeiről itt, filmes újdonságairól pedig itt írtunk.

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max legnagyobb májusi filmes újdonságai

Pénteken és hétfőn este is műsorváltozás lesz a TV2-n

Kiszivároghatott, hogy melyik hónapban érkezik az Ázsia Expressz 5. évada a TV2-re

Az RTL-re érkezik a 2. évada egy korábban a TV2-n látható magyar sorozatnak

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei