Tavaly áprilisban egyesült a WarnerMedia és a Discovery, így létrejött a Warner Bros. Discovery. A fúzió miatt június végén számos saját gyártású tartalom – köztük A besúgó is – eltűnt az HBO Max kínálatából. A produkciók eltávolítása világszerte nagy felháborodást keltett, amely az HBO Max brandjének is rosszat tett. Néhány nappal később azt is nyilvánosságra hozták, hogy az HBO Max Magyarországon és a legtöbb európai országban egyaránt felhagy a tartalomgyártással. Később pedig kiderült, hogy leállítják az streaming szolgáltató globális bevezetését is.

hirdetés

December közepén érkezett a hír, hogy a korábbi 26 tartalom után a 4. évadot követően elkaszált Westworld és a The Nevers is lekerül a streaming szolgáltatóról. A napokban azonban a vállalat pénzügyi igazgatója, Gunnar Wiedenfels egy médiakonferencián arról beszélt, hogy a nehéz döntéseket tavaly hozták meg, és 2023-ban az újraindulásra és az építkezésre fognak nagy hangsúlyt fektetni.

“Egy kis időt szántunk arra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelően csináltuk-e a dolgokat. Néhány címnek máshol találtunk új otthont. Ezért tartott ez a folyamat 6-7 hónapig. De úgy gondolom, hogy nagyszerű megoldásokra jutottunk, és ami a legfontosabb, ezt a fejezetet lezártuk”

– mondta Wiedenfels.

A gazdasági igazgató szerint a korábbi vezetés irracionális túlköltekezést folytatott, és nem koncentráltak a befektetések eredményességére. Ezt az új vezetőségnek kellett helyrehoznia, amihez a tartalmak eltávolítására is szükség volt. Emellett azt is elárulta, hogy nagyon elégedett azzal, ahogy az év második felében alakultak a dolgok, és úgy látja, most már az irányításuk alatt tudják tartani a pénzügyeket.

hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre