A Netflix szeptemberi sorozatpremierjeit követően most bemutatjuk milyen filmek érkeznek az ősz első hónapjában a streaming szolgáltatóra. A 18 augusztusi újdonság után most 17 egész estés produkció érkezik a platformra. Többek közt spanyol, török, amerikai, francia és svéd filmeket is megnézhetünk, valamint rengeteg műfaj válik elérhetővé.

hirdetés

Szeptember 1-jén debütált egy brazil produkció, a Szomszédom, a dobmester (Fenced In). A vígjáték története szerint Walter az idegösszeomlása után a nagyvárosból vidékre költözik. A nyugodt élet reménye azonban hamarosan szertefoszlik, amikor megismeri zajos új szomszédait. Szintén 1-jén érkezett a platformra egy romantikus vígjáték, a Nem várt találkozás (Love in the Villa). Julie álomutazása az olaszországi Veronába szerencsétlen fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy az általa kibérelt villába már beköltözött egy idegesítően vonzó idegen. A főszerepeket Kat Graham (Vámpírnaplók) és Tom Hopper (Az Esernyő Akadémia) alakítja.

2-án egy török dráma, a Trubadúrok fesztiválja (The Festival of Troubadours / Asiklar Bayrami) került be a Netflix kínálatába. A vándorzenész és fia váratlan találkozása régi sebeket tép fel, amikor hosszú útra indulnak kettesben egy trubadúrfesztiválra. A filmben a hazai közönség számára már ismerős Kıvanç Tatlıtuğ (Bosszú vagy szerelem), Settar Tanrıöğen (Az idegen) és Pınar Göktaş (Ezel) játszik. 6-án érkezett a platformra a Dióráma (Diorama). A svéd romantikus drámában humoros diorámákon keresztül követhetjük nyomon, ahogyan lassan befuccsol egy pár valaha szenvedélyes házassága, miközben egyre gyakoribbá válnak a félreértések és a kísértések. A filmet májusban mutatták be hazájában.

Szeptember 7-én vált elérhetővé egy spanyol vígjáték, a HollyBlood. Javi, a félénk tini eltökélten próbálja meghódítani szerelmét, ezért vámpírnak öltözik, nem sejtve, hogy a háttérben egy igazi halhatatlan lény ólálkodik. A produkció júliusban debütált a spanyol mozikban. 9-én érkezett Queen Latifah, Ludacris és Beau Bridges közös filmje, Az út vége (End of the Road). A thrillerben a nemrégiben megözvegyült anya, Brenda bármire hajlandó családja védelmében, amikor egy gyilkosság és egy eltűnt pénzeszsák veszélybe sodorja őket.

9-én volt a premiere egy francia romantikus drámának is, a Korlátlan befolyásnak (No Limit / Sous Emprise). A lenyűgöző látványvilágú alkotásban Roxana Aubrey, egy rendkívül tehetséges fiatal nő mély és pusztító szerelembe esik csúcstartó szabadtüdős merülési oktatójával. 14-én jön a platformra a Broad Peak – A 12. legmagasabb csúcs (Broad Peak). Miután hazatér a Broad Peak hegyről, Maciej Berbeka megtudja, hogy valójában nem sikerült felérnie a csúcsra. 25 évvel később nekivág, hogy befejezze, amit elkezdett. A lengyel film valós események alapján készült.

Szeptember 14-től lesz elérhető egy olasz dráma, A katolikus iskola (The Catholic School / La scuola cattolica). 1975-ben egy római katolikus fiúiskola három diákja elkövet egy bűntényt, amely az osztálytársaikat és az egész közösséget megrázza. A produkció a Circeo-mészárlás néven ismertté vált eseményt dolgozza fel. 16-án három újdonság érkezik a Netflixre, melyek egyike a Camilla Mendes (Riverdale) és Maya Hawke (Stranger Things) főszereplésével készült Bosszúra készen (Do Revenge) című film. A vígjátékban egy elit magángimi trónról letaszított méhkirálynője titkos alkut köt egy visszahúzódó új diákkal, hogy egymás ellenségein álljanak bosszút.

16-án egy érkezik a platformra egy indiai dráma, az Amikor lángba borult Delhi (Jogi). Az 1980-as évek feszültséggel teli Indiájában három különböző vallású barát nemes, ámde veszélyes feladatra vállalkozik, hogy emberek százait mentsék meg a városukban. Szintén 16-án érkezik egy spanyol produkció, a Kép a tükörben (Mirror, Mirror / Espejo, espejo). A vígjáték története szerint egy kozmetikai cég alkalmazottai megpróbálják leküzdeni a vágyaikat, miközben önálló életre kelt tükörképeikkel vitatkoznak a cég évfordulós partija előtt. A filmet májusban mutatták be a spanyol mozikban.

Szeptember 23-án jön a platformra A dzsesszzenész titkai (A Jazzman’s Blues). A film a tiltott szerelemről és a családi drámáról szól, 40 évnyi titok és hazugság viharában, kocsmai blues zenei aláfestéssel az amerikai dél szívében. A Tyler Perry által írt és rendezett produkcióban többek közt a New Amsterdam sztárja, a Dr. Max Goodwint alakító Ryan Eggold is szerepel. 23-án érkezik egy francia thriller, az ATHÉNÉ (Athena). Egy fiatal fiú tragikus meggyilkolása háborút robbant ki az Athéné lakótelep közösségében. A konfliktus középpontjában az áldozat idősebb testvérei, Karim, Moktar és Abdel áll.

Szintén 23-án kerül be a kínálatba a J. J. Abrams által rendezett Lou című dráma. A rejtélyes idős nő kutyája társaságban éli csendes életét, megküzdve a hegyen tomboló elemekkel és múltja árnyaival, amikor a szomszéd kislányát elrabolják egy viharban. 28-tól lesz elérhető az egyik legikonikusabb színésznő, Marilyn Monroe életéről szóló film, a Szöszi (Blonde). A fiktív portré merészen új megvilágításba helyezi a hollywoodi legenda életét – és azt, hogy milyen árat kellett fizetnie a hírnévért. Az író-rendező Andrew Dominik filmjében Marilyn Monroe-t Ana de Armas formálja meg.

Szeptember 30-án érkezik a Netflixre egy spanyol alkotás, a Rainbow / Szivárvány (Rainbow). Édesanyját keresve a szabad lelkű tinédzser, Toto nevű kutyája és különc társaik különös utazásra indulnak, miközben menekülnek egy gonosz nő karmai közül. A film L. Frank Baum meseregényének, az Oz, a nagy varázslónak a szabadon értelmezett, modern feldolgozása. A produkcióban A nagy pénzrablás sztárja, Hovik Keuchkerian (Bogotá) és az Elit című sorozatból ismert Ester Expósito (Carla) is feltűnik.

A Disney+ szeptemberi premierjeiről itt írtunk korábban. Az HBO Max sorozatpremierjeit itt, míg a filmes újdonságait itt mutattuk be. A Netflix új szériáit és friss évadait pedig itt gyűjtöttük össze.

hirdetés

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre

Megvan, hogy kik lesznek a Zsákbamacska következő különkiadásának szereplői

5 év után távozhat Gelencsér Tímea a TV2-től

Két új műsorvezető csatlakozik az RTL Reggelihez

Műsorváltozás: lecseréli a The Floor ellenfelét hétfőn este a TV2 (frissítve)