Az HBO Max sorozatpremierjei után, most bemutatjuk, hogy milyen új filmekkel bővül a platform kínálata augusztusban. A streaming szolgáltatóra az előző hónaphoz képest most több, 12 egész estés produkció érkezik. Legendás filmek és vadonatúj produkciók is elérhetővé válnak a platformon ebben a hónapban.

hirdetés

Szeptember 1-jén vált megtekinthetővé a Tom Cruise főszereplésével készült Top Gun. A nyolcvanas évek egyik meghatározó filmjében a vadászpilótának, Mitchell hadnagynak sikerül bekerülnie az USA haditengerészetének elitképzőjébe, a híres Top Gun-ba, amitől gyökeresen megváltozik az élete. Szintén a hónap első napján került be a kínálatba az Adaline varázslatos élete (The Age of Adaline). A romantikus fantasy filmben a huszonkilenc éves Adaline nem öregszik tovább miután felgyógyul a súlyos balesetéből. Majdnem nyolc évtizeden keresztül őrzi a titkát, ám ekkor véletlenül találkozik Ellis Jonesszal, a szüleivel töltött hétvége pedig azzal fenyeget, hogy kiderül, mit rejteget.

Majdnem 2 és fél hónappal a mozis premiert követően 2-án az HBO Maxon is elérhetővé vált a nagysikerű Elvis. A film Baz Luhrmann látványos alkotása Elvis Presley életéről és zenei karrierjéről, titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A produkcióban bepillantást nyerünk kettejük sokat változó, több mint 20 évig tartó kapcsolatába is. A legendás énekes életének 20 esztendejét felölelő produkcióban Elvis Presleyt Austin Butler, a menedzsert pedig az Oscar-díjas Tom Hanks alakítja.

Szeptember 5-én érkezett egy háborús dráma, a Billy Lynn hosszú, félidei sétája (Billy Lynn’s Long Halftime Walk). A tizenkilenc éves Billy Lynn megjárta az iraki háborút. A hőssé vált fiatalembert meghívják egy győzelmi körútra, hogy elmesélje mi történt, azonban a katonák megünneplése során rájön, hogy a többségnek fogalma sincs a háború borzalmairól. 8-án válik megtekinthetővé az Ahogy tetszik (As You Like It). A romantikus filmben a herceg száműzi fivérét, de annak lányát, Rosalindát saját lánya mellett tartja. Az udvarba érkező Orlando szerelmet kelt a lányban, amit a herceg nem néz jó szemmel, és száműzi Rosalindát. A két lány együtt, álruhában távozik. Shakespeare klasszikusának feldolgozása.

8-án érkezik a kínálatba a nyolcvanas évek egyik legjelentősebb alkotása, a Szárnyas fejvadász (Blade Runner) is. Egy speciális osztaghoz tartozó férfi éppen visszavonulni készül, amikor újabb feladatot kap. Öt replikáns eltérített egy űrhajót, hogy visszatérjenek a Földre és megkeressék megalkotójukat, hogy meghosszabbítsák az életüket. Deckard feladata, hogy megakadályozza ezt. 9-én jön a platformra az Időhurok (Predestination). A sci-fi akciófilmben egy időügynök barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá.

11-én kerül be a kínálatba egy vígjáték-dráma, a Licorice Pizza. A film Alana Kane és Gary Valentine felnőtté válásának, jövés-menésének és szerelembe esésének történetét meséli el 1973-ban. Paul Thomas Anderson alkotását három Oscar-díjra jelölték a 2022-es díjátadón. A hazai mozik idén márciusban mutatták be. 15-től elérhetővé válik a Will Smith nevével fémjelzett Legenda vagyok (I Am Legend). Robert Neville a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, miközben Neville saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét.

Szeptember 16-án érkezik az HBO Maxra az Umma – Anyám szelleme (Umma). Amanda és lánya nyugodt életet él egy farmon, egy nap azonban Koreából megérkeznek Amanda édasanyjának maradványai. A nőt el kezdi kísérteni a félelem, hogy olyanná válik, mint az édesanyja. A főszerepben Sandra Oh látható, és március 18-án volt a premierje. 19-től lesz látható a platformon a Brazil. A sci-fiben minden igazi utópisztikus hatékonysággal működik. Egy olyan árnyékkormány uralkodik, amely tökéletes megfigyelés alatt tartja a lakosságot. Sam Lowryval azonban megtörténik a csoda, mivel eddig tökéletesen érdektelen élete hirtelen fordulatot vesz, néhány meglehetősen furcsa esemény miatt.

A Disney+ szeptemberi újdonságait itt, az HBO Max sorozatpremierjeit pedig itt mutattuk be.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna