A Disney+ szeptemberi premierjei után bemutatjuk, hogy milyen szériák érkeznek az ősz első hónapja során az HBO Maxra. Augusztushoz képest most több produkció válik elérhetővé, így lesz miből válogatni. Ebben a hónapban 6 új sorozattal és 3 friss etappal bővül a platform kínálata, valamint 3 széria összes szezonja is megtekinthetővé válik. Többek közt dráma, vígjáték és thriller sorozat is érkezik a streaming szolgáltatóra, valamint 4 ázsiai saját gyártású produkció is elérhető lesz.

hirdetés

Szeptember első napján került fel az HBO Max kínálatába egy új spanyol széria, a Mindenki hazudik (You Shall Not Lie / Todos mienten). A 6 részes drámában megismerhetjük a csendes és nyugodt Belmonte városát, ahol futótűzként kezd el terjedni egy szexvideó Macarenával, a helyi gimnázium egyik tanárával és éppen csak nagykorú diákjával, Ivánnal. A széria januárban debütált hazájában a Movistar+-on. 8-án érkezik a platformra a Híd és alagút (Bridge and Tunnel) 2. évada, amelyben ezúttal az 1980-as években járunk. Három régi jó barát, akik most fejezték be az egyetemet, Manhattanben erednek az álmaik nyomába, miközben még mindig kötődnek Long Island-i szülővárosukhoz. A 6 epizódból álló etap júliusban indult az amerikai Epix-en.

Szintén 8-án válik elérhetővé a Szavazz Juanra! mindhárom szezonja. A spanyol politikai szatíra Juan Carrasco, mezőgazdasági miniszter körül forog. Miután egy sor véletlen politikai esemény felébreszti politikai ambícióit, úgy dönt, hogy részt vesz pártja előválasztásán, hogy végül elinduljon a kormányelnöki posztért. A Vota Juan 2019-ben mutatkozott be a spanyol TNT csatornán, ahol később a 2. évad Vamos Juan, a 3. szezon pedig Venga Juan címmel jelent meg. 9-én kerül be a kínálatba egy brit minisorozat, a Játék a tűzzel (Mood). A 6 részes produkcióban Sashát, egy feltörekvő 25 éves énekesnőt és rappert követhetjük nyomon, amint a közösségi média világában navigál és a dalaival meséli el a történetét. A sorozat márciusban indult a BBC Three-n.

Szeptember 9-én jön a Diane védelmében (The Good Fight) 6. és egyben utolsó évada. A politikai drámában egy pénzügyi botrány tönkreteszi a fiatal ügyvéd, Maia hírnevét, és eltörli mentora, Diane megtakarításait is, ezért újra kell kezdeniük egy új cégnél. A friss 10 részből álló etapban szerepet kap a Roe kontra Wade elnevezésű törvény, a szavazati jogok és a háború is. 15-én válik megtekinthetővé az Anyák gyöngye (Mom) mind a 8 szezonja. A vígjátéksorozatban Christy, a két gyermeket nevelő egyedülálló anya nemrég tért át a józan életvitelre, ám nagy kihívást jelent amikor megjelenik a szabadszájú, szintén alkoholproblémákkal küzdő anyja. A széria 2013 és 2021 között futott az amerikai CBS-en, hazánkban az első 5 évadát az RTLII vetítette, az utolsó 3 etap azonban itthon még nem volt látható.

15-én, a világpremierrel egyidőben érkezik A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale) 5. évada. A disztópikus dráma 10 epizódos folytatásában June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel. A megözvegyült Serena Torontóban igyekszik ismertségre szert tenni, miközben Gileád befolyása lassan Kanadára is kezd kiterjedni. Lawrence parancsnok Nick és Lydia néni segítségével igyekszik megreformálni Gileádot és próbál egyre nagyobb hatalmat szerezni. June, Luke és Moira a távolból harcolnak Gileád ellen, és küzdenek azért, hogy újra együtt lehessenek Hannah-val.

Szeptember 16-án 3 HBO Asia tartalom kerül be az HBO Max kínálatába. Ekkor jön egy új tajvani produkció, a Ki van melletted (Who’s By Your Side) 1. etapja. A dráma középpontjában két testvér áll; Yung-Jie szelíd és kedves, Yung-Chi viszont mindent megtesz a szeretetért. Mindkettőjükre irigykednek a házasságaik miatt, de szerencsétlenségek sorozata összeroppantja a boldog életüket.

Ezen a napon kerül be a kínálatba a streaming szolgáltató első saját gyártású ázsiai sc-fi sorozata, az Álomrablók (Dream Raider) 8 részes 1. évada is. A tajvani szériában elképesztő bűntények sorozata után a makacs nyomozó, Li Xiao arra kényszerül, hogy segítséget kérjen egy kegyvesztett professzortól, Dr. Tian-Li Chengtől, aki egy évtizede ül börtönben. Szintén ekkor érkezik egy igaz történet alapján készült Fülöp-szigeteki akció-thriller, az Út közben (On the Job). A 6 epizódos minisorozat felfedi a ködbe burkolózó zsoldosköröket, amelyek bebörtönzött rabokat alkalmaznak, hogy végezzenek el politikai bérgyilkosságokat a hatalmon lévőkön. Minhárom HBO Asia széria az elmúlt években debütált Ázsiában.

20-tól megtekinthetővé válik a mára már ikonikussá vált A hivatal (The Office) mind a 9 évada. Egy óriás papírvállalati cég városi kirendeltségén játszódik a történet, ahol bepillantást nyerhetünk az irodai dolgozók mindennapjaiba és a magánéletébe. Az ál-dokumentumsorozatot 2005 és 2013 között vetítette az amerikai NBC. 28-án egy újabb tajvani széria 1. etapja érkezik a platformra. A gyűrű útja (Adventure of the Ring) egy metrón elveszett gyűrűről szól, ami 7 különböző személyhez kerül, így 7 romantikus sztorit sző egybe. A gyűrű keresése alatt a tulajdonosa, Huang Yi-Zhi áttekinti barátnőjével, Lisa Lee-vel öt éve tartó kapcsolatát. A romantikus vígjáték 8 epizódból álló 1. szezonja 2020 decemberében debütált a keleti országban.

A Disney+ szeptemberi premierjeiről itt írtunk korábban.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor