Az augusztusi premierek után bemutatjuk, hogy milyen sorozatpremierek érkeznek a Netflixre szeptemberben. Most több újdonsággal és friss évaddal fog bővülni a platform kínálata, mint az előző hónapban. Szeptemberben többek közt betekintést nyerhetünk a mágiába, a szektákba, a drogügyletekbe és a középiskolai fiatalok életébe, de valós események alapján készült szériákat is láthatunk. Az ősz első hónapjától spanyol, koreai, skandináv és ausztrál produkciók közül is válogathatunk majd.

hirdetés

Szeptember 1-jén vált elérhetővé egy francia sorozat, a Digitális detox (Off the Hook / Détox) 1. évada. A 6 részes romantikus vígjátékban a két lakótárs, Léa és Manon rájön, hogy mindkettejüket mérgező kapcsolat fűzi az internethez, ezért meglépik az elképzelhetetlent: 30 napra letesznek minden eszközt. 2-án három vadonatúj széria érkezett a platformra, amelyek közül az egyik a Vállalkozói szellem (Fakes). A tini barátnők, Zoe és Becca felépítik hamis személyi igazolvány birodalmukat, ám amikor az üzlet virágzásnak indul, bűnös életük túlontúl valóságossá válik. A fiatal felnőtteknek szóló dramedy 10 epizódból áll.

2-án került be a Netflix kínálatába egy új minisorozat is, Az ördög Ohióban (Devil in Ohio). A 8 részes thrillerben egy pszichiáter elhatározza, hogy megvéd egy titokzatos kultusz elől megszökött fiatal pácienst, ezért magához veszi, veszélybe sodorva ezzel családja és a saját életét. A Daria Polatin azonos regénye alapján készült produkció főszerepeit Emily Deschanel (Dr. Csont) és Madeleine Arthur (Szín az űrből) játsza.

Szintén szeptember 2-án debütált egy spanyol dráma, a Nem vagy különleges (You’re Nothing Special / Tú No Eres Especial). Amaia Barcelonából anyja unalmas városába költözik, azonban az élet sokkal érdekesebb lesz, amikor az iskolában elterjed a pletyka, hogy örökölte nagyanyja mágikus képességeit. A vígjátéksorozat 1. etapja 6 epizódból áll. 7-én indult az Egy dzsigoló naplója (Diary of a Gigolo / Diario de un gigoló) című mexikói produkció 1. szezonja. Az erotikus thriller története szerint a férfi eszkort élete elkezd széthullani, amikor belekeveredik egy kuncsaftja családi ügyeibe, és megszegi munkája első számú szabályát: Ne ess szerelembe!

8-tól lesz elérhető a Kísérleti alanyok (The Imperfects) 10 epizódos 1. évada. A sc-fi-ben egy szörnyű mellékhatásokat eredményező kísérletet követően Abbi, Tilda és Juan közösen próbálja megtalálni az eseményekért felelős tudóst és a gyógymódot. 8-án jön a Kelepcében című díjnyertes izlandi sorozat folytatása, a Kelepcébe csalva (Entrapped). Andri és Hinrika egy szektatag megölésének ügyében nyomoz, melynek köze van egy motoros banda birtokvitájához és egy nő 2013-as eltűnéséhez. A 3. etapként szolgáló 8 részes produkció majdnem 2 évvel a 2. szezon után jelent meg, 2021 végén debütált hazájában a RÚV csatornán.

Szeptember 9-től lesz megtekinthető a Karate kölyök-filmek folytatása, a Cobra Kai 5. évada. A sorozatban évtizedekkel a sorsfordító verseny után újra kiéleződik a versengés Johnny Lawrence és Daniel LaRusso között, a 10 epizódos friss etapban azonban már akarva-akaratlanul is segítik egymást. A Valley-torna eredményei után Terry Silver elkezdi kiterjeszteni és átalakítani a Cobra Kai-t. Kreese börtönben ül, Johnny pedig a karate helyett az általa okozott kár helyreállításán dolgozik.

Szintén 9-én válik elérhetővé egy vadonatúj koreai széria, a Narkószentek (Narco-Saints). Egy hétköznapi vállalkozó részt vesz egy titkos kormányzati küldetésben, melynek célja a Dél-Amerikában tevékenykedő koreai drogbáró elfogása. A valós események alapján készült 6 epizódos thriller főszerepeiben Ha Jung-woo (Az üldöző), Hwang Jung-min (Camellia tündöklése), valamint a Squid Game és A nagy pénzrablás: Korea sztárja, Park Hae-soo látható. Ugyanezen a napon jön a Merlí című sorozat folytatásaként szolgáló Merlí – Sapere Aude 2. etapja. Amikor Pol beiratkozik az egyetemre, hogy filozófiadiplomát szerezzen, gátlástalan professzora és új barátai szokatlan kihívások és csábítások elé állítják. A spanyol tini dráma 8 részből álló friss évadának áprilisban volt a premierje hazájában, a Movistar+-on.

Szeptember 14-én egy norvég minisorozat érkezik a platformra. Az eltűnt feleség (The Lørenskog Disappearance / Forsvinningen på Lørenskog) története szerint eltűnik egy milliárdos felesége, és az igazság kiderítéséhez a norvég rendőrségnek meg kell küzdenie az őrjöngő sajtóval és a hamis informátorokkal is. A 6 részes produkció igaz történet alapján készült, és 2021 augusztusában debütált Norvégiában.

14-től lesz megtekinthető az 1994-es Szívtipró gimi rebootja, Az összetört szívek gimije (Heartbreak High). Egy lázító falfestmény leleplezi a titkos kapcsolatokat a Hartley Gimnáziumban. Az alkotó, Amerie, kitaszítottá válik, és meg kell birkóznia a csúf következményekkel. Az ausztrál tini dráma 1. etapja 8 epizódból áll. 16-án indul a Végzet: A Winx Saga (Fate: The Winx Saga) 8 részes 2. szezonja. Rivalizálás, szerelem, természetfeletti tanulmányok – a tinik mindenre elszántak, hogy tökéletesítsék varázserejüket az Alfeában, a varázslatos bentlakásos iskolában. A sorozat öt szokatlan barát felnőtté válását mutatja be.

Szeptember 18-tól lesz elérhető egy friss ausztrál produkció, a Tornász Akadémia: Utolsó lehetőség (Gymnastics Academy: A Second Chance!). Kyra Berry, egy 14 éves amerikai tornász, akinek az Olimpiáról szőtt álmai szerte foszlanak, amikor megsérül a térde. A lány ezt követően Ausztráliába utazik, hogy megpróbáljon ösztöndíjat nyerni egy elit gimnasztikai akadémián. Ez a lány második esélye, de egyben az utolsó is.

21-én lesz a premierje egy új brazil sorozatnak, A szív dolgainak (Only For Love / Só Se for por Amor). A zenés romantikus szériában Deusa szólókarrierje próbára teszi a Tadeu-val való szerelmét. Eva azt akarja, hogy egy kiváló énekes adja elő a szövegeit, azonban hármójuk zenei álmai hamarosan összeütköznek egymással. 22-től lesz elérhető a 2018-as Tham Luang-barlangi mentőakció eseményeit feldolgozó, 6 epizódból álló minisorozat, A thaiföldi barlangi mentés története (Thai Cave Rescue). Egy thaiföldi fiatal labdarúgókból és edzőjükből álló kirándulócsoport a heves esőzések miatt a részlegesen elárasztott barlangban reked. Az illetékesek minden követ megmozgatnak a megmentésükért.

Az Instant dohány (Snabba Cash) 2. évada szeptember 22-én érkezik a Netflixre. A svéd produkcióban egy nagyratörő üzletasszony, egy elbűvölő gengszter és egy problémás tini élete összefonódik a könnyű pénz utáni kétségbeesett és sötét hajsza során. A folytatásban kiderül,hogy mit jelent Leya bűnözőkkel való kapcsolata a fia és a cég jövője szempontjából. 23-án kerül be a kínálatba egy vadonatúj spanyol vígjátéksorozat, A lányok a hátsó sorból (The Girls at the Back / Las de la última fila). A 6 részes1. etap története szerint miután az öt, 30-as éveiben járó jó barát egyikénél rákot diagnosztizálnak, annak szentelik éves szabadságukat, hogy egy-egy bakancslistás kihívással gazdagítsák életüket.

24-én válik elérhetővé a platformon a Dinasztiák (Dynasty) 5. és egyben utolsó évada. A lezárásként szolgáló szezonban Blake és Cristal a kampány következő szakaszán dolgozik, miközben Alexis továbbra is börtönben ül, miután Adamnek sikerült letartóztatnia. Amanda pedig megpróbálja kideríteni, hogy ki lehet a felelős a gyilkosságért. A 22 részes etap Amerikában tavaly decemberben indult a The CW csatornán.

Szeptember 29-én debütál egy friss német történelmi dráma, A császárné (The Empress / Die Kaiserin). A 6 epizódos 1. évad Sissi Bécsbe költözése utáni első hónapot mutatja be. Amikor a lázadó Sissi beleszeret Ferenc József császárba, és mindenki meglepetésére sor kerül az eljegyzésre is, intrikák és hatalmi harcok várják a bécsi udvarban. Az esküvő után a fiatal császárnénak nemcsak hataloméhes anyósával, Sophie-val, hanem Franz bátyjával, Maxival szemben is érvényesülnie kell, aki maga is a trónra és Sisire vágyik. Erzsébetnek rá kell jönnie, hogy kiben bízhat, és mi az ára, hogy bebizonyítsa, ő az igazi császárné.

A Disney+ szeptemberi premierjeiről itt írtunk korábban. Az HBO Max sorozatpremierjeit itt, filmes újdonságait pedig itt mutattuk be.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része