A 2023-as évben számos magyar sorozatot láthattunk a televíziós és streaming képernyőkön. Voltak olyan szériák, amik sokadik évaddal jelentkeztek, mint A mi kis falunk és a Drága örökösök, illetve olyanok, amelyek második, vagy harmadik alkalommal kerültek képernyőre, ilyen volt a Pepe, a Brigi és Brunó, a Mellékhatás, a Ki vagy te, vagy épp az Apatigris. Az idei évben azonban vadonatúj produkciókat is bemutattak, úgy mint a Hazatalálsz, a Gólkirályság, vagy épp a Valami Amerika. Most azonban a SorozatWiki információi szerint ezekből három sorozat nem fog folytatódni.

hirdetés

A Pepe 2022. április 10-én debütált a TV2-n. A produkció a csatorna egyik legfontosabb sávjában, vasárnap kora esténként került képernyőre. A spanyol széria magyar adaptációja közepes nézettséggel volt látható, de a legtöbbször legyőzte az RTL-es ellenfeleit és az utóbbi évek TV2-s sorozatai közül ez teljesített a legjobban. Így nem meglepő módon berendelték a folytatását.

A Mucsi Zoltán és Simon Kornél főszereplésével készült széria 2. évada idén április 16-án indult a TV2-n. A vadonatúj részek azonban már nem követték annyira az eredeti spanyol sorozatot, hanem jóval inkább itthon megírt történetek voltak benne. A Pepe 2. szezonja végül rossz eredményeket és 30 százalékkal rosszabb közönségarányt szállított, mint az előző etap. Így nem meglepő módon úgy hallottuk, hogy nem készül belőle 3. évad. Oldalunk megkeresésére a hírt a TV2 Csoport ugyan nem erősítette meg, de annyit elárultak, hogy a Pepe a 2024-es műsorstruktúrában nem szerepel.

A Brigi és Brúnó tavaly október 17-én debütált a VIASAT3-on. A 20 évvel ezelőtti Szeret, nem szeret című sorozat folytatása hétköznaponként 19:30-kor volt látható a csatornán. A produkció 1. évada gyenge-közepes számokat hozott. A tévétársaság viszont folytatta a szériát.

A sorozat 2. szezonja idén március 6-án érkezett meg a VIASAT3-ra. A vadonatúj részek új időpontban, hétköznaponként 19 órakor kerültek képernyőre. Oroszlán Szonja és Szabó Győző szériája azonban katasztrofális nézettséget hozott, így mindössze két hét után a főműsoridőből délelőtti időpontba pakolták. Így itt sem meglepő módon a SorozatWiki információi szerint a Brigi és Brúnónak nem lesz 3. évada. Oldalunk a hírrel kapcsolatban megkereste a csatornát üzemeltető Antenna Entertainmentet, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy jövőre nem terveznek sorozatot készíteni, így a Brigi és Brúnó 2024-ben nem kap folytatást.

Az Apatigris 2020 áprilisában vasárnap este indult az RTL Klubon, a premier pedig kimagasló nézettséget hozott. Azonban a koronavírus járvány és a forgatások leállítása miatt több produkciót, többek között az Apatigrist is egy epizód után levették a televíziós képernyőről és csak az RTL Most+-on folytatódott. A médiavállalat akkori közlése szerint az Apatigris és A Tanár hatására megduplázódott az RTL Most+ előfizetőinek száma. Az RTL Magyarország pedig a nyitóepizód kiemelkedő nézettsége és a pazar online eredmények után berendelte a produkció 2. évadát. A széria 1. etapjának további részei végül a 2020-as év utolsó három hónapjában, szombatonként voltak láthatóak, azonban meglepetésre gyengén teljesítettek.

A sorozat korábban már berendelt 2. évada végül csupán néhány hónap szünet után, 2021 februárjának utolsó napján debütált. Az új epizódok azonban szombat helyett vasárnap este voltak láthatóak az RTL Klubon. Az Apatigris folytatása az elején gyengén, a végén viszont közepes adatokat szállított a csatorna számára. A médiavállalat ennek ellenére berendelte a produkció 3. szezonját. Az Apatigris legújabb évadára végül másfél évet kellett várni, mely idén januárban nem az RTL-re, hanem az RTL+-ra érkezett. A streaming szolgálatóról azonban nem tesznek közzé nézettségi, vagy egyéb statisztikai adatokat, így pontosan nem lehet tudni, hogy miképpen teljesített. A SorozatWiki több egymástól független forrása szerint azonban az Apatigrisből nem készül 4. évad. A hírrel kapcsolatban megkerestük az RTL-t, de több hét elteltével sem kaptunk választ.

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max legnagyobb májusi filmes újdonságai

Pénteken és hétfőn este is műsorváltozás lesz a TV2-n

Kiszivároghatott, hogy melyik hónapban érkezik az Ázsia Expressz 5. évada a TV2-re

Az RTL-re érkezik a 2. évada egy korábban a TV2-n látható magyar sorozatnak

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei