Október 4-én ünnepelte a TV2 a 25. évfordulóját, a mai napon pedig az RTL is 25 éves lett. Magyarország egyik legjelentősebb tévécsatornája 1997. október 7-én indította el a tesztadását, hivatalosan azonban október 27-én kezdte meg a sugárzást. Az RTL 18-49-ben főműsoridőben az elmúlt két évtized legnézettebb csatornája volt. Az évek során rengeteg meghatározó produkció volt látható a tévéadón, és három olyan műsora is van, amelyek a kezdetektől képernyőn vannak; a Híradó, az Időjárás és a Fókusz.

A 25 év során rengeteg elismert műsorvezető volt látható a csatornán, akik mára már ikonikusnak számító vetélkedőkön, szórakoztató- és magazinműsorokon dolgoztak. Műsort vezetett az RTL-en Vágó István, Friderikusz SándorLilu, Stohl András, Ördög Nóra, Fábry Sándor, Jáksó László és Lékai-Kiss Ramóna is. Az elmúlt években és jelenleg is a csatorna meghatározó arca Sebestyén Balázs, Istenes Bence, Miller Dávid, Liptai Claudia, Nádai Anikó, Barabás Éva és Erős Antónia, valamint az RTL egyik első műsorvezetője Szellő István is, aki máig majdnem minden nap látható az RTL Híradójában.

hirdetés

A 2 és fél évtized alatt számos műsor készült a csatornára. Többek közt olyan hír-, magazin- és showműsorok is láthatóak voltak, mint a 18 évadot megélt közéleti szórakoztató műsor, a Heti hetes, vagy az Amerikában népszerű late night show formátumot követő Esti Showder Fábry Sándorral. Az RTL-en többek közt olyan vetélkedők mentek, mint a már kultikussá vált Legyen Ön is milliomos!, vagy a Sebestyén Balázs és Vágó István közös műsora, a Pókerarc. 9 éven keresztül látható volt a csatornán a jól ismert kibeszélő műsor, a Mónika show, míg a reality műsorok közül a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben ismert embereket láthatunk a dzsungelben megmérkőzni.

Több olyan műsor is készült a csatornára, mely folytatása jövőre érkezik. Ilyen a 2023-ban a 7. etappal jelentkező Nyerő Páros; az üzleti showműsor, a Cápák között; a párkereső reality, a Házasodna a gazda és a kemény megpróbáltatásokat bemutató Survivor. Képernyőre került a különböző produkciókat felvonultató Csillag születik, és az ismert emberek tánctudását összemérő Szombat esti láz is. Az énekes műsorokat képviseli a jelenleg is futó X-Faktor. Korábban a SorozatWiki Podcastben a volt és jelenlegi kreatív producerrel végig vettük a legsikeresebb tehetségkutató elmúlt 12 évét. 1998-ban indult az RTL ikonikus sorozata, a Barátok közt, amely 23 év után tavaly júliusban ért véget. Az évek során olyan népszerű szériák is készültek még, mint A mi kis falunk, a Válótársak, A Tanár és a jövőre 2 év után visszatérő Drága örökösök.

Az RTL több csatornával is rendelkezik. Az RTL mellett ide tartozik a Cool, a Film+, a Sorozat+, a Muzsika TV, az RTL Gold, az RTLII és az RTL+. 2009 szeptemberében elindult az RTL streaming szolgáltatást nyújtó platformja, az RTL Most. Majdnem 10 évvel később elérhetővé vált az RTL Most+ nevű prémium platform is. Ezeket azonban még ebben az évben leválthatja az RTL+ streaming szolgáltatás.

A csatorna 25. születésnapja alkalmából október 23-tól showműsort indított az RTL. Az RTL sztoriban jelenlegi és egykori műsorvezetők, színészek és reality-show szereplők nosztalgiáznak az elmúlt évekről. A műsor 2. és egyben utolsó része október 30-án kerül képernyőre. A csatorna születésnapját október 13-án, csütörtökön ünnepelték meg egy nagyobb esemény keretein belül.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát