Az első magyar analóg kereskedelmi televízió, a TV2 1997. október 4-én, napra pontosan 25 éve kezdte meg adását. A csatorna azóta az egyik legfontosabb szereplője a magyar kereskedelmi televíziózásnak. A TV2-n az induláskor többek közt olyan, a mai napig ismert műsorokat mutattak be, mint a Napló, a Dáridó, a Tények, a Szerencsekerék és a Mindent vagy semmit!. Néhány nappal a TV2 után, 1997. október 7-én elindult az RTL Klub tesztadása, hivatalosan pedig október 27-én kezdte meg a sugárzást. A csatorna azóta is a TV2 közvetlen konkurenciája.

A 25 év során több ikonikus műsorvezető is feltűnt a képernyőn, akik mára már legendásnak számító vetélkedők, szórakoztató- és magazinműsorok házigazdái voltak. Látható volt Vágó Isván, Sváby András, Galambos Lajos, Friderikusz Sándor, Bárdos András, Máté Kriszta, Gundel Takács Gábor, Palik László és Liptai Claudia. Az elmúlt években és jelenleg is a csatorna meghatározó arca Ördög Nóra, Stohl András, Till Attila, Lékai-Kiss Ramóna, Majka, Kasza Tibor, Gönczi Gábor és Marsi Anikó is.

hirdetés

A 2 és fél évtized alatt rengeteg műsor készült a csatornára. Többek közt olyan hír-, magazin- és showműsorok is láthatóak voltak, mint a Napló; az 1997-től 2001-ig futó, majd 2021-ben feltámasztott Szerencsekerék; a Galambos Lajos vezetésével készült Dáridó és az Irigy Hónaljmirigy Show. Képernyőre került Gundel Takács Gábor vetélkedője, az Áll az alku; a 4 évadot megélt Exatlon Hungary című sportvetélkedő; a csatorna eredeti tehetségkutató műsora, a Megasztár; az ismert embereket felvonultató A Nagy Duett és az átalakulós zenés show-műsor, a Sztárban sztár, melynek korábban volt gyerek változata, most pedig az egyik legnézettebb műsor a tehetségkutató verziója. A reality műsorokat képviselte A nagy Ő, ami nemsokára új évaddal jelentkezik, a Farm VIP, az Ázsia Expressz, az Édes élet és a Séfek séfe című gasztro show. 2005-ben indult a TV2 első napi sorozata, a Jóban Rosszban, amely 17 év után idén áprilisban ért véget.

A Megasztár összes nyertese: Tóth Vera (1. évad), Tolvai Reni (5.), Király Viktor (4.), Radics Gigi (6.), Molnár Ferenc Caramel (2.) és Rúzsa Magdi (3.)

A TV2 Csoport Magyarország legtöbb csatornával rendelkező tévétársasága. A TV2 mellett ide tartozik a FEM3, az Izaura TV, a Jocky TV, a Mozi+, a Moziverzum, a Prime, a Spíler1 TV, a Spíler2 TV, a SuperTV2, a TV2 Comedy, a TV2 Kids, a TV2 Séf és a Zenebutik. Tavaly februárban elindult a TV2 Csoport saját, streaming szolgáltatást nyújtó platformja, a TV2 Play, idén márciustól pedig a TV2 Play Prémium is elérhetővé vált.

A csatorna 25. születésnapja alkalmából szeptember 3-tól showműsort indított a TV2 Csoport. A TV2-25! házigazdája Till Attila volt, akinek a munkáját minden adásban egy női műsorvezető segítette. A születésnapi produkció újra felidézte a TV2 legsikeresebb műsorait, meginvitálta legfontosabb szereplőit és legnépszerűbb képernyőseit. A műsor visszanézhető a TV2 Play-en. A csatorna születésnapját október 7-én, pénteken ünneplik meg egy nagyobb esemény keretein belül.

hirdetés

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre

Megvan, hogy kik lesznek a Zsákbamacska következő különkiadásának szereplői

5 év után távozhat Gelencsér Tímea a TV2-től

Két új műsorvezető csatlakozik az RTL Reggelihez

Műsorváltozás: lecseréli a The Floor ellenfelét hétfőn este a TV2 (frissítve)