Tavaly novemberben Kolosi Péter a SorozatWikinek erősítette meg, hogy 23 év után befejezik a Barátok köztöt. A vezérigazgató-helyettes ezen kívül el is mondta, hogy miért döntöttek így. Azóta viszont nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor búcsúzik a leghosszabb magyar sorozat, csak azt, hogy valamikor júliusban lehet rá számítani. A rajongói csoportokban több dátum is felmerült, Tihanyi Tóth Csaba a Reggeliben július 16-i befejezésről beszélt, amely egy logikusnak tűnő pénteki nap, így a sajtó egy része készpénznek is vette. Azonban most kiderült, hogy minden korábbi időpont hamisnak bizonyult.

A Barátok közt utolsó epizódja július 17-én, szombaton lesz az RTL Klubon. A záró epizód a főműsoridő közepén, 20 órakor kerül képernyőre. Így a sorozat befejezése nem a mostani, hétköznap késő délutáni időpontjában lesz, hanem egy közel 23 éves produkcióhoz méltóan hétvégén, az RTL Klub egyik legfontosabb sávjában.

A tévétársaság július 1-jétől búcsúkampányt indít, melynek keretében plakátokon idézi fel az elmúlt közel két és fél évtized meghatározó pillanatait a 4-6-os villamos vonalán, „Köszönjük a 23 közös évet!” címmel. A Barátok közt online és social felületein visszatekintések lesznek láthatók, így ismét találkozhat a közönség a legemlékezetesebb jelenetekkel.

Szintén csütörtöktől pedig a Vatera.hu közreműködésével jótékonysági árverés indul, melyen mindenkinek lehetősége nyílik licitálni a Barátok köztben látott ikonikus kellékekre, jelmezekre, díszletekre. Az aukción befolyó összeg az SOS Gyermekfalvak lakóinak életét könnyíti meg.

hirdetés
hirdetés

Megvan a győztes, ő nyerte a 2021-es Séfek séfét

Kiderült, mikor ér véget A bosszú csapdájában

Premierdátumot kapott a Netflix bűnügyi sorozatának utolsó évada

Kiderült, hogy hány órakor lesz látható a Remények földje 3. évada

Új falus sorozat indul ma este (x)

Már a 7. évadával tér vissza ma este az egyik népszerű magyar műsor (x)