Az HBO Max-on rengeteg legendás film és sorozat megtalálható, melyeknek a száma minden hónapban tovább nő. Korábban már összegyűjtöttünk 8 ikonikus HBO-s sorozatot, amiket a streaming szolgáltatón meg lehet nézni. Most cikkünkben olyan, nem HBO saját gyártású szériákat ajánlunk az HBO Max kínálatából, amelyek igazi közönségkedvencek, és a mai napig hatalmas rajongótáborral rendelkeznek. Ezek a produkciók kiváló kikapcsolódást nyújthatnak a szürke őszi napok során.

hirdetés

1994 és 2009 között futott az amerikai NBC-n minden idők egyik legismertebb kórházas sorozata, a Vészhelyzet (ER). A sorozat Chicagóban, Illinois államban játszódik, és egy kórház sürgősségi osztályán uralkodó káoszt és elkötelezett orvosainak életét mutatja be, szokatlanul realistán ábrázolva mindezt. A produkcióban többek között olyan színészek szerepeltek, mint Noah Wyle, Anthony Edwards, Julianna Margulies vagy George Clooney. A széria hazánkban másfél évtízeden át az M1-en, majd az RTL Klubon az egyik legnézettebb sorozat volt. Aki szereti a sorozatot, annak érdemes újra megnéznie, aki pedig még nem látta az most megtekintheti a streaming szolgáltatón.

A mára már ikonikusnak számító Jóbarátok (Friends) 1994 és 2004 között összesen 10 évadot élt meg. Méltán az egyik legnépszerűbb sorozat világszerte a szellemes dialógusai, kifinomult és szerethető karakterei révén. Hat New York-i, a húszas éveiben járó jóbarát életén keresztül pillanthatunk be a barátságok, a karrierépítés és a randizás rejtelmeibe. A Jóbarátok hatása a popkultúrára a mai napig érződik, 2021. május 27-én pedig egy különleges epizód érkezett a platformra Jóbarátok: Újra együtt címen, ami szintén elérhető az HBO Maxon. Amennyiben egy könnyed kikapcsolódásra és nevetésre vágysz, akkor a széria tökéletes választás lehet.

A valósághűsége miatt sokat méltatott Az elnök emberei (The West Wing) 1999-ben mutatkozott be az NBC-n. A 7 évados innovatív drámasorozatban a Fehér Ház kulisszái mögé nyerünk bepillantást. A produkció megmutatja a nyugati szárny belső működését Josh Bartlet kormányzása alatt, amit egy szakavatott stáb segít, valamint az is kiderül, hogy milyen személyiség bújik meg a felelősségteljes poszt mögött. A demokrata párti elnököt Martin Sheen alakítja. A sorozatot azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a politikai tematikájú produkciók iránt.

2007-ben debütált az egyik legsikeresebb tiniknek szóló széria, Gossip Girl – A pletykafészek (Gossip Girl). A The CW sorozatában 6 évadon keresztül követhetjük nyomon a Manhattan Upper East Side-ján élő felső osztálybeli kamaszok fényűző életét. A kiváltságos fiatalok életébe azonban rengeteg drámát hoz a jól értesült blogger, Pletykacica, akinek az a célja, hogy felfedjen minden lehetséges botrányt, még akkor is, ha ezzel számos embernek okoz fájdalmat. A sorozatot rengetegen a legjobb tini szériaként tartják számon. Azoknak érdemes megnézni, akik szeretik az intrikákkal, luxussal és szerelmekkel átszőtt sorozatokat.

A 15 évados Odaát (Supernatural) minden idők leghosszabb ideig futó amerikai, élőszereplős, fantasy tévésorozata. Sam és Dean Winchester még gyerekek voltak, mikor édesanyjukat elragadta egy démoni, természetfeletti erő. A testvérek az Egyesült Államok különböző pontjaira utaznak, hogy a végére járjanak a paranormális történéseknek és más megmagyarázhatatlan eseteknek. Kiderül, hogy édesapjuk is ezt az életformát követte, és már gyermekkoruktól kezdve erre nevelte fiait. A szériát elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a természetfeletti történeteket.

2010 és 2015 között futott az ITV-n az egyik legsikeresebb kosztümös sorozat, a Downton Abbey. Az 5 évados produkció a Crawley család és a nekik dolgozó szolgálók életét mutatja be 1912-től kezdődően, de még azelőtt, hogy az évszázados hagyományok utolsó maradványait is megsemmisítette volna a világháború. A szériában botrányok, románcok és intrikák bontakoznak ki, és több díjat is kapott az évek során, köztük Golden Globe- és Emmy-díjat. A produkciót elsősorban a kosztümös dráma szerelmeseinek ajánljuk.

Hazánkban is nagy népszerűségnek örvend a CBS 2008-as drámasorozat, A mentalista (The Mentalist). A produkció Patrick Jane életét követi nyomon, aki a Kaliforniai Nyomozó Iroda független tanácsadójaként dolgozik a sacramentói irodájában. A férfi figyelemre méltó eredményeket ér el a súlyos bűncselekmények felderítésében, amit különösen fejlett megfigyelőképességének köszönhet. Hazánkban az RTL Klub vetítette, és az egyik legnézettebb sorozat volt Magyarországon. A krimi sorozatok kedvelőinek mindenképp érdemes megnézniük.

Több, mint 50 országban került képernyőre a 4 évadot megélt, nagysikerű A narancsvidék (The O.C.). A Fox 2003-as sorozata a Dél-Kaliforniai tengerparton található Newportba kalauzolja el a nézőket, ahol minden a pénz és a szépség körül forog. A környék nyugalma azonban teljesen felborul, amikor a Cohen család befogadja a zűrős Ryan Atwood-ot. A fiú teljesen felkavarja az állóvizet, egy baráti társaság és több család élete is megváltozik az érkezését követően. A széria kiváló választás, ha egy kis tini drámára vágysz.

Az Agymenők (The Big Bang Theory) az elmúlt évek egyik legsikeresebb szitkomja. A tudósokról szóló széria 2007-től kezdve 12 évadon keresztül volt látható az amerikai CBS csatornán. A történet a kaliforniai Pasadena városában játszódik, ahol Leonard Hofstadter kísérleti fizikus és Sheldon Cooper elméleti fizikus együtt él egy bérelt lakásban, legjobb barátjuk pedig a gépészmérnök Howard és az asztofizikus Rajesh. Ők mind lángelmék azonban szociális kihívásokkal küzdenek, szomszéduk, a gyönyörű Penny azonban tanít nekik néhány dolgot az igazi életről. A hétszeres Emmy-díjas sorozatot azoknak ajánljuk, akik egy kis szórakozásra és nevetésre vágynak a szürke őszi napokon.

Nem csak napjainkban örvendenek hatalmas népszerűségnek a szuperhősös alkotások, hiszen a 2001-es Smallville is nagy sikert ért el. 1989-ben egy meteor-eső elpusztította a várost és sok ember halálát okozta, Jonathan és Martha Kentet azonban egy kisfiúval ajándékozta meg. A már felnőtt Clarke elől szülei eltitkolják a származását, azonban idővel el kezd kiteljesedni az ereje, és Superman lesz belőle. Az emberek védelme érdekében fel kell vegye a harcot a gonosszal szemben. A szériát azoknak érdemes megnézni, akik szeretik a DC képregényeket, vagy a szuperhősökről szóló történeteket.

Az HBO Max kínálatában megtalálható vadonatúj és legendás filmeket itt mutattuk be, míg a streaming szolgáltatón megtalálható 10 ikonikus HBO-s sorozatokról itt írtunk. Korábban a Trónok harca új előzménysorozatáról, a Sárkányok házáról ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, valamint a Targaryen-házzal kapcsolatos 5+1 kiemelkedő, fontos eseményt is összegyűjtöttünk.

(A cikket az HBO Max támogatta.)

hirdetés

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata