Az HBO az évek során számos, mára már legendás szériát készített, melyek szerte a világon hatalmas népszerűségre tettek szert. Ezek az ikonikus sorozatok pedig egytől egyig megtalálhatóak az HBO Max kínálatában. Most cikkünkben ajánlunk 8 olyan saját gyártású szériát, amelyek az elmúlt évek meghatározó alkotásaivá váltak, és amelyek tökéletes kikapcsolódásként szolgálhatnak az ősz beköszöntése alkalmával.

hirdetés

2011 és 2019 között összesen 8 évadot élt meg az HBO egyik legmeghatározóbb és legjelentősebb sorozata, a Trónok harca (Game of Thrones). A George R. R. Martin bestseller fantasy könyvsorozata alapján készült széria az árulás és a nemesség epikus története, amely Westerosban játszódik, ahol a nyarak, és a telek évekig tarthatnak, a hatalomvágy pedig örök. Az utolsó része a mai napig tartja az egyetlen epizódra mért legmagasabb nézőszám rekordját az HBO-n, a finálé ugyanis 19,3 millió nézőt ültetett a képernyő elé a tengerentúlon. A hatalmas érdeklődés pedig máris ad egy okot arra, hogy bepótoljuk vagy újranézzük a sorozatot, ráadásul az előzménysorozata, a Sárkányok háza (House of the Dragon) ebben a hónapban debütált a platformon.

A mára már kultikusnak számító Maffiózók (The Sopranos) 1999 és 2007 között futott az amerikai HBO-n. Tony Soprano, egy átlagos, középkorú üzletember. Kötelességtudó felesége van, nem túl kötelességtudó fia, és egy Meadow nevű lánya. Na meg egy pszichológusa, akinek minden titkát elárulja, kivéve egyet, amit már amúgy is tud: Tony maffiafőnök. A Maffiózók a televíziózás történetének anyagilag legsikeresebb és a kritikusok által gyakran minden idők egyik legjobb szériájának tartott alkotása. Mindenképp ajánljuk azoknak, akik szeretik a bűnügyi drámasorozatokat és a maffiózók rejtélyes világát.

2019-ben jelent meg az 1986-os nukleáris balesetet bemutató produkció, a Csernobil (Chernobyl). A Johan Renck rendezésében készült 5 részes minisorozat a történelem egyik legsúlyosabb, ember okozta katasztrófáját mutatja be. Az alkotás emléket állít azoknak a bátor férfiaknak és nőknek, akik feláldozták magukat, hogy megmentsék Európát a tragédiától. A nézők és kritikusok egyaránt oda voltak érte, a megjelenésének évében az egyik legnépszerűbb sorozat lett. A történelmi produkciók rajongóinak mindenképp érdemes megnézniük, de azoknak is ajánljuk, akik betekintést szeretnének nyerni kontinensük egyik legmegrázóbb eseményének részleteibe.

Sok kritikus minden idők egyik legnagyobb televíziós sorozataként emlegeti a 2014-ben bemutatkozó A hátrahagyottakat (The Leftovers). Amikor a Föld népességének 2%-a titokzatos körülmények között eltűnik, a világ nem tudja, hogyan kezelje az eseményt – lehet, hogy ez a Bibliában megjövendölt elragadtatás. A sorozat egy város életét mutatja be három évvel a végzetes nap után. A 3 évadból álló széria alapjául Tom Perrotta azonos című regénye szolgált. A produkciót elsősorban azoknak ajánljuk, akik sci-fit szeretnének nézni az ősz beköszöntével.

2008-tól kezdve 7 évadon át volt látható az HBO egyik legnépszerűbb misztikus sorozata, a True Blood – Inni és élni hagyni. A széria Charlaine Harris könyvsorozata alpján készült, és több neves díjat is elnyert. A pincérnőként dolgozó Sookie képes olvasni mások gondolataiban, és a vámpírok társaságában lel vigaszra. A romantikát, a feszültséget, a rejtélyt és a humort keverő széria modern és teljesen egyedi módon értelmezi újra a vámpírműfajt, ezért elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a természetfeletti történeteket.

2001-ben debütált a Steven Spielberg és Tom Hanks produceri közreműködésével készült Az elit alakulat (Band of Brothers). A nagysikerű, második világháborús minisorozatban hétköznapi embereket láthatunk, akiket a történelem legnagyobb konfliktusa sodort össze. Miközben a világ szeme rájuk szegeződött, egymásban találták meg a támaszt. A széria alapjául Stephen E. Ambrose azonos című regénye, a század veteránjaival készült interjúk, valamint korabeli levelek és híradások szolgáltak. A produkció számos díjat kapott, köztük Golden Globe-ot és Emmy-t is. Érdemes megnéznie azoknak, akiket érdekel a háborús események feldolgozása.

2012-ben mutatkozott be a 7 évadot megélt Az alelnök (Veep) című politikai szatíra. A Washingtonban játszódó vígjátéksorozat főszereplője az egykori szenátor, Selina Meyer. A nő alelnökké válik, de rá kell jönnie, hogy az állás egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelte, ellenben minden beigazolódik, amitől óva intették. A Julia Louis-Dreyfus nevével fémjelzett produkció kritikai elismerést és számos díjat kapott. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a cinikus humort, és egy kis nevetésre vágynak.

Az HBO egyik ikonikus alkotása a 2002-es Drót (The Wire) című bűnügyi drámasorozat. Az 5 etapból álló széria egy széles körű baltimore-i drog- és gyilkossági nyomozás történetét meséli el. Egy olyan világot mutat be, ahol nehéz különbséget tenni jó és rossz, illetve bűn és bűnhődés között. Minden egyes évada Baltimore városának egy-egy különböző oldalával foglalkozik; a drogkereskedelemmel, a kikötővel, a város önkormányzatával és vezetésével, az iskolarendszerrel, illetve a nyomtatott sajtóval. Annak ellenére, hogy sosem nyert egy nagyobb televíziós díjat sem, a Drótot mégis számos kritikus tartja a valaha volt legjobb televíziós sorozatok egyikének, a méltatások pedig máris jó okot adnak arra, hogy megnézzük.

Az HBO Max kínálatában megtalálható vadonatúj és legendás filmeket itt mutattuk be. Korábban a Trónok harca új előzménysorozatáról, a Sárkányok házáról ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, valamint a Targaryen-házzal kapcsolatos 5+1 kiemelkedő, fontos eseményt is összegyűjtöttünk.

(A cikket az HBO Max támogatta.)

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát