Az HBO Max kínálatába az indulást követően minden hónapban számos friss produkció került fel. Annak ellenére, hogy nyár közepe van, és ilyenkor kevesebb újdonság szokott megjelenni, a streaming szolgáltatóra továbbra is számos új tartalom érkezik. Emellett rengeteg legendás film is elérhető a platformon. Most cikkünkben ajánlunk 5 mostanában felkerült filmet és 5 igazi klasszikust, amelyek tökéletes kikapcsolódásként szolgálhatnak a nyári pangás alatt.

hirdetés

A mozik után július 17-től a streaming szolgáltatón láthatóvá vált A Gucci-ház (House of Gucci). A Ridley Scott által rendezett életrajzi-dráma a Gucci olasz divatház mögött álló családi birodalomról szóló igaz történetet mutatja be. A főszerepeket Lady Gaga és Adam Driver alakítja, de Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek és Al Pacino is játszik a produkcióban. A bűnügyi drámák rajongóinak mindenképp ajánljuk.

Június 16-án volt a premiere Andy Garcia és Gloria Estefan közös filmjének, Az örömapának (Father of the Bride). A produkció az 1991-es, Steve Martin és Diane Keaton főszereplésével készült alkotás újragondolása, melynek középpontjában egy amerikai-kubai vegyesházasság áll. A Max Original film négy nap alatt minden idők legnézettebb saját gyártású filmpremierje lett a platformon, ezért aki szereti a vígjátékokat és szeretne egy jót szórakozni, annak érdemes megnézni.

A Marvel Comics képregényeinek szuperhősét, Pókembert már rengeteg színész formálta meg a szélesvásznon. Július utolsó két napján a Tom Holland korszak Pókember trilógiája vált teljessé az HBO Max-on. 30-án került be a kínálatba a 2019-ben bemutatott Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far from Home), 31-től (mától) pedig elérhetővé vált a Pókember: Nincs hazaút (Spider-Man: No Way Home) is, amelyben Pókember Doktor Strange-hez fordul segítségért. Utóbbit tavaly decemberben láthatták a mozikban a hazai nézők, akik akkor kihagyták, vagy csak újranéznék, az HBO Maxon megtehetik.

Két hete érkezett a streaming szolgáltatóra a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049). A Harrison Ford, Ryan Gosling és Ana de Armas főszereplésével készült sci-fiben K, a Los Angeles-i rendőrség tisztje elkapja az egyik replikánst, olyan titokra bukkan, ami káoszba sodorhatja a világot. A nyomok a harminc éve bujkáló Rick Deckardhoz vezetnek. A film jelentős részét Magyarországon forgatták, így már csak emiatt is érdemes lehet megnézni.

A mozik után június 24-től a streaming szolgáltatón is elérhetővé vált a Venom folytatása, a Venom 2. – Vérontó (Venom: Let There Be Carnage). Tom Hardy a címszereplője a filmnek, melyben Eddie Brock megpróbálja újraindítani a karrierjét azzal, hogy interjút készít Cletus Kasady sorozatgyilkossal. Beszélgetésük eredményeként Kasady szert tesz a Brockban fellelhető szimbióta egy darabjára. Ezzel megszületik Vérontó és egyedül Venom tudja megállítani. A Venom filmeket azoknak ajánljuk, akik akcióra és sci-fi-re vágynak.

Ian Fleming brit regényíró 1953-ban írt először James Bond kalandjairól. A 007 kódnéven dolgozó titkosügynök azóta 27 produkcióban jelent meg, amelyek mindegyike fent van az HBO Max kínálatában. Többek közt olyan színészek bújtak a karakter bőrébe, mint Sean Connery, Pierce Brosnan és Daniel Craig, aki tavaly játszotta ötödik és egyben utolsó alkalommal a szerepet. Aki szereti a 007 kalandjait, az bármelyik filmjét újranézheti a streaming szolgáltatón.

A tavalyi év egyik legnagyobb filmje volt a Dűne. A sci-fi főszerepeiben Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin és Stellan Skarsgård láthatóak. A távoli jövőben a királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de van egy ember, aki talán elhozhatja a békét az univerzumnak. A nagysikerű film második részét jelenleg Magyarországon forgatják, a tervek szerint 2023 novemberében lesz a premiere. A produkció 2021-ben az egyik leglátványosabb alkotás volt, amiért Oscar-díjjal is jutalmazták, ezért mindenképp ajánljuk a sci-fi szerelmeseinek.

A Joker című filmben a mentálisan sérült komikust ezúttal Joaquin Phoenix formálja meg, aki alakításáért Oscar-díjat kapott. A Gotham Cityben kitört forradalom és véres bűnözés során a férfi szembekerül az alteregójával, Jokerrel. A filmnek világszerte több mint egymilliárd dolláros bevétele lett, a hatalmas érdeklődés pedig máris ad egy okot arra, hogy megnézzük.

A J. K. Rowling varázslókról szóló regényein alapuló Harry Potter filmek a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek. A Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint főszereplésével készült franchise mind a 8 része megtalálható az HBO Max kínálatában. Emellett megtekinthető az idén januárban megjelent Harry Potter 20. évfordulója: Visszatérés a Roxfortba című különkiadás is, amelyben a filmek összes elismert színésze visszatért megünnepelni a Harry Potter és a bölcsek kövének az évfordulóját. A Harry Potter előzményeként is betudható filmsorozat, a Legendás állatok is megtalálható a kínálatban, köztük az áprilisban bemutatott Legendás állatok: Dumbledore titkai is. A nagy kedvenc részeket újra meg lehet nézni, vagy aki még nem látta az új produkciókat az megtekintheti a streaming szolgáltatón.

A legénybúcsúk következményét bemutató Másnaposok filmek igazán sikeresek lettek, az első része a megjelenésének évében, 2009-ben a tizedik legnagyobb bevételű produkció volt. Ezért nem meglepő módon 2011-ben jött a második, 2013-ban pedig a harmadik része. A Bradley Cooper, Justin Bartha, Ed Helms és Zach Galifianakis főszereplésével készült teljes trilógia szerepel az HBO Max kínálatában, így ha egy könnyed kikapcsolódásra és nevetésre vágysz, akkor tökéletes választás lehet a nyárra.

(A cikket az HBO Max támogatta.)

hirdetés

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata