Az HBO Max sorozatpremierjei után, most bemutatjuk, hogy milyen új filmekkel bővül a platform kínálata júliusban. A streaming szolgáltató kínálatába az előző hónaphoz hasonlóan most is sok, 19 egész estés produkció kerül be. Ezeket szinkronnal még nem láthattak a magyar nézők, vagy a mozik után itt is megnézhetővé válnak. Horrorok, drámák, kasszasikerek és magyar produkciók is érkeznek a platformra.

hirdetés

Július 1-jén érkezett meg egy brit pszichológiai horrorfilm, A cenzor (Censor). Enid, a filmcenzor felfedez egy hátborzongató horrort, amely nővére réges-régi eltűnéséről szól, és elhatározza, hogy megfejti a rejtélyt. Küldetése ijesztő módon elmossa a fikció és a valóság közötti határvonalat. A film tavaly augusztusban debütált hazájában. Szintén a hónap első napján került be a kínálatba a Nagy Borús Levente által rendezett Tantrum. Ez Károly életének legrosszabb napja. A nyomorúságát elindító dominóeffektus már évtizedekkel ezelőtt mozgásba lendült, ezért most egy dühös monológba kezd, melynek során minden lépést számba vesz, ami eddig a napig elvezette. A drámában Nagy Zsolt alakítja a főszerepet. Az egysnittes alkotás tavaly vált megnézhetővé kisebb mozikban.

2-án válik elérhetővé Pálfi György legújabb filmje, a Mindörökké. Egy posztapokaliptikus magyar-ukrán faluban, ahol minden rohad, Ocsenás az egyetlen hős, aki a kegyetlen háború közepette próbál túlélni, és aki mindenkinek segít, miközben egy szerelmi háromszögbe bonyolódik, amely meghatározza jövőjét. A dráma február 22-től kiválasztott mozikban volt látható. 3-án érkezik a platformra Sean Penn és lánya, Dylan Penn közös produkciója, a Flag Day – A zászló napja (Flag Day). Az igaz történeten alapuló film egy bensőséges családi portré egy fiatal nőről és pénzhamisító apjáról, valamint az eltéphetetlen apa-lánya kötelékről. A dráma 2021 augusztusában debütált az amerikai mozikban.

Július 4-től lesz megtekinthető a streaming szolgáltatón a Fuss és lőj! (Run & Gun). Miután Ray búcsút int bűnös és erőszakos bűnözői múltjának, jó útra tér és csendes családi életet él a külvárosban. Amikor azonban fény derül a múltjára, Rayt megzsarolják, hogy vállaljon el egy utolsó munkát. Az akcióthriller februárban mutatkozott be a tengerentúlon. 8-án egy filmdráma, az All Those Small Things érkezik a platformra. Egy barátja közelmúltbeli halála után egy brit játékshow-műsorvezető, Jonathan Robbins elkezdi a mélyebb értelmét keresni életének. Ezért egy fiatal rajongójától kapott levél után elutazik az Egyesült Államokba. A főszerepet a Trónok harcából is ismert James Faulkner (Randyll Tarly) alakítja. A produkció tavaly áprilisban jelent meg az USA-ban.

10-én kerül be a kínálatba a Fabian: A vég kezdete (Fabian: Going to the Dogs / Fabian oder Der Gang vor die Hunde). A történet az 1930-as évek Berlinjébe kalauzolja el a nézőket. Dr. Jakob Fabian, aki nappal egy cigarettagyár reklámozásán dolgozik, éjszaka pedig a város utcáin bolyong, beleszeret egy színésznőbe. Ahogy a nő karrierje virágzásnak indul, a férfi jövőre vonatkozó kilátásai kezdenek alábbhagyni. Az Erich Kästner 1931-es regényén alapuló filmnek tavaly augusztusban volt a premiere Németországban. Ugyanezen a napon válik elérhetővé egy amerikai antológiai drámafilm, a With/In első és második része is. A 2021-es produkciókan látható rövid történetek a koronavírus-járvány alatti bezártság és elszigeteltség témáját járják körül.

Július 15-én érkezik az HBO Maxra a 2017-ben bemutatott Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049). A Harrison Ford, Ryan Gosling és Ana de Armas főszereplésével készült sci-fiben K, a Los Angeles-i rendőrség tisztje elkapja az egyik replikánst, olyan titokra bukkan, ami káoszba sodorhatja a világot. A nyomok a harminc éve bujkáló Rick Deckardhoz vezetnek. Szintén 15-én jön a platformra Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem. 1918 telén Tomás (Klem Viktor), a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy kislány hívására eljut egy faluba, ahol egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit. A film tavaly október 28-án debütált a mozikban.

A mozik után 17-től a streaming szolgáltatón is látható lesz A Gucci-ház (House of Gucci). A Ridley Scott által rendezett életrajzi-dráma a Gucci olasz divatház mögött álló családi birodalomról szóló igaz történetet mutatja be. A főszerepeket Lady Gaga és Adam Driver alakítja, de Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek és Al Pacino is játszik a produkcióban. Az alkotást tavaly november 25-én mutatták be a magyar mozik. 23-án kerül fel az HBO Maxra egy koszovói filmdráma, a Hive. Miután Fahrije férje eltűnt a koszovói háború során, a nő saját kisvállalkozást alapít, hogy eltartsa gyermekeit. A falubeli patriarchális viszonyok ellenére saját kezébe veszi sorsát. A valós események ihlette filmet 2021 novemberében mutatták be a külföldi mozik.

Július 23-án érkezik az Alicia Vikander főszereplésével készült Tomb Raider is. Lara Croft egy veszélyes utazásra indul Lu Ren kapitány segítségével. Ennek során apja utolsó ismert rendeltetési helyére megy, abban a reményben, hogy meg tudja oldani az eltűnésének titkát. Az akciófilmnek 2018. március 15-én volt a premiere a hazai mozikban. 24-től lesz elérhető egy francia musical, a Tralala. A történet szerint egy 48 éves párizsi énekes-dalszerző új identitást ölt, amikor azt hiszi, hogy üzenetet kapott Szűz Máriától. A film tavaly októberben debütált hazájában.

Szintén 24-én jön a platformra a Szellemirtók – Az örökség (Ghostbusters: Afterlife). Az egyik egykori szellemirtó feltűnően kiskorú unokája megtalálja a nagyapja pincéjében az eredeti felszerelés maradékát. Amikor már minden sarokban szellemek kísértenek, beindítja a régi járgányt, és elindul, hogy rendre utasítsa a hívatlanul érkezett túlvilági lényeket. A vígjátékot tavaly novemberben mutatták be a hazai mozik.

Július 28-tól lesz látható a streaming szolgáltatón a France. France de Meurs talkshow-műsorvezetőként, háborús riporterként, anyaként és feleségként elfoglalt életet él Párizsban. Egy autóbaleset után, amelyben megsérül egy robogóvezető, rendezett világában eluralkodik a káosz. A dráma 2021 augusztusában került a mozikba. 29-én érkezik egy ír horror-vígjáték, a Let the Wrong One In. A történet szerint egy szupermarketben dolgozó fiatal rájön, hogy bátyja vámpír, és választania kell, hogy segít neki, vagy megöli. A filmben a Buffy, a vámpírok réméből is ismert Anthony Head is játszik, aki egy vámpírvadászatban is jártas taxisofőrt alakít. A szarkasztikus produkciót tavaly mutatták be külföldön.

A hónap utolsó két napján teljessé válik a Tom Holland korszak Pókember trilógiája az HBO MAX-on. 30-án kerül be a kínálatba a 2019-ben bemutatott Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far from Home), 31-től pedig elérhetővé válik a Pókember: Nincs hazaút (Spider-Man: No Way Home) is, amelyben Pókember Doktor Strange-hez fordul segítségért. Utóbbit tavaly decemberben láthatták a mozikban a hazai nézők.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor