A Trónok harca 2011 és 2019 között 8 szezont élt meg az HBO-n. A produkció az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb és legjelentősebb sorozata. A széria George R. R. Martin A tűz és jég dala című regénysorozatának az adaptációja. A sorozat elképesztően sikeres volt. A Trónok harca rendelkezik a legtöbb Emmy-díjjal, szám szerint 59-cel. A produkciót a nézők és a kritikusok egyaránt kedvelik és elismerik. A népszerűségét jól mutatja, hogy az indulása után George R. R. Martin kötetei az eladási listák élére ugrottak és hosszú ideig ott is maradtak. Minden kétséget kizáróan ez az HBO eddigi történetének legsikeresebb alkotása.

hirdetés

A széria 2019-ben ért véget, azóta pedig számtalan produkcióról gondolták azt, hogy a Trónok harca helyébe léphet. Azonban egyik széria sem tudta megismételni ezeket a sikereket és számokat. Könnyen lehet, hogy a Trónok harca előzménysorozata lesz az a produkció, ami betölti majd ezt az űrt. Ezért is a Sárkányok háza az idei év egyik legjobban várt sorozata.

A várakozásnak vége, az előzményszéria első epizódja órákon belül, hétfőn hajnali 3-kor debütál az HBO Maxon. A produkció 1. évada 10 részből áll, az új epizódok hetente válnak majd elérhetővé a streaming szolgáltatón. Ráadásul a Trónok harcával ellentétben most azonnal elérhetővé válik szinkronnal és magyar felirattal is. Az alkotás középpontjában a Targaryen-ház áll és a történet 200 évvel az anyasorozat előtt játszódik. A legenda szerint a Targaryenek fele őrült. Emiatt létezik a mondás, miszerint: „Mielőtt egy Targaryen megszületett, az istenek feldobtak egy érmét”.

A Sárkányok háza George R. R. Martin Tűz és vér című regényét dolgozta fel. A rajongóknak jó hír, hogy az író tevékenyen részt vett a produkció megalkotásában és executive producerként végig felügyelte a munkálatokat. George R. R. Martin ráadásul már látta a sorozatot és nagyon pozitívan nyilatkozott róla.

A világpremier július végén volt Los Angelesben. A vetítést követően számos neves újságíró adott hangot elégedettségének. Az írták, hogy a produkció zseniális, különbözik a Trónok harcától és nagyon várják már a többi részt. A Sárkányok háza magyarországi premier előtti vetítését augusztus 16-án, kedden tartották meg. A hazai közönség a vetítés után komoly tapssal fogadta az első epizódot.

A Trónok harcában nagyon sok ismert színész volt látható, rajtuk kívül pedig néhányan azzal a sorozattal lettek híresek. Nincs ez másképp az előzményszéria esetében sem. A főbb szereplők között szinte mindenki szerepelt már meghatározó produkciókban, így sokak számára ismerősek lesznek majd a színészek.

Paddy Considine (Birmingham bandája) Viserys Targaryen királyt, Olivia Cook (Ready Player One) Alicent Hightowert, Emma D’Arcy (Truth Seekers) Rhaenyra Targaryen hercegnőt, Matt Smith (Ki vagy, doki?) Daemon Targaryen herceget, Steve Toussaint (Perzsia hercege: Az idő homokja) Lord Corlys Velaryont, Eves Best (Jackie nővér) Rhaenys Velaryon hercegnőt, Rhys Ifans (King’s man: A kezdetek) Otto Hightowert, Sonoya Mizuno (Kaliforniai álom) Mysariát, Fabien Frankel (A kígyó) pedig Ser Criston Cole-t alakítja.

Hogyan uralkodtak Daenerys Targaryen és Havas Jon, azaz Aegon Targaryen felmenői? Milyen volt az élet Westeroson a Targaryen-ház uralkodása alatt? Igaz-e a legenda, hogy egy Targaryen születése előtt az istenek feldobnak egy érmét? Kiderül hétfőnként az HBO Max-on!

(A cikket az HBO Max támogatta.)

hirdetés

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G