Februárban is számos újdonság érkezik az HBO Maxra, ezúttal 21 egész estés alkotás válik elérhetővé a streaming szolgáltatón. Ezek közt tavaly megjelent mozifilmek, klasszikusok és sztárok főszereplésével készült produkciók is megtalálhatóak, így többek közt Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Jodie Foster, Orlando Bloom, Rachel McAdams és Channing Tatum filmjei közül is válogathatunk.

Gran Turismo

Február 2-án rengeteg újdonság érkezett a streaming szolgáltatóra. Ekkortól nézhető Denzel Washington akció-thrillere, A védelmező 3. (The Equalizer 3), amely bő 5 hónappal a magyar mozis premiert követően került fel a platformra. Az exbérgyilkos, Robert McCall a nyugdíjba vonulását követően békés életet él Olaszországban, ám a helyi maffia sarokba szorítja a barátait, ő pedig a védelmükre kell. Szintén ezen a napon jött az HBO Maxra a Cowboy Bebop: Csillagközi fejvadászok – a film (Cowboy Bebop: The Movie / Cowboy Bebop: Tengoku no tobira). A japán animében Spike és a Bebop űrhajó fejvadász legénysége vérdíj fejében terroristákat igyekszik levadászni, akik felrobbantottak egy vegyianyag-tartályt.

hirdetés

2-a óta tekinthető meg a Ben Affleck főszereplésével készült Daredevil – A fenegyerek. Matt Murdock gyerekkorában maradandó sérülést szerez egy balesetben. A megvakult Matt többi érzéke hihetetlenül élessé válik, ám ezt nem árulja el senkinek, miközben küzdeni kezd a bűnözés ellen. Ugyanekkor vált elérhetővé a Daredevil spinoffja, az Elektra. Jennifer Garner akciófilmjében a címszereplő felgyógyult a halálosnak hitt sérüléséből, és azóta a világ legveszélyesebb bérgyilkosai között tartják számon. Legújabb megbízását egy titokzatos szövetségtől kapja.

Február 2-án érkezett meg az HBO Maxra Jake Gyllenhaal és Naomi Watts közös drámája, a Darabokban (Demolition) is. Davis egy balesetben elveszti a feleségét. A férfi sajátos módon dolgozza fel a veszteséget, ugyanis érzéseit a büféautomata üzemeltetőjének írott panaszleveleiben kezdi kibeszélni, amivel felkelti az ügyfélszolgálaton dolgozó Karen érdeklődését. Szintén ekkor vált elérhetővé a Kevin Bacon és Elizabeth Shue főszereplésével készült Árnyék nélkül (Hollow Man). A horrorfilm története szerint egy csapat tudós rájön, hogyan lehet az embereket láthatatlanná tenni. Azonban a tesztalanyuk őrült gyilkossá válik, aki ráadásul üldözőbe veszi őket.

Ugyanezen a napon került be a kínálatba Leonardo DiCaprio eddigi egyetlen Oscar-díját meghozó A visszatérő (The Revenant). Az indiántámadást túlélő prémvadászok hazafelé tartanak, ám egy pihenőnél egy medve megtámadja Hugh Glasst. Mivel a sebesült hátráltatná a többieket, a társai hátrahagyják őt, ám Glass nem adja föl. 5-től tekinthető meg a Pier Paolo Pasolini által rendezett Dekameron (The Decameron /  Il Decameron) című filmdráma. 1384-ben pestisjárvány pusztít Európa déli részén. Firenzéből sokan megpróbálnak elmenekülni, hét nő és három férfi pedig vidéken húzza meg magát. A napjaik azonban unalmasan telnek, ezért kitalálják, hogy történetekkel szórakoztatják egymást.

Szintén február 5-én érkezett meg a streaming szolgáltatóra Pasolini egy újabb alkotása, a Canterbury mesék (The Canterbury Tales / I racconti di Canterbury). II. Henrik angol király parancsára meggyilkolták a Canterbury érseket. Zarándokok csoportja igyekszik a főpap sírjához, az út azonban hosszú, ezért különböző történeteket mesélnek egymásnak. 9-től lesz megtekinthető az Ott vagy, Istenem? Én vagyok az, Margaret! (Are You There God? It’s Me, Margaret) című dramedy. A Rachel McAdams és Kathy Bates főszereplésével készült filmben a 11 éves Margaret próbálja megérteni az életet és a tinédzserkort édesanyja és nagyanyja szerető támogatásával.

Ugyanezen a napon válik elérhetővé egy francia–német thriller, az Elle. Michèle egy sikeres üzletasszony, akinek az élete teljesen megváltozik, amikor megerőszakolják a saját otthonában. Ahelyett, hogy a rendőrséghez fordulna, magánnyomozásba kezd, és ezzel elkezdődik a macska-egér játék Michèle és a támadó között. 9-én kerül be a kínálatba a David Fincher rendezésben készült Pánikszoba (Panic Room). Jodie Foster, Forest Whitaker, Jared Leto, Dwight Yoakam és Kristen Stewart közös filmjében egy elvált nő és cukorbeteg lánya az újonnan vásárolt házuk páncéltermében keres menedéket, amikor három férfi betör hozzájuk, egy eltűnt vagyont keresve.

Február 9-én érkezik a platformra A legjobb dolgokon bőgni kell című magyar filmdráma. A harminc éves Maja életében jelentős változások zajlanak, és váratlanul rábukkan egy távoli rokon holttestére. Egy egész éjszakát eltölt a test fölött, és közben újra átgondolja élete számos döntését. 16-án kerül be a kínálatba Jim Carrey és Matthew Broderick vígjátéka, A kábelbarát (The Cable Guy). A flúgos kábeltévé szerelő, Chip a munkája közben vadászik barátokra. Amikor Steven lakásában dolgozik, a két férfi összebarátkozik, ám Steven egyre nehezebben viseli el ezt a kapcsolatot.

6 hónappal a hazai mozis bemutatót követően, 16-tól az HBO Maxon is megtekinthető lesz a Gran Turismo. Az akciófilm középpontjában Jann áll, aki a Gran Turismo versenyszimulátorral hatalmas tudásra tesz szert. Olyannyira, hogy sikerül átverekednie magát egy másik pályára, méghozzá a valódira. Ugyanis egy csapat kiválasztja, hogy versenyezzen náluk, ezzel pedig profi autóversenyzővé válik. A főszerepekben David Harbour, Orlando Bloom és Archie Madekwe látható.

Szintén február 16-án jön az HBO Maxra a Thomas Crown-ügy (The Thomas Crown Affair) című thriller. A sikeres és gazdag címszereplő számára már semmi sem jelent kihívást, ezért műkincsrablásra adja a fejét. Az ellopott Monet festmény ügyében Catherine Banning nyomoz, aki beleveti magát az üldözésbe. 19-én válik elérhetővé egy olasz-francia film, Az Ezeregyéjszaka virága (Arabian Nights / Il fiore delle mille e una notte). Az ókori Arábiában egy gyönyörű rabszolgalány egy ifjú fiút választ új urának. Ám a lányt elrabolják, és meg kell keresniük egymást.

22-én kerül be a kínálatba Robin Williams és Laura Linney közös vígjátéka, Az év embere (Man of the Year). Tom Dobbs az Államok egyik legkedveltebb showmanje, aki elindul az elnöki címért. Egy szoftverhibának köszönhetően meg is nyeri a választást, majd az egyik szoftvermérnök felfedi neki a hibát. Ezek után bölcs döntést kell hoznia az ország és saját jövőjéről. 23-tól lesz megtekinthető a Mel Gibson és Heath Ledger főszereplésével készült A hazafi (The Patriot). Az 1776-ban játszódó történelmi kalandfilmben Benjamin Martin a franciák és az indiánok elleni harcok hőse. A férfi békében szeretne élni a családjával, miközben újabb háború tör ki az országban. Ám amikor megölik az egyik fiát, kész visszatérni a csatatérre.

Február 23-án érkezik az HBO Maxra Az elnök végveszélyben (White House Down) is. Channing Tatum és Jamie Foxx akció-vígjátékában a Fehér Házat elfoglalja egy terroristacsapat, ám egy CIA ügynök készen áll arra, hogy végrehajtsa azt a feladatot, amire felesküdött: megvédeni az elnök életét. 26-án válik elérhetővé Marlon Brando és Maria Schneider romantikus drámája, az Utolsó tangó Párizsban (Last Tango in Paris / Ultimo tango a Parigi). Paul céltalanul bolyong Párizs utcáin, miután a felesége öngyilkos lett. Egy régi ház kiadó lakásában találkozik egy egyetemista lánnyal, és szenvedélyes kapcsolat alakul ki köztük, mely végül tragédiába torkollik.

A SkyShowtime legnagyobb februári újdonságairól itt, a Prime Video friss produkcióitól pedig itt írtunk. A Netflix sorozatpremierjeit itt, míg a vadonatúj filmjeit itt mutattuk be. Az HBO Max sorozatos újdonságait itt ismertettük.

hirdetés

Újabb nagy nemzetközi streaming szolgáltató indul Magyarországon

29. heti nézettség - Hatalmasat tarolt a Forma-1: Magyar Nagydíj

Ők 32-en lesznek a idei Sztárbox versenyzői - íme a teljes lista

Leleplezték a Farm VIP 5. évadának versenyzőit

Megvan, hogy mikor indul az Újratervezés 4. évada a TV2 Klubon

Kiderült, hogy kik lesznek a Sztárbox idei évadának műsorvezetői és kommentátorai