A Netflix októberi sorozatpremierjeit követően most bemutatjuk milyen filmek érkeznek ebben a hónapban a streaming szolgáltatóra. A 17 szeptemberi újdonság után most 15 egész estés produkció érkezik a platformra. Többek közt spanyol, török, amerikai és brazil filmeket is megnézhetünk, valamint rengeteg műfaj válik elérhetővé.

Szerencse lánya

Október 5-én debütált egy olasz romantikus vígjáték, a Vesd magad a mélybe (Jumping from High Places). Legjobb barátjának utolsó kívánságát teljesítve egy fiatal, súlyos szorongással küzdő nő szembenéz legnagyobb félelmeivel, és ezzel talán a szerelmet is megtalálja. A film Chiara Parenti regény alapján készült. Szintén 5. óta nézhető a platformon Stephen King felnőtté válásról szóló adaptációja is, a Harrigan úr telefonja (Mr. Harrigan’s Phone). A természetfeletti történetben egy fiú és egy idősödő milliárdos a könyvek – és első iPhone-juk – miatt kerül kapcsolatba. Ám amikor a férfi meghal, rejtélyes kapcsolatuk nem szűnik meg.

hirdetés

A hónap 5. napján került be a Netflix kínálatába a Togo is. Az uruguayi bűnügyi dráma egy középkorú férfi történetét meséli el, aki az utcán dolgozik és él. Togo a területén parkoló autókat őrzi, ám a megélhetése veszélybe kerül, amikor dílerek arra próbálják rávenni őt és a barátait, hogy drogot áruljanak az utcán. 7-én három film premierjére került sor a streaming szolgáltatón. Ekkor jött a platformra egy Fülöp-szigeteki film, a Babaházak (Doll House). A dráma középpontjában Rustin áll, aki egy rockbanda frontembere és drogfüggő. Egy nap útnak indul, hogy újjáépítse sosem létező kapcsolatát rég elveszett lányával, aki nem tudja, hogy ő az igazi apja.

Ugyanekkor vált elérhetővé Mila Kunis legújabb filmje is, a Szerencse lánya (Luckiest Girl Alive). Egy írónő tökéletesen megkomponált New York-i életet él, amibe beletartozik, hogy hamarosan előléptetik a New York Times Magazine szerkesztőjévé, és az esküvője is közeleg. Ám élete teljesen felborul, amikor egy bűnügyi dokumentumfilm késztetésére szembenéz viszontagságos gimnáziumi múltjával. A megrázó dráma Jessica Knoll 2015-ben megjelent, nagy sikerű regénye alapján készült. Szintén ezen a napon érkezett a Netflixre az Idős emberek (Old People) című horrorfilm. A német produkció története szerint amikor egy nő a gyermekeivel hazatér a húga esküvőjére, hirtelen azon kapja magát, hogy veszélyben van az életük, mert a város idős lakói öldöklésbe kezdtek. A főszerepet Melika Foroutan (A császárné, Európa a jövőben) alakítja.

11-én lesz a premiere egy brazil romantikus vígjátéknak, a Bérelhető feleségnek (Someone Borrowed / Esposa de Aluguel). A film egy 30 éves agglegény férfit követ nyomon, aki úgy véli, hogy minden házasság színlelt, és nincs igazi szerelem a párok között. Azonban teljesítenie kell haldokló anyja utolsó kívánságát, nehogy kizárják a végrendeletéből, ezért felbérel egy színésznőt, hogy játssza el a menyasszonyát.

Október 14-én jön a Netflixre a Marlon Wayans és a Stranger Thingsből ismert Priah Ferguson (Erica Sinclair) főszereplésével készült A Bridge Hollow-i átok (The Curse of Bridge Hollow). A vígjátékban egy kamasz lány véletlenül elszabadít egy átkot. A halloweengyűlölő, természettudós apukája vonakodva bár, de összefog lányával, amikor a gonosz szellem ámokfutásba kezd, és életre kelti városuk ünnepi dekorációit. 19-től lesz elérhető a Jók és Rosszak Iskolája (The School for Good and Evil) című fantasy. A két jó barátnő, Sophie és Agatha kapcsolata próbatétel elé kerül, mikor átrepítik őket egy jövendő mesehősöket és gonoszokat képző mágikus iskolába. Az alkotás Soman Chainani nagy sikerű regénysorozata alapján készült, a főszerepeket pedig a Botrány sztárja, Kerry Washington és az Oscar-díjas Charlize Theron játsza.

24-én debütál egy spanyol pszichológiai thriller, A krétavonal (The Chalk Line / Jaula). Egy pár rátalál egy sokkos állapotban lévő idegen gyerekre, aki meg van róla győződve, hogy ha átlép a krétával rajzolt négyzeten, akkor elkapja egy szörnyeteg. A feleségnek dekódolnia kell a kislány különös viselkedését, hogy megfejtsék kilétének és sötét múltjának titkát. A produkcióban A nagy pénzrablás egyik főhőse, Esther Acebo (Stokholm) is szerepel.

Október 26-án kerül be a Netflix kínálatába egy olasz akció-vígjáték, a Mussolini kincse (Robbing Mussolini / Rapiniamo il Duce). A katonai film a második világháború végén játszódik. A történet szerint egy szedett-vedett ellenálló csapat kitervel egy képtelen rablást: el akarják lopni Mussolini kincseit a fasiszták milánói főhadiszállásáról. Szintén ekkor érkezik Jessica Chastain és Eddie Redmayne közös alkotása, A másik nővér (The Good Nurse). Egy együttérző ápolónő és egyedülálló anya egyre több mindent bíz önzetlen új kollégájára a munkahelyén és otthon. A kórházban töltött hosszú éjszakák során erős és odaadó barátság alakul ki közöttük, amíg egy páciens váratlan halála fel nem kelti a gyanakvását.

27-én jön egy brazil alkotás, Az univerzumon túl (Beyond the Universe / Depois do Universo). A keserédes romantikus dráma középpontjában egy tehetséges zongoraművész áll, akinek egy olyan autoimmun betegsége van, amely megtámadja a vesét. A lány a műtétre várva váratlan, de erős kapcsolatot alakít ki az egyik orvosával, aki által bátorságot nyer ahhoz, hogy megvalósítsa zenei álmait. A film Henrique Zaga (13 okom volt) és a Grammy-díjra jelölt énekes, Giulia Be főszereplésével készült.

Október 27-én érkezik a Netflixre egy török dráma is, a Kis édes (Cici). A produkcióan egy család egy tragikus veszteség után a városba költözik. Amikor 30 évvel később visszatérnek régi városukba, ahol eltemetett érzelmek és fájdalmas titkok kerülnek a felszínre. A legfontosabb szerepekben Ayça Bingöl (Az idő sodrásában), Fatih Artman (Sebzett szív) és Funda Eryigit (Az éjszaka királynője) látható.

28-án debütál Erich Maria Remarque 1928-as, klasszikus regényének Netflix-adaptációja, a Nyugaton a helyzet változatlan (All Quiet on the Western Front / Im Westen nichts Neues). A produkció az iskolapadból a csatába kerülő német fiatalok történetét meséli el. Amikor a 17 éves Paul csatlakozik a nyugati fronthoz az I. világháborúban, kezdeti izgatottságát hamarosan letöri a lövészárok életének zord valósága. Németország ezt az alkotást nevezi a jövő évi Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

A Disney+ októberi premierjeiről itt írtunk korábban. Az HBO Max sorozatpremierjeit itt, míg a filmes újdonságait itt mutattuk be. A Netflix új szériáit és friss évadait pedig itt gyűjtöttük össze.

hirdetés

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora

Felkerült az egyik nagy streaming szolgáltatóra a Doktor Murphy

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei