A múlt hónaphoz hasonlóan ismét a Netflixre jön a legtöbb sorozatpremier a hazánkban is elérhető streaming szolgáltatók közül. Igazi premierözön lesz októberben, hiszen 18 újdonsággal és friss évaddal fog bővülni a platform kínálata. Ebben a hónapban többek közt betekintést nyerhetünk a bűntények, a barátságok és a szerelmek világába, de valós események alapján készült szériákat is láthatunk. Spanyol, koreai, lengyel és olasz produkciók közül is válogathatunk majd.

hirdetés

Október 5-én válik elérhetővé egy vadonatúj lengyel dráma, az Árvíz (High Water / Wielka woda). 1997 júliusában tudósok és önkormányzati képviselők élet-halál döntésekkel néznek szembe, amikor egy pusztító árhullám fenyegeti Wrocław városát. A helyi hatóságok, Jakub Marczak vezetésével felkérik Jaśmina Tremert, a zaklatott múltú hidrológust, hogy bármi áron segítsen megmenteni a várost. A 6 részből álló minisorozatot igaz esemény inspirálta.

Szintén 5-én érkezik a Harc az igazságért: Paolo Guerrero (The Fight for Justice: Paolo Guerrero / Contigo Capitan). A perui sztárfutballista, Paolo Guerrero bonyolult jogi csatába bocsátkozik, miután pozitív lesz a kokaintesztje néhány hónappal a világbajnokság előtt. A perui dráma valós események alapján készült.

Október 7-én három premier is lesz a Netflixen. Ezen a napon kerül be a kínálatba a Lányok Derryből (Derry Girls) 3. és egyben utolsó évada. A szériában Észak-Írország 1990-es évekbeli politikai konfliktusai közepette öt középiskolás diák néz szembe a tinédzserlét általános kihívásaival. A 3. etap már 1996-ban játszódik, míg a 45 perces záróepizód 1998-ba kalauzolja el a nézőket. A 7 részes utolsó szezon áprilisban indult a brit Channel 4-en. Ugyanezen a napon válik elérhetővé Mike Flanagan legújabb horrorsorozata, Az éjféli klub (The Midnight Club). Egy végső stádiumú fiataloknak otthont adó hospice-házban klub alakul, amelynek tagjai hátborzongató egyezséget kötnek: aki először meghal, jelet küld a síron túlról. A 10 részes produkció Christopher Pike 1994-ben megjelent The Midnight Club című könyvének adaptációja.

Szintén ekkor debütál egy 10 epizódból álló koreai produkció, A kiesett idő (Glitch / Geullichi). Egy este Hong Ji-hyo barátja hirtelen eltűnik. A fiatal nő összefog egy ufórajongóval, hogy megtalálják a fiút és kinyomozzák a rejtélyes titok mögött rejlő igazságot, ám eközben egy veszedelmes összeesküvésre bukkannak.

Október 12-én indul a Belascoarán (Belascoarán, PI). Héctor Belascoarán otthagyja irodai állását és unalmas házasságát, hogy felcsapjon nyomozónak, és sokkoló bűneseteket oldjon meg az 1970-es évek Mexikóvárosában. A friss mexikói bűnügyi széria Paco Ignacio Taibo II.  könyvsorozatán alapul. Ryan Murphy és Ian Brennan megannyi közös alkotás után ismét együtt dolgozott a 13-án megjelenő minisorozaton, A megfigyelőn (The Watcher). Az igaz történeten alapuló 7 epizódos széria Deant és Nora Brannockot követi nyomon, amint álmaik otthonába költöznek New Jersey idilli külvárosában. A házaspárt azonban félelmetes levelek kezdik fenyegeti, amiken “A megfigyelő” aláírás szerepel. Rájönnek, hogy az új környék nem olyan barátságos, ahogy ők azt gondolták, miközben feltárulnak a lakók baljós titkai.

14-én négy újdonság érkezik a platformra. Ekkor lesz a premierje a Fekete pillangóknak (Black Butterflies / Les papillons noirs). A vadonatúj francia bűnügyi thrillerben egy második könyvén dolgozó, alkotói válságban lévő regényíró elvállalja, hogy megírja egy haldokló emlékiratait – és csakhamar ő is véres múltja részesévé válik. A 6 részből álló 1. évad szeptember 7-én debütált a francia ARTE-n.

Szintén október 14-től lesz megtekinthető a Kiút a sötétségből (Everything Calls for Salvation / Tutto chiede salvezza) 1. évada is. A 7 részes olasz produkció mindegyik része egy napot ölel fel Daniele elmegyógyintézetben töltött életéből, ahova akaratán kívül került be. A fiúnak szembe kell néznie a legrejtettebb félelmeivel, miközben betegtársai segítségével újra megtanul élni és szeretni. Ekkor jön Az össze nem illő pár (Mismatched) 6 epizódból álló 2. szezonja is. A szériában a családjuk mindenáron össze akarta hozni Dimple-t és Rishit, aminek nem lett jó vége. Ennek ellenére egy nyári képzés során mégis barátságot kötnek és az érzések gyorsan elmélyülnek. Az indiai sorozat Sandhya Menon 2017-ben megjelent regénye alapján készült.

Ezen a napon válik elérhetővé A nagy pénzrablás sztárjai, Najwa Nimri (Alicia Sierra) és Alba Flores (Nairobi) legújabb sorozata is, A szent család (Holy Family / Sagrada Familia). A 8 részes thrillerben Gloria a babájával és az au pairrel együtt elköltözik Madridba, hogy új életet kezdjenek, a család azonban egy döbbenetes titkot rejteget. Új kapcsolatok bonyolítják terveiket, majd a múlt kezdi utolérni őket. A férfi főhőst a Magánügylet (A Private Affair) egyik szereplője, Álex García alakítja.

Október 19-én egy francia minisorozat érkezik a platformra. A 6 részes A lángba borult Notre-Dame (Notre-Dame) című produkció a francia tűzoltók valós beszámolói által inspirált drámasorozat, amely a Notre-Dame 2019-es tűzvészének a sokszínű párizsi emberekre gyakorolt hatását vizsgálja. Szintén ekkortól lesz megtekinthető egy új lengyel bűnügyi széria, A Zöld Kesztyűs Banda (The Green Glove Gang / Gang Zielonej Rekawiczki). A 8 epizódos produkcióban miután az utolsó balhéjuk félresikerül, három női rabló, Zuza, Kinga és Alicja úgy próbál megszökni a rendőrség elől, hogy elrejtőznek egy idősek otthonában. Itt dolgozva esélyt adnak az időseknek, hogy újra éljék a fiatalságukaz, miközben fényt derítenek egy sötét titokra.

21-én indul A nulláról kezdve (From Scratch) című minisorozat. Egy művész beleszeret egy séfbe Olaszországban, majd sorsdöntő, kultúrákon és kontinenseken átívelő utazás kezdődik, szerelemmel, veszteséggel, kitartással és reménnyel. A 8 részből álló széria Tembi Locke bestseller emlékiratai alapján készült, a főszerepekben pedig Zoe Saldaña (Avatar) és Eugenio Mastrandrea (A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék) látható. Szintén 21-én válik elérhetővé a Barbárok (Barbarians / Barbaren) 6 részes 2. évada. A német történelmi drámában a római katonatisztet a birodalom nevelte fel, de szíve saját népéhez húzza. A férfi vívódása végül eposzba illő történelmi összecsapáshoz vezet.

Október 25-én kerül be a kínálatba egy vadonatúj horror produkció, a Guillermo del Toro: Rémségek tára (Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities). Az ikonikus filmrendező által összeállított, lenyűgöző látványvilágú, hátborzongató horrorgyűjtemény nyolc vérfagyasztó történetében bizarr rémálmok bontakoznak ki. 28-án jön egy friss spanyol dráma, a Ha tudtam volna (If Only / Si lo hubiera sabido). Emma az elmúlt 10 évben Nano-val élt, de elégedetlen a romantikát és izgalmat nélkülöző kapcsolatával és családi életével. Egy holdfogyatkozás alkalmával egy hihetetlen lehetőséget kap arra, hogy újra átélje az elmúlt évtizedet. Ennek következtében elgondolkozhat azon, hogy ki volt és ki akar lenni, tudva, mi fog történni a következő évtizedben.

29-én érkezik a Holtszél (Deadwind / Karppi) 3. etapja. A finn bűnügyi dráma friss szezonjában a nyomozók egy brutális gyilkost üldöznek, aki különös jelképet hagy áldozataikon. A gyilkossági ügy során Karppi kezd rájönni, hogy férje halála nem is baleset volt. A 8 részes új évad tavaly októberben indult a finn Yle TV2-n.

hirdetés

Az RTL-re érkezik a 2. évada egy korábban a TV2-n látható magyar sorozatnak

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára