Az HBO Max sorozatpremierjei után, most bemutatjuk, hogy milyen új filmekkel bővül a platform kínálata októberben. A streaming szolgáltatóra az előző hónaphoz képest most több, 18 egész estés produkció érkezik. Legendás filmek és vadonatúj produkciók is elérhetővé válnak a platformon, amelyek által többek közt betekintést nyerhetünk a gyermekáldás örömeibe, a szuperhősök életébe és a drogfüggőség borzalmaiba.

Az elveszett város

Október 1-jén vált megtekinthetővé az Oscar-díjas Vezess helyettem (Drive My Car / Doraibu mai kâ). A japán drámában a színész-rendező Kafuku Juszuke, aki két év elteltével sem tudja feldolgozni felesége halálát, elfogadja egy hirosimai színház fesztivál felkérését, hogy rendezzen egy darabot. A fesztiváltól egy visszahúzódó női sofőrt kap, akivel egyre több időt tölt el. A filmet idén márciusban mutatták be a magyar mozik. Szintén a hónap első napján került be a kínálatba a Sam Raimi-féle Pókember (Spider-Man) trilógia. A Marvel Comics szuperhősös képregénysorozatának filmadaptációjában Tobey Maguire, Kirsten Dunst és James Franco a főszereplők.

hirdetés

Ugyanezen a napon vált elérhetővé Alfred Hitchcock klasszikusa, az Észak-Északnyugat (North by Northwest). Egy New York-i sikeres reklámszakember menekülni kezd, miután egy csapat külföldi kém összetéveszti egy kormányzati ügynökkel. Később pedig a rendőrség egy diplomata meggyilkolásával vádolja. 2-án érkezett a platformra Joaquin Phoenix főszereplésével készült fekete-fehér dráma, a C’mon C’mon – Az élet megy tovább. A rádiós újságíróként dolgozó Johnnyra a húga rábízza a nyolcéves fiát. Ketten egy életreszóló utazásra indulnak, és megmutatja unokaöccsének, hogy milyen a világ Los Angelesen kívül, miközben szoros kötelék alakul ki köztük.

Október 2-án vált megtekinthetővé a Stúdió 666 (Studio 666) című horror-vígjáték is. A Foo Fighters közreműködésével készült filmben a zenekar tagjai egy kastélyba költöznek, hogy megírják és rögzítsék az új albumukat, de rájönnek, hogy a ház el van átkozva. Dave Grohl természetfeletti erőkkel találja magát szemben, miközben mindegyikőjük élete veszélyben forog. A produkció júliusban debütált a hazai mozikban. Szintén ezen a napon érkezett a platformra a Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream). A filmdráma négy különböző karakter drogfüggőségét, és fokozatos leépülését dolgozza fel, miközben a valóságból folyamatosan csúsznak át a képzelgések világába.

6-án jön az HBO Maxra a George Clooney által rendezett A hatalom árnyékában (The Ides of March). Stephen Meyers mindenét arra teszi fel, hogy Mike Morris kormányzót hatalomra segítse, azonban a férfi a kampány legjelentősebb időszakában elkövet egy hibát, emiatt pedig kettős játékot kell játszania. A politikai krimi főszerepében Ryan Gosling látható. 9-én kerül be a kínálatba az Amy Schumer és Richard Jenkins nevével fémjelzett A Blake család (The Humans). Erik Blake összehívja pennsylvaniai családjának három generációját, hogy megünnepeljék a hálaadást. Ahogy elkezd sötétedni hátborzongató dolgok történnek, és előkerülnek a jelenlévők legmélyebb félelmei is.

Október 13-án kerül be a kínálatba a Menekülés Kabulból (Escape from Kabul). Jamie Roberts dokumentumfilmjében korábban nem látott felvételeken mutatják be a kabuli reptéren történt történelmi jelentőségű összecsapást, amelynek során az amerikaiak kivonták a csapataikat Afganisztánból. Az is látható, ahogy afgán civileket is megpróbáltak kimenteni, miután a tálibok átvették a hatalmat a városban. 16-án válik elérhetővé a nagysikerű videójáték franchise-on alapuló Uncharted. A tapasztalt kincsvadász összeáll a fiatal történelem-szakértővel, hogy megszerezzék a Ferdinand Magellán által felhalmozott vagyont, amelyet 500 évvel ezelőtt a Moncada-ház veszített el. A Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével készült akció-kalandfilmnek február 10-én volt a premiere a hazai mozikban.

19-én érkezik az HBO Maxra a 2015-ben bemutatott Libabőr című produkció folytatása, a Libabőr 2. – Hullajó Halloween (Goosebumps 2: Haunted Halloween). A horrorregényíró fantáziájának hátborzongató teremtményei életre kelnek, kilépnek a könyvből és elkövetik a rájuk felruházott gonoszságokat.

21-től lesz megtekinthető Sandra Bullock, Channing Tatum és Daniele Radcliffe közös alkotása, Az elveszett város (The Lost City). A zárkózott írónőt elrabolja egy különc milliárdos, aki azt reméli, hogy a nő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Könyveinek borítómodellje, Alan nekivág, hogy megmentse a nőt. A film április 21-én debütált a magyar mozikban.

Október 22-én kerül be a kínálatba egy spanyol dráma, a Párhuzamos anyák (Parallel Mothers / Madres paralelas). Két egyedülálló nő ugyanazon a napon ad életet gyermekének, ám egyikük terhessége sem volt tervezett. A középkorú Janis repes az örömtől, míg a tinédzser Ana traumaként éli meg, hogy anya lett. Közös kórterembe kerülve szoros kötelék alakul ki közöttük. A produkció januárban mutatkozott be a magyar mozikban. Szintén ezen a napon válik elérhetővé a Szikraváros (City of Ember). A csillogó Szikraváros már generációk óta virágkorát éli, ragyogó fényeinek köszönhetően. Egy nap azonban a földalatti város hatalmas generátora meghibásodik, és a lámpák vibrálni kezdenek.

27-én érkezik a platformra az Oscar-díjas Juno. Egy csinos és okos tinilány azzal szembesül, hogy teherbe esett az osztálytársától. Az anyai örömök elé néző lány a barátnője segítségével nevelőszülőket keres, és talál is a születendő kicsinek, miközben saját szülei mindenben támogatják őt. A címszereplőt Elliot Page alakítja. 28-án válik megtekinthetővé Denzel Washington akciófilmje, A védelmező (The Equalizer). Az egykori kommandós azt gondolja, hogy maga mögött hagyta a múltját, ám találkozik egy fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak. A férfi ezt azonban nem tudja tétlenül nézni.

A Netflix októberi sorozatpremierjeiről itt, az HBO Max új szériáiról és friss évadairól pedig itt írtunk korábban.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna