Májusban összesen 10 újdonság érkezik az RTL fizetős, reklámmentes streaming szolgáltatójára, az RTL+-ra. Így ebben a hónapban meglepő módon, több premier lesz látható ezen a platformon, mint a Disney+-on. A sorozatok mindegyikének a teljes évadai egyszerre válnak elérhetővé, ráadásul mindegyik produkció magyar szinkronnal nézhető. Ettől a hónaptól az előfizetők számára többek közt megtekinthető egy díjnyertes sitcom, egy brit thriller sorozat, egy dramedy folytatása, valamint több dokumentumfilm-sorozat is.

Ez Anglia

Május 3-án vált elérhetővé egy díjnyertes brit sitcom, a Kockafejek (IT Crowd) utolsó, 5. évada, amely csupán egy epizódból áll. A történetben két kockafejű rendszergazda mellé beosztanak egy informatikához egyáltalán nem konyító főnökasszonyt. Az utolsó részben Moss felfedezi a női nadrágok erejét, míg Roy problémája egy baristával őt és Jent is világszerte utált emberré teszi, hála az internetnek. A széria 2006 és 2013 között volt látható a Channel 4-en, hazánkban korábban a Comedy Central-on vetítették. Szintén 3-án érkezett a platformra a 6 részes Purgatórium, ami 17-én kiegészül egy filmmel is. A Banai Tibor Péter által készített produkciók a harmadik világban raboskodó magyarok eddig nem ismert életét és történeteit mutatják be.

hirdetés

10-én debütál az RTL+-on egy brit thriller sorozat, a Pokoli nyaralás (Crossfire). A 4 részes széria főszereplője, Jo családjával és barátaival álomnyaralását tölti, azonban az eddig idilli életük egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, amikor lövések dördülnek az üdülőhelyen. A bosszúszomjas fegyveresek a paradicsomi szigetet rémisztő pokollá változtatják. Ahogy a gondtalan nyaralók és a szállodai dolgozók hirtelen élet-halál döntések meghozatalára kényszerülnek, választásuk következményeivel együtt kell élniük. A sorozat 2022 szeptemberében debütált a BBC One-on.

Ebben a hónapban a sorozatok mellett több dokumentumfilm és -sorozat is bekerül az RTL+ kínálatába. 10-től kezdődően több héten keresztül az On the Spot ajánlásával érkeznek fontos témákat feldolgozó nemzetközi dokumentumfilmek. Így ettől a hónaptól megtekinthető lesz a Szíria – Nők a háborúban (Syrie des Femmes dans la guerre), az Ösztöndíjjal Gázában (Erasmus in Gaza) és a Kína: Az ujgurok tragédiája (China: The Uighur Tragedy) is.

24-én kerül be a kínálatba az Ez Anglia (This England) című drámasorozat. A 6 epizódból álló produkció Boris Johnson első zűrzavaros miniszterelnöki hónapjain keresztül követi nyomon a koronavírus-járvány első hullámának hatását. A sorozat bemutatja, ahogy Johnson a pandémiával, a Brexittel, valamint konfliktusos politikai helyzetekkel és a magánéletével küzd. Boris Johnson szerepében a BAFTA- és Oscar-díjas Kenneth Branagh látható. A produkciót tavaly szeptemberben mutatták be a Sky Atlantic-on.

Május 31-től megtekinthető lesz a Szólíts Fitznek! (Call me Fitz!) utolsó két etapja is. Az összesen 4 évados dramedy egy erkölcsileg csődöt mondott autókereskedőről, a jóképű gazember, Fitz-ről szól, aki kihasználja naiv kollégáit, nagy nőcsábász, és úgy gondolja, hogy az élete így tökéletes. A férfi minden nap kénytelen megküzdeni belső lelkiismeretével – majd megosztani az íróasztalát vele. A főszereplőt Jason Priestley játsza, aki a Beverly Hills 90210 egyik legfontosabb karaktere volt. A Szólíts Fitznek! 2010 és 2013 között volt látható Kanadában.

Az HBO Max májusi új szériát és friss szezonjait itt, filmes újdonságait itt ismertettük. A Netflix sorozatpremierjeiről itt írtunk korábban. A Disney+ friss produkcióit itt, míg a SkyShowtime-ra érkező legnagyobb filmeket és szériákat itt mutattuk be.

hirdetés

Megjelent a The Floor Drága örökösök különkiadásának előzetese

19. heti nézettség - Tarolt a The Floor nyitó hete

Geszti Péter bejelentette, hogy lesz-e folytatása az Adom a napomnak

Kétnapos A mi kis falunk maraton lesz a Coolon

Elindult a Disney+ első közép- és kelet-európai saját gyártású sorozatának forgatása

Megvan, hogy mikor érkezik a Squid Game 2. évada a Netflixre