A májusi újdonságokat követően most bemutatjuk, hogy milyen produkciók érkeznek júniusban az RTL fizetős, reklámmentes streaming szolgáltatójára, az RTL+-ra. A nyár első hónapja során összesen 11 újdonság érkezik a streaming szolgáltatóra, melyek közül 5 rövidfilm. Ettől a hónaptól az előfizetők többek közt olyan témákban merülhetnek el, mint a rejtvények, a bűnügyek, a szerelem, a megcsalás és a mesterséges intelligencia.

Hajsza

Június 7-én vált elérhetővé a Szexbolygó – Kalandozások Cara Delevingne-nel (Planet Sex With Cara Delevingne) című dokumentumfilm-sorozat 6 részes 1. évada. A produkcióban a világhírű modell-színésznő és aktivista, Cara Delevingne szexuális identitásunk után kutat, hogy megtudja, mi tesz minket azzá, amik vagyunk: a nemi identitásunk, a szexuális irányultságunk, a szenvedélyeink és hogy milyen fajta kapcsolatra vágyunk. A sorozat február 14-én debütált a Hulun.

hirdetés

14-én érkezik a platformra Dan Brown amerikai író harmadik Langdon-regényének adaptációja, Az elveszett jelkép (Dan Brown’s The Lost Symbol). A 10 epizódból álló thriller szériában  a fiatal szimbólumkutatónak, Robert Langdonnak halálos rejtvényeket kell megoldania, hogy felfedje eltűnt mentora hollétét, miután levágott kezét megtalálták a washingtoni Capitol épületében. Mindeközben egy globális összeesküvés-elmélet megcáfolása közepén találja magát. Az Ashley Zukerman főszereplésével készült sorozat 2021 szeptemberében mutatkozott be a Peacockon.

Június 21-én kerül be az RTL+ kínálatába a Ghislaine Maxwell – A bűntárs (Ghislaine: Partner in Crime) című 4 részes dokumentumfilm-sorozat. A produkció a szexuális bűncselekményekért elítélt Jeffrey Epstein bűntársáról és egyben szeretőjéről szól. A sorozat feltárja a befolyásos családból származó Maxwell tíz évig tartó elválaszthatatlan kapcsolatát Epsteinnel, melynek ideje alatt számtalan fiatal nőt hálóztak be, hogy Epstein bántalmazó kapcsolatot létesítsen velük.  A Ghislaine Maxwell – A bűntárs tavaly áprilisban debütált a Paramount+-on.

22-től lesz megtekinthető az On the Spot: Vissza a természethez című, környezetvédelemről szóló évadának 5., egyben utolsó része. Az új epizódot Balin forgatták és a kígyók világába kalauzolja el a nézőket. Miközben láthatjuk, hogy milyen egy kígyókkal lakott területen élni, közelebbről is megismerhetjük Bali legismertebb herpetológusát.

Június 28-án érkezik az RTL+-ra a Klarsfeld: Egy szerelmi történet (Klarsfeld: A Love Story) című dokumentumfilm. Beate apja a Harmadik Birodalom fegyveres erejében szolgált, míg Serge apja Auschwitzban halt meg zsidó származása miatt. Ám találkozásuk szerelem volt első látásra. A házaspár több, mint fél évszázadon keresztül a náci háborús bűnösöket üldözött és leplezett le a világ minden pontján, és 80 évesen is jelentős változásokat érnek el aktivistaként Franciaországban. A dokumentumfilmet 2022 októberében mutatták be Németországban.

30-án jön a platformra a Gillian Anderson és Jamie Dornan főszereplésével készült Hajsza (The Fall) 5 epizódos 1. szezonja. A pszichológiai thriller sorozat középpontjában egy sorozatgyilkos, Paul Spector és egy nagyhatalmú nyomozó, Stella Gibson áll, akinek az a feladata, hogy elkapja a férfit. Miközben Spector a szerető férj és apa látszata mögé bújik, valójában nőkre vadászik Belfastban és környékén. A helyi rendőrség elakad a nyomozásban, azonban a Londonból kirendelt Gibson szinte azonnal megállapítja, hogy ezek a szörnyű bűncselekmények mind egy személyhez kötődnek. A 3 évadot megélt sorozat 2013 és 2016 között futott a brit BBC Two-n, hazánkban pedig a Cinemaxon és a Paramount Channelen volt megtekinthető, valamint a Netflixen is elérhető.

Ezen felül az RTL+ előfizetőit több rövidfilm is várja júniusban, hiszen a felületen elérhetőek a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon az előző években bemutatott rövidfilmek válogatása. Megtalálható a platformon a Hármasban című film, melynek főszereplői Veronika és Tibor, nyugdíj előtt álló orvosok. A férfi betegsége miatt születésnapjára Veronika egy szokatlan ajándékkal készül, hogy teljesítse férje régi álmát: rendel neki egy prostituáltat. Ám semmi sem úgy alakul, ahogy Veronika eltervezte. A főszereplőket Halász Judit, Bálint András és Sztarenki Dóra alakítják.

Már megtekinthető az RTL+-on a Branka, melynek címszereplője ápolónőként dolgozik a délszláv háború idején. A főorvos arra kéri, hogy segítsen újszülötteket kicsempészni a kórházból, majd hitesse el a szüleikkel azt, hogy a valójában külföldi pároknak eladott babák a születésük után nem sokkal meghaltak. Elérhető a Szimbiózis című animációs rövidfilm is, melyben egy megcsalt feleség nyomozásba kezd férje szeretői után. Ahogy a feleség egyre mélyebbre ás, kezdeti féltékenységét fokozatosan felváltja a kíváncsiság.

Már megnézhető az Oscar-díjas Deák Kristóf rendezésében készült A legjobb játék is, melyben a rövidfilm főszereplője, Áron munkáját és kedvenc kolléganőjét is elveszítheti a mesterséges intelligencia miatt. A rendszer félrevezetése azonban új értelmet hoz Áron életébe. A főbb szerepekben Rétfalvi Tamás, Szabó Irén és Patkós Márton látható. Bekerült a kínálatba Bucsi Réka animációs rövidfilmje, a LOVE is, melyben egy alvó kisbolygóba váratlanul becsapódó meteor az összes ott élő lényre hatással lesz.

A Netflix júniusi sorozatpremierjeiről itt, filmes újdonságairól pedig itt írtunk korábban. A Disney+ friss produkcióit itt, míg a SkyShowtime-ra érkező legnagyobb filmeket és szériákat itt mutattuk be. Az HBO Maxra érkező szériákat itt ismertettük.

hirdetés

Ezek lesznek a Disney+ legnagyobb őszi premierjei

A napokban két fontosabb hazai szórakoztató műsor is véget ér

Műsorváltozás vasárnap a TV2-n: új időpontba kerül a Megasztár első válogatója

3 friss évad és egy új sorozat is érkezik a Network4 csatornáira szeptember végén

Mozifilmek, új sorozatok és folytatások: 21 produkciót jelentett be a SkyShowtime

Érkezik egy népszerű sorozat 21. évada a TV2 Csoport egyik csatornájára