A nyár első hónapja során májushoz képest több, összesen 13 sorozatújdonság kerül be a Netflix kínálatába, ráadásául mindegyik a streaming szolgáltató saját szériája. A hosszú nyári napok során számos nemzet produkciót megtekinthetjük majd, többek közt japán, német, dél-koreai, svéd és spanyol alkotás közül is válogathatunk. Júniusban válik elérhetővé több népszerű alkotás folytatása, Kim Cattrall új sorozata és egy, a Fukusimai atomerőmű-balesetet bemutató széria is.

hirdetés

Június 1-jén válik elérhetővé egy japán minisorozat, A következő napok (The Days). A 8 részes drámaszéria a 2011-ben történt Fukusimai atomerőmű-balesetről szól. Akár átkozzák, akár hősnek tekintik őket, a Fukusima Daiicsi balesetben érintettek halálos, láthatatlan fenyegetéssel néznek szembe: egy példátlan nukleáris katasztrófával.

2-án kerül be a kínálatba a Manifest 4., egyben utolsó évadának 10 epizódból álló második fele. A produkció első felvonása november 4-én debütált a platformon. A folytatásban a 828-asok gyűlölete által táplált világban az utasok komoly ellenőrzésnek vannak kitéve, miután Angelina egy pusztító vulkáni hasadékot szabadít fel. Mindeközben egy rejtélyes baleset tovább veszélyezteti az utasok életét. Az eredetileg az NBC-on futó, majd a Netflix által megvásárolt széria 62 rész után ér véget.

Szintén 2-án érkezik a streaming szolgáltatóra A lényeg (Scoop) című indiai bűnügyi drámasorozat. A Jigna Vora memoárján alapuló szériában egy újságíró brutális meggyilkolásának kapcsán egy vezető bűnügyi riporter belekeveredik a rendőrség, a média és a mumbai alvilág szövevényes világába, miközben az igazságért harcol. Ugyanettől a naptól lesz megtekinthető a Valeria 3. etapja. A spanyol dramedy története szerint a művészi és magánéleti válságban lévő író három barátjánál talál vigaszt, akik maguk is az önfelfedezés útját járják.

Június 5-én debütál egy vadonatúj, igaz eseményeken alapuló svéd széria, a Stockholm bandája (Barracuda Queens). A 6 epizódos bűnügyi dráma a 90-es években játszódik, amikor egy csapatnyi fiatal nőt elönti az adósság. Ezt követően Stockholm egyik gazdag külvárosában elkezdik kirabolni a szomszédjaikat. 8-án válik elérhetővé az Én még sosem… (Never Have I Ever) utolsó, 4. szezonja. A 10 részből álló záróévadban Devi a gimis éveinek a végére ér. A főhős és barátai a szalagavatóra és az érettségire készülődnek, miközben Devi egyre közelebb kerül Ethan-hez.

9-én jön a Netflixre a Kopók (Bloodhounds) című dél-koreai akció-drámasorozat 8 részes 1. évada. A történet szerint két fiatal bokszoló összeáll egy jóindulatú hitelezővel, hogy felvegyék a harcot az uzsorás cápák ellen, akik pénzügyileg kiszolgáltatott helyzetben lévő áldozatokra vadásznak. 14-től lesz megtekinthető egy új mexikói drámaszéria, a Béranyaság (The Surrogacy / Madre de alquiler). Amikor egy szerény származású nőt béranyaságra kényszerítenek, belekeveredik egy befolyásos család ügyeibe, akik bármire képesek, hogy megvédjék a hírnevüket.

Június 22-én lesz a premierje az Eljött a válás ideje (Let’s Get Divorced) című japán romantikus vígjátéksorozatnak. A 10 részes 1. etapban egy színésznő és egy politikus el akar válni. Mivel azonban befolyásos emberek sokat invesztálnak kettejük házasságába, a párnak össze kell fognia a siker érdekében. Szintén 22-én válik elérhetővé egy friss német bűnügyi thriller széria, az Alvó kutya (Sleeping Dog / Schlafende Hunde). A 6 epizódból álló produkcióban egy hajléktalanként tengődő egykori nyomozó az igazság nyomába ered, mert egy új haláleset nyugtalanító kétségeket ébreszt benne egy megoldottnak hitt gyilkossági ügy kapcsán.

Ugyanekkor kerül be a kínálatba a Kim Cattrall és Miss Benny főszereplésével készült Ragyogj, ha mersz (Glamorous) 10 epizódos 1. szezonja. Amikor Marco, a feltörekvő influenszer állást kap egy menő sminkesnél, szédítő utazásra indul önmaga megismerése felé a kaotikus munkahelyi és romantikus kihívások közepette.

29-én debütál a Vaják (The Witcher) 3. évadának első fele. A folytatásban, miközben a kontinens uralkodói versengenek Ciri elfogásáért, Geralt elviszi őt egy rejtekhelyre, és elhatározza, hogy megvédi újonnan egyesült családját azoktól, akik az elpusztításával fenyegetnek. A népszerű sorozat új etapjának második felvonása július 27-én érkezik majd a Netflixre.

Egyelőre nem lehet tudni a pontos dátumot, de júniusban debütál a Fekete tükör (Black Mirror) 6. szezonja is, amely 5 epizódból áll. Az antológiai sorozat legújabb részeiben többek közt olyan színészek szerepelnek, mint Salma Hayek Pinault, Zazie Beetz, Aaron Paul, Danny Ramirez és Michael Cera. Arról azonban nincs információ, hogy ezúttal milyen témákat fognak feldolgozni a friss etapban.

A Disney+ júniusi újdonságait itt, a SkyShowtime legfontosabb sorozat- és filmpremierjeit pedig itt ismertettük.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban