A koronavírus miatt gyengébb, 2020-as év után az elmúlt két évben újra felpörgött a magyar sorozatgyártás. A következő időszakban pedig minden korábbinál több hazai széria kerül majd a tévécsatornákra és a streaming platformokra. Lesz azonban több olyan fikciós produkció is, ami idén látható volt, de nem készül folytatása. Az már nagyon régóta tudott volt, hogy A Tanárból a 4. az utolsó évad és a nyáron kiderült, hogy globális okokból a Besúgóból sem készül folytatás. Most pedig a SorozatWiki megtudta, hogy újabb 3 magyar sorozatot kaszáltak el.

hirdetés

A Doktor Balaton 2020 utolsó napjaiban debütált a TV2-n, mely félig a fővárosban, félig pedig a magyar tengernél játszódott. A napi sorozat érkezését komoly várakozás előzte meg, a két ünnep között viszonylag jó nézettséget is hozott. Januártól azonban – amint komolyabb konkurenset kapott – már csak közepes számokat hozott, februárban pedig tovább csökkentek az eredményei. Február végén, 45 epizód után azonban váratlanul levették a műsorról. A médiavállalat nem várta meg a folytatás eredményeit, hanem még a széria visszatérése előtt berendelte a vidéki produkció 2. szezonját.

A sorozat 1. évadának folytatása végül a nyári holtszezonban, júliusban érkezett meg. A szezonból hátralévő 35 epizód azonban gyenge számokkal indult, majd egyre rosszabb nézettséget hozott. A már korábban berendelt 2. évad végül idén áprilisban érkezett meg a TV2-re. A legújabb 60 rész azonban még a korábbiaknál is katasztrofálisabb eredményeket szállított a csatornának. Így talán nem is meglepő, hogy a SorozatWiki információi szerint a médiavállalat úgy döntött, hogy nem folytatja a sorozatot. Az oldalunk értesüléseit a TV2 Csoport is megerősítette és hozzátették, hogy mivel Dr. Balla Tóth átadta a háziorvosi praxist, megtalálta a szerelmet, így véget ért a története, ezért nem tervezik a sorozat folytatását.

A Hotel Margaret idén január végén kezdődött az RTL Klubon. A tévétársaság vadonatúj sorozatának az egyik különlegessége az volt, hogy nagyrészt a balatoni helyszíneken forgatták, másrészt pedig, hogy krimi műfajú, napi széria volt. A produkció csupán közepes számokkal nyitott, majd pár nap alatt leesett a nézettsége, ezt követően pedig hétről-hétre csökkent a közönségaránya.

Csupán 1 hónap után, márciusban az RTL 22 órára pakolta, melyet követően már katasztrofális eredményeket hozott. A sorozat áprilisban – az utolsó heteiben -, pedig már éjjeli időpontban volt látható. Úgy tudjuk – itt sem meglepő módon -, hogy a médiavállalat a 60 részes 1. évad után nem folytatja a sorozatot.

A Séf meg a többiek premierje márciusban volt az RTL Klubon. A vígjátéksorozat az előbbi két produkcióval ellentétben nem saját fejlesztés, hanem egy orosz adaptáció. A széria kiemelkedő számokkal kezdett, azonban a második epizódjára visszább estek az eredményei. Végül az 1. évad első felét, 10 epizódot sugároztak a sorozatból, mely alatt hullámzó, közepes nézettséget hozott. Ezután nyári szünetre ment a széria és múlt vasárnap tripla résszel tért vissza.

A SorozatWiki több helyről származó információi szerint már egy ideje eldőlt, hogy A Séf meg a többiekből sem készül 2. évad és a következő hetekben vasárnaponként látott epizódok lesznek az utolsó részek. Mivel itt a nézettség önmagában nem indokolja a kaszát, ezért elképzelhető, hogy az orosz-ukrán háborúhoz is köze van.

Az RTL-nél 11 napja rákérdeztünk a gasztrosorozat végetérésének okára, valamint szerettünk volna megerősítést kérni az RTL-től a két szériájuk befejezése kapcsán. A médiavállalat 6 napja a válaszadásig a türelmünket kérte, de ez a cikkünk megjelenéséig nem történt meg.

Frissítés 15:59: Kedd délután az RTL Marketing és Kommunikációs Igazgatósága válaszolt a SorozatWikinek és elárulta, hogy az Oroszországra kivetett szankciók miatt nem folytatódik A Séf meg a többiek, a bővebb nyilatkozat ebben a friss hírünkben olvasható.

hirdetés

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Két bejelentés érkezett az Ázsia Expressz idei évadáról

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél