Kedden reggel írtuk meg, hogy a SorozatWiki információi szerint nem folytatódik három magyar sorozat, így a Doktor Balaton (TV2), a Hotel Margaret (RTL) és A Séf meg a többiek (RTL) sem kap következő évadot. Az első kettő cím esetén egyértelműen nézettségi okai lehetnek a médiavállalatok döntései mögött, de az utóbbi produkciónál nem egyértelmű a helyzet. A korábbi cikkünkben megemlítettük, hogy elképzelhető, hogy a kaszának az orosz-ukrán háborúhoz is köze van és most kiderült, hogy tényleg így van.

hirdetés

A reggeli anyagunk megjelenése után, kedden délután az RTL megerősítette, hogy nem készíti el A Séf meg a többiek 2. évadát és elárulta, hogy ennek az Oroszországra kivetett szankció az oka:

„A Séf meg a többiek egy orosz formátumon alapul, az orosz vállalkozások részére pedig bizonyos kifizetések tiltottak az EU által. Ezidáig a formátum orosz tulajdonosa nem igazolta részünkre, hogy a formátum magánszemélyi tulajdonosai között nincs olyan személy, aki az EU szankciós listáján szerepel, így a jogszabályoknak való megfelelés érdekében az M-RTL Zrt. nem teljesíthet kifizetést a tulajdonos felé, és ennek megfelelően további jogokat sem tud szerezni”

– válaszolta a SorozatWiki kérdésére az RTL Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

A Séf meg a többiek 1. évadának második fele azonban még nem ért véget, a következő hetekben vasárnaponként 19 órakor dupla részekkel látható még az RTL-en.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor