Október 1-jén a SorozatWiki írta meg elsőként, hogy az RTL fizetős, reklámmentes streaming szolgáltatást indíthat Magyarországon RTL+ néven. A tévétársaság az előző hónap közepén hivatalosan is bejelentette a platformot, amely végül minden várakozásnál előbb, november 16-án indult el. Az RTL+-ra rögtön 3 vadonatúj magyar sorozat első epizódja is felkerült, melyek november végén az RTL-en is láthatóak lesznek, de ezt követően kizárólag az említett streaming szolgáltatón. Most pedig – némi késéssel – pénteken végre megjelentek a hozzájuk tartozó előzetesek is.

hirdetés

Az RTL +-on debütált a Zámbó Jimmy életéről készült A Király című széria. A 10 részes minisorozat a legendás énekes felemelkedését mutatja be. Míg a történet legkevésbé sem fest idealizált képet a sztárról, visszarepít az időben és bemutatja azt is, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar zenésztársadalomra. A zenész fiatalkori énjét Olasz Renátó (Aranyélet), a már befutott, népszerű énjét pedig Nagy Ervin (Válótársak, A Tanár) alakítja. Emellett Jimmy feleségét, Zámbó Editet is két nagyszerű színésznő, Staub Viktória (Aranyélet, Hotel Margaret) és Schell Judit (Terápia, Csak színház és más semmi) játssza.

Az RTL+ előfizetői számára már elérhető a platformon a Lengyel Tamás (Válótársak, A mi kis falunk) és Rujder Vivien (Korhatáros szerelem, Apatigris) főszereplésével készült A Nagy Fehér Főnök első epizódja. A dramedy különleges szemszögből mutatja be egy szebb napokat látott vidéki kisvárosban élő közösség mindennapi életét és problémáit. A sorozatban látható a harc a nyomor, a rasszizmus és  a különböző előítéletek ellen. A főszereplők maguk sem mentesek ezektől, egyáltalán nem idealizált alakjaik azonban végül megtalálják a közös célt és a fejlődéshez vezető utat.

Egy szókimondó, fiataloknak szóló produkció első epizódja is elérhetővé vált a streaming szoláltató indulásakor. A Ki vagy te című sorozat főszereplői Pásztor Virág (Barátok közt, Hotel Margaret) és Lengyel Tamás (A mi kis falunk, Válótársak). A fiatal felnőtteknek szóló 20 epizódos széria feszültségkeltő krimibe ágyazva foglalkozik a mai fiatalok problémáival és álmaival. A története egy fiatal csapat és enigmatikus mesterük útkereséséről szól, amit egyikük tragikus halála tör meg. Az igazsággal pedig csak Timi hajlandó szembenézni.

hirdetés

A Trónok harca korábbi színésznője csatlakozott az egyik népszerű Marvel sorozat új évadához

Kiderült, hogy mikor jön a The Mandalorian 3. évada

Hamarosan érkezik a televíziós legendákról szóló műsor 2. évada a Spektrumra

Szűk két hónappal a premier után elkaszálták a Netflix vadonatúj horrorsorozatát

A Farm VIP-t és A nagy Őt érintő műsorváltozás lesz péntek este a TV2-n

Vadonatúj, reptéren forgó reality készül a TV2-re