Október 1-jén a SorozatWiki írta meg elsőként, hogy az RTL fizetős, reklámmentes streaming szolgáltatást indíthat Magyarországon RTL+ néven. A tévétársaság az előző hónap közepén hivatalosan is bejelentette a platformot, amely végül minden várakozásnál előbb, november 16-án indult el. Az RTL+-ra rögtön 3 vadonatúj magyar sorozat első epizódja is felkerült, melyek november végén az RTL-en is láthatóak lesznek, de ezt követően kizárólag az említett streaming szolgáltatón. Most pedig – némi késéssel – pénteken végre megjelentek a hozzájuk tartozó előzetesek is.

hirdetés

Az RTL +-on debütált a Zámbó Jimmy életéről készült A Király című széria. A 10 részes minisorozat a legendás énekes felemelkedését mutatja be. Míg a történet legkevésbé sem fest idealizált képet a sztárról, visszarepít az időben és bemutatja azt is, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar zenésztársadalomra. A zenész fiatalkori énjét Olasz Renátó (Aranyélet), a már befutott, népszerű énjét pedig Nagy Ervin (Válótársak, A Tanár) alakítja. Emellett Jimmy feleségét, Zámbó Editet is két nagyszerű színésznő, Staub Viktória (Aranyélet, Hotel Margaret) és Schell Judit (Terápia, Csak színház és más semmi) játssza.

Az RTL+ előfizetői számára már elérhető a platformon a Lengyel Tamás (Válótársak, A mi kis falunk) és Rujder Vivien (Korhatáros szerelem, Apatigris) főszereplésével készült A Nagy Fehér Főnök első epizódja. A dramedy különleges szemszögből mutatja be egy szebb napokat látott vidéki kisvárosban élő közösség mindennapi életét és problémáit. A sorozatban látható a harc a nyomor, a rasszizmus és  a különböző előítéletek ellen. A főszereplők maguk sem mentesek ezektől, egyáltalán nem idealizált alakjaik azonban végül megtalálják a közös célt és a fejlődéshez vezető utat.

Egy szókimondó, fiataloknak szóló produkció első epizódja is elérhetővé vált a streaming szoláltató indulásakor. A Ki vagy te című sorozat főszereplői Pásztor Virág (Barátok közt, Hotel Margaret) és Lengyel Tamás (A mi kis falunk, Válótársak). A fiatal felnőtteknek szóló 20 epizódos széria feszültségkeltő krimibe ágyazva foglalkozik a mai fiatalok problémáival és álmaival. A története egy fiatal csapat és enigmatikus mesterük útkereséséről szól, amit egyikük tragikus halála tör meg. Az igazsággal pedig csak Timi hajlandó szembenézni.

hirdetés

Látványos, hosszabb előzetes érkezett az ősszel bemutatkozó S.E.R.E.G című sorozatból

Műsorváltozás: Mégsem megy majd egymás ellen a régi és az új Drága örökösök sorozat

23. heti nézettség - A The Floor lett az elmúlt évek legsikeresebb RTL-es vetélkedője

Hamarosan az RTL-en is látható lesz a Cobra 11 utolsó évada

Kiderült, hogy mikor érkezik az Elit utolsó évada a Netflixre

A 2. évad premierje előtt berendelték a Sárkányok háza 3. szezonját