Tavaly március 8-án megszűnt hazánkban az HBO GO, a helyére pedig az HBO tulajdonosának új streaming szolgáltatása, az HBO Max érkezett. Az indulása óta 30 százalékkal nőtt a közvetlen előfizetők száma a korábbi HBO GO-hoz képest. A médiavállalat szerda délelőtt tartotta meg az évindító sajtóeseményét, amely során többek között ismertették, hogy melyik 10 külföldi sorozat és film lett 2022-ben Magyarországon a legnézettebb az HBO Maxon, valamint a magyar produkciókról is készült egy 10-es lista. A szériák és a filmek közül kiemeltünk néhányat, a teljes toplisták pedig a cikk alatt találhatóak.

Sárkányok háza

A sorozatokat felvonultató lista élén a Sárkányok háza (House of the Dragon) áll. A Trónok harca előzménysorozatának helyezése nem meglepő, hiszen a széria 1. etapja nézettségi rekordot döntött a világ számos országában, köztük Magyarországon is. A toplista második helyén az április 1-jén debütált A besúgó áll, amely áprilisban és májusban is a platform legnépszerűbb tartalma volt hazánkban. A széria azonban bő 3 hónap után több más tartalommal együtt váratlanul eltűnt a kínálatból, de év végére még így is dobogós helyezést ért el nézettség szempontjából. A harmadik helyen egészen meglepő módon nem egy friss produkció áll, ugyanis a 2019-ben véget ért Trónok harca (Game of Thrones) érdemelte ki a dobogó alsó fokát. A népszerű 8 évados szériát valószínűleg a Sárkányok háza miatt nézték sokan újra, vagy éppen emiatt pótolták be. A listán többek közt megtalálható még a fiatalok nehézségeiről szóló Eufória, a Colin Firth főszereplésével készült Az utolsó lépcsőfok, és a 10 Emmy-díjas A Fehér Lótusz is.

hirdetés

Dűne

Az HBO Maxon megtalálható, összes film hazai nézettségét tekintve, a távoli jövőben játszódó Dűne (Dune) lett tavaly az első helyezett. Ezt a listán a Robert Pattinson főszereplésével készült Batman követi. A DC film áprilisban került fel az HBO Maxra. A harmadik helyen a Legendás állatok-filmsorozat harmadik része, a Legendás állatok: Dumbledore titkai (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) található. A három legnézettebb alkotás mindegyike 45 nappal a mozis megjelenést követően vált elérhetővé a streaming szolgálatón. A 10-es listán szerepel még az olasz divatház mögött álló családi birodalomról szóló A Gucci-ház, az Elvis Presley életét és zenei karrierjét bemutató Elvis, és az Örömapa is, amely négy nap alatt minden idők legnézettebb saját gyártású filmpremierje lett az HBO Maxon.

A besúgó

A magyar produkciókat bemutató lista élére az összes HBO Maxos sorozat között is a második helyezést elért A besúgó került. Az 1985-ban játszódó történetet egy másik népszerű széria követ. A dobogó második fokán ugyanis a Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura és Olasz Renátó főszereplésével készült Aranyélet található. Tavaly a streaming szolgáltatón a harmadik legnézettebb hazai produkció a Pesti balhé lett. Az akció-vígjátékot 2020 júliusában mutatták be a mozikban, majd tavaly május elején a platform kínálatába is bekerült. A listán többek közt szerepel még a 2022-es Oscar-díjra nevezett Post Mortem, a pszichoterápia zárt ajtók mögötti folyamatát bemutató Terápia, és az Elfelejtett nemzedék című magyar történelmi rövidfilm is.

A 10 legnézettebb sorozat az HBO Maxon:
1. Sárkányok háza (House of the Dragon)
2. A besúgó
3. Trónok harca (Game of Thrones)
4. Eufória (Euphoria)
5. Rick és Morty
6. A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale)
7. Az utolsó lépcsőfok (The Staircase)
8. Agymenők (The Big Bang Thoery)
9. Jóbarátok (Friends)
10. A Fehér Lótusz (The White Lotus)

A 10 legnézettebb film az HBO Maxon:
1. Dűne (Dune)
2. Batman
3. Legendás állatok: Dumbledore titkai (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)
4. Az elveszett város (The Lost City)
5. A Gucci-ház (House of Gucci)
6. Uncharted
7. Elvis
8. Mátrix: Feltámadások (The Matrix Resurrections)
9. Venom 2. – Vérontó (Venom: Let There Be Carnage)
10. Örömapa (Father of the Bride)

A 10 legnézettebb magyar produkció az HBO Maxon:
1. A besúgó
2. Aranyélet
3. Pesti balhé
4. Post Mortem
5. Seveled
6. Terápia
7. Elfelejtett nemzedék
8. Hab
9. Második kör
10. Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

hirdetés

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei

Vadonatúj előzetes érkezett a SkyShowtime-on elérhető népszerű drámasorozat 3. évadához

Elkaszálták az NCIS egyik testvérsorozatát

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra