1985-ben járunk. A 20 éves, vágyakkal teli Geri Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. A kollégiumban csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek. A csoportot Száva Zsolt vezeti, aki Geri legjobb barátjává válik. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a lányok, a bulik és a politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre. Erről szól az HBO nagyszabású, negyedik magyar sorozata.

hirdetés

A besúgó első két epizódja ma vált elérhetővé a nemrég hazánkban az HBO GO-t felváltó, vadonatúj HBO Max-on. Nemcsak itthon, hanem további 61 országban. A 8 részes széria további epizódjai péntekenként érkeznek majd a streaming szolgálatóra. A sorozat főbb szerepeiben olyan tehetséges fiatal színészek láthatóak, mint Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (A Tanár, Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak), míg a tapasztalt művészgenerációt Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs, Társas játék) képviseli.

Az HBO jóvoltából a sajtó képviselői már márciusban megtekinthették a vadonatúj produkció első 5 epizódját. Ez alapján pedig bátran kijelenthető, hogy a tévétársaság simán hozza a korábbi magyar sorozatai minőségét (Társas játék, Terápia, Aranyélet), sőt több szempontokból felül is múlja. Ez az HBO első, teljesen hazai ötleten alapuló, nem adaptált szériája, melynek köszönhetően a korábbiaknál sokkal jobban érezhető rajta, hogy ez igazán magyar. A stílusa és a története teljesen egyedi, semmilyen más hazai sorozathoz nem hasonlítható és remekül mutatja be a 80-as évek Magyarországát. A 10. perctől olyan hangulata van, ami teljesen behúzza a nézőt és azonnal azt érzi, mintha tényleg 37 évvel ezelőtt lenne. Ehhez pedig kimagasló színészi játék, kiemelkedő rendezés, igazán jól megírt, valamint kidolgozott forgatókönyv és lenyűgöző látványvilág párosul. Mindenkinek kötelező néznivaló!

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna