A Netflix filmes újdonságait és sorozatpremierjeit ismertető cikkeink után, most bemutatjuk, hogy milyen új filmekkel bővül az HBO Max kínálata ebben a hónapban. A streaming szolgáltató friss szériái és vadonatúj évadai mellett 12 egész estés produkció kerül be a kínálatba áprilisban, amelyeket szinkronnal még nem láthattak a magyar nézők. Emellett hatalmas népszerűségnek örvendő mozifilmek is érkeznek a platformra. Thrillerek, vígjátékok és drámák is jönnek, ráadásul több nemzet filmjeit is megtekinthetjük ettől a hónaptól.

hirdetés

Április 1-jén érkezett meg A következő lány (Girl Next) című horrorfilm. A fiatal nőt, Lorian Westet embercsempészek rabolják el, akik drogok és traumatizáló elmekontroll révén szexrabszolgákat, „Szófia-babákat” csinálnak a nőkből. A rémálomba csöppenő Lorian mindenáron próbál kiszabadulni az ördögi csapdából. A film július 18-án jelent meg a tengerentúlon. 2-án került be az HBO Max kínálatába a Két hajó (Martanské lode) című cseh produkció. Martin és Eliška egy születésnapi partin találkoznak Brünnben. A pszichológus egy előadásra hívja a zenészt, ami végül teljesen lenyűgözi Martint. A fiú Norvégiába repül, hogy meglátogassa a lányt. Hazatérve rájönnek, hogy nem tudnak egymás nélkül élni. A romantikus drámát szeptember 16-án mutatták be a hazájában.

2-án vált elérhetővé a Vidám kísértet (Blithe Spirit) is. A médium, Madame Acarti egy írói válságban szenvedő regényírónak tart szeánszot, de véletlenül megidézi elhunyt első felesége, Elvira szellemét, ami egyre bonyolultabb szerelmi háromszöghöz vezet jelenlegi feleségével, Ruth-tal. A vígjáték főszerepében Dan Stevens, Leslie Mann és Isla Fisher látható, a premierre pedig 2021 január 15-én került sor Angliában. 3-án érkezett a platformra a 2018-ban bemutatott Nyúl Péter folytatása, a Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (Peter Rabbit 2: The Runaway). Péter utazásra indul a kertjén túli világba abban a reményben, hogy talál egy baráti társaságot, akik szívesen okoznak bajt. Ám közben a családja is a keresésére indul, hogy meggyőzzék, térjen vissza oda, ahová valóban tartozik. A film bemutatója az Amerikai Egyesült Államokban 2021. június 11-én, hazai mozikban pedig június 24-én volt.

Április 6-án volt a premiere a streaming szolgáltatón A szív változásainak (A Change of Heart / Ils sont vivants). Az özvegy Béatrice Calais-ben él családjával. Amikor találkozik Mokhtarral, az iráni tanárral, aki illegális menekült, az megkérdőjelezi életét és hitrendszereit. A szerelemért szembe kell szállnia hazája előítéleteivel és törvényeivel. A film Francaországban február 23-án debütált. 7-én érkezett a platformra a Matchmaker Mysteries: A gyilkolás művészete (Matchmaker Mysteries: The Art of the Kill). A híres kerítő, Angie Dove felkelti Kyle Carter nyomozó figyelmét azzal, hogy egy művészeti múzeumban gyilkosságba botlik. Angie édesapja, Nick Columba nyugdíjas rendőrnyomozó saját ügyén dolgozik, a múzeumban elkövetett lopássorozaton. 2021. április 18-án láthatták először a nézők az USA-ban.

Szintén 7-én került be a kínálatba az Egyszer volt… Baszkföldön (Once Upon a Time in Euskadi / Érase una vez en Euskadi) spanyol filmdráma. 1985-ben Marcos és három barátja, José Antonio, Paquito és Toni Euskadiban, Baszkföldön élnek. Izgatottan várják a kecsegtető nyári szünetet a 12 évesek friss lelkesedésével, ám ellentmondásos, életreszóló élmények várnak rájuk. A filmet tavaly ősszel mutatták be a hazájában. 8-án érkezik egy újabb spanyol produkció, a Maixabel. A film Maixabel Lasa igaz történetén alapul, akinek a férjét, Juan María Jáureguit az ETA, egy szeparatista csoport megölt. Most, tizenegy évvel később meghívást kap, hogy beszéljen férje gyilkosaival. A dráma szeptember 24-én debütált Spanyolországban.

Április 8-tól lesz elérhető az Éjszaka az Eagle Inn-ben (Night at the Eagle Inn) is. Spencer és Sarah Moss ikrek, akik elindulnak egy távoli vermonti fogadóba, amely apjuk utolsó ismert tartózkodási helye. A férfi a tetstvérek születésének éjjelén tűnt el, emiatt pedig nyomozásba kezdenek. Próbálnak mélyebbre ásni a rejtélybe, ami megdöbbentő felfedezésekhez vezet. A horrorfilmnek Amerikában augusztus 16-án volt a premiere. 14-én jön a streaming szolgáltatóra a New York-i randik (Dating & New York). A vígátékban két Y-generációs fiatal egymásra talál egy randiappon. Milo és Wendy egy egyéjszakás kaland után meglepetésszerűen újra összetalálkozik New York-ban. Annak érdekében, hogy elkerüljék eddig elkövetett párkapcsolati hibáikat megállapodnak, hogy csupán barátság extrákkal kapcsolat lesz köztük. Az igazi 21. századi történetet elmesélő vígjátékot szeptember 11-én mutatták be a a tengerentúlon.

17-én érkezik a kínálatba az Otar halála (Otar’s Death). Keti és fia, Nika nehéz helyzetbe kerül, amikor Nika autóbalesetben véletlenül elüt egy idős férfit. Az áldozat családja megígéri, hogy nem emel vádat a fiú ellen, amennyiben készpénzben megtérítik a veszteségüket. Ketinek egyetlen napon belül kell megszerezni a nagy összeget, különben a gyereke börtönbe kerül. A grúz filmdráma bemutatójára tavaly nyáron került sor. 18-án kerül fel a platformra a mozikban idén március 3-án debütáló, nagysikerű Batman. A Robert Pattinson főszereplésével készült DC film története szerint amikor Rébusz, egy szadista sorozatgyilkos elkezdi meggyilkolni a kulcsfontosságú politikai szereplőket Gothamben, Batman kénytelen megvizsgálni a városban elterjedt korrupciót, valamint szembe kell nézzen apja múltjával is.

Április 23-án lesz elérhető a Human Factors. A német-olasz-dán koprodukcióban a családapa Jan elkezd egy politikai párt kampányában dolgozni, feleségét azonban teljesen kizárják a döntéshozatalból, ami miatt kétségei támadnak. A középosztálybeli család tagjai teljesen megrendülnek egy titokzatos otthoni inváziót követően, amely megmutatja mennyire törékeny az igazság. A drámát március 31-én mutatták be Németországban. A Batman mellett egy másik 2022-es mozifilm is bekerül a kínálatba. 25-én jön a platformra a Katonadolog (Dog). A főszerepet Channing Tatum alakítja. Az exkatonára élete talán legfontosabb küldetése vár, amikor útra kell kelnie Luluval, a belga juhászkutyával, hogy még időben odaérjenek az állat bevetésen elhalálozott gazdájának a temetésére – aki egyben a férfi legjobb barátja is volt. A vígjáték hazánkban február 24-én jelent meg a mozikban.

27-én érkezik az HBO Maxra egy német dráma, a The Shadow Hour (Schattenstunde). Az 1942-ben játszódó film a keresztény író és dalszerző, Jochen Klepper életének utolsó óráiról szól. Miután elutasították a kivándorlási kérelmüket, a Berlinben élő férfit a nemzetiszocialisták a zsidó feleségével és lányukkal együtt öngyilkosságba kergetik. A film Klepper naplóbejegyzésein alapul, amelyeket posztumusz könyvként adott ki a nővére. A produkciót 2021 júliusában mutatták be a Müncheni Filmfesztiválon, majd 2022. január 27-én megjelent a német mozikban is.

Az HBO Max áprilisi friss szériái és vadonatúj évadai mellett a Netflix filmes újdonságait és sorozatpremierjeit is bemutattuk korábban.

hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezik a Squid Game 2. évada a Netflixre

Vasárnap este műsorváltozás lesz a RTL-en

Berendelték a Trónok harca készítőinek Netflix sorozatának folytatását

Napokon belül két saját gyártású műsor is érkezik a Spektrum csatornáira

Napokon belül véget ér A mi kis falunk napi ismétlése az RTL-en

Megérkezett a Dűne előzménysorozatának első előzetese