Márciust követően áprilisban is számos újdonság érkezik az HBO Maxra, amelyek közül ezúttal 17 egész estés alkotást mutatunk be. Ezek közt népszerű musical-filmsorozat, thrillerek, horrorok, romantikus vígjátékok és sztárok főszereplésével készült produkciók is megtalálhatóak.

Mamma Mia!

Április 1-jén az Oscar-díjra jelölt Willem Dafoe három filmje is bekerült az HBO Max kínálatába. A Lángoló Mississipi (Mississipi Burning) története szerint 1964-ben meggyilkolnak három polgárjogi aktivistát Amerikában. Két FBI ügynök kivizsgálja a gyilkosság körülményeit. Kiderül, hogy a Ku-Klux-Klan keze van a dologban, és bűncselekményben a város szinte valamennyi fehér polgára benne van. Ugyanezen a napon érkezett meg a platformra A szakasz (Platoon). A háborús filmdrámában az önkéntes katonát, Christ ahhoz az egységhez osztják, ahol az egyik őrmester, Elias betartja a játékszabályokat, míg Barnes őrmester kegyetlenül végez az ártatlanokkal is.

hirdetés

Szintén ettől a naptól tekinthető meg A pokol bajnoka (Triumph of the Spirit) című dráma. Salamot családjával együtt Auschwitzba deportálják. Miután kiderül, hogy a férfi bokszoló, arra kényszerítik, hogy újra a szorítóba lépjen, így szórakoztatva a katonákat. Azonban óriási a tét, mivel a vesztest gázkamrába küldik. A film valós történetet dolgoz fel. 5-én jön a paltformra a Harry és Sally (When Harry Met Sally…). A két címszereplő az egyetemi évek alatt találkoznak, majd évekkel később látják egymást újra, amikor egymás párjáról számolnak be a másiknak. Hat évvel később, szingliként közelebb kerülnek egymáshoz, mint bármikor azelőtt.

Április 5-én válik elérhetővé a James McAvoy, Morgan Freeman és Angelina Jolie főszereplésével készült Wanted. Egy férfi megtudja, hogy az elhunyt apja egy olyan titkos társaság tagja volt, akik a világ egyensúlya felett őrködnek. Az édesapja nyomdokaiba kell lépjen, azonban rájön, hogy a nemes eszmék mögött más érdekek húzódnak meg. 11-én kerül be a kínálatba Anne Hathaway romantikus drámája, a Rachel esküvője (Rachel Getting Married). Rachel nagy napjára összegyűlik az egész családja, köztük a szabad szájú húga, Kym is. Az esküvőn felszínre kerülnek a családtagok közötti régi viszályok, sérelmek és számos feledni vágyott tragédia is.

12-től lesz megtekinthető Az ember, aki túl keveset tudott (The Man Who Knew Too Little) című vígjáték. Wallace öccse által ellátogat egy interaktív színházi előadásra. A valósághű krimi darabban az a feladata, hogy válaszoljon egy telefonhívásra és menjen el a magadott címre. A hívás azonban egy valódi bérgyilkostól érkezik, Wallace pedig mit sem sejtve indul el, hogy teljesítse a feladatot. Ugyanezen a napon érkezik a platformra a Büntető ököl (Brawl In Cell Block 99). Bradley, az egykori profi boxoló annak érdekében, hogy jó életet biztosítson a családjának, drogfutárnak áll. Egy nap azonban börtönbe kerül, ahol egy bűnöző követeléseit kell teljesítse, hogy megvédhesse a szeretteit.

Április 19-től lesz elérhető a Tom Cruise főszereplésével készült Feledés (Oblivion). Jack Harper egy nagyszabású hadművelet része, mely során az élethez nélkülözhetetlen forrásokat vonnak ki a Földről. Egy nap megment egy gyönyörű idegent, aki lezuhant egy űrhajóból. Jack ezt követően mindent megkérdőjelez, amit tud, miközben az emberiség sorsa az ő kezébe kerül. Szintén ezen a napon kerül be a kínálatba Sean Connery és Dustin Hoffman közös krimije, a Családi ügy (Family Business). Jessie, az öregedő bankrabló és fia, Vito között folyamatos a háború, mivel Vito nem akar bűnöző lenni. A család legfiatalabb tagja azonban kitalálja, hogy csinálják meg együtt a nagy rablást. Viszont ami elromolhat, az el is romlik az akció során.

Ugyanekkor érkezik a platformra a Vadászat (The Hunt). A horror-thrillerben egy elit csoport elrabol tizenkét hétköznapi embert, hogy passzióból vadásszanak rájuk. A saját túlélésükért vívott csatában az egyik préda úgy dönt, megfordítja a játékot és rástartol az üldözőikre, hogy eljusson titokzatos vezetőjükhöz. 19-től lesz megtekinthető a Becky című horrorfilm folytatása, a Becky bosszúja (Wrath of Becky). Három évvel azután, hogy megmenekült a családját ért támadás elől, Becky a hűséges kutyájával együtt egy kedves idős nőnél lel otthonra, aki nem kíváncsiskodik a lány múltja iránt.

Április 26-án kerül be a kínálatba Meg Ryan és Kevin Kline romantikus vígjátéka, a Francia csók (French Kiss). Az elhagyott Kate és a búskomor Luc Párizsba utazinak, ahol magányosan szeretnék tölteni a hátralevő életüket, azonban a közös élmények és a vonzalom hamarosan egy csókhoz vezet. Szintén ezen a napon jön az HBO Maxra A holtak nem halnak meg (The Dead Don’t Die). Centerville kisvárosban egy nap a holtak kikelnek a sírjukból, hogy felfalják az élőket. Három rendőrnek és egy temetkezési vállalkozónak egyesíteniük kell erejüket, hogy legyőzzék az élőhalottakat. A horror-vígjátékban többek közt Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Tilda Swinton, Austin Butler és Selena Gomez is szerepel.

26-án válik elérhetővé az ABBA-dalok köré épült Mamma Mia!. Donna egyedül nevelte fel lányát Sophie-t, aki épp az esküvőjére készül. Sophie régóta kívnácsi, hogy ki lehet az apja, így titokban meghív három férfit az anyja múltjából, akik közül az egyikük a keresett személy, és aki elkísérheti őt az oltárhoz. Ugyanekkor érkezik a streaming szolgáltatóra a musical vígjáték második része is, a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (Mamma Mia! Here We Go Again). A filmben betekintést nyerhetünk a múltba, ugyanis kiderül, hogyan ismerkedett meg fiatalkorában Donna a három férfivel. Eközben a jelenben Sophie várandóssága és az anyja elvesztésének fájdalma áll a középpontban.

Április 26-tól lesz megtekinthető a Seneca: A földrengések kialakulása (Seneca – On the Creation of Earthquakes) című dráma. Az ókori Rómában a filozófus Seneca Nero császár tanítója, mentora, tanácsadója gyerekkora óta, nagyban hozzájárult Nero uralkodóvá válásához. Amikor azonban Nero ráun tanácsadójára, öngyilkosságra szólítja fel. Vajon eleget tesz-e a parancsnak?

A SkyShowtime-ra áprilisban érkező legnagyobb filmeket és szériákat itt, az HBO Max új sorozatairól és friss évadairól pedig itt írtunk. A Disney+ újdonságait itt mutattuk be.

hirdetés

Vadonatúj előzetest kapott a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada

Leleplezték a 24 év után visszatérő Fort Boyard - Az erőd szereplőit és műsorvezetőjét

A Házasság első látásra szereplőivel tér vissza a Szerencsekerék a TV2-re

Fontos információ érkezett a Yellowstone utolsó évadával kapcsolatban

Keddtől változik az RTL esti műsorrendje

Ennyi adomány gyűlt össze a Fókusz Plusz gyereknapi különkiadásában