Februárt követően márciusban is számos újdonság érkezik az HBO Maxra, amelyek közül ezúttal 24 egész estés alkotást mutatunk be. Ezek közt a tavalyi év egyik legnagyobb mozifilmje, sztárok főszereplésével készült produkciók, dokumentumfilmek, magyar alkotás és Christopher Nolan által rendezett filmek is megtalálhatóak.

Wonka

Március 1-jén érkezik a streaming szolgáltatóra a Pianoforte. A német-lengyel dokumentumfilm a legendás Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen részt vevő fiatal, a felnőtté válás küszöbén álló zongoristákról szól. Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető a Hogyan öljük meg a férjünket? (How To Murder Your Husband). Az igaz történet alapján készült dráma középpontjában Nancy Crampton-Brophy írónő áll. Nancy gyakran ír olyan női főszereplőkről, akik arról fantáziálnak, hogy megölik saját férjüket. Az írónőt végül 2022-ben elítélték saját férje meggyilkolásáért.

hirdetés

Ugyanekkor jön az HBO Maxra Szabó Szonja rövidfilmje, A mentor. Sára, a magányos tinédzser csak egyetlen emberrel osztja meg az érzéseit, az interneten megismert Mentorral. Még sosem találkoztak személyesen, azonban a lány úgy érzi, vele mindent megoszthat. Az idegen ráébreszti Sárát, hogy meg kell erősödnie, hogy ne bánthassák őt, ezért pedig végrehajtja a Mentortól kapott feladatokat. 1-jén válik elérhetővé a Robotzsaru (RoboCop) franchise mindegyik része, beleértve a 2014-es remake-t is. A filmek Alex Murphy, a michigani Detroitban élő rendőr futurisztikus kalandjait mutatja be, aki szolgálat közben halálosan megsebesül, és egy hatalmas megacég, az Omni Consumer Products megbízásából egy erős kiborggá alakul át.

Szintén március első napján kerül be a kínálatba a Sigourney Weaver főszereplésével készült A tökéletes másolat (Copycat). Helen, a kriminál-pszichológusnő tanúvallomásával börtönbe juttat egy sorozatgyilkost. A férfi büntetése alatt kiterveli a bosszúját, amihez egy segítőt is talál. Újabb gyilkosságok történnek, Helen pedig rájön, hogy valaki leutánozza a régi eseteket. 8-án érkezik a platformra Keanu Reeves akciófilmje, Az utca királyai (Street Kings). Tom Ludlow számára a felesége elvesztése után csak a rendőri munka marad. Amikor azonban egy nyomozás során rájön, hogy a kollégái közé is befurakodott a korrupció, minden dühét ebben az ügyben vezeti le, és a saját társai ellen fordul.

Szűk 3 hónappal a magyar mozis premiert követően, 8-tól az HBO Maxon is megtekinthető lesz a Timothée Chalamet főszereplésével készült Wonka. A musical bemutatja a fiatal Willy Wonkát, és azt, hogy hogyan lett a világ legnagyobb feltalálója, bűvésze és csokoládékészítője. Bejárta a világot, út közben meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító umpa-lumpát, őrült csokikat talált fel, és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, letelepedjen és megnyithassa csokiboltját.

Március 18-tól lesz megtekinthető a Kótyagos szerelem (Punch-Drunk Love) is. Adam Sandler romantikus vígjátékában Barrynek nincs szerencséje a nőkkel, ezért beletemetkezik a munkájába. Egy nap azonban betoppan az életébe Lena. A kibontakozó kapcsolatukat beárnyékolja, hogy a férfi korábban egy telefonszex-szolgáltatást hívogatott. 9-én öt, Christopher Nolan által rendezett film is felkerül az HBO Maxra. Ettől a naptól újra elérhető lesz a Tenet. A thrillerben egy angol kémnek meg kell mentenie a Földet, azonban nem csupán az idegen hatalmakkal, hanem az Idővel is meg kell küzdjön.

Szintén ezen a napon jön a streaming szolgáltatóra a Dunkirk című történelmi dráma. A második világháború során a Brit Birodalom és Franciország szövetséges katonáit bekeríti a német hadsereg franciaországi Dunkerque partjainál, ezért evakuálni kell őket. A főszereplőket Fionn Whitehead, Mark Rylance, Tom Hardy és Kenneth Branagh alakítja, de játszik benne Cillian Murphy és Harry Styles is. 9-én kerül be a kínálatba a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Eredet (Inception) is. Dom Cobb az emberek elméjébe jutva ellopja azok álmait, így hozzáférve titkos információkhoz. Feladatot kap, hogy egy haldokló milliárdos fiának a tudatalattijába egy gondolatot ültessen úgy, hogy a személy halálos védelmi rendszerrel felvértezett elméje ne kaphassa el.

Március 9-én érkezik az HBO Maxra a Csillagok között (Interstellar) is. Amikor a Föld a jövőben lakhatatlanná válik, Joseph Cooper azt a feladatot kapja, hogy egy kutatócsoporttal együtt irányítson egy űrhajót, és találjon egy új bolygót az emberek számára. Ezen a napon válik elérhetővé Hugh Jackman, Christian Bale és Michael Caine közös drámája, a Tökéletes trükk (The Prestige). Az 1890-es évek Londonjában játszódó történetben két bűvész, Robert és Alfred eleinte barátként viszonyulnak egymáshoz, ám amikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, ellenséggé válnak.

15-től lesz megtekinthető a Johnny Depp főszereplésével készült Charlie és a csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory). A szegény családból származó Charlie és négy másik gyerek látogatást nyer Willy Wonka csokoládégyárába. Ám ez nem egy egyszerű túra, ugyanis az ott tartózkodásuknak fontos célja van. Szintén ekkor kerül be a kínálatba az Antal Nimród által rendezett A szállítmány (Armored) című akciófilm. Amikor egy páncélautónak 42 millió dollárt kell rendeltetési helyére szállítani, a cég három legmegbízhatóbb emberét és egy újoncot bíznak meg a feladatra. A veterán őrök úgy döntenek, hogy megtartják a pénzt, ám a tervükbe hiba csúszik.

Március 27-én jön az HBO Maxra Az igazság vs Alex Jones (The Truth vs Alex Jones). Az Egyesült Államokban nagy port kavart, amikor Alex Jones műsorvezető fake newsként hivatkozott a 2012-es Sandy Hookban történt iskolai tragédiára. A dokumentumfilm azt a tárgyalást követi nyomon, amelyen az áldozatok szülei beperelték a férfit. 29-én válik elérhetővé Timothée Chalamet és Armie Hammer romantikus drámája, a Szólíts a neveden (Call Me by Your Name). A 17 éves amerikai Elio Észak-Olaszországban tölti a nyarat a szüleivel. Amikor az apja meghívja a doktori disszertációján dolgozó tanítványát, Olivert, egy furcsa és szerelemmel teli nyár veszi kezdetét.

31-én érkezik a platformra a valós eseményeken alapuló dramedy, a Pénzeső (Dumb Money). Keith Gill egy kis videojáték-cégbe való befektetéssel nagy mértékben növeli a vállalat értékét, ami hamarosan sok embert gazdaggá tesz, ám dühbe gurít néhány milliárdost. Szintén ekkor kerül be a kínálatba a Harmadik típusú találkozások (Close Encounters of the Third Kind) rendezői változata. Steven Spielberg sci-fi-jében egy amerikai kisváros lakói szokatlan jelenségeket észlelnek. A tudósok szerint egy földön kívüli, idegen civilizáció küldöttei szeretnék felvenni a kapcsolatot az emberiséggel. A találkozásra mindenki lázas izgalommal készülődik.

Március 31-én válik elérhetővé a 2004-es Pokolfajzat (Hellboy) is. A Guillermo del Toro által rendezett akciófilmben Grigorij Raszputyin azért teremtette meg Pokolfajzatot a második világháború alatt, hogy a gonoszt szolgálja. A fiút Broom professzor megmenti, és segít neki előhívni a paranormális képességeit, amellyel felveszi a harcot Raszputyin ellen. A hónap utolsó napjától lesz megtekinthető az 1998-ben megjelent Godzilla is. Az egy atomrobbanást követően gigantikusra nőtt hüllő, Godzilla megtámadja New Yorkot. Egy atomtudós és egy francia férfi közös erővel próbálják megfejteni a lényt és megállítani a pusztítást. A főszereplőket Matthew Broderick és Jean Reno alakítják.

A SkyShowtime legnagyobb márciusi újdonságairól itt, az HBO Max sorozatpremierjeiről pedig itt írtunk.

hirdetés

Egynyári kaland, Keresztanyu, Tündérkert, Sztárbox - karrierinterjú Dobos Evelinnel

Itt a Drága örökösök utolsó évadának előzetese

19. heti nézettség - Tarolt a The Floor nyitó hete

Megjelent a The Floor Drága örökösök különkiadásának előzetese

Geszti Péter bejelentette, hogy lesz-e folytatása az Adom a napomnak

Kétnapos A mi kis falunk maraton lesz a Coolon