Júniusban az előző hónaphoz képest jóval kevesebb, összesen 12 film jön az HBO Maxra, de még így is erre a streaming szolgáltatóra érkezik az egyik legtöbb egész estés produkció. A nyár első hónapjától többek közt egy új mozifilm, egy Oscar-díjra jelölt alkotás és Quentin Tarantino egyik produkciója is elérhetővé válik a platformon.

Magic Mike utolsó tánca

4 hónappal a magyar mozis premiert követően, június 2-án érkezett a streaming szolgáltatóra a Channing Tatum és Salma Hayek Pinault főszereplésével készült Magic Mike utolsó tánca (Magic Mike’s Last Dance). A Magic Mike-trilógia harmadik részében az egykor ünnepelt Magic Mike egy sikertelen üzlet miatt csaposként dolgozik Floridában, ám lehetősége nyílik újra visszatérni a színpadra egy utolsó műsor erejéig. Egy előkelő milliomosnővel indul Londonba, akinek ajánlatát nem tudja visszautasítani.

hirdetés

Szintén ekkor került be a kínálatba az (EO) című Oscar-díjra jelölt, 2022-ben megjelent lengyel dráma. IÁ, a szomorú tekintetű, kíváncsi természetű szamár megszökik egy lengyel cirkuszból, és egészen Olaszországig jut. Az állat a szabadságát megélve abszurd, szívmelengető, tragikus és vicces kalandokba keveredik. Ugyanezen a napon jött a platformra Alison Brie legújabb vígjátéka, az Őrült randi Toszkánában (Spin Me Round). Amikor egy amerikai olasz étteremlánc vezetője részt vehet egy speciális képzési programon Pisában, zsong a feje az európai csillogástól és a romantikától. Az utazás azonban jóval veszélyesebbnek bizonyul az általa elképzelt egzotikus kiruccanástól.

Június 16-án 5 egész estés produkció is bekerül az HBO Max kínálatába. Ekkor jön a platformra Az elveszett király (The Lost King). Az igaz történet alapján készült film egy nőről szól, aki hallatni akarta a hangját, és megkérdőjelezve Anglia legkiválóbb történészeit arra késztette őket, hogy újragondolják az angol történelem egyik legvitatottabb királyának megítélését. Szintén ezen a napon érkezik meg a Quentin Tarantino által rendezett Django elszabadul (Django Unchained). A fejvadász kiszabadítja a rabszolga Djangót, és a segítségével elkapja a körözött banditákat. Az akció után szövetkeznek, ám Django csak úgy hajlandó erre, ha előbb felkutatják a feleségét. A főszerepekben Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio és Samuel L. Jackson látható.

Ugyanekkor válik elérhetővé a Timothée Chalamet főszereplésével készült Forró nyári éjszakák (Hot Summer Nights). A történet szerint 1991 nyarán egy vakációzó tinédzser fiú drogbizniszbe keveredik Cape Codon. Megmámorosodva a fűeladásból szerzett könnyű pénztől, a gondtalan bulizástól és az első szerelemtől, túl későn jön rá, milyen döntéseket is hozott.

16-án válik megtekinthetővé a streaming szolgáltatón Channing Tatum és Jonah Hill közös alkotása, a 21 Jump Street is. Schmidt és Jenko rendőrök csatlakoznak a titkos Jump Street egységhez, és kihasználva fiatalos megjelenésüket középiskolásként épülnek be. Fegyverüket és jelvényüket hátizsákra cserélik, és egy veszélyes drogterjesztő csoport nyomába erednek. Szintén ekkor kerül be a kínálatba a film folytatása, a 22 Jump Street. Miután bejutottak a középiskolába, nagy változások várnak a rendőrpárosra. Azt a megbízást kapják, hogy főiskolai hallgatóként beépülve számoljanak le a kampuszon tevékenykedő, megfoghatatlan drogdílerrel.

A pontos időpontot nem lehet tudni, de júniusban Ruben Östlund 4 filmje is érkezik az HBO Maxra. A Lavina (Turist) egy svéd családot mutat be, akik a francia Alpokba utaznak egy néhány napos sívakációra. Miközben egy hegyi étteremben ebédelnek, egy lavina káoszt okoz. Bekerül a kínálatba az Akaratlanul (Involuntary / De ofrivilliga) című film is, melyben két tinédzser lány fotókat lő és lerészegedik, egy csapat fiatal srác kísérletezik a szexszel, egy fiatal tanár pedig megpróbál megoldani egy zaklatási ügyet.

Jön a streaming szolgáltatóra a Play – Gyerekjáték? (Play) is. A filmdráma cselekménye szerint Göteborgban egy 12-14 éves fiúcsoport 2006 és 2008 között közel 40 alkalommal rabolt ki más gyerekeket a „testvér-trükkkel”, amelynek során a fizikai erőszak helyett szerepjátékra és bandaretorikára építettek. A produkció valós zaklatási eseteken alapul. Megtekinthetővé válik a Kavalkád (The Guitar Mongoloid / Gitarrmongot) című filmdráma is. Az alkotás a normákon kívül élő emberekről szól a kitalált Jöteborg városában, amely feltűnően hasonlít a valós Göteborghoz. Bár nem dokumentumfilm, a produkcióban látható emberek többsége nem színész, többé-kevésbé önmagát játssza, hétköznapi, mégis furcsa karaktereket.

A Netflix júniusi sorozatpremierjeiről itt, filmes újdonságairól pedig itt írtunk korábban. A Disney+ friss produkcióit itt, míg a SkyShowtime-ra érkező legnagyobb filmeket és szériákat itt mutattuk be. Az HBO Maxra érkező szériákat itt ismertettük.

hirdetés

Ezek lesznek a Disney+ legnagyobb őszi premierjei

A napokban két fontosabb hazai szórakoztató műsor is véget ér

Műsorváltozás vasárnap a TV2-n: új időpontba kerül a Megasztár első válogatója

3 friss évad és egy új sorozat is érkezik a Network4 csatornáira szeptember végén

Mozifilmek, új sorozatok és folytatások: 21 produkciót jelentett be a SkyShowtime

Érkezik egy népszerű sorozat 21. évada a TV2 Csoport egyik csatornájára