Tavaly március 8-án megszűnt hazánkban az HBO GO, a helyére pedig az HBO tulajdonosának új streaming szolgáltatása, az HBO Max érkezett. Az indulása óta 30 százalékkal nőtt a közvetlen előfizetők száma a korábbi HBO GO-hoz képest. A médiavállalat szerda délelőtt tartotta meg az évindító sajtóeseményét, amely során többek között ismertették, hogy melyik 10 külföldi sorozat és film lett 2022-ben Magyarországon a legnézettebb az HBO Maxon, valamint a magyar produkciókról is készült egy 10-es lista. A szériák és a filmek közül kiemeltünk néhányat, a teljes toplisták pedig a cikk alatt találhatóak.

Sárkányok háza

A sorozatokat felvonultató lista élén a Sárkányok háza (House of the Dragon) áll. A Trónok harca előzménysorozatának helyezése nem meglepő, hiszen a széria 1. etapja nézettségi rekordot döntött a világ számos országában, köztük Magyarországon is. A toplista második helyén az április 1-jén debütált A besúgó áll, amely áprilisban és májusban is a platform legnépszerűbb tartalma volt hazánkban. A széria azonban bő 3 hónap után több más tartalommal együtt váratlanul eltűnt a kínálatból, de év végére még így is dobogós helyezést ért el nézettség szempontjából. A harmadik helyen egészen meglepő módon nem egy friss produkció áll, ugyanis a 2019-ben véget ért Trónok harca (Game of Thrones) érdemelte ki a dobogó alsó fokát. A népszerű 8 évados szériát valószínűleg a Sárkányok háza miatt nézték sokan újra, vagy éppen emiatt pótolták be. A listán többek közt megtalálható még a fiatalok nehézségeiről szóló Eufória, a Colin Firth főszereplésével készült Az utolsó lépcsőfok, és a 10 Emmy-díjas A Fehér Lótusz is.

hirdetés

Dűne

Az HBO Maxon megtalálható, összes film hazai nézettségét tekintve, a távoli jövőben játszódó Dűne (Dune) lett tavaly az első helyezett. Ezt a listán a Robert Pattinson főszereplésével készült Batman követi. A DC film áprilisban került fel az HBO Maxra. A harmadik helyen a Legendás állatok-filmsorozat harmadik része, a Legendás állatok: Dumbledore titkai (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) található. A három legnézettebb alkotás mindegyike 45 nappal a mozis megjelenést követően vált elérhetővé a streaming szolgálatón. A 10-es listán szerepel még az olasz divatház mögött álló családi birodalomról szóló A Gucci-ház, az Elvis Presley életét és zenei karrierjét bemutató Elvis, és az Örömapa is, amely négy nap alatt minden idők legnézettebb saját gyártású filmpremierje lett az HBO Maxon.

A besúgó

A magyar produkciókat bemutató lista élére az összes HBO Maxos sorozat között is a második helyezést elért A besúgó került. Az 1985-ban játszódó történetet egy másik népszerű széria követ. A dobogó második fokán ugyanis a Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura és Olasz Renátó főszereplésével készült Aranyélet található. Tavaly a streaming szolgáltatón a harmadik legnézettebb hazai produkció a Pesti balhé lett. Az akció-vígjátékot 2020 júliusában mutatták be a mozikban, majd tavaly május elején a platform kínálatába is bekerült. A listán többek közt szerepel még a 2022-es Oscar-díjra nevezett Post Mortem, a pszichoterápia zárt ajtók mögötti folyamatát bemutató Terápia, és az Elfelejtett nemzedék című magyar történelmi rövidfilm is.

A 10 legnézettebb sorozat az HBO Maxon:
1. Sárkányok háza (House of the Dragon)
2. A besúgó
3. Trónok harca (Game of Thrones)
4. Eufória (Euphoria)
5. Rick és Morty
6. A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale)
7. Az utolsó lépcsőfok (The Staircase)
8. Agymenők (The Big Bang Thoery)
9. Jóbarátok (Friends)
10. A Fehér Lótusz (The White Lotus)

A 10 legnézettebb film az HBO Maxon:
1. Dűne (Dune)
2. Batman
3. Legendás állatok: Dumbledore titkai (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)
4. Az elveszett város (The Lost City)
5. A Gucci-ház (House of Gucci)
6. Uncharted
7. Elvis
8. Mátrix: Feltámadások (The Matrix Resurrections)
9. Venom 2. – Vérontó (Venom: Let There Be Carnage)
10. Örömapa (Father of the Bride)

A 10 legnézettebb magyar produkció az HBO Maxon:
1. A besúgó
2. Aranyélet
3. Pesti balhé
4. Post Mortem
5. Seveled
6. Terápia
7. Elfelejtett nemzedék
8. Hab
9. Második kör
10. Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezik a Squid Game 2. évada a Netflixre

Vasárnap este műsorváltozás lesz a RTL-en

Berendelték a Trónok harca készítőinek Netflix sorozatának folytatását

Napokon belül két saját gyártású műsor is érkezik a Spektrum csatornáira

Napokon belül véget ér A mi kis falunk napi ismétlése az RTL-en

Megérkezett a Dűne előzménysorozatának első előzetese