2022 júniusában váratlanul számos európai saját gyártású sorozat lekerült az HBO Maxról, többek között a magyar A besúgó is, pár nappal később pedig bejelentették, hogy a teljes régióban felhagynak a helyi készítésű tartalmakkal. Ezen lépéseket a Warner Bros. Discovery már akkor az HBO Max és a hazánkban nem jelenlévő Discovery+ streaming szolgáltatások összeolvadásának előkészítésével indokolták. Később az is kiderült, hogy az új platform neve egyszerűen csak Max lesz.

hirdetés

Most pedig a Warner Bros. Discovery nyilvánosságra hozta, hogy az HBO Maxot május 21-től több európai országban, köztük Magyarországon is leváltja a Max. Azt is bejelentették, hogy a Max lesz az egyetlen hely, ahol a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok minden pillanatát élőben lehet majd látni abban a 25 európai országban, ahol a streaming szolgáltató elérhető lesz. A Max, az HBO Max és a Discovery tartalmát, valamint az Eurosport sportközvetítéseit fogja egyesíti.

A Max többféle csomagban lesz majd elérhető. A Standard részeként egyszerre 2 eszközön nézhetik a tartalmakat a felhasználók, Full HD felbontásban lehet majd streamelni a produkciókat, az offline megtekintéshez legfeljebb 30 letöltésre lesz lehetőség, és ezzel már jogosultak lesznek a párizsi olimpiát is élőben követni. A Prémium csomag előfizetői egyszerre 4 eszközön streamelhetnek majd, Full HD és 4K felbontásban, valamint Dolby Atmos hanggal élvezhetik az alkotásokat, ennél már 100 letöltés lesz az engedélyezett, valamint követhető lesz az olimpia is. Elérhetővé válik egy Sport kiegészítőcsomag is, amely hozzáférést biztosít a legfontosabb sportesemények közvetítéseihez, beleértve a Grand Slam-tenisztornákat, a kerékpáros Grand Tours-okat, a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, az Eurosport 1 és Eurosport 2 lineáris csatornákat és számos további tartalmat. A streaming szolgáltató tájékoztatása szerint a Sport kiegészítőcsomag bármelyik alapcsomaghoz megvásárolható lesz. A cég csak később jelenti be a csomagok pontos árát.

A jelenlegi HBO Max előfizetők megtartják a profiljukat és megtekintési előzményeiket, így ott folytathatják a már elkezdett produkciókat, ahol az átállásnál tartottak. Eszköztől és operációs rendszertől függően az HBO Max app automatikusan frissül a Max appra. Más esetekben, amikor a felhasználók megnyitják az HBO Max appot, figyelmeztetést kapnak, hogy töltsék le az új Max appot, és néhány kattintás után már el is kezdhetik felfedezni az új platformot.

hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezik a Squid Game 2. évada a Netflixre

Vasárnap este műsorváltozás lesz a RTL-en

Berendelték a Trónok harca készítőinek Netflix sorozatának folytatását

Napokon belül két saját gyártású műsor is érkezik a Spektrum csatornáira

Napokon belül véget ér A mi kis falunk napi ismétlése az RTL-en

Megérkezett a Dűne előzménysorozatának első előzetese