Tavaly június végén váratlanul számos európai saját gyártású sorozat lekerült az HBO Maxról, többek között a magyar A besúgó is, pár nappal később pedig bejelentették, hogy a teljes régióban felhagynak a helyi készítésű tartalmakkal. Ezen lépéseket a Warner Bros Discovery már akkor az HBO Max és a hazánkban nem jelenlévő Discovery+ streaming szolgálgatások összeolvadásának előkészítésével indokolták. Később az is kiszivárgott, hogy az új platform neve egyszerűen csak Max lehet.

hirdetés

A médiavállalat magyar idő szerint szerda este egy nagyobb sajtóesemény keretein belül jelentette be az új streaming szolgáltatás érkezését. “Leleplezték”, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően, valóban a “Max” nevet kapja az új platform, mely Amerikában május 23-án debütál. A korábbi hírek szerint az HBO Max Európában még jóval tovább marad, várhatóan csak 2024-ben váltja le a Max. A tengerentúlon a tavasz végén induló új szolgáltatás három csomaggal érkezik:

– Reklámokkal ellátott: havi 9,99 dollár/évi 99,99 dollár,
– Reklámmentes: havi 15,99 dollár/évi 149,99 dollár,
– Ultimate csomag: 19,99 dollár/évi 199,99 dollár.

Ez utóbbi változatban, a középső csomaghoz hasonlóan nem lesz reklám, plusz 4K UHD felbontást (ezek szerint a középső csomag ezt nem tartalmazza majd) és Dolby Atmos hangot is támogat és havonta 100 tartalom válik letölthetővé. A magyarországi árazás már eddig is eltért az amerikaitól, így erről ez alapján nem lehet következtetéseket levonni, de a csomagkiosztásnál itthon is hasonlókra lehet számítani.

A sajtóeseményen számos új sorozatot is bejelentettek a Maxra. Ebből az egyik legnagyobb hír, hogy egy vadonatúj Trónok harca előzménysorozatot készítenek, melyről már bővebben beszámoltunk. A többi nagy újdonságot a következő 1 órában külön hírben közöljük, a nap folyamán pedig egy nagyobb, az összes bejelentést összefoglaló hírrel is jelentkezünk majd.

hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezik a Squid Game 2. évada a Netflixre

Vasárnap este műsorváltozás lesz a RTL-en

Berendelték a Trónok harca készítőinek Netflix sorozatának folytatását

Napokon belül két saját gyártású műsor is érkezik a Spektrum csatornáira

Napokon belül véget ér A mi kis falunk napi ismétlése az RTL-en

Megérkezett a Dűne előzménysorozatának első előzetese