A mi kis falunk 4. évadának 4. epizódjában 3 másodperc erejéig – tudta és engedélye nélkül – feltűnt egy pilisszentléleki lakos, Reményi János. A férfi a jelenet miatt beperelte a falus sorozatot gyártó Content Factory Kft-t. A bíróság első fokon Reményi Jánosnak adott igazat, azonban a másodfokú bíróság, a Győri Ítélőtábla felülvizsgálta és megváltoztatta a döntést.

hirdetés

A felperes és jogi képviselője felülvizsgálati kérelemmel éltek, így folytatódott a per. Néhány nappal ezelőtt megírtuk, hogy Reményi János harmadfokon is megnyerte a pert, a gyártót pedig a 300 ezer forint sérelemdíj, valamint a 2,6 millió forintos perköltség kifizetésére kötelezték. Úgy tűnt, hogy befejeződik az ügy, azonban most kiderült, hogy még nincsen vége. A Content Factory Kft is él a felülvizsgálati kérelmével, így a tárgyalás ismét a Kúrián folytatódik.

„A megismételt eljárásban a Győri Ítélőtábla mellőzte az elsőfokú ítéletnek a hangfelvételhez való jog megsértésére vonatkozó megállapítását, egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta és kötelezte alperest a felmerült perköltség viselésére. A Content Factory Kft a megismételt eljárásban született jogerős ítélettel kapcsolatban, mivel azt jogszabálysértőnek tartja, felülvizsgálati kérelemmel kíván élni a Kúria felé”

– áll a Content Factor Kft SorozatWikinek küldött reakciójában.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna